Diana nu mananca!

Diana nu mananca! | Autor: lorellay

Link direct la acest mesaj

Ce ma fac?
Are 1 an si aproape 2 luni...
Nu vrea si pace...dechide guritza la primele 4-5 bucatele si apoi gata..strange guritza, imi prinde mana..am incrcatfortat sa-i mai bag in gura..da nu veau asa...sa o fortez..ciorbitza mananca putin mai bine..da si aia.poate-s eu dusa..ca am numarat nu mai mult de 30 lingurite...
de mica a luat putin in greutate..acum are putin peste 10 kg...arata bine..adica are carniza pe picioruse, gropite in coate, genunghi..dar totusi sa manance si ea ceva...
dim pe la 8-9 papa cam 150 ml lapte
pe la 10 juma de banana, sau juma de feliuta de paine cu ceva
la pranz 13-13.30 ceva ciorbitza
la 16-17 iar catvea guri de fruct
seara pe la 19 cateva bucatele de paine cu ceva
lapte vreo 200 ml la pranz si seara tot vreo 200ml
ce ma fac?

www.duracell-romania.ro/galerie-foto/lorellay/2/" target="_blank">[ Un vot pentru Codrin va rog mult!]

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

Daca spui ca de mica a fost asa...probabil asta e ritmul ei.
Da-i ce stii ca papa, fa-i mancare cat mai sanatoasa si consistenta, nu-i umple stomacul cu alte prostii. Cum sa iti explic. La fel e si Claudiu...cred ca stii. Papa cam 7-8 linguri. Dar imi amintesc bine, la 2 anisori asa papa, da Diana, 5-6 linguri. Asa e si acum. Papa orice dar putin. Atunci incerc sa nu-i umplu burtica doar cu supa, sau doar cu paine. Si daca vrea dar carnita ma multumesc ca a papat ceva mai consistent. Sau nu ii dau supa lunga, ci aleg mai mult legumele, pun samantana si miez de paine.
Am mai urmat si eu sfaturile altor mamici, de ex sa-l las pe el sa pape singur, in ritmul lui. Luana ar manca sigura dar Claudiu dupa cateva linguri imi solicita ajutorul ca s-a plictisit (si asta la aproape 5 ani). Am incercat sa ii pun in farfurie portia de mancare si in alta farfurie separa sa il las sa scoata ce nu-i convine din mancare. Si iti povestesc o intamplare. Aveam supa de legume si cu orez, la ai mei tare le place. Au inceput comantariile, ca nu-i plac morcovii, ca nu-i place cartoful, etc. Si il intreb, ce sa-i pun in farfurie, apa calda? Daca aia nu, aia nu.
Cu Luana ma descurc mai usor, ea papa aproape orice cu orez, asa ca eu ii combin legume, fructe cu orez, fiind si mica, are voie "fainos".
Stiu copii care papa orice cu ketchup (si noi intram la astia, dar stim cazuri mult mai "grave").
Nu stiu ce sa te sfatuiesc, daca cineva are sfaturi care sa si tine...ma alatur tie sa le primesc.
Vreau doar sa te consolez, ca daca e sanatoasa, energica, si papa cat de putin, dar sanatos, nu iti mai fa atatea probleme. Si eu disper la masa, dar daca nu am alta solutie? Am incercat fel si fel de siropuri pt stimularea poftei de mancare, tine atat cat ia siropelul, apoi se intoarce...la ritmul lui.
Si nu o forta, va dezvolta o repulsie fata de mancare, si nu va mai manca nici atat.
Bafta! Pupici de la noi

www.glitter-graphics.com/users/monika21m" target="_blank">Monica, mommy blessed with my children Claudiu-Adrian(20.01.2005),Luana-Emilia(28.01.2009)
and my angels Alma-Lorena(28-30.01.2009),Maria-Alexandra(29.10.2009-13weeks)
My baby, my joy, my heart, my gift from God
Light a candle for Alma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns TOMALAVINIA spune:

La multi ani!
Stai linistita, e un copil perfect dezvoltat.Si maninca diversificat, asta e cel mai imp.
Aceleasi probleme le am si eu cu Cristina, desi are 3 ani.Mie mi se pare ca maninca putin.E doar o parere, are si ea zile si zile, pofte si pofte.Eu i-am suplimnentat masa de seara, cu cereale in biberon( of, bem si acum cu biberonul laptic)si asa sunt sigura ca are calorii destule.
Nici extrema cealalta nu e ok.De ex Maria, cea mare e o pofticoasa....trebuie sa am grija ce ii dau sa manince, mai ales ca si la gradi cere portie suplimentara :))
Eu zic sa nu te nelinistesti, e sanatoasa, maninca diversificat, asta conteaza.
Am mai aplicat o stategie, la masa de pranz ii dau mai intai felul 2 si apoi citeva linguri de supica, functioneaza.
si sa cresteti mari!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amalisimona spune:

Nu cred ca ai vreun motiv sa disperi. Din ce ai scris acolo, eu zic ca e suficient pentru un copil de 1 an si 2 luni. 3 mese de lapte pe zi sunt excelente, dar trebuie sa te asiguri ca restul meselor ii ofera nutrientii de care are nevoie (carnita, ou, peste, ficatel, fructe, legume si cereale). Da-i din toate cate putin si nu insista sa pape. Daca ii va placea o sa manance suficient, fara sa fie nevoie sa insisti. Daca nu, da-i cate o lingurita-doua-trei si zi mersi, dar mai incerci si alta data, pana se va obisnui cu gustul. Asa catinel se va invata cu de toate si nu va fi mofturoasa. Tine de tine sa-i formezi obiceiuri alimentare sanatoase. Astea vin cu timpul, nu se intampla peste noapte, dar cu tact si rabdare vei reusi. Cata vreme fetita este energica si sanatoasa, nu ai de ce sa-ti faci griji. Greutatea nu trebuie sa fie stas.

Eu am 2 fetite: Sorina (cea mare) foarte hranace si energica, iar Irina (cea mica) ......mai delicata ca sa ma exprim frumos. Dintr-o ciorba ia cate 5 linguri si gata, dar nu insist ca stiu ca ea mananca atat cat ii trebuie. Restul de portie ajunge la Sorina (care evident isi termina portia ei cat Irina "se straduieste" sa ia 5 dumicaturi). Niciodata nu m-am rugat de Irina sa pape mai mult decat a vrut ea. Am acceptat ritmul ei, daaaaaaaaaaaaar am invatat-o cu fructe si legume proaspete. De ex, cand mie mi s-a parut ca a luat prea putin dintr-o mancare gatita, pana la urmatoarea masa i-am dat sa pape niste morcov crud sau mere. Nu biscuiti, nu pufuleti, nu dulciuri. Acum merge singura in bucatarie si-si ia fructe sau imi cere sa-i curat. Pofteste si-mi cere cand vede in bucatarie: foi de varza cruda, brocoli, ardei, morcov, castrevete, rosie, conopida, salata, etc. Spal frunze de salata si le las pe masa in bucatarie fara sa zic nimic. Nu o anunt si nici nu o invit pe Irina sa manance salata respectiva, pentru ca stiu sigur ca in momentul in care va da cu ochii de ea isi va lua singura. Eu sunt de 1000 de ori mai multumita sa manance din astea, decat mancare gatita mai multa si cruditati deloc. A fost mereu slabuta si pana pe la vreo 2 ani ma ingrijora si pe mine greutatea (era sub limita minima), desi era vioaie si mai rezistenta la boli decat sora ei cea papacioasa.

Sorina in schimb, nu prea se uita la cruditati, dar ea mananca f bine cand stam la masa si ii plac fructele. Are un apetit de invidiat si de multe ori am impresia ca exagereaza si incerc sa-i mai temperez avantul. Inca mai mananca lapte dimineata si seara, amandoua.

Simona, Sorina (12 Noiembrie 2004) si Irina (5 Mai 2006)
FOTOGRAFII BLOG

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorellay spune:

multam de sfaturi...
si noi cu 2..Codrin papa bine nu imi fac griji..tot asa cu ketchup sau cu smantana...mananca singur la masa, fara vrajeli...nu ma plang..a mancat bine de mic...
De diana ma plang..si nu ma linistesc oricum..credc ca ajung la medic..mi-e sa nu aiba ceva paraziti intestinali...mi se pare prea mult lapte..mai mult de juma de litru pe zi..
sa-i dau doar ce vrea ea?pai asta ar insemna dimineatza, la pranz si seara paine cu dulceatza..mcutza manca mai bine...da nu lua bine in greutate..da nu-mi faceam griji..dar acum dsper...ii dau de ex banana..ia 3 guri si strange buzele...fug repede sa-i pregates kiwi..bleah, fug iar sa-i fac paine cu unt..bleah..nimic nimic..nu stiu de unde are energie!
dar ma intreb daca are paraziti...si-i dau ceva tatament, de care mie mi-e cam frica la bebei, si ea e vesnic cu mana in gura..pe jos, pe jucarii...ce ma fac?am inceput sa-i dau peste mana..mai intelege..dar mai avem de lucru pana nu mai cade, nu mai pune mainle pe jos, nu le mai baga in gura...
monica...pup

www.duracell-romania.ro/galerie-foto/lorellay/2/" target="_blank">[ Un vot pentru Codrin va rog mult!]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Asa mananca si a mea: de toate,ce si cand are chef, dar cantitati mici.Si ea avea la un an abia 8 kg desi s-a nascut ok cu 3,200. Acum la 4 ani are doar 15 kg,dar e sanatoasa,zburdalnica ... asta conteaza.
Intr-o perioada pe la 1-2 ani cand chiar nu papa mai nimic ,ii lasam la indemana intr-o farfurioara in camera stafide,pufuleti,seminte decojite,bucatele de fructe,cereale si altele asemenea ... din care se servea cand avea chef. Macar nu avea stomacul total gol!

MONI cu www.dropshots.com/DIA1" target="_blank">DIANA (01.01.2006) si www.dropshots.com/TUDOR1" target="_blank"> TUDOR (14.08.2009)

www.mihaieminescu.ro/opera/poezia/glossa.htm" target="_blank">

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorellay spune:

monica..tu crezi ca la 1 an..eok sa o las doar cu ce vrea ea?

Mergi la inceput

Sorana, poti sa-i faci analizele, si noi le-am facut in prima faza. Si...nu are nimic. Am luat si vitamine, si alte siropeluri pt pofta de mancare. Dar atata timp cat e energic, sanatos, doctorita spune sa-l lasam in pace. Are la aproape 5 ani 16 kg, si cred ca la 1 an jumate nu avea mai mult cat are Diana ta acum. Cum sunteti si voi? Nu e mostenirea genetica? Ai mei pe cine sa semene grasi?
Cred ca toate mamicile au impresia ca nu papa copilul destul, dar eu am citit ca un copil papa atat cat ii trebuie, nu mai mult, cum suntem tentati noi adultii.
Pai nu-i dai numai paine cu dulceata, dar nici nu fa obsesie ca trebuie sa pape din toate in aceasi zi. Sau daca vreun aliment nu-i place, asta este, au si ei gusturile lor, trebuie sa ne si intelegem copiii. La 1 an si 2 luni e ok sa bea mult laptic, pana pe la 3 ani aveam si noi multe mese de lapte, adica intre mese doar lapte. Si acum bea mult lapte, spune ca nu mai poate manca dar o cana de lapte merge dupa masa. Dar pana la 3 ani a baut doar Nan de continuare si stiam ca are vitamine si calorii, fata de laptele din magazin. Si acum ii dau lapte pt copii de la Parmalat.
Nu are feluri de mancare preferata? Noi papam carnita de pui sau peste cu orez sau piure cu lapte (la Luana ii fac cu lapte formula si ii place gustul doarte mult).
Pt Luana pregatesc dulceata proaspata din fructe fierte, si ii dau cu orez fiert, le papa foarte bine. Dupa gustul de fruct gol nu prea se da nici ea, dar bea cu placere suc din fructe stors, mar cu morcov, sau mar cu portocala. A papat bine mar copt, gutuie coapta.
Ai mei papa bine paste, si, ai sa razi, mamaliga. Mananca mamaliga cu branza, cu iaurt, cu...spanac. Iar pastele le poti face si ca fel de mancare, sau ca desert. Ciorba o fac din ce legume am in casa, cartof, morcov, dovlecel, mazare...deci nu ciorba doar dintr-o singura leguma, la care adaug si putin orez, plus marar, obligatoriu (Luana papa foarte bine cu marar), si in farfurie le scot mai gros, sa aiba legumele, le pun lapte sau smanatana (la Luana nu i-am dat inca smantana) si miez de paine, noi folosim paine fara glutem sau fara E-uri, sau pt adulti paine multicereale (care are alt gust decat cea alba simpla).
Am mai gatit spanac si am pus cereale de orez, galbenus de ou, lapte, sau cu orez fiert si pasat. Le place cartof copt, sau cartof dulce cu piept de pui in tava. De curand am facut pulpe refrigerete la gratar (in tava pe aragaz) si au papat foarte bine amandoi. La Clau ii place foarte mult mozzarella. Si ce m-as mai plage iar e ca papa foarte disociat la masa, adica nu amesteca mancarea, daca papa doar iaurtul pana il termina, apoi oul, apoi painea. Daca ii dau in gura de ex paine, ou si iaurt, mesteca mancarea 5 minute, si sta cu ea in gura pana imi pierd rabdarea.
La Claudiu nici la 5 ani nu-i dau mancare nesanatoasa, cum ar fi crenvurstii, mezelurile, carne doar pui si peste, dulceturi, iaurturi cu fructe (un sfert fructe, 3 sferturi coloranti), sucuri, dulciuri (doar kinder). Dar nu prea papa nici carne bine, nici fructe proaspete. Ar manca si el doar ciocolata si lapte daca ar fi dupa el, e adevarat ca daca papa mai bine primeste ceva dulce, putin, ca "premiu", dar nu-i dau biscuiti, pufuleti, si alte nebunii.

www.glitter-graphics.com/users/monika21m" target="_blank">Monica, mommy blessed with my children Claudiu-Adrian(20.01.2005),Luana-Emilia(28.01.2009)
Light a candle for Alma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nushulica spune:

lorelay david al meu are 1an si 3 luni,el papa bine nu ma plang are peste 11kile,,,ce vreau sa-ti zic este faptul ca si el cand il pun in scaunelul de masa sta de ia vreo 4-5 lingurite apoi se foieste vrea sa se dea jos sa se duca la joaca nu i se pare interesant sa stea intr-un scaun cuminte sa papesi atunci eu ii fac placerea,il dau jos el se duce la jucariile lui si eu dupa el cu castronul(nu stiu dcaa fac bine sau nu,nu ma blamati ca eu tot asa o sa fac,daca asa se simte bine copilul meu)...deci cum ziceam eu dupa el,si el ma vede,stie ca-s acolo si intoarce singur gurita mai ia o gura se mai joaca,cateodata mai uita si eu il intreb :mami mai vrei papa?si el singur se intoarce si zice ""dai"iar daca nu mai vrea da din cap ca nuuu si gata asta e masa,nu-l fortez niciodata...toata masa noastra nu dureaza mai mult de 15min chiar si asa plimbandu-ne prin casa

incearca si tu asa,poate ca ea ar manca dar o plictiseste procesul in sine

de David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

lorellay, vezi ca acum cateva zile am deschis si eu subiect pe tema asta, exact la fel face Daria mea, ba chiar mai rau, ce ciorbitza si paine "cu ceva"...

Daria Nandini

http://lb2f.lilypie.com/77K3p2.png

Am adus pe lume o minune!

Lucrusoare de daruit

http://citadelaalbastra.wblog.ro/

Mergi la inceput

Sorana uite aici graficul...eu zic sa nu-ti mai faci atatea griji.
la 1 an e normal sa aiba intre 8,470 si 10,610 kg, deci e super ok.
Peste un an nu am graficul, ca e luat de pe blogul nostru, si nu am ajuns inca acolo.

Edit: uite aici http://www.desprecopii.com/info.asp?ID=441
desigur, conteaza si inaltimea si greutatea in functie de varsta.
ia pune o poza prim plan sa vedem cat de bine proportionala e Diana.

Light a candle for Alma

Mergi la inceput