Naste VIKINGA
Raspunsuri - Pagina 9
vikinga spune:
Alexia multumim de complimente, maternitatea m-a implinit si infrumusetat si apoi is tipul de femeie care arata bine cind e fericita:) Ma plac mai mult acum decit in pozele de la 23 de anisori chit ca zvelta si frumusica, culmea:)Ei mai aduc copiii un rid, un strat de grasime, mai ales acum is umflata de la apa retinuta ca o pepenoaica imensa si coapta de la piata de la tarani:)) dar nu e nimic, abia o astept si pe Letizia mica sa facem formatia completa! O sa aiba mama doua fete cochete si un baietel! Nici mie nu-mi vine a crede:)Mindy tot de gelul asta cred ca o sa am si eu parte, bagajul il am in masina, spitalul aproape, sa vedem. Moasa ma asteapta si miercuri pt control si iar acupunctura ea zice ca nu ar trebui sa ma grabesc sa mai las inducerea un pic.La tine la primul copil a fost normal sa fie totul la intensitate mai mare, stiu si eu de la Aldo, dar la Nadja chit ca mai mare ca el cu 300gr parca totusi am simtit ca drumul fu batatorit inainte ca sa zic asa, travaliul mai rapid ok cind a iesit a fost mai cu nabadai un piculet decit la Aldo. Si acum dr si moasa imi apreciaza un travaliu scurt de 3 ore cu totul, numai sa se inceapa cumva. Si cica acum de epidurala nu ar mai fi timp si ca ei prefera ca la deschidere de 10cm si expulzie, femeia sa fie fara anestezice sa colaboreze bine, cica e mai bine pt copil si pt femeie chit ca doare.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Aldo, Nadja si Letizia mica din burtica, in prelungiri de 2 zile
Mindy spune:
corect! la 10 e cel mai bine fara epidural sau daca travaliul e f scurt. ca sa simti cand impingi. Si nici nu mai doare asa ca la fiecare contractie ii dai o contra cu impinsatura. Daca eram anesteziata nu as fi putut sa imping.
prin cate trec femeile... io cred ca daca ar trebui sa nasca barbatii (natural) ar disparea specia umana.
helbi spune:
Vik, vad ca i-ai ratat si pe Matei, si pe Sabina si pe Bianca Care e urmatorul in vizor? Vreun Nelutzu, vreo Ioana?
paulush spune:
Eu as avea o idee despre cam ce ar putea insemna o "inducere la cabinet": "un Hamilton, un Hamilton??" - a fost imbierea preferata a lui barbata-miu intre saptamana 41 si 42. (mentionez ca in gluma, desi cred ca vine subinteles)
Te documentezi tu despre cam ce e vorba, e undeva la mijloc intre ce poti face tu ca sa favorizezi declansarea nasterii si ce pot face profesionistii la spital ca sa o declanseze.
Nu ma mira ca nu ti-a picat fisa sa intrebi ce si cum cand ti-a zis, dat fiind ca ieseai de la acupunctura. Eu stiam ca acupunctura nu poate provoca propriu-zis declansarea nasterii, in schimb poate favoriza coborarea nivelului de activitate cerebrala, facilitand sa te dedici momentului pe care il traiesti. Ca sa te poti pune pe nascut tre sa fii linistita, cu toate trebile incheiate. Mie mi-a placut mult, si in cazul meu chiar a fost necesar. Am facut 2 sesiuni, ultima vineri. Am nascut luni dimineata. Tipul care facea asta de 10 ani lucreaza doar cu gravide.
In spital o provocare poate insemna: prostaglandina (e gelul ala de care ti se spune mai sus), oxitocina, ruperea apei...
Hamilton e o manevra mecanica de desprindere a membranelor.
Cum mai ai timp pana joi, iti dau cateva idei despre ce (mai) poti face tu acasa, in ordine aleatorie, caci dinspre simplu spre complicat nu-mi iese, sunt sigura ca e chestie de gusturi:
Mers pe jos. Nu un pic, juma' de ora. Ci mers pe jos la greu, intre 3-5 ore, in ritm foarte sustinut. Cum zici ca e lunecus parca nu e asa simplu.
Stimulare de sani: ei bine, personal asta mi s-a parut peste puterile mele. Poate fiindca am alaptat pe toata durata sarcinii, numai gandul unei activitati in plus in zona mi se parea imposibil.
Poti sa incerci, stimularea mameloanelor produce oxitocina.
Sex: in locul tau m-as pune serios pe treaba. Pana nu mai poate. El, ca tu n-ai dreptul sa obosesti. E cu adevarat eficace, sperma contine prostaglandina naturala, orgasmul ajuta sa generezi contractii, oxitocina, endorfine. ma opresc aici. e ca si cum ai merge la spital si ar incepe ei provocarea cu gel de prostaglandina.
Eu una as prefera prima varianta. Dar in fine, eu sunt dintre cele ce cred ca nu-i bai daca nu erau provocari si cezariene la sarcinile normale inainte, caci inca n-am auzit de sarcina de 47 de saptamani.
Acupunctura: faci deja. Profita de efectul ei: incearca sa te relaxezi, da-ti o baie calda la sfarsitul zilei, desconecteaza-te de ce iti retine atentia: trebile casei, copiii, forumuri (imi permit sa spun toate astea pe baza de experienta proprie).
Ulei de ricin: luat la momentul (momentul zilei si momentul sarcinii) si in dozajul adecvat functioneaza perfect, cum ai putut si tu sa intuiesti. Nu stiu in ce cantitate ai luat tu, daca ai nevoie de detalii imi poti da un PM.
Nu in ultimul rand, intre 38-42 de saptamani e perfect normala orice data. DPN asta inseamna. data PROBABILA a nasterii.
Relax, profita la maxim de ce vei trai, bucura-te de orele care au mai ramas inainte sa vina bebe, nastere frumoasa!
Mama de baietuca si fecioras
asa a fost
“Daca un loc a fost potrivit pentru a concepe un copil, acel loc e bun si pentru a-l aduce pe lume” Autor: Google
poze
vikinga spune:
Paulush multumesc tare mult pt mesajul tau atit de clar si bogat in informatii frumos ordonate, chiar aveam nevoie sa-mi pun putina ordine in ginduri pt ca sunt constienta ca si starii mele i se datoreaza intirzierea. Macar in parte. Ba is relaxata, ba nerabdatoare, ba ordonata ba haotica in ginduri, mai am si doi copilasi care depind de mine si nu prea ma inteleg in perioada asta cind ma simt si ei cu gindurile duse si ma vad ba plictisita, ba obosita, ba irascibila ba iubitoare la maxim. Am obosit adica. Si ei chiar is nevinovati si ma solicita incercarea de a face ca lucrurile sa para neschimbate si normale in fata lor, is puii mei si ei ma stiu. Si nu e vorba numai de nerabdare si nervi intinsi la maxim din cauza prelungirilor, se mai adauga si emotia si teama normala ca totul sa fie bine cu bebe, sa aiba 2 miini cu cite 5 degete si alte ginduri de gen, stie orice mama gindurile de dinaintea nasterii:))Ufff tare as fi vrut sa fi fost mai simplu de data asta. Mi-ar fi prins bine.Dar chiar tre sa ma potolesc cumva ca o sa ma epuizez asa si la mom cel mare o sa fiu ca o gaina fara vlaga. LA MULTI ANI BIANCA!!! Helbi sa-ti traiasca fetita cea frumoasa si destepata! Dovada ca-s hat departe de forma mea cea buna, doar de citeva ori mi-am zis sa nu uit sa va felicit si abia acum cu mesajul tau mi-am amintit:)Sa vedem cum o fi s afie cu letitia, poate o fi de Craciunul pe stil rusesc, preferea linia ruseasca din genele ei in ciuda numelui spaniol:)Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Aldo, Nadja si Letizia mica din burtica, in prelungiri de 2 zile
Eftimie C. spune:
Vikingo draga, esti extraordinara!
Imi plac la nebunie postarile tale (am citit pe nerasuflate subiectul asta) si ma bucur ca esti plina de viata si rezistenta, data fiind situatia.Alta in locul tau era deja panicata peste poate si statea internata de frica sa nu pateasca ceva; dar tu ai avut chef de salsa, de cutratenie si de plimbat caini...ba chiar si de sex.
Moldoveanca veritabila!
Nastere usoara si sa fiti sanatoase si tu si Letizia!
Asteptam poze cu spanioloaica
Happy_in_TO spune:
Eu zic asa: Vic, pune costumul ala verde de cadina pe tine, da muzica arabeasca la maxim si da din buric
Sigur va iesi afara sa vada ce se intimpla :)))
Parca ma vad pe mine, acum 8 ani :))) Si eu tot asa, trebuia sa nasc pe 1 ianuarie si am tot asteptat pina i s-a facut pofta sa iasa afara. M-au apucat contractiile pe 6 ianuarie dimineata si am taiat-o spre spital imediat. Am ajuns la Mount Sinai Hospital dilatata toata si acolo doar ce m-au bagat in camera de nastere si am nascut in 8 minute! Rusinos de repede
Astept si eu cu nerabdare, iti tin pumnii!
Alice
vikinga spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Happy_in_TO Eu zic asa: Vic, pune costumul ala verde de cadina pe tine, da muzica arabeasca la maxim si da din buric Sigur va iesi afara sa vada ce se intimpla :)))Parca ma vad pe mine, acum 8 ani :))) Si eu tot asa, trebuia sa nasc pe 1 ianuarie si am tot asteptat pina i s-a facut pofta sa iasa afara. M-au apucat contractiile pe 6 ianuarie dimineata si am taiat-o spre spital imediat. Am ajuns la Mount Sinai Hospital dilatata toata si acolo doar ce m-au bagat in camera de nastere si am nascut in 8 minute! Rusinos de repede Astept si eu cu nerabdare, iti tin pumnii! Alice |