Burtici cu flori de liliac de mai-iunie 2010 (27)
Raspunsuri - Pagina 19
murica spune:
Bun gasit fetele!
Eu mai rarut cu scrisul, dar cu cititul, dimineata la prima ora sunt cu ochii aici.
Va doresc un an bun, sa fim cu toate sanatoase, voioase, intelepte si pline de bucurii. Sa ne dea Dumnezeu copii la termen, sanatosi si sa vina cu multe, multe impliniri.
LA MULTI ANI celor care isi serbeaza onomastica si celor din familiile voastre.
Noi am trecut linistiti in noul an, cu bebelina jucausa, am avut musafiri din familie, a venit Mos Craciun pe bune si ne-am distrat.
Urmarile dupa sarbatori pentru mine... am implinit 10 kg
... eu care nu am trecut niciodata de 50 de kg, iar in 10 ani de casnicie m-am ingrasat doar 2 kg. Incerc sa nu disper inca, dar creste fundul ceva de speriat.
Bun, despre soacre: a avut si a mea la inceputul casniciei noastre niste accese de posesivitate si doar o data mi-a raspuns cam urat la o remarca de-a mea. In rest, intotdeauna i-am explicat ca asa cum e mama sotului meu, implicit e si mama mea, m-a adoptat, iar fiul ei ma iubeste, le fel e si cu parintii mei. Noi nu am locuit decat separat, in casa noastra, de dupa nunta, iar micile discutii intervenite le-am rezolvat vorbind, spunandu-le cand consider ca nu au dreptate nici ai mei, nici ai lui. De cand suntem plecati, va dati seama, vara, cand mergem acasa, suntem printi, care mai de care nu stie ce sa mai faca bun pentru noi si cum sa ne mai alinte... iar de cand cu bebele, sunt amndoua mamele innebunite si au suferit alaturi de mine toata perioada in care mi-a fost rau. Concluzie: vorba dulce mult aduce, iar discutiile calme, care fac omul sa isi dea seama ca greseste, aduc multa armonie nu numai in relatia cu soacra, ci si cu sotul.
Despre analize: le-am facut pe cele de trimestrul 2, mi-a scazut fierul drastic si cred ca o sa imi recomande doctorita mea suplimentare de fier, iar maine mergem la Marea ecografie, dupa cum spun cei de aici, adica la morfofetala de trim. II (23 de saptamani), sa vedem cat de mare si de grasuna suntem.
In rest, au inceput durerile de spate cand ma trezesc dimineata, tot pe tratament pentru stomac sunt, dar vad ca arsurile, de saptama asta, s-au mai dus si am un chef nebun de fructe.
In final, am inceput cumparaturile la greu, mai ales ca profitam de reduceri substantiale ca in fiecare an aici, deja am luat masuta de infasat cu cadita de baie, hainute, scaunel de masina si in curand vom comanda un super carucior.
Va doresc spor in toate si sa auzim numai de bine. Va mai scriu.
Pupici
Murica, 23+
murica spune:
... Si daca tot s-a mentionat de nenumarate ori despre parola si web-shot-ul comun, va rog tare mult sa imi trimiteti si mie cele necesare pentru a va vedea si pt a insera si eu ceva poze. De felul meu sunt mai discreta, de aceea abia acum va cer lamuriri cu privire la acest aspect.
Multumesc anticipat
Murica
Crissy_C spune:
Aniska, nici mie nu mi-a zis dr meu de dublu test, dar citisem eu de el asa ca mi l-am facut. Acum, ca a iesit bine, l-am intrebat pe dr daca e cazul sa fac si TT, si a zis ca nu, mai ales ca am si sub 30 de ani.
In privinta analizelor, si eu ma intrebam daca nu cumva ar trebui sa facem cate un set pe trimestru, dar nici despre astea nu mi-a zis medicul nimic... El m-a trimis doar la niste analize specifice de sange, de coagulare, pt ca a vazut la eco doppler - velocimetrie o presiune putin mai mare in arterele uterine.
Cred ca ma voi duce totusi din proprie initiativa sa fac analizele complete, ca sa stau eu linistita. Mai ales ca am mai mancat si branzeturi de pe lista de interzise, si mezeluri crud uscate, si ma gandesc sa nu fi luat vreo toxo sau listeria, ca se pare ca nu dau simptome dar pot fi periculoase pt bb.
Cristina, fericita
17+ cu
Patricia
Crissy_C spune:
Murica, ce tare ca aveti reduceri si la articolele care nu sunt de sezon... Pe la noi, dupa ce ca sunt mult mai scumpe decat in mod normal, nici nu prea se fac reduceri. Eu cred ca o sa-mi comand de pe net cate una-alta.
Cristina, fericita
17+ cu
Patricia
cusa spune:
[quote]citat din mesajul lui r_ocsy
Cusa : vad ca ai avut succes la cumparaturi
. Si mie imi plac la nebunie hainutele pentru bebelusi ... cand le vad cat sunt de mici si simpatice ... asade mici ca te intrebi, oare sigur ii vor fi bune ? ![]()
Incepand de luna asta voi incepe sa achizitionez si eu diverse lucrusoare, nu mai stiu care dintre voi a pus o listuta cu cele necesare dar am retinut atunci mai multe obiecte si voi incepe "vanatoarea" !
R_ocsy
20 +
Da Roxy am avut succes la cumparaturi, dar am vazut unele lucrusoare atat de micute la nou nascut si mi s-au parut prea micute, am zis bebele meu nu poate fi asa micut si am luat la categoria 0-3 luni , si cand am ajuns acasa am constatat ca de fapt va trebui sa iau si din alea micute , micute, vai ce sentiment ma apuca....
Poate facem si clubul dentistelor pe aici, mai e vreuna printre noi sau doar noi doua?

![]()
Cornelia
20+
mommy_to_be spune:
Legat de analize, eu am decis sa mi le fac pe cele uzuale, chiar daca nu mi le-a recomandat doctora si in semestrul 2. Soacra mea lucreaza la un laborator de analize medicale si am zis ca daca tot ma duc acasa sa profit de asta si sa mi le faca ea, ca sa nu mai dau bani pe ele. Ei bine, daca pe la 8 saptamani valorile fierului, calciului si magneziului erau aproape de limita superioara 9adik foarte bine), acum scazusera putin sub cea inferioara, motiv pentru care am si decis sa iau vitamine. Ceea ce m-a contrariat foarte tare a fost colesterolul, E adevarat ca si inainte de sarcina era putin crescut, 206 parca (limita superioara fiind 200). Acum insa mi-a iesit 261 si nu inteleg de ce. Mananc mai multe citrice decat oricand, si frunte in general, cu ouale nu ma omor, iar in dulciuri am inceput sa intru serios de curand, de la sarbatori. Stiti voi ca valoarea colesterolului e mai marita in sarcina?
Mira
fericita 20+cu
Maya Alexandra
minunea mea
Vivela spune:
Eu am inceput sa cumpar hainute pentru bebe abia in ultima luna de sarcina. n-am luat atunci foarte multe, am zis sa am totusi 2-3 schimburi, ca cine stie...si am luat si hainute foarte mici (eu am avut burta mica de tot, chiar credeam ca o sa nasc un bebe micut). a fost sa fie un bebe destul de zdravan, de 3700 g, care n-a intrat niciodata in hainutele foarte mici pe care i le luasem
. adica e bine sa luati mai degraba mai mari si sa-i vina un pic largute (o sa-i ramana mici foarte repede).
cred ca n-a trecut zi de cand le-am cumparat pana cand am nascut sa nu le insir in pat si sa ma uit la ele, sa-mi imaginez cum o sa arate bebe imbracat ...
. ah, ce amintiri...
acum am saci intregi de haine ramase mici, unele n-a apucat sa le imbrace niciodata, unele doar o data... acum m-am decis sa cumpar doar ce mai e nevoie (teoretic n-ar mai fi nevoie), desi nu stiu daca o sa ma pot abtine.
mira, nu stiu ce sa-ti zic de colesterol, insa sper sa fie totul bine
.
_
Mami de pui nazdravan (2/9/07)
+
17+
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba
pisi-pis spune:
Fetelor, cat de active sunteti! O sa incerc sa recuperez ![]()
In primul rand LA MULTI ANI tuturor Ioanelor si Ionilor!!!
Gabriela, ce graviduta frumoasa si fericita esti! Felicitari!
Crissy si Remy, felicitari pentru ecocrafii si vesti! Intrebai de TT dupa DT, si nici mie nu mi-a pomenit nimic doctorita de el, m-a programat direct la morfofetala de la 22 de saptamani.
Ioana, cum se mai simte Philip, i-a trecut urechea? Vad ca suntem programate la ecografie in aceeasi zi, dar tu esti mai avansata
.
Tutulyna, pe mine m-a programat la morfofetala la 22 saptamani si 1 zi, deci nu e prea tarziu. Ba chiar am inteles ca cel mai bine e sa fie facuta intre 22 si 23 de saptamani, pentru ca e copilul mai mare si se vede mai bine.
Mira si Sabina, multumesc de raspunsul cu contractiile, inseamna ca eu am de multe ori nedureroase mai ales in timpul noptii, ar trebui sa le numar si sa le cronometrez. Sabina, imi pare rau ca sunt asa puternice ale tale, oricum, cu doi pufuleti, lucrurile se precipita mult mai mult
.
Vivela ma bucur ca a mers asa repede amni, iti tin pumnii sa vina rezultatul repede!
Vad ca ati inceput sa faceti deja cumparaturi, eu inca n-am avut curajul, din cauza sangerarii pe care am avut-o la inceputul sarcinii, parca imi e si frica sa ma bucur, mi-a fost frica sa ma inscriu si printre voi, desi va citeam in fiecare zi. Poate dupa morfofetala ma mobilizez si eu, pentru ca e pacat sa pierd chiar toate reducerile de preturi.
Nici haine de graviduta nu mi-am luat, inca mai intru in pantalonii pe care ii purtam inainte de a ramane, si am si slabit 10 kg inainte de a ramane gravida, deci mai am niste resurse prin casa care inca imi sunt prea mari. Dar tare mi-e frica de schimbarea de colectii, parca vad ca atunci cand o sa am nevoie nu o sa mai gasesc lucruri de iarna.
17+
gabriela_s spune:
salutare la burtoase!!!![]()
fetelor eu am niste arsuri groaznice!!!nu ma asteptam sa inceapa asa devreme,data trecuta ma chinuiau pe la 30 de saptamani.
E drept ca am o burta...si nici 5 luni n-am.
De maine trec cateva zile pe gratar de pui cu salata verde (si ardei gras,normal
).Puteti sa incercati si voi,e un pranz usor si foarte sanatos pt gravidute,eu mai adaug ou si branza uneori,doua felii de paine si te saturi.Ah si am de gand sa mananc iar supe,multe supe,sunt foarte bune.Problema e acum ca sunt consemnata la pat si am rugat-o pe mama sa imi gateasca iar ea face niste mancaruri grele...
vivelatu ai facut invers fata de mine
eu eram enorma si am luat haine pentru varsta de 3 luni,destul de maricele,innota in ele copilul.pe urma am cumparat pentru 0 luni,din alea pe care scrie 50-55 cm si intr-adevar par f mici,dar ei ii veneau bine.
cred ca cele mai bune sunt body-urile pe piele si ceva lejer pe deasupra.acum nu cred ca o sa iau pijamale prea multe,va fi cald si cred ca o sa stea mai mult in body.
eu nu mai am hainute pentru primele luni,le-am dat pe majoritatea,am pastrat doar cateva care mi-au placut f mult sau au valoare sentimentala,oricum nu cred ca erau de mare folos,erau numai pijamale groase.
referitor la analize,eu am facut dublu-test la recomandarea medicului si rezultatul a fost bun.urmeaza morfologia,la 22 de saptamani.voi repeta setul de analize de sange din trim 1 (mai putin alea cu lysteria,toxo,etc) pe la 28-30 de saptamani si in ultima luna,parca asa tin minte ca a spus medicul.nu stiu daca mai trebuie sa fac si inca un PAP.ecografie fac oricum la fiecare consultatie![]()
la sarcina trecuta am facut analize cam dupa capul meu...am ignorat total vizitele la medic si nici doctorita mea nu era prea preocupata,de cate ori mergeam ma suia pe masa,ma controla,nota in fisa mea dimensiunea colului si cam asta era.era foarte draguta,dar cam atat.
muricace greutate aveai la inceputul sarcinii???
ai grija ca in timpul sarcinii retii si mult apa in tesuturi,incearca sa nu mananci deloc sarat cateva zile,s-ar putea sa vezi ca scai pe cantar.
voi astea care sunteti slabe,cu 45-50 de kile...nu va mai plangeti!!!
eu cu 65 la start,orice kilogram in plus ma face sa par o purcica![]()
sotul meu ma sicaneaza ,mereu imi zice,lasa ca nasti si cand iesi din spital o sa fii slabaaaa
ioana La multi ani pentru ziua de nume!
Sa iti creasca mari fetele,si cele din burtica si cea de afara!
E rau cu contractiile...eu acum ma feresc de ele cat pot.Na ,va zic,eu am avut niste sangerari si doctorul mi-a spus ca placenta e putin dezlipita,asa ca de-aia iau tratament si stau in pat.Iau 2 no-spa pe zi,ma feresc de contractii cat pot.
Va pup,ma duc sa caut ceva pentru stomacul meu,in curand scot flacari
madutza09 spune:
Cusa...ma bucur de rezultatul bun la test mie la ultimul scan si cand mi-au luat si sange mi-au zis ca riscul e mic , au recolatat sange de doua ori dimineatza la intalnirea cu moasa si apoi la scan plus ca am dat si pt cercetare in fine bebelul era bine, i-am vazut si bilutzele, am facut poze din profil si cu o manutza ca si cum ne saluta
. Asteptam acum pe 3 feb. urm scan de 22 sapt. Apropo de cumparaturi fata mea Cristina deja e toata in cataloage si viseaza la camera copilului si hainutze adevarul e ca sunt superbe si asa de mici..la ea acum 11 ani atat de greu mi-era sa gasesc lucrusoare de nou nascut noroc cu prietena mea din America care ne-a trimis ca un trusou pt bebe si o schimbam in fiecare zi numai de dragul lor si sa nu-i ramana mici...
Nana m-a amuzat tare povestea ta de revelion super tare
bine ca nu ai pierdut mom. cel mai imp trecerea dintre ani
Ioana5255 ...eu am locuit cu soacra bine cu totul alta situatie este o doamna in adevaratul sens al cuvantului suntem foarte bune prietene si cand ne-am mutat in Londra a venit si ne-a ajutat pt o perioada eiii asta e noroc dar important tot printesele tale si sotul sunt restul sunt sigura ca se gasesc solutii de mijloc, iar cea mare e scumpa foc sunt sigura ca abia asteapta papuselele...sarcina usoara in continuare...
&
Cristina