Albinutze de Mai-Iunie 2009(53)
Raspunsuri - Pagina 4
CarlaV spune:
sarbatoritilor de astazi!
Coraly, chiar cretine racelile astea. Hai ca o scoateti voi la capat. "La multi ani!" in avans pentru Sergiu, daca nu mai scriu maine.
Ioana, bine ca a trecut febra, ma bucur.
Capul meu doare, dar nu e doar de la incident, ci si de la raceala asta care a venit cu de toate. As fi zis ca e viroza, ca a debutat la 2 zile dupa sotul meu, dar nu am facut febra deloc. Sau mi-am stricat sistemul imunitar in asa hal ca nici febra nu mai fac...? Cum zicea si Philip, se pare ca doua sarcini mi-au zgaltait serios sanatatea.
Roxi, bun revenit! Nu stiu ce sa-ti spun de legume, poate sa incerci cu unele mai dulci, gen cartof dulce si pastarnac.
Andata, apreciez mult efortul tau de a scrie constant si detaliat .
Taietura mea este doar pe scalp, am pus betadina de vreo 2 ori, am luat granule de arnica si am mai pus o crema naturala cu ceara de albine, camfor, ulei de masline, de migdale dulci, unt de cacao, vitamina E etc. (Res-Q Ointment de la Burt's Bees - minunata). Pe cucui am pus arnigel doar in zonele unde nu e taiata pielea. A, si la inceput de tot am pus un plasture care sa tina marginile taieturii apropiate, ca se cereau vreo 2 copci. A fost nasol, ca e finisat prost coltul de la termopan si taie rau. Acum sunt bine, ma deranjeaza raceala mult mai mult. Multumesc de intrebare .
Imi pare foarte rau pentru hernia de disc. Ati consultat mai multi doctori? Poate se descopera vreo procedura care sa faca posibila operatia fara riscuri. Tin pumnii.
Trimit si revin.
Carla, mama Larisei din 15/06/09 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
-----------------------------------
Sarbatori de iarna 2009
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"
andata spune:
E prima oara, in 6 luni, cand Ioana adoarme pe burtica. Am pus-o un pic in patut sa se joace ca sa pot eu sa butonez pe forum si ea a adormit asa. Si doarme deja de 1/2 de ora... Poate pt altii e obisnuinta. Pt Ioni e o realizare, ca ei nu-i place deloc.
Si pt mamicile de fete, uite un link pt lucrusoare facute de mana. E al unei alte mamici de pe forum, foarte dragi sufletului meu, care are nevoie de toata sustinerea pe care o poate obtine. Si cum va stiu pe toate sufletiste...
http://www.bogdan-andrei-speranta-moare-ultima.blogspot.com/
http://community.webshots.com/user/annadana1
http://ganduri-de-mama.blogspot.com/
http://paul-mihaita.blogspot.com
CarlaV spune:
Coraly, Clody, Cosminica, Marcela, Maria, multumesc .
Oanaalex, wow, de la 1 an jumate la dentist? Si cum il convingeati sa stea?
La Kiralina ma gandesc si eu de o vreme...
Cosminica, eu prefer sa ii iasa dintii mai tarziu din 2 motive, nu stiu daca sunt bune ambele: 1. - alaptarea (Saby pe la 9 luni imi dadea sanii pe razatoare); 2. - ma gandesc ca poate vor fi mai buni dintii daca apar mai tarziu. Marcela, te rog sa-mi spui cand ai timp daca in experienta ta ai vazut ca ar exista vreo legatura.
Otilia, multumim pentru urari. Asa, telegrafic? Mai spune-ne despre voi.
Blue, , si aici se vorbeste despre olita dupa 2 ani. E si o vorba: daca incepi procedura de a scapa de pampers la 2 ani, dureaza pana la 3. Daca incepi la 3, tot pana la 3 ani dureaza .
Sa-ti spun parerea mea despre unde stau virusii vara? E cam radicala, dar hai ca risc sa o spun in public, mai ales ca am argumente solide, pe care le voi dezvolta la cerere, cu alta ocazie. Raspunsul scurt este ca virusii stau vara in laborator si sunt folositi ca arme chimice cand este nevoie sa se mai rareasca populatia si sa ma creasca venitul marilor companii farmaceutice si incasarile sistemului medical. Iarna este si mediul propice pentru raspandirea lor rapida, organismul uman mai slab, temperaturi mai scazute. Stiu, suna a teoria conspiratiei, dar asta e parerea mea.
Carla, mama Larisei din 15/06/09 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
Sarbatori de iarna 2009
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"
CarlaV spune:
Andana, te inteleg, si ale mele au inceput sa doarma pe burta tot pe la 6 luni, Saby chiar mai tarziu. Unde e link-ul?
Deea, dintii trebuie spalati zilnic inca de cand apar. La inceput exista ceva din silicon ca un degetar pe care il pui pe deget si freci dintisorii. Pe la 9-12 luni ii poti lua o periuta mica si moale exact pentru varsta asta si o pasta de dinti pentru copii care se poate inghiti si din care pui foarte putin. Din cate stiu eu, Nenedent este fara fluor si are si periuta-degetar.
(si scuze ca am sarit prima sa raspund, nu le stiu pe toate, dar doarme patratzica la san si sunt imobilizata la pc)
Sarbatori de iarna 2009
madalinuza spune:
ANDATA, multumesc de urari. Exact acum 3 ani, la 12.50 venea pe lume Luca. Parca nici nu-mi vine sa cred ca a trecut atata, desi in acelasi timp parca nici nu-mi mai amintesc viata de dinainte sa-l am. Si la fel ca acum 3 ani, ii doresc sa fie sanatos si fericit!
madalinuza spune:
Citat: |
citat din mesajul lui oanaalex Coraly si eu am avut probleme cu Alex ca lui vesnic ii apar depuneri pe dinti (negre si urate si nu am descoperit de la ce), asa ca de la 1 an jumate vizitam dentistul la 6 luni ptcuratare. Ultima data cand am fost l-a dat dupa cu ceva lipicios care cica e fluor dar nu altceva de luat pe termen lung. Ce am observat eu de vreo 3 luni il spal cu pasta de dinti normala, am renuntat la cea fara fluor pt bebe si se pare ca nu mai apare stain pe dinti. Madalinutza e ok daca folosesc pasta de dinti normala pentru Alex? Are 3 ani jumate Oana mamica fericita de Mara Ioana(05.14.2009) si Alex(05.08.2006) http://picasaweb.google.com/oanaalex21 |
OANA, in general pastele pentru copii au un continut mai scazut in fluor deoarece copii au tendinta de a inghiti ceea ce au in gurita iar fluorul poate fi toxic in cantitati mai mari. Totusi daca tu crezi ca Alex nu inghite pasta, poti folosi orice pasta vrei tu.
In ceea ce priveste depunerile negricioase care apar la multi copilasi pe dintisori (e vorba strict de depuneri, nu de carii sau modificari in structura smaltului) ele se datoreaza unei bacterii cromogene ce produce pigment si marele dezavantaj e strict estetic. Aceste pete nu duc la carii si nici nu afecteaza dentitia definitiva. Cat despre aplicatiile locale cu fluor ele in principiu sunt ok, totul este ca gelul fluorurat sa nu fie aplicat in strat gros pentru ca avand in vedere ca dupa aplicare nu se clateste gura copilul poateinghiti destul de mult gel. Sa nu intelegi gresit, eu nu afirm ca medicul tau a gresit cu ceva, eu insa aplic la copii mici f rar fluor e insa vorba despre o parere personala.
Deea_24 spune:
Carla nici nu puteai spune mai bine despre virusi sunt de acord cu tine, in totalitate! De partea cu pampersii ma indoiesc, am vazut multi copilasi care la un an jumate purtau scutec doar noaptea si la 2 nu mai purtau nici macar pe timpul noptii. Acum depinde de fiecare, nu inseamna ca daca incerc sa il dezvat mai repede o sa si reusesc
Multumesc de raspunsul in legatura cu dintisorii, stiam ca trebuie curatati dar nu stiam cum
Raza noastra de soare www.flickr.com/photos/deea_24" target="_blank"> DARIAN RAFAEL (22.04.2009)
Darian's B-day ticker!>>>>> bebe mic >>>>> filmulete
madalinuza spune:
citat din mesajul lui Bebe Beca Buna dimineata albinute! Noi suntem mai bine putin, nu a mai facut febra, ceea ce ne bucura etrem. Asa ca am renuntat la antitermice, ii mai dau doar seara nurofen. Continuam aerosolii, s-a obisnuit si nu mai plange, numai batista o oftica tare de tot. Astazi mergem la Avatar, ieeeei, abia astept sa-l vedem. Blue, foarte interesanta tehnica, imi poti spune cam cum se face masajul acela, sa incerc si eu la fata? Multumesc Marcela, nu ma speria cu fluorul asta. Rebecai ii dau de pe la 1 an, am ajuns deja la 1 mg si nu as vrea sa avem probleme... Pe eticheta apei m-am uitat si eu fupa fluor, insa nu am gasit ionformatia asta. Carla, mai doare capul? Roxi, pupam fata mica. Voi ce faceti? cum mai este situatia la voi? ati depasit din probleme? Bamsy, ma bucur sa te citesc din nou, ai facut o pauza... Coraly, cum va mai simtiti? Ioana, Rebeca (16.05.2004) si Sara (17.04.2009) Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca http://community.webshots.com/user/Berecutza http://community.webshots.com/user/bebeca2004 http://community.webshots.com/user/bebebeca |
Ioana, in primul rand ma bucur ca Sara e mai bine.
In al doilea rand asa e, apa plata in principiu nu are fluor, era vorba de apa de la robinet/ apa de la put. E drept ca la copiii mici nu se mai da apa-apa asa ca o grija a fost inlaturata. Nu te speria, daca copilului ii merge bine (nu apar dungi/coloratii pe dintii nou erupti) inseamna ca nu a fost F in exces. Totusi 1 mg parca e cam mult. Eu as opta pentru 0.75mg. Acum daca ati inceput, nu opri administrarea sub nici o forma. Fluorul determina formarea unor prisme de smalt mai mari,mai bine mineralizate, deci mai rezistente la carie. Daca ai opri administrarea prismele acelea mari nu s-ar mai mineraliza corespunzator si atunci riscul la carie e mai crescut decat daca nu ai fi dat deloc F.
madalinuza spune:
citat din mesajul lui CarlaV Andana, te inteleg, si ale mele au inceput sa doarma pe burta tot pe la 6 luni, Saby chiar mai tarziu. Unde e link-ul? Deea, dintii trebuie spalati zilnic inca de cand apar. La inceput exista ceva din silicon ca un degetar pe care il pui pe deget si freci dintisorii. Pe la 9-12 luni ii poti lua o periuta mica si moale exact pentru varsta asta si o pasta de dinti pentru copii care se poate inghiti si din care pui foarte putin. Din cate stiu eu, Nenedent este fara fluor si are si periuta-degetar. (si scuze ca am sarit prima sa raspund, nu le stiu pe toate, dar doarme patratzica la san si sunt imobilizata la pc) Carla, mama Larisei din 15/06/09 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07 ----------------------------------- Sarbatori de iarna 2009 "Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present" |
DEEA, CARLA ti-a raspuns f bine, m-a scutit pe mine sa tastez cu un deget 5 minute de raspuns. Chestia aia catre seamana cu un degetar/deget de manusa e f buna.
CARLA, intr-adevar, s-ar parea ca dintii care apar mai tarziu ar fi mineralizati mai bine. Cel putin astea suntunele opinii. Oricum, ne cam agitam degeaba cu varsta de eruptie ca nu o putem influenta cu nimic. Iosef inca nu are nici un dinte desi cei 4 incisivi centrali (sus si jos) stau gata gata sa strapunga gingia.
baby-first spune:
LA MULTI ANI!!!
Sa dea Ddca anul care vine sa fie de cel putin zece ori mai bun decat 2009.
Noi aseara ne-am repatriat, am fost toti trei la o cabana in Felix unde ne-am sarbatorit. Si Alesiei i-a placut foarte mult, mai ales ca au fost mai multi copii acilo. Dar, gazei nu-i plac decat cei cu mult mai mari decat ea. Nu ca nu ar fi fost ea cea mai mica de acolo.
Azi, dupa ce se trezeste mergem iar pana acolo, sa mai chefuim un pic ca am inchiriat cabana pana duminica, numai ca aseara a fost acolo carnaval si Ale nu doarme bine cu galagie, am experimentat asta in noaptea de rev. cand am ramas cu totii acolo si s-a trezit la 3 dimineata si n-a mai vrut sa doarma decat la 6 cand s-a spart cheful. Asa ca am ales sa dormim acasa.
La multe lunite tuturor sarbatoritilor de azi si maine, ca nu stiu cand mai am timp sa intru.
Madalinuza, La Multi Ani si pentru Luca, sa creasca mare si sanatos
Va pup, plec la facut mancare si apoi mai citesc si din urma.
Cristina mamica fericita de Alesia Georgiana- 24 aprilie 2009
http://picasaweb.google.com/cristinadan08