Profil hormonal
Buna fetelor!
As vrea si eu sa-mi spuneti ce este exact profilul hormonal, fiindca urmez si eu un tratament cu duphaston pentru infertilitate dar doctorita nu mi-a spus sa fac nici un test , doar sotul o spermograma iar eu stimulare 6 luni dupa care vom vedea.Am citit pe forum despre tot felul de analize care nici macar nu stiu ce inseamna si daca este una din voi dispusa sa-mi explice si mie as fi fff fericita.Va rog sa luati in calcul faptul ca sunt din Bacau si nu cunosc nici unul din medicii despre care am citit aici.Desi sunt casatorita de 3 ani nu am reusit sa am un bebe, dar in schimb am reusit sa merg la aproape toti ginecologii din oras si fara nici un rezultat.In ian. a.c. am fost operata de fibroadenom mamar la san si in prezent am un ovar polichistic.
Daca credeti ca-mi puteti da niste repere ar fi excelent!
Va multumesc!
Raspunsuri
Tia spune:
Profilul hormonal inseamna interpretarea dozarilor hormonale. Pot sa-ti spun ce am facut eu:
ziua 5: T4, TSH, estradiol, FSH, LH, prolactina (primele 2 pot fi facute in orice perioada a ciclului)
ziua 14: estradiol, LH, FSH
ziua 21: estradiol, progestreon, prolactina
Asa poti afla daca ai ovulatie, daca ai suficient progesteron pentru sustinerea unei eventuale sarcini, sau diverse alte dereglari hormonale. Dupa ce la faci e bine sa mergi la un endocrinolog sa ti le interpreteze si apoi la ginecolog. Abia dupa aceea primesti recomandarea pentru stimulare ovariana.. daca e cazul!
gabid spune:
quote:
Initial creeata de gila
Buna fetelor!
As vrea si eu sa-mi spuneti ce este exact profilul hormonal, fiindca urmez si eu un tratament cu duphaston pentru infertilitate dar doctorita nu mi-a spus sa fac nici un test , doar sotul o spermograma iar eu stimulare 6 luni dupa care vom vedea.Am citit pe forum despre tot felul de analize care nici macar nu stiu ce inseamna si daca este una din voi dispusa sa-mi explice si mie as fi fff fericita.Va rog sa luati in calcul faptul ca sunt din Bacau si nu cunosc nici unul din medicii despre care am citit aici.Desi sunt casatorita de 3 ani nu am reusit sa am un bebe, dar in schimb am reusit sa merg la aproape toti ginecologii din oras si fara nici un rezultat.In ian. a.c. am fost operata de fibroadenom mamar la san si in prezent am un ovar polichistic.
Daca credeti ca-mi puteti da niste repere ar fi excelent!
Va multumesc!
Salut!
Si eu sunt din Bacau.Si eu am mers la dr in Bacau si sincer sunt f.slabi in materie de sterilitate.
Eu in prezent merg la Clinica Medsana la Prof Ancar in Bucuresti.Vrei sa faci alt Bb?
Pentru programari:
CLINICA MEDSANA-PROF ANCAR
021/4108643
4108543
Este f.aglomerat si acum se fac programari pt sf.lui octombrie.
Asa mi-au facut si mie in Bacau,spermograma sotului si mie nimic pana ce spermograma lui nu e buna.Si totusi aveam si eu probleme nu numai el.Daca mergi la prof Ancar o sa rezolvi problema.
Gabi si Monica 2 ani .
gabid spune:
Pana acum o saptamana eram singura bacauanca de pe aici acum se pare ca ne-am inmultit eu,tu si Amaliutza.
Scuze ca am scris "alt bb"din greseala...
Fetita mea este obtinuta la Medsana de prof Ancar prin FIV.poate la tine nu va fi nevoie.
Eu voi face alt FIv in primavara si am inceput deja dozarile hormonale.Am facut analizele de ziua 3:FSH,LH,estradiol+analize de secretie,imunologice.Acum astept rezultatul la cele hormonale de pe 10 oct ca sa vedem ce tratamente urmam mai departe.
Gabi si Monica 2 ani .
crinuta spune:
Gabi, din ce vad eu, aici pe forum tu esti singura care a reusit prin FIV. Mi se pare foarte trist ca procentajul este asa de mic.
Crinuta
aurelursu@k.ro spune:
Daca am ciclul neregulat, imi fac analizele tot in aceleasi zile (scrise mai sus)?pupici, gabi
gabid spune:
Da,din pacate raman singura reusita in Romania de pe forum.Mai este Cloe care este insarcinata acum FIV cu gemenei in SUA si inca o fata care intra rar pe forum care a nascut in Danemarca si acolo a reusit FIV care are tot gemeni.Poate ca in aceasta toamna vor mai fi reusite pe forum.Intr-adevar reusitele sunt putine dar trebuie sa speram...asa cum am reusit eu trebuie sa reuseasca si celelalte fete.
Gabi si Monica 2 ani .
gabid spune:
Nu faceti analize dupa capul vostru.Zilele difera de la un dr la altul.La fel si analizele.Eu in ziua 3 am facut doar FSH,LH,estradiol.Depinde de problemele fiecareia.
Gabi si Monica 2 ani .
aurelursu@k.ro spune:
Cine trebuie sa-mi spuna in ce zile se fac analizele ginecologul sau endocrinologul? M-am zapacit de tot. pupici, gabi
Tia spune:
Eu am un ciclu regulat (28-30 zile), si nu m-am lovit de problema asta. Ce pot sa-ti spun este ca prima intrebare a endocrinologului uitandu-se pe dozarile hormonale a fost asta, daca am un ciclu regulat.. a fost multumit de zilele in care le-am facut. Oricum, buna intrebare, poate te ajuta fetele
gila spune:
Va multumesc din suflet pentru rabdare si interes!
Crinuta, am gasit din intamplare un mesaj adresat tie de Arian
in care iti explica ce este cu ovarele polichistice.
Ce ai mai facut? Ai scapat de ele?Daca da cum?
Larisa