Maioneza
Raspunsuri - Pagina 3
nicoll_mada spune:
Eu maioneza cu mana nu mai fac din comoditate,e drept ca fac destul de multa,mai ales la ocazii.Spre ex de revelion am facut din 5 galbenusri fierte si 6 crude.La aceasta cantitate destul de mare,folosesc de obicei mixerul de la robot(si aici tot din comoditate,nu-l mai tin)Si pun de la inceput si sare si mustar,urmand a sper final sa adaug zeama de lamaie.Viteza initiala este moderata,pana devine pasta omogena,dupa care trec la viteza maxima si pun ulei destul de mult o data,min 100ml.Am folosit la cele 11 oua aproape 1.5l ulei,iar totul a fost gata in max 20 min.Si eu pt a subtia folosesc apa minerala sau sifom.
Atunci cand fac cantitate mai mica,folosesc si mixer normal(cel ce-l tinem in mana) dar nu am tinut cont niciodata de sensul de amestecare.
Daca se taie...nmu stiu,parca de 3-4 ori si tot cu galbenus fiert reiau si in loc de ulei,maioneza taiata.
Dar sincer,ma pot lauda cu maioneza mea.
nicoll_mada Codruta Andreea ( 29.07.2005 ) si Alexandra Stefania ( 12.07.2007 }
http://community.webshots.com/user/nicoll_mada
MMN
elyanne spune:
Mie nu imi iese maioneza doar cu ou fiert... oricum as incerca... si cu lingura, torn ulei putin... si cu mixerul... de fiecare data cu mustar... Se taie
In schimb maioneza din galbenus crud cu putin mustar, si cu mixerul si cu lingura (in lipsa de mixer) iese de fiecare data...
Mai nou am descoperit maioneza cu blenderul (de mana)... in care pui oul intreg si toate cele de la inceput (300ml ulei la un ou, sare, mustar, zeama de lamaie) ... a dat cineva link... si in 2 minute e gata
Daca se taie, singura varianta prin care am reusit sa o dreg... un galbenus crud cu putin mustar, apoi adaug cate putin din maioneza taiata. Dupa ce termin, incep sa mai adaug ulei.
N-a functionat niciodata cu apa rece, minerala sau gheata... astea-i variantele auzite