Profil hormonal
Raspunsuri - Pagina 2
anemona spune:
Gila, iti dau si eu un sfat, dupa ce am facut exact ca tine, am facut tratament cu closty 2 luni fara sa fac analize prealabile. Mare greseala am facut. Si asta pt ca nu era cazul sa-l fac.
Daca ti-a prescris tratament de stimulare 6 luni fara dozari hormonale si fara monitorizare prealabila, eu zic sa inchizi usa acelui cabinet pt ultima oara si sa mergi in alta parte. De ce spun asta. Pt ca se pare ca numarul maxim de cicluri in care o femeie are voie sa fie stimulata este de 8-9 (indiferent de substanta folosita). Si asta cred ca deja e mult, dar sa zicem. Deci daca iei dupa ureche 6 luni, deja ti-ai irosit 6 sanse din 9. Iar dupa aia de fapt descoperi ca e o alta pb si trebuie sa faci inca o stimulare si inca una si ajungi la limita, te supui unor riscuri inutil. Deci, daca e nevoie de stimulare, asta trebuie intai stabilit cu exactitate, apoi monitorizat totul si vazut si doze si tot.
crinuta spune:
Gila, eu nu prea sunt convisa ca eu am ovare polichistice, sotul meu care este medic mi-a spus ca este absolut normal sa am mai multi foliculi pe ovare. Mai mult decat atat, la eco s-a vazut ca ovulez, dec nu mi-am mai batut capul cu asta. Sincer, nu mai vreau sa merg la dr., si daca va fi cazul sa apara vreo problema voi alege tratamentele naturiste.
pupici
Crinuta
aurelursu@k.ro spune:
Tia, lamureste-ma si pe mine. Ciclul regulat nu inseamna sa-ti "vina" la acelasi nr. de zile? Si mie imi vine in fiecare luna cam la 30, 32 zile. Asta inseamna ca e regulat. Pupici, gabi
Ubi spune:
Eu:
Ziua 14:
Estradiol: 138.10
LH: 10.62
FSH: 7.04
Ziua 21:
Estradiol: 91.97
Progesteron: 0.36
Prolactina: 7.29
In ziua 23 un fel de ciclu...
Ma inspaimanta progesteronul. Ce se da de obicei in astfel de cazuri: utrogestan, sau altceva?
Fetelor, ajutoooor.
Cristina
gabid spune:
Eu dupa analize hormonale,in functie de rezultatul acestora am facut stimulari hormonale monitorizate ecografic.Nu se iau hormoni fara monitorizare pentru ca pot apare chisturi pe ovare si poate fi mai rau.
Gabi si Monica 2 ani .
Ubi spune:
Mai am de facut monitorizarile de ziua 7,9,11 si dupa aceea ma duc cu toate la prof. Ancar.
Sunt surprinsa de val f. mica a progesteronului.
Intrebam asa...de cultura generala cam ce se da pentru progesteron.
Da Tia, nu iau dupa ureche pastile. Am de gand sa ma duc si la endocrinolog cu rezultatele (dupa cum bine ne-ai sfatuit tu).
Cristina
gabid spune:
Pentru progesteron mic se ia utrogestan.Cantitatea depinde de valoarea fiecareia.
Oricum...se ia puregon vreo 5 fiole la o stimulare obisnuita tot asa functie de marimea foliculilor la eco,pregnyl pentru ovulatie si apoi progesteron pentru mentinerea sarcinii.
si la toate!!!!
Gabi si Monica 2 ani .
anis spune:
Fetelor..stiu ca s-a mai zis...
Dar pana nu te lovesti de problema..nu retii.
Mie mi-a iesit estradiolul mic in ziua 14 adica 82,334 pg/ml (Normal: 130-370) (FsH e ok). ...si nu mai stiu...asta arata ca nu am avut ovulatie....sau ce arata?Ca nu a existat folicul,nu?
Cele din ziua 21-a sunt Ok(LH si prolactina) cu exceptia progesteronului (valoare normala 4-25),eu am 3,72 ng/ml..asta nu e problema ca ..am m-ai luat duphaston (progesteron) deci se rezolva.
AniS