M-am saturat de niste parinti fara bani!
Raspunsuri - Pagina 4
capra cu trei iezi spune:
pitzinuca
felicitari!
capra cu trei iezi cucuieti, si ce cucuieti!
IUBESTE SI FA CE VREI!
Noa spune:
cipcip,sunt de acord ca un copil,indiferent de situatia materiala a parintilor trebuie sa primeasca strictul necesar si doar cu anumite ocazii sa i se satisfaca unele dorinte(nu le-as spune mofturi,pentru ca si copiii au dorintele lor .De ce nu mai des? Pentru ca nu ar mai aprecia nimic.
Dar cand spun strictul necesar nu pot sa ma gandesc doar la casa si la mancare.Educatia si banii pe care trebuie sa-i investim in ea nu se pun la socoteala?
Nu vreau sa ma lamentez prea mult legat de cati copii avem ,,dreptul" moral sa facem (ca sa nu primim reprosuri mai tarziu
),e un of al meu pe care l-am scos ,intr-un moment de sinceritate la iveala,acum la inceput de an.
capra cu trei iezi spune:
noa, tu stii mai bine care este situatia ta si ceea ce-ti doresti cu adevarat. noi ne dam cu parerea fiecare, tu alegi ce ti se potriveste!
capra cu trei iezi cucuieti, si ce cucuieti!
IUBESTE SI FA CE VREI!
danis spune:
la multi ani!
fetita ta poate a avut o rabufnire, poate a incercat sa testeze limitele si reactiile
daca te ajuta in vreun fel, fetita mea de 7 ani are cumva acelasi stil.. am impresia ca e o varsta la care se schimba multe si ei pasesc oarecum in alta lume, sau daca vrei devin mai ancorati in lumea noastra decat pana acum... si da, ma provoaca si ea cu astfel de intrebari.. iar eu am traversat o perioada de cumplite indoieli si sentimente de vinovatie, pentru ca daca mi-ar pune cineva o eticheta probabil ca pe mine nu ar scrie vreodata "parinte cu bani" - am invatat insa, ajutorul familiei si al prietenilor sa depasesc faza asta si sa privesc cu seninatate replicile de genul asta..
fiindca stiu ca toti banii din lume nu i-ar aduce ceea ce ii ofer eu :)
intrebarea este de ce te-a impresionat asa de tare replica fetitei tale? ce coarda sensibila a atins... crezi ca este adevarat macar o parte din ceea ce spune ea? si cat de important este pentru tine daca sunteti sau nu parinti fara bani? mie nu mi se pare intamplator faptul ca pomenesti ca ati renuntat la a mai avea un copil ... astea sunt cateva intrebari la care poate e mai bine sa-ti raspunzi singura :)
p.s. noi mai avem un copil, pe care l-am dorit dar l-am facut destul de tarziu, cu inima stransa temandu-ma foarte tare de greutatile financiare aduse de un al doilea copil (si cu inima plina ochi de indoieli la adresa capacitatilor mele de mama); si am avut surpriza sa constat ca multe astfel de probleme si dileme s-au rezolvat de la sine, atat pentru parinti, cat si pentru copii - a avea inca un copil nu este in niciun caz o reteta sau o terapie, ci o decizie personala, dar multimea binecuvantarilor pe care le aduce este in mod sigur un subiect de gandire..
ps2: iti multumesc pentru subiectul asta de inceput de an!
inbox spune:
Mai fetelor, nu stiu cum sa-mi responsabilizez copilul cand e vorba de bani, mofturi etc...dar am gasit aici cele mai bune argumente pentru a mai face inca un copil!
Fata mea are 3 ani, am realizat la Craciunul asta ca daca aveam 2 sau 3 copii cu banii pe care i-am dat pe cadourile lor le puteam cumpara la toti si poate se jucau mai mult cu ele!
Aseara am fost cu gasca de la bloc cu sorcova, a adunat 53 de lei, vroia sa mi-i dea mie si i-am zis ca sunt ai ei, ca a muncit pentru ei isi va lua ce vrea ea cu ei...peste un timp ii spune bunicii care nu fusese de fata:"Astia sunt banii mei, am muncit pentru ei, cumpar bomboane pentru toata lumea" si a insirat prietenii, pe noi pe Mos Craciun ...cand o auzeam imi venea sa o mananc, mai ales ca acest "am muncit" ( da zis apasat si pe silabe) mi se parea o vorba asa grea pentru un copil asa mic !
Sabina, mi-a placut mult mesajul tau, eu nu merg cu recompense si pedepse fiindca mi se pare un sistem prea bine gandit pentru creierul meu, adica nu pot face atatea scheme, ii dau cand face X sau o pedepsesc cand face altceva...nu pot, dar ma entuziasmez sincer cand este cazul, nu exagerez ceea ce face...eu oricum sunt mai "vazduhista" si tot timpul m-am gandit sa nu o afecteza fatul ca nu am un astfel de sistem pus la punct! Dar mai linistit!
Si inca ceva, eu am o verisoara care a crescut cu recompense, si pedepse, aveam momente cand o invidiam ca pentru aceleasi rezultate eu nu primeam nimic! Acum, la maturitate eu fac in viata ce-mi doresc, iar ea ce si-au dorit parintii, acum ea are momente de invidie, iar eu inca ma gandesc ca totusi a avut o copilarie si adolescenta lipsite de griji materiale, insa eu am avut prieteni foarte multi ....asa ca e greu sa faci diferenta, e greu sa ai o masura in toate ca si parinte, dar cred, ca respectandu-te pe tine, respectandu-ti copilul si cu muuulta iubire, totul iese perfect!
Noa spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui danis la multi ani! fetita ta poate a avut o rabufnire, poate a incercat sa testeze limitele si reactiile daca te ajuta in vreun fel, fetita mea de 7 ani are cumva acelasi stil.. am impresia ca e o varsta la care se schimba multe si ei pasesc oarecum in alta lume, sau daca vrei devin mai ancorati in lumea noastra decat pana acum... si da, ma provoaca si ea cu astfel de intrebari.. iar eu am traversat o perioada de cumplite indoieli si sentimente de vinovatie, pentru ca daca mi-ar pune cineva o eticheta probabil ca pe mine nu ar scrie vreodata "parinte cu bani" - am invatat insa, ajutorul familiei si al prietenilor sa depasesc faza asta si sa privesc cu seninatate replicile de genul asta.. fiindca stiu ca toti banii din lume nu i-ar aduce ceea ce ii ofer eu :) intrebarea este de ce te-a impresionat asa de tare replica fetitei tale? ce coarda sensibila a atins... crezi ca este adevarat macar o parte din ceea ce spune ea? si cat de important este pentru tine daca sunteti sau nu parinti fara bani? mie nu mi se pare intamplator faptul ca pomenesti ca ati renuntat la a mai avea un copil ... astea sunt cateva intrebari la care poate e mai bine sa-ti raspunzi singura :) p.s. noi mai avem un copil, pe care l-am dorit dar l-am facut destul de tarziu, cu inima stransa temandu-ma foarte tare de greutatile financiare aduse de un al doilea copil (si cu inima plina ochi de indoieli la adresa capacitatilor mele de mama); si am avut surpriza sa constat ca multe astfel de probleme si dileme s-au rezolvat de la sine, atat pentru parinti, cat si pentru copii - a avea inca un copil nu este in niciun caz o reteta sau o terapie, ci o decizie personala, dar multimea binecuvantarilor pe care le aduce este in mod sigur un subiect de gandire.. ps2: iti multumesc pentru subiectul asta de inceput de an! |
Cu siguranta a atins o coarda sensibila,mai ales ca motivul pentru care eu o certasem n-avea nicio legatura cu banii.A spus-o cu naduf asa ,,in barba" si m-a lasat muta, desi in subconstient probabil ca ma asteptam sa aud intr-o zi asta.
Culmea e ca ea nu e genul de copil care sa faca crize ca vrea nu stiu ce jucarie,n-am nicio problema cu asta,pot sa merg linistita in magazine pentru ca stie ca ce-si doreste va primi cu o anumita ocazie( de ziua ei, de Craciun etc.).
Bineinteles ca acum nici nu-si mai aminteste ce-a spus,dar ma astept ca episodul sa se mai repete si in viitor si trebuie sa stiu de pe acum foarte bine cum s-o iau.
Sabina spune:
Noa, poate ea are alt naduf de fapt, daca spui ca de fapt nici macar nu cere.
Poate a auzit discutii despre bani in casa (noi mai discutam de fata cu copiii desi se zice ca nu e bine, dar pe de alta parte oameni suntem, nu roboti).
Cand zic discutii, nu ma refer la certuri, ci la din astea, de gestiune a averii
, da-m de intretonere, acu platim telefonu.
Chiar si un simplu "nu-mi ajunge sa=mi iau si bluza aia" poate sa genereze la copilasi o reactie, deci nu mi se pare atat de grav ca v-a spus asa ceva in conditiile in care e un copil care nu se isterizeaza dupa jucarii.
Si, de ce nu, poate sa ascunda si faptul ca isi doreste suioara sau fratior....
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
Diana_b spune:
De ce nu e bine sa discuti despre bani de fata cu copiii? Ca nu inteleg.
Io sunt singurica si n-am cu cine sa discut de fata cu copilul, asa ca discut direct cu el
Nu des si nu ca sa ma vait. Ci ca sa stie ca trebuie sa platim si intretinere, si telefon, si internet si ... Cred ca trebuie sa stie de mic ca toate se platesc, ca banii trebuie gestionati sa ne ajunga pentru toate si nu numai pentru jucarii. Nu vreau sa traiasca cu impresia ca totul e roz si ca totul ne vine pe de-a moaka. Si mai ales ca lucrez acasa si vede cat de mult muncesc, deci vede ca banii nu se obtin asa usor.
Normal ca vrea multe jucarii; adevarul e ca atunci cand intri intr-un magazin de jucarii nu stii unde sa te uiti mai intai, pe vremea noastra nu era oferta atat de mare, asa ca si tentatiile erau mai putine ![]()
Diana si
Mircea (2.01.2004)
www.freewebs.com/bbianfeb2004/index.htm" target="_blank">Bebelusi de ian-feb 2004
Sabina spune:
pt ca se poate intampla sa ii incarci emotional cu probleme prea greu de dus la varsta lor.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo