Maioneza
Buna ziua,
Am nevoie de un raspuns urgent va rog: se poate face maioneza cu mixerul? Eu stiam ca doar cu lingura de lemn ca sa nu se taie, daca imi raspunde cineva, amintiti-mi va rog si cum se face Un galbenus de ou fiert si unul crud sau 2 fierte si unul crud? se amesteca dupa care se pune mustar( sare e nevoie? ) si se incepe cu uleiul cat vrem sa iasa ca si cantitate....zeama de lamaie si cam atat...
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mami cu Angelo poniroulis ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5
Raspunsuri
monica-elizabet spune:
se poate face si cu mixerul pastrandu-se aceeasi "viteza" de mixare de la inceput pana la sfarsit
poti face fie numai cu galbenushuri crude, 1 lingurita de mustar si adaugi ulei in "fir" putin cate putin
sau asa cum ai spus se poate pune si galbenus fiert in galbenusul crud, dar eu pastrez varianta asta pentru cazul in care se "taie" maioneza
la sfarsit sa sareaza si se pune zeama de lamaie cate putin...
ca sa nu se taie toate ingredientele trebuie sa fie la aceeasi temperatura si sa nu fie f cald in bucatarie
spor la trebushca
Monica-Elizabet
Retete in imagini
Impresii, pareri, retete
nushulica spune:
Citat: |
citat din mesajul lui maraki Buna ziua, Am nevoie de un raspuns urgent va rog: se poate face maioneza cu mixerul? Eu stiam ca doar cu lingura de lemn ca sa nu se taie, daca imi raspunde cineva, amintiti-mi va rog si cum se face Un galbenus de ou fiert si unul crud sau 2 fierte si unul crud? se amesteca dupa care se pune mustar( sare e nevoie? ) si se incepe cu uleiul cat vrem sa iasa ca si cantitate....zeama de lamaie si cam atat... Monica http://www.community.webshots.com/user/maraki36 mami cu Angelo poniroulis ( 29 Dec. 2005 ) Foto Angelo Angelo1 Angelo2 Angelo3 Angelo4 filmulete maraki5 |
monica chiar azi am facut eu maioneza cu mixerul la viteza a2a am pus 2galbenusuri crude si 2 fierte apoi batand la mixer am tot adaugat ulei cam jumate de litru ...la urma am pus zeama de la o lamaie si vreo 3linguri de mustar,dar aici e chesti de gusturi ,gusti vezi daca iti place si mai adaugi ce mai crezi ca trebuie.nu se pune sare deloc ...iese destul de tare/groasa poti orna super bine cu ea orice salata vrei
spor
de David
accept92 spune:
Cunosc 3 moduri de a face maioneza:
1. cu lingura de lemn - se incepe cu galbenusul frecat cu sare la care se adauga putin cate putin uleiul
2.cu mixerul, cu paleta aia cu care se bat si albusurile sau frisca - se incepe cu galbenusul frecat cu sare la care se adauga putin cate putin uleiul
3.cu mixerul vertical, cel cu care se paseaza supa intr-un pahar inalt cu diametrul doar putin mai mare decat capatul mixerului - se pun toate ingredientele de la inceput dar exista o anumita chichita tehnica pe care o gasesti cel mai bine exemplificata pe youtube in filmulete
Galbenusul crud, sarea si uleiul stau la baza reactiei chimice prin care se formeaza maioneza. Mustarul si lamaia se pun dupa gustul fiecaruia si sunt optionale. Daca se pun se pun la inceput sau la final, nu conteaza.
Petrecere frumoasa si un an noui fericit!
abramburika spune:
www.cookaround.com/yabbse1/showthread.php?t=44102" target="_blank">maioneza direct in borcan, cu mixerul (blander) si oul intreg. Eu o fac numai asa de ceva timp, e ff rapida, usor de facut si buna.
Inteleptul nu spune tot ce stie, iar prostul nu stie ce spune.
maraki spune:
Acum ma apuc, multumesc mult santeti de milioane in privinta promptitudinii La multi ani si petrecere frumoasa in noaptea dintre ani
sotul a cumparat maioneza pt salata light si nu sant multumita, mai bine o fac eu...baiatul nu a mai avut rabdare si si.a facut separat o portie cu ce aveam
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mami cu Angelo poniroulis ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5
jenn spune:
Smecheria la cea cu mixerul bertical e sa pui uleiul intai,apoi oua,sare,mustar,zeama de lamaie sau ce mai puneti.
adi2003 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui accept92 Cunosc 3 moduri de a face maioneza: 1. cu lingura de lemn - se incepe cu galbenusul frecat cu sare la care se adauga putin cate putin uleiul |
Eu intotdeauna folosesc aceasta metoda, insa nu pun sare deloc. Doar galbenus si ulei.
-foarte putin, la inceput, pana se leaga si apoi moderat.
Rateuri, daca am unul din 50 incercari si atunci se intampla daca-s foarte grabita si scap ulei mai mult decat trebuie.
Tocmai am facut 2 ture de maioneza. Una din 3 galbenusuri si alta dintr-unul. E adevarat, ca folosesc intotdeauna oua proaspete, de casa si de aceea se leaga mai repede.
Album 1 + Album 2
manon spune:
Citat: |
citat din mesajul lui abramburika www.cookaround.com/yabbse1/showthread.php?t=44102" target="_blank">maioneza direct in borcan, cu mixerul (blander) si oul intreg. Eu o fac numai asa de ceva timp, e ff rapida, usor de facut si buna. Inteleptul nu spune tot ce stie, iar prostul nu stie ce spune. |
manon spune:
pentru cele care prefera sa faca maioneza "la mana" e bine de stiut ca daca se taie...se poate repara cu putina apa rece!! (iar icrele se repara cu apa fierbinte).
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui manon si o lingurita de lapte praf... |
De ce lapte praf?Nu am mai auzit pina acum?Ce rol are?
Despre taiatul maionezei insa...din experientza personala..doar cosul d egunoi o mai rezolva!
Mi s-a intimplat sa o mai si indreptdar in genereal nu merge nic'°!
Dana