*** Colectia aniversara de toamna-iarna 2005 (258)
Raspunsuri - Pagina 12
coralia76 spune:
Mitawow urata experienta.Tin minte ca pe la un an jumate Ilinca,fetita lui sora-mea, a cazut din scaunul de masa exact in cap pe gresie...cumplit a fos.I-a facut tomografie,nu a avut urmari grave ,dar sperietura a fost mare de tot.
Mie imi e frica de Cristian,care e catarator de pe acum...numai azi de dimineata a luat 2 busituri in fata mea ..incerca sa se ridice in picioare si se sprijinea pe scaunul de la bucatarie si in cateva secunde a fost in cap cu scaunul peste el
.Nu e prudent deloc,a doua oara a incercat sa faca acelasi lucru desi are acum un cucui destul de maricel..
Noki de fapt cand am vazut ce ai postat despre biberon,parca am vazut-o pe Andreea acum o luna cand am tot incercat sa o lamuresc ca ar fi cazul sa bea din cana laptele,a primit si ea o cana cu alba ca Zapada care i-a placut mult si am zis gata asta e momentul sa renuntam la bibe.A baut exact 2 dimineati si 2 seri din cana..apoi ,cum zicea si Tania,parca simtea nevoia de biberon..a inceput santajul...si nu m-am mai luptat cu ea deloc...cand va vrea ea sa renunte atunci sa renunte...Si ,la fel ca Tania,nu ma stresez prea tare ca are deja 4 ani si bea inca din bibe...pana acum cu dintii e bine...ca asta ar fi fost singura problema din cauza careia as fi intervenit cu "artileria grea" contra bibelui.
Noki_Lara spune:
Miiitzo, cum ti-ai spart capul???? Unde, mai exact???? Acasa ... cum? Vorba lu' mama: "uite cum vine nenorocirea din senin...
Tania, pai e simplu, tu te muti in Anglia, io-n Malta, ca deh, tot englezesti sunt ambele!
Io am avantajul climei mai blande, da' daca tu ai viseat d emica la Anglia, e bine si acolo.
Serios, amu, te inteleg cu anglia. Si mie mi-a placut tare mult.
Biberon- NU eu am batut-o la cap. EA a vrut si a insistat, ba eu chiar m-am mirat de indarjirea ei. Probabil insa ca si-a dat seama ca e mai placut cu biberonul decat altfel. Chestie de atmosfera. Plus ca problema cea mai mare e ca Sarah NU e o mancacioasa si asa cum zicea si Tania, nu poate DOAR sa manance. trebe musia sa faca ceva intre timp. Ori exact asta-i lipseste la cana...Da' o se perseverez, sa vedem...poate reusim.
Poze cu noi
1 si 2
Filmuletze poznase www.dropshots.com/noki_lara" target="_blank">1 www.dropshots.com/saraly" target="_blank">2 www.dropshots.com/noki_lara2" target="_blank"> 3 www.dropshots.com/Saralyna" target="_blank">4 si www.dropshots.com/saralyna2005" target="_blank">5
Varsta Sarah
There are no shortcuts to happiness!
alexandrina spune:
La multi ani mezinului Simon
Buluci, ce noroc ca i-ati dat un nume relativ international
.
Tu ce-o sa faci pe partea cealalta a pamantului?
La multi ani mezinei Daria! Sa-ti dea DD, mami si tati o jucarie vie minunata!
Fiu-meu in 2009. Hmm...
I s-au rarit crizele aproape la 0, pana inainte de vacanta de iarna, cand au inceput cadouri dupa cadouri, zile dupa zile si acum la final parca s-a spart o rana. Daca nu-i place o decizie de-a adultilor, se infurie si ne cara pumni si picioare.
Ieri a fost cat pe ce sa ia un punct negru la gradi, azi nici nu mai vroia sa mearga ca-l cearta.
E o combinatie de dragalasenie-atasament si furie-respingere foarte imprevizibila. ("Esti cea mai buna mamica" / "Esti o mama rea. Ar fi bine sa avem alta mama."). E foarte direct, n-am avut niciodata senzatia ca nu poate exterioriza ceva.
E darnic din fire, dar a invatat sa fie foarte intelegator cu stricaciunile lui sora-sa de exemplu, care ii distruge cam toate castelele din lego, ii mai rupe cate-o carte, ii picteaza peste capodopere, ii strica jucarii.
Daca intelege motivul unei decizii o accepta, si colaboram foarte bine pana la vacanta, eu chiar sper ca e o etapa trecatoare izbucnirea asta.
Si-a dezvoltat echilibrul, a reusit sa-si foloseasca bicicleta, care mie mi se pare un pic greoaie pentru un copil.
Este extrem de atasat, nu adoarme daca nu-i spun o poveste si asa e, se trezeste noaptea sa verifice daca-s acolo.
Nu stie litere, nu numara nici pana la 10, nu stie limbi straine decat cateva cuvinte, dar nici n-am insistat ca nu l-au atras. Ii plac enorm animalele, sa picteze, sa faca puzzle, sa construiasca, sa faca scenarii, musai masinile trebuie sa faca accidente si cascadorii.
Foarte des vrea sa faca glume, surprize. Ne uimeste cu intelegerea sensurilor si combinarea cuvintelor.
Inca nu-i plac desenele cu violente si personaje rele, inchide singur televizorul.
Maria, a fost foarte irascibila pana prin vara, acum e o minune de fetita in cea mai mare parte a timpului.
E sociabila, fasneata, exuberanta, spune versuri aproape cot la cot cu fratele ei.
E mult mai independenta afectiv desi inca foarte atasata de mine.
Iar de iubit cand se iubesc, momente de filme romantice. O ridica-n brate si-o pupa luung.
Amandoi au acceptat de la inceput intoarcerea mea la servici, insa cand ajung acasa sunt exclusiv a lor.
Ieri discutau la masa:
Mihai: - Ce bine ca pe vremuri noi nu eram inca nascuti... ca trebuia sa luptam si noi cu dusmanii...
Maria: - Da, aia rai...
Mihai: - ... care vroiau sa ne ia bogatiile si au venit in tara romaneasca (asa-i zice el la tara noastra)
Maria: - Da, aia rai.
...
Daca inca nu-s familiarizati cu tarile si natiile... noi ne-am distrat tare cu Mihai cand l-am intrebat cum ii cheama pe locuitorii tarii X sau in ce tara traiesc anume oameni. Spanieli, olandari, ungarieni, germanioli, austriecii in Australia, din ce-mi mai aduc aminte.
Incerc sa revin si cu raspunsuri.
"Fiecare copil care se naste sub soare ne vesteste ca Dumnezeu nu si-a pierdut increderea in om" (Rabindranath Tagore)
Alexandrina, mama lui Mihai (20 dec 2005) si a Mariei (21 nov. 2007).
Noki_Lara spune:
Multumesc tare mult pentru raspunsurile cu bibele.

Mai astept informatii despre "procedura laptelui"! Pana acum scorul e cam egal - bibe-cana,
cu un trend de bibe la copilasii fara inclinatii culinare (Sarah, Stefan, Andreea).![]()
Mandy-wooow, tu chiar a avut o viata plina de peripetii!
Imi place de tine cum gandesti. Da' e drept ca chiar trebuie sa treci prin multe dificultati ca sa ajungi la nivelul asta de gandire.![]()
Poze cu noi
1 si 2
Filmuletze poznase www.dropshots.com/noki_lara" target="_blank">1 www.dropshots.com/saraly" target="_blank">2 www.dropshots.com/noki_lara2" target="_blank"> 3 www.dropshots.com/Saralyna" target="_blank">4 si www.dropshots.com/saralyna2005" target="_blank">5
Varsta Sarah
leea_cv spune:
Miha daca n-ar fi de plans ar fi de ras. Cum mai? Asa mare cum esti ti-ai gaurit capul?
Anda, reconfortanta povestea cu paduchii pentru noi cititoarele. Pentru tine secheloasa. Mai , nu cumva de la animalele si tratamentul cu pricina ti se trage problema cu parul? N de alta, dar ca sa ai pe cine da vina. Sanatate lui Nichita.
Viena mi-a placut teribil. Am stat doar 4 ore in ea si doar in magazine. Dintr-unul am vazut, pe geam, Opera. Tare!
Negara io o vazusem de Crissy asta intreband familial de mine si m-am gandit etete da cine-o fi. Acu ma lamurii. Pup!
Tania beton Che cu regulile in casa. Dar tu nu ti-ai gasit altceva mai bun decat bucataria?
Mandy - revigoranta ideea ca la momentul oportun esti predispusa sa iei exact cele mai bune decizii.
Alexandrina ma bagi in depresie daca asa profund gandesc toti copiii din colectie, ca si Mihai. Auzi tu..bine ca nu eram nascuti...Salvarea mea este proasta exprimare a lui T. Ca sper ca ii merge si lui mintea da nu-i capabil sa verbalizeze...
Noki laud-o siner pe bufnita cand bea cu canuta si reompenseaz-o cu pupici,imbratisari,desenul preferat, citit povesti...
Noi am fost aseara la salina si intr-o ora jumate eram inghetata bocna. Ca aia au NUMAI 20 de grade. T era ok. I-a placut.Copii,jucarii...azi iar.
coralia76 spune:
Noki da ...am observat si eu ca in general copii mai "nepofticiosi" sau mai exact care nu prea au treaba cu mancarea si-au mentinut biberonul.Eu de ex ma bucur ca bea laptele cu cereale dimineata si seara,ca e totusi ceva consistent si cald in stomacel
si nu ma gandesc prea mult cum il bea si atunci decat sa nu-l bea deloc mai bine din biberon.
Oricum mancatul la amiaza la gradi a schimbat-o mult in bine pe Andreea mea,nici acum nu e cine stie ce mancacioasa,dar macar cateva linguri de ciorba sau supa tot mananca.si ciuguleste si din felul 2,iar dac felul 3 e un fruct sau Danonino gata s-a rezolvat cu amiaza
.
maria_alexia spune:
Adaug si eu la statistica lui Noki :
- un mare dependent de biberon (si mai ales de povestea din timpul lui, cat e musai sa stea cu mainile in parul meu
), altfel ne-mancator si mofturos de frunte
.
- o mare pofticioasa si papacioasa cu care ma lupt sa biberoneze maaxim 150 ml de lapte in doua reprize adunate
.
- TOTI copiii prietenilor si cunoscutilor nostri au redus drastic doza de lapte la renuntarea de biberon. Unii nu mai beau deloc. Mancaciosii l-au inlocuit cu iaurt, branza, ceilalti cu aer.
Noi o sa renuntam la biberon cand o sa am nervii sa stau cu el la masa la masa de dimineata. Musai cand va incepe scoala, mai devreme... nu promit nimic deocamdata.
coralia76 spune:
Wow Leea ce mare s-a facut T.Si frumusel bineinteles.
Tortul cu Thomas super reusit!
Noki_Lara spune:
Deci e clar: Sarah, Andreea si Cristi sunt leiti! 
![]()
Maria, la asta ma gandeam eu profetic in dimineata asta. Ca de bine, de rau la gradi papa binisor. Chiar se lauda cu diverse chestii mancate "tot-tot, chiar, mami, nu te pacalesc!". Asta ca se antreneaza cu altii. Da' la scoala ce ma fac? Cum conving eu bufnita sa pape dimineata ceva? Ca deh...la scola nu le da nimeni de mancare. Da' mai e pana atunci. De ce sa ma stresez de-acum? 
Eu am disponibilitatea psihica de a sta cu ea la masa dimineata in timp ce-si bea cana de lapte, problema e insa ca e clar o diferenta la ei pe fond psihic intre cele 2 recipiente si procedura aferenta (bibe-cana). Adica evident ca in timp ce si-a baut laptele am stat cu ea, cu povestea in fata. dar o vad ca se chinuie sa bea laptele aia. cred ca i se pare mult mai mult cantitativ. Pe cand bibele il bea in 2 minute maxim, ba mai cerea si supliment cateodata.![]()
Poze cu noi
1 si 2
Varsta Sarah
lavi02 spune:
Va rog nu deschideti subiectul: ce mananca un scolar mofturos dimineata, la gustare si la pranz.
Nu de fata cu mine 
Norocul a fost ca la Silvia laptele nu a fost niciodata o problema.
Dimineata bea o 250 ml de lapte si o felie de paine cu Almette sau Martinel sau unt si sunca. Mai precis o jumatate de felie de paine facuta la masina.
La gustare daca ii pun sandvich ori mananca jumatate, ori doar il incepe ori uita total din el.
La pranz Dumnezeu cu mila, mananca la after school dar nu stiu zau cat si ce pt ca la gradi unde Nati mananca de sparge Silvia nu prea. Si nu s-a schimbat bucatareasa intre timp.
Uneori daca o intreb zice "stii tu" sau "nu mai mai intreba asta".