Burtici cu flori de liliac de mai-iunie 2010 (27)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

Monica, nu stiu ce sa iti zic, poate intr-adevar te ajuta garmastanul; am cerut si eu din Ro "provizii" de garmastan, sper sa ma tina macar in prima perioada;

Nati, hai mai fii serioasa ca arati super! Chiar acum m-am uitat special sa vad poza aia cu rochita si nici nu poti sa zici ca esti grasa sau ca se confunda sarcina ta cu ingrasatul.

Laurita, si eu cu baietii eram muuuult mai atenta; nu cola, nu cioco, nimic nimic. Acum insa mai apuc cate o cioco, rar mai am chef si de o cola, un ness f slab insa. De alcool nu ma ating nici o picatura. De fumat oricum nu fumez. Carne nu mananc..... Si ca sa fie aiurea de tot, nici vitaminele nu mi le iau.

O noapte faina tuturor

Ioana,
Philip 6ani, Yann 6ani, Sabina 23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NicoletaB spune:

Neata fetelor!
Bun venit noilor gravidute!
Si pe mine ma dor sfarcurile si sunt atat de tari incat de vad prin 2 straturi de haine si ma enerveaza faza asta rau de tot. Sutiene tari/dublate nu mai pot purta, port numai din acelea soft si se vede totul.

La ce foloseste Garmastanul?

15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M&M spune:

Neata!!!

Pe mine m-a chinuit stomacul toata noaptea!...Cred ca mi s-a reactivat gastrita dupa atata ciocolata cata am mancat in ultimele sapt...

Pisi_pisbine ai venit!! Am sa incerc sa te trec pe listuta putin mai tarziu. Bine ai venit si o sarcina cat mai uosra, atat cat a mai ramas.

Virginia, sper ca esti mai bine si problema s-a rezolvat.

Crissy, acum am inteleg cum a fost la voi cu gripa. Bine ca a fost o forma usoara.

Ioana , sa vii cu vesti bune de la eco. Bafta!

Moni,da, si eu am observat ca am sfarcurile foarte sensibile. Uneori ma dor si daca le ating... Si da, si mie mi se pare ca bebe din burtica e mult mai activ decat a fost Mihaita.

Nati, tot ce conteaza e sa fie sanatos bebe!! Si pe mine ma streseaza persoanele care ne zic ca iar o sa avem un baiat?!! Noi suntem fericiti cu ce ne-a dat Dumnezeu si , cel mai important sa fie sanatos ca la cate se intampla in ultima vreme...offf!!! Nu mai zic nimic...Ce haioasa fetita ta cu Disket!!!!Sunt niste scumpi astia mici!!

Nicoleta, Garmastanul e bun in preventia si tratarea ragadelor de la niv sanilor in perioada alaptatului;parca din sapt 36 ca sa previi ragadele poti incepe masarea sfarcurilor.

Cristina,mami de Mihaita (30 iulie 2008) si 21+ cu Matei Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NicoletaB spune:

Cristina- multumesc pt raspuns! Ati vazut cat s-au scumpit medicamentele? Acidul folic de la 1,5 RON a ajuns vreo 7 RON. Nu valoarea ci ordinul de marire ma ingrijoreaza.
Mie medicul ginecolog mi-a spus sa iau acid folic toata satcina, asa si voi?

Uitati un articol despre gripa porcina la gravidute:
http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/875262/Sunt-insarcinata-Sa-ma-vaccinez/

Eu nu stiu ce sa fac. Dupa amiaza eu mai circul cu metroul si tare mi-e frica de vreo pocinoaga.

15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madutza09 spune:

Neatza la burtici...
Arturici, multumim pt urari sarcina si nastere usoara, batranul Big Ben din cate stiu era tot acolo de fapt am verificat la focul de artificii iar acum am lasat ceatza si ne confruntam chiar cu o zapada destul de mare pt Londra. Anul trecut au inchis scolile,traficul era complet blocat chiar trebuie ss sun la scoala sper sa nu fie la fel nu te gandi ca sunt nametzi dar asa e aici, ei nu prea se confrunta cu zapada sau cel putin in ultimii ani nu prea a fost ... fericire pe pitici iar or sa fie parcurile pline de oameni de zapada...

mamanati don't worry be happy ai si de ce...

Crissy C ma bucur de rezultatul si ca ai scapat de griji ...si noi incercam sa ne ferim cat se poate mai ales ca eu am refuzat sa intru in programul de vaccinare, sanatate maxima

Cusa cred ca si la tine ninge poate chiar e mai multa zapada...

Gata incerc sa-mi duc fata la scoala si sa ajung la servici sper sa si reusesc dar oricum e superb afara totul alb, o zi minunata...

18 cu & Cristina 12.01.1999
http://www.dropshots.com/madutza09#

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris_09 spune:

Buna dimineata burticutze!
Si pe mine ma dispera iar valul de porcina,tocmai acum cand incep eu stresiunea,si plec mai des de acasa.
Am mai citit si eu pe net,si unii medici nu recomanda vaccinul la gravide k nu e testat,altii da...Pfff...
Crissy vroiam sa te intreb,tu ca ai avut virusul,nu ti-au recomandat medicii sa te vaccinezi dupa?
Arturica mereu suntem pe aceiasi lungime de unde,pana acum amandoua ziceam k nu ni se cunosc burtile de gravidute...si cand am vazut ca si tu ai luat 8 kg m-am mai linistit..Ieri fetele vb de 4-5 kg..si nici nu imi venea sa mai scriu de cele 8 ale mele..Asta e...speram sa ajung la 60 de kg..acum mi-am stabilit targhet 65..ce sa fac?ma conformez poftelor
Ana bine ai venit in odiseea noastra,sa ne impartasesti numai vesti bune pana la 9 luni
Nati scumpica foc minunea ta cu replica ei.Cum sa nu franga inimi la gradinita cu ochisorii aia mari si frumosi?

poze
Cristinacu Seby22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crissy_C spune:

Buna dimineata dragi burtici!

Va multumesc din suflet tuturor pentru grija si incurajari . Astazi la 14.00 am programare la dr meu la ecografie, si, desi m-am simtit ft bine dupa gripa si o simt pe bebica bolborosind destul de des , tot ma duc cu inima cat un purice. Sper sa fie bine, sa fi crescut suficient si sa o vad dand din piciorutze.
Cris_09, asta-i singura parte buna a acestei gripe, daca pot sa indraznesc sa-i spun 'buna': odata ce ai facut gripa asta, organismul s-a imunizat impotriva virusului si nu o mai poti lua. Sa dea Dumnezeu sa nu sufere mutatii virusul, ca atunci nici vaccinul nu mai este eficient.

O zi frumoasa tuturor, revin cu vesti de la eco.

Cristina, fericita 17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns r_ocsy spune:

Neata burtici dragute si fericite !

Nicoleta_B : eu am intrerupt acidul folic la 3 luni si ceva, si m-a trecut de pe elevit pe centrum materna doar ca am ramas in continuare pe elevit si asta la atitudinea mea ( nici macar nu i-am spus doctoritei) deoarece mamanati descoperise ca centrum materna au vreo 6E ,am intrebat si eu pe cumanata mea farmacista care a comfirmat si atunci am refuzat sa le schimb. Saptamana viitoare imi voi face iar analizele de sange iar daca o sa am o lipsa de fier sau calciu voi suplimenta prin pastile.
Imi place atitudinea ta cu privire la soacra ... poate din cauza ca si eu procedez la fel ... daca am ceva de spus spun in fata, nici capul nu ma doare de lacrimile pe care le varsa apoi ... doar ca sa ii manipuleze pe cei trei prosti de baieti. Chiar weekendul acesta a dat un spectacol dupa ce am avut tupeul sa ii spun ca ( mi-a impartit toate prajiturile pe care le-am facut de revelion si nu a lasat nici macar o bucata acasa si cand am cautat ca mi-era pofta ... nimic ... iar ea a minti ca socru le-a dat ... de parca nu o cunosc )stiu ca ea le-a dat pentru ca nu ar fi pentru prima data si are acest obicei !.Si sa vedeti voi tragedie ca i-am vorbit urat ( i-am spus doar adevarul ... dar daca doare )de parca as fi injurat-o si a inceput sa isi faca cruci si sa ii dea lacrimile iar ceea ce m-a enervat cel mai tare a fost ca i-a manipulat pe cei trei prosti care s-au suparat pe mine si bine-nteles ca eu am fost oaia neagra ... off course .In concluzie m-am certat si cu sotul si cu unul din cumnati la care le-am zis ca ma doare in cur de masa si ca ma pis pe ea( scuzati vocabularul dar a trebuit sa ii lovesc unde ii doare mai rau). Cu sotul m-am impacat repede cu soacra si cu cumnatul nu mai vorbesc si nici nu am nevoie ... e asa de bine sa nu mai caraie intr-una. In plus ... anul acesta daca nu reusim sa ne luam ceva ne vom muta in chirie .... nu ma mai prinde pe mine al treilea Craciun aici .

Crissy_c : prin ce stress ati putut trece cu gripa asta noua, bine ca a fost o forma usoara si sunteti cu totii bine !!!

Discordia : aveti grija cu raceala sotului ... va doresc multa sanatate !

Mommy_to_be : bafta la examene !

Nana : sangerari si nas infundat am aproape tot timpul de cand sunt insarcinata ... abia acum am impresia ca e mai bine ( nu mai folosesc atat de des spray-ul cu apa de mare ).

Virgi_17 : si eu am avut probleme cu diareea ( tot dupa un pranz in oras ). Dupa ce am incercat orez, banane, ceai de menta , uscaturi fara nici un succes mi-am sunat doctorita care mi-a dat Smecta( max 2 plicuri pe zi) si Scobutil( max 3 pastile pe zi). Mi-a trecut dupa al doilea pliculet de Smecta ( care are un gust si o textura oribila).
In rest ce sa va mai spun ... implinim astazi 20 de saptamani si asteptam cu nerabdare controlul de pe 19 ianuarie ( inclusiv 3D)sa vedem ca este bine si ca poate , poate bebe stumf nu se mai ascunde si ne spune si noua ce este .
Cu kilogramele stau foarte bine , m-am ingrasat doar 3.5 kilograme de la inceputul sarcinii (nici eu nu stiu cum reusesc ... poate anii de sala si aerobic ma ajuta sau faptul ca sunt una dintre norocoase : nu am pofte si nu mi-e foame decat foarte rar ) ... sper sa merg asa in continuare si sa nu infloresc dintr-o data .

R_ocsy : 20 fix

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cusa spune:

Neata fetele!
La noi ninge ca in povesti de aseara in continuu!!!!!!!!E asa frumos!!!!!
M-am speriat un pic cand am citit ca si colega noastra a avut gripa porcina, Crissy ma bucur ca ati avut o forma usoara si tu si sotul sunteti bine acum. Eu mi-am oprit abonamentul de luna asta de la sala , am zis ca e mai safe sa stau acasa si sa evit pe cat posibil aglomeratiile.
Rocsy imi pare rau de problemele cu soacra si cu cumnatul tau, sper sa treci usor peste si sa nu te stresezi prea tare ca iti faci rau tie si la bebelus si lor nu le pasa de tine. Incearca sa uiti si sa nu bagi in seama.
Am gasit un site interesant poate va intereseaza si pe voi:
http://www.clubf.ro/Articole/Sarcina/Greutatea-bebelusului-in-burtica-mamei.html
Eu plec un pic la plimbare prin mall sa vedem ce mai cumpar ca au aparut reducerile destul de mari!
Va pup pe toate si o zi buna va doresc!

Cornelia
20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

Salutare fetelor,

r_ocsy, imi pare rau ca te-ai certat cu soacra si cu cumnatul de sarbatori, si mie imi sare mustarul mai repede acum, din orice fleac, insa per total sunt intr-o perioada foarte pacifista, ma si impac repede cu toata lumea. Dar ce sa zic, nici prea multe motive nu am de suparare, in jurul meu nu sunt chiar atatea persoane care sa ma calce pe nervi si, desi uneori imi lipsesc, de cele mai multe ori prefer asa.

Crissy, bine ca ati scapat de stresul cu gripa noua. Cred ca esti mai linistita acum stiind ca ai scapat usor si ai si imunitate. Bafta la eco .
Eu auzeam ieri la tv de la un dr virusolog ca riscul sa patesti ceva grav de la gripa asta e mult mai mic decat, de ex, riscul sa dea o masina peste tine pe strada, statistic vorbind. Cu toate astea, de cand a patit-o actorul de la carcotasi nu mai merg cu metroul (chiar vroiam sa mai las masina in parcare si sa mai fac un pic de miscare dupa sarbatorile astea), am preferat sa iau masina.

NicoletaB, eu am luat acid folic doar vreo 2 luni, dr zisese sa iau in primul trimestru si atat. Cica nici surplusul nu face chiar bine. Daca totusi iei, incearca sa iei din cel care contine doar 1 mg, nu 5 mg.

Moni, si eu aveam problema cu sfarcurile durereoase la prima sarcina. Pana am constatat ca de fapt eu purtam in casa bluze mai largi, direct pe piele si se frecau in miscare de sfarcuri si asta ma facea sa ma doara. Daca puneam ceva fix (sutien sau bustiera sau maieu), deci ceva care nu se mai misca pe mine, nu mai aveam problema.

Nati, arati super bine, nu-ti face probleme inutile. Nici la mine unii n-au observat ca sunt insarcinata, unora nici nu le-am spus, probabil au vazut ei acolo ceva mai mare ca deobicei, dar au fost destul de delicati ca sa nu ma intrebe direct daca m-am ingrasat. Ar trebui sa te bucuri ca nu e prea evident ca esti gravida (o sa se vada curand, fara sa mai existe dubii), o sa-ti revii mai repede. Eu tin minte ca aveam vreo 20 de ani si nu stiu cum s-a intamplat ca am pus intr-o perioada scurta de timp vreo 6-7 kg. Si m-a intrebat cineva daca sunt insarcinata, asa de tare m-am ofensat atunci.... dar din ce zici tu, ar fi trebuit sa ma simt bine, inseamna ca nu aratam grasa, doar gravida .

Bun venit noilor burticute , sa aveti sarcini usoare, nasteri la fel, si sa va tineti in brate la termen puisorii sanatosi si voiosi.

eu maine dimineata sunt programata la amnicenteza, am decis s-o fac si gata, sper sa fie totul bine. o sa va povestesc cum a fost, sper sa nu aveti niciuna nevoie sa stiti prea multe detalii (nu sunt sigura ca ar fi fost chiar necesar s-o fac, dar stresul meu inca vreo 5 luni de aici inainte cred ca facea mai mult rau copilului). partea buna (ca incerc sa le vad pe cele bune) e ca vom afla cu certitudine sexul bebelului .

_

Mami de pui nazdravan (2/9/07) + 17+
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba

Mergi la inceput