Maioneza
Raspunsuri - Pagina 2
maraki spune:
Eu stiu ca maioneza taiata se drege cu zeama de lamaie. Oricum a fost foarte util subiectul deschis, habar nu aveam ca se poate pune mustar si sare la sfarsit. Eu puneam o lingura de mustar la galbenusul fiert, putina sare si urma galbenusul crud. De data asta a iesit foarte buna maioneza, am pus mustar si sare dupa gust la sfarsit. Fetelor in final am facut.o cu lingura de lemn Nu stiam daca se taie dupa ce am amestecat galbenusurile cu putin ulei, eu am mixer normal pt prajituri nu blender vertical Va multumesc pt sfaturi,au fost foarte utile La multi ani cu sanatate si noroc
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mami cu Angelo poniroulis ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5
natalia2008 spune:
Pentru a nu pune prea mult ulei in maioneza sau chiar la icre, eu pun un pic de apa minerala (carbogazoasa). Nu mult, un pic si chiar subtiaza, maioneza devine mai usor de frecat. Daca se taie, iau separat un pic din compozitie si cu un galbenus reiau ''munca''.
Tisina spune:
Treaba cu taiatul maionezei din cauza metalului sau a mestecatului in sens invers (am auzit-o si pe asta, ca daca mesteci in ambele sensuri se taie ) e doar un mit (ma rog, doua). Eu nu am facut niciodata maioneza cu lingura de lemn, si nu mi s-a taiat niciodata. De ceva vreme o fac si eu cu blenderul vertical, si sunt foarte multumita. Insa nu pun albusul din motiv de pitic pe creier. Doar galbenus fiert, crud, ulei, lamaie si mustar (toate de la inceput).
andacos spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui andacos
De ce lapte praf?Nu am mai auzit pina acum?Ce rol are? Dana |
Eu revin cu intrebarea ca nu am aflat ce ma interesa!
Mannon...te rog ,lamureste-ma!
Eu stiam ca apa minerala o face mai spumoasa,mai"umflata"!(ca si la icre de exemplu)!
Dana
ANITA75 spune:
n-am fost multumita de maioneza care mi-a iesit cred ca a fost mustarul de vina,mie imi iesea f buna ,pufoasa galbuie ,crescuta acum nu stiu cea fost ca nu mi-a placut
manon spune:
nu stiu ce rol are, se poate si fara (aproape toata lumea o face fara) dar m-a invatat si pe mine cineva, mi s-a parut mai buna la gust si nu vreau sa pastrez secretul doar pentru mine.
Citat: | ||
citat din mesajul lui andacos
De ce lapte praf?Nu am mai auzit pina acum?Ce rol are? Despre taiatul maionezei insa...din experientza personala..doar cosul d egunoi o mai rezolva! Mi s-a intimplat sa o mai si indreptdar in genereal nu merge nic'°! Dana |
Annie80 spune:
faza cu mestecatul intr-un sens dar la mixer paletele invart in sensuri diferite
stiu ca se taie dace se pune mai mult ulei odata, desi eu am mai scapat si n-a patit nimica
si niciodata n-am pastrat viteza constanta la mixer ..si n-am avut probleme cu taiatul
de vreo 3 ani n-am mai facut, am gasit in comert una care imi satisface papilele gustative,c aci eu mananc multa!
alina costel spune:
Maioneza la borcan este perfecta...foarte gustoasa si rapida . eu numai asa o fac.
Alina
Ica 1975 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui maraki Buna ziua, Am nevoie de un raspuns urgent va rog: se poate face maioneza cu mixerul? Eu stiam ca doar cu lingura de lemn ca sa nu se taie, daca imi raspunde cineva, amintiti-mi va rog si cum se face Un galbenus de ou fiert si unul crud sau 2 fierte si unul crud? se amesteca dupa care se pune mustar( sare e nevoie? ) si se incepe cu uleiul cat vrem sa iasa ca si cantitate....zeama de lamaie si cam atat... Monica http://www.community.webshots.com/user/maraki36 mami cu Angelo poniroulis ( 29 Dec. 2005 ) Foto Angelo Angelo1 Angelo2 Angelo3 Angelo4 filmulete maraki5 |
eu fac asa - 2 galbenusuri fierte tare +2 galbenusuri crude si un praf de sare le mixez la o viteza mai mica decat cea maxima pana se omogenizeaza sa fie ca o pasta. Apoi adaug ulei cate un pic si la viteza maxima invart cu mixerul repede in aceiasi directie tot timpul (asta e secretul sa nu se taie, invarti mereu in aceiasi directie) Adaug ulei mereu cate putin si cand se intareste adaug zeama de lamaie cam cat vreu sa fie de acrisoara maioneza si apoi apa minerala (asta am descoperit-o de craciun, pana acum puneam apa calduta. Continui pana cand consider ca am suficienta maioneza, ea creste tot timpul de la ulei insa cu cat are mai mult ulei, ptr mine, e mai grea. Nu pun mustar decat in salata boef, cand amestec legumele si carnea cu maioneza + mustar; dar la maioneza ca atare nu pun mustar. Vasul sa fie din plastic cu peretii inalti si iese garantat.
Da-mi minte sa fac voia Ta, Doamne!
Ica 1975 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui maraki Eu stiu ca maioneza taiata se drege cu zeama de lamaie. Oricum a fost foarte util subiectul deschis, habar nu aveam ca se poate pune mustar si sare la sfarsit. Eu puneam o lingura de mustar la galbenusul fiert, putina sare si urma galbenusul crud. De data asta a iesit foarte buna maioneza, am pus mustar si sare dupa gust la sfarsit. Fetelor in final am facut.o cu lingura de lemn Nu stiam daca se taie dupa ce am amestecat galbenusurile cu putin ulei, eu am mixer normal pt prajituri nu blender vertical Va multumesc pt sfaturi,au fost foarte utile La multi ani cu sanatate si noroc Monica http://www.community.webshots.com/user/maraki36 mami cu Angelo poniroulis ( 29 Dec. 2005 ) Foto Angelo Angelo1 Angelo2 Angelo3 Angelo4 filmulete maraki5 |
maioneza taiata eu o refac asa - un galbenus fiert il mixez si adaug treptat, in loc de ulei, maioneza taiata. Cu mixerul amesteci cum am mai zis, tot timpul in aceiasi directie, eu merg tot timpul in directia acelor de ceas. daca amesteci intr-un sens si schimbi, se taie. La fel si frisca, la fel si albusul de ou. Si ulei intr-adevar, cate un pic de fiecre data.
Da-mi minte sa fac voia Ta, Doamne!