Vrem doar note bune!E gresit?

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andata spune:

Happi, multumesc de aprecieri dar poate ca exemplul meu nu e cel mai bun. Eu vorbesc doar din experienta mea, sigur alti parinti sunt mai buni ca mine si mai in masura sa dea sfaturi.
Nu mi-am pus niciodata copiii pe un piedestal. Stiu ca se intampla sa greseasca, cum spunea si Sabina. E normal, si eu am gresit. A cere de la ei perfectiunea inseamna a-mi nega copilaria. Iar eu inca tin minte cum am luat un 4 pt ca mi-am uitat caietul de caligrafie si am luat un 3 la o lucrare la mate pt ca imi lasasem colegul de banca sa copieze, in timp ce el a luat 10-le MEU! Mi s-a intamplat sa imi uit echipamentul, sa uit orarul sau sa sar peste o tema. Si mi s-a intamplat sa fiu nedreptatita de profesori care habar nu am de ce nu ma placeau si sa pierd lucruri importante doar pt ca x era fiu sau fiica de profesoara sau mare somitate, desi erau mai slabi ca mine. Cu mine insa parintii nu au invatat niciodata. Nici nu m-au sustinut cand am avut probleme sau am fost nedreptatita.
De aceea sunt detasata. Stiu ca ei fac atata cat pot sau cat ii duce interesul. (Dupa ce mi-am presat f tare fiul in a 7-a si a 8-a pt note din cauza nenorocitei de medii ce conta pt liceu, o tentativa din partea lui de suicid si terapie intensa la psiholog, am lasat-o mai moale). De 3 ani sunt si mai degajata in privinta asta. Prefer sa am un fiu mai slab la scoala decat sa nu-l mai am deloc. Pt mine acum notele nu mai sunt atat de importante. Da, vreau in continuare de la ei sa invete si sa fie pregatiti, cum am spus chiar invat si eu cu ei si ei apreciaza lucrul acesta, doar ca nu mai conteaza atat de tare nota din moment ce eu stiu ca au dat atat cat au putut ei sa dea. Si ei stiu ca ii iubesc si ii sprijin neconditionat.
Si fiica mea e uneori repezita si incurca + cu -, uita echipamentul de sport, incurca stanga cu dreapta (ea e stangace), se trezeste noaptea ca a uitat sa ia toata tema si trebuie sa intre pe mess sa intrebe colegii. Dar stiu si ca daca o inteleg in lucrurile acestea, chiar daca nu sunt de acord si discutam sa nu se mai repete, ea va veni la mine si cand va sti ca nu a fost "perfecta", si cand si-a facut primul prieten, si cand a plans ca nu stiu ce colega a fost rautacioasa si cand ia singurul 10 din clasa.

http://community.webshots.com/user/annadana1

http://ganduri-de-mama.blogspot.com/

http://paul-mihaita.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Conchita a accentuat ceea ce incercasem sa spun si eu: un B sau S nu este ok atunci cand copilul poate mai mult.
Eu nu pot fi deloc indulgenta cu neatentia...nu e o scuza: e destept dar neatent. Pe de o parte, la orice examen, concurs, neatentia se plateste la fel ca si nestiinta; apoi, e o treaba facuta prost...daca gresesc din neatentie frecvent la locul de munca iar firma mai pierde si bani din cauza asta nu cred ca ar conta nici ce IQ am, nici cate doctorate posed...Ozi era neatenta si nu parea deranjata de asta...anul trecut Mos Craciun a fost si el neatent si i-a adus acelasi lucru ca si cu un an in urma...nu a fost deloc fericita cand i-am spus ca probabil incurcase scrisorile si se uitase pe penultima...de revelion insa a primit ce-si dorea...a priceput mesajul si anul acesta macar si-a dat silinta sa fie mai atenta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Andata,mie mi se pare ca esti un model,pentru ca ai trecut printr-o situatie foarte grea cu fiul tau si vorbesti dintr-o experienta foarte trista,din care toti parintii au de invatat.Exact asta nu as vrea,sa ajunga copilul meu sa faca vreo prostie,Doamne-fereste,pentru o nota proasta.Din acest motiv,desi ma supar cand greseste,nu o pedepsesc niciodata si stie ca orice s-ar intampla nu pateste nimic.M-a intrebat ce s-ar intampla daca ar lua vreun B,si i-am raspuns ca ar trebui doar sa munceasca de trei ori mai mult,daca mai vrea media de FB.A ramas foarte multumita de raspuns,dar eu m-am simtit foarte vinovata ca ea s-a ingrijorat de reactia mea .De aceea si vreau sa ma relaxez,ca sa cresc un copil normal,nu unul stresat peste masura.Ca stresul oricum nu dispare cu totul,ea are si dansul de dus,cu un antrenor exigent,care cere foarte mult de la ei,si uneori este obosita cand dupa scoala,teme si ora de dans mai are si de citit pentru a doua zi.Dar de scoala nu poate scapa(si nici nu vrea,ca ii place),iar la dans nu vrea sa renunte nici in ruptul capului.
Conchita,stiu ca si maturatorii de strada au mame.Dar fiica-mea isi doreste mult mai mult de la viata,e foarte ambitioasa,ii place sa castige,ii place sa conduca,i-ar placea sa castige doar ea la jocuri...Nu se multumeste cu putin.La dans a evoluat de asemenea foarte mult,din ambitie,sa fie mai buna,sa o laude domnul antrenor.La scoala isi doreste sa fie printre cei laudati,isi doreste sa fie foarte buna.Si e un copil extrem de capabil,deci nu va matura decat acasa la ea acasa,ca orice om de altfel.Nu e nimic rusinos in maturarea strazii,eu respect orice munca cinstita,dar stiu ce copil am si ce ambitii are.Daca ar fi un copil care nu poate,probabil ca alta ar fi situatia.
Sabina,stiu ca am gresit foarte tare atunci,cand m-a socat nota de la orientarea spatiala.Ca ea a iesit foarte relaxata,era in prima luna de scoala,nu stia inca ce si cum...Si doamna a exagerat un pic,ca sa se invete ei minte sa lucreze frumos si atent,si ce-i drept dupa faza aia a luat doar FB la mate.Pe mine m-a suparat de fapt ca a incurcat stanga cu dreapta,ca a facut atata vals si stie foarte bine ce si cum ,deci nu era cazul sa greseasca la ceva atat de simplu.Daca ar fi luat B la impartiri ,dfe exemplu,normal ca nu eram atat de socata.Dar asta e,ai dreaptate,nici noi nu suntem perfecti,nici copiii nu pot fi.Cred ca aici am mult de lucrat,sa inteleg si micile greseli,ca face greseli mici ,nu mari,si sa ii arat ca o sustin neconditionat.Exact cum spunea si Andata,sa stie ca poate veni la mine cu orice problema,sa nu ii fie teama ca nu o inteleg.O sa incerc de maine sa pun in aplicare asta,poate ma ajuta Doamne-Doamne si imi iese...

Mergi la inceput

Da,grati.ela,exact de asta imi e si ciuda,ca poate dar e neatenta.Si de asta nu ma pot abtine sa nu ma supar.La romana,de exemplu,scrie perfect dupa dictare,a inteles si cand se pune virgula,semnul intrebarii etc,dar uneori cand transcrie de pe tabla/fisa scrie Ana cu a mic si apoi A mare pe deasupra,ceea ce fireste ca ii aduce -FB,cu toate ca s-a corectat singura.Deci sunt greseli nu de nestiinta sau ca nu a priceput,ci din neatentie.Ce faza i-a facut Ozanei Mosul!Eu nu as avea sufletul sa ii fac asa ceva.Dar bine ca a mers.

Mergi la inceput

eu am un alt pitic: nu ma incanta un 10 luat in urma unei teze de un nivel scazut. Nu cer subiecte de olimpiada, dar vreau ca un test sa nu surpinda doar abilitatile de calcul, vreau sa-i oblige sa-si alerge un pic neuronii. M-a surprins faptul ca la istorie, un profesor inteligent a reusit sa compuna teste tare destepte...acum deviez...in esenta, vreau sa spun ca numai 10 de la clasa nu e suficient cat sa evalueze cunostintele unui elev...sunt si olimpiadele, concursurile...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andata spune:

happi,

http://community.webshots.com/user/annadana1

http://ganduri-de-mama.blogspot.com/

http://paul-mihaita.blogspot.com

Mergi la inceput

referitor la neatentie: in anul I de facultate, la info aveam un prof tare in varsta...mi se parea ca nu-i locul lui la acea disciplina si nu l-am luat in seama...s-a dovedit insa ca mi-a dat o lectie pe care nu am uitat-o si probabil pe care nu o vor uita nici studentii mei: din neatentie am rezolvat subiectele de la alt numar decat cel care mi se cuvenea...lucrarea era buna si asteptam o nota mare...am luat 2...evident ca i-am cerut socoteala si mi-a spus " daca vin la tine la restaurant si-ti cer o ciorba de vacuta iar tu-mi aduci o ciorbita de porc nu ma intereseaza deloc ca e muncita, ca e grozava...sunt musulman! ma ridic si plec...interesant este ca tu alergi dupa mine, ma bati pe umar si-mi cer sa-ti platesc ciorba de porc!"...

Mergi la inceput

grati.ela,.Interesant exemplu.Asa este.Dar vezi tu,cei mai multi considera ca trebuie sa fiu mai toleranta.Cred ca niciodata nu ma va voi putea uita pe un test pe care scrie o nota mica si sa ma prefac fericita...Dar vreau sa ma educ pe mine ca si parinte,macar sa nu fac urat,sa ma abtin,sa ma "perfectionez"in arta de a fi mama,asa incat sa am un copil fericit.Adica ceea ce incerc in tot ceea ce fac,un echlibru cat de cat intre exigenta si toleranta.

Mergi la inceput

Happi probabil ai intuit ca si eu am nevoie de lectii pe tema asta. Eu stiu ca-s exagerat de exigenta...culmea e ca si mama mea a fost dar parca nu asa...eu nu am traume legate de anii de scoala. Tata a fost tare diplomat: mi-a adus de la combinat o pereche de cizme de cauciuc, verzi si taaare urate si de cate ori nu aveam chef sa invat ma trimitea sa le lustruiesc zicandu-mi ca nu-i bai, au nevoie la combinat de mine asa ca de foame n-o sa mor...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Happi, si eu cand eram mica eram dependenta de laude.
Asta mi-a daunat f mult in viata, incearca sa combati asta la fetita ta.
La mine cred ca a fost din cauza ca stateam f mult la bunici, eram fericita, dar cred ca dorul de parinti a rabufnit intr=o latura a personalitatii.

Omul trebuie sa isi ajunga lui siesi, eu asta am inteles abia la 23 de ani, dupa ce am nascut-o pe Sofia. M-am schimbat aproape la 180 de grade atunci.

Dependenta de pararea celorlalti e f f nasoala.....eu am plans odata juma de zi ca am luat 9 la un examen la compozitie, unde aia nici macar nu s=au utat pe parititura si vorbeau despre starea vremii. Dar profu meu era batran si bolnav si nu a participat la examen, asa ca ei au dat si ei o nita, acolo.
Eu muncisem ingrozitor pt compozitia aia si m-am simtiti infiorator nu atat pt nota, cat pt ca nu mi-au dat nici macar o parere.

Nu e normal sa fi fost asa dezechlibrata....

acum rad in hohote de ce naiva si fraiera am fost, dar cred ca daca nu eram asa de citita sa fac oarere buna tuturor, putin mi-ar fi pasat.
oricum, dupa aia piesa s=a cantat si aplauzele au compensat totul. Ba m-au laudat si profii

ei pur si simplu n-aveau chef de examen si eu am suferit. Nu e normal sa suferi pt asa o tampenie....

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput