Vrem doar note bune!E gresit?
Raspunsuri - Pagina 22
simali spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui conchita filofteia e legal sa faci homeschooling in romania? iar daca nu e, v-ar aranja sa fie? ca daca da, apai organizati-va, strangeti semnaturi pentru initiativa legislativa si la drum cu avant. din ce povestiti voi e bataie de joc. iar cel care sufera e copilul. io om mare mi-as lua lumea in cap cu atata presiune, si la scoala, si acasa, daramite un copilas... |
Exista organizatii care se lupta (am semnat si eu mai multe petitii) dar nu au reusit nimic. Este o rezistenta imensa inclusiv din partea parintilor. Nu se intelege ca daca-i iei copilului oricum meditator (mai ales de la a-V-a incolo) la matematica, romana si limbi straine si mai faci si tu cu el acasa este Homeschooling oricum si ca la scoala-l trimti doar ca sa-l stresezi suplimentar si sa-i furi copilaria definitiv. Unii spun ca socializarea e cheia trimisului la scoala. Dar socilaizarea in pauza aceea de 10 minute este o socializare de cea mai proasta calitate.
PLus ca, ce-i drept, sistemul de Homeschooling poate fii usor abuzat de catre parinti care nu vor sa invete copiii lor nimic. Asa pot sa-i tina acasa cu acte in regula si sa-i trimita cu oile ori sa-i puna sa repete la infinit Scriptura pe coji de nuca...
"Calea de mijloc este calea ZEN"
Alice
conchita spune:
Lala, ce nu inteleg eu este cum adica voi aveti copiii la cele mai bune scoli si totusi trebuie sa munciti suplimentar cu ei de nu se poate. pana la urma, de ce e scoala aia cea mai buna, pentru ca le da tone de lectii pentru acasa?? iar voi trebuie sa capiati de stres cu suplimentare si whatever doar ca sa ii mentineti strict la nivelul cerintelor normale din clasa? sincer, nu va invidiez. va admir pentru dedicatie si timpul si munca investite, dar mi se pare incredibil de nedrept fata de voi ca mame si femei. pai veniti de la job, cina, curat, bla bla, apoi lectii cu copiii???? oh my god. cineva din ministerul ala al invatamantului trebuie tras in teapa. 
Simali, pe-aici nu poate fi abuzat sistemul de homeschooling. iti zic din amintiri, ca am cercetat varianta asta ceva timp in urma. testele sunt regulate si sunt in sistem - adica au loc cu profesori de scoala. parintii o pot incurca nasol de tot cu legea daca-si tin copiii acasa si nu-i invata nimic. aleg un curriculum si se tin de el, am impresia ca e si supervizie, nu mai tin minte. pe de alta parte, ce parinte ar retrage copilul de la scoala si sa-l lase analfabet? in general, cei care adopta varianta asta, vor mai mult pentru copil, nu mai putin. partea religioasa e reala, citeam de curand un articol cum ca vreo 70-80% dintre parintii cu homeschooling sunt religiosi, deci si manualele de stiinte pe care le aleg sunt creationiste, de unde conflicte cu sistemul.
trendul pe-aici e sa se organizeze un grup de mame, cam cat o clasa normala, si sa tina cursurile impreuna. asa se rezolva si problema "socializarii", in sensul contemporan deformat. de parca socializarea copiiilor e definita de cat timp petrec impreuna separat, fiecare in scaunelul lui, atentia exclusiv la tabla, stii?
dupa mine, socializarea asta e joaca pura, de capul lor, fara directive.
abdominabila
Lala_D spune:
conchita da, ai inteles perfect.
Eu personal fac parte din categoria celor care lucreaza minim acasa cu pustiul ( clasa a patra) in principal deoarece il duce capul si invata din clasa, invatatoarea lui este super din punctul acesta de vedere.
Insa acel minim a presupus sa il invat eu "smecherii" pentru olimpiade, sa il pun eu sa faca teste de acest nivel deoarece la clasa nu s-a putut lucra cu 28 de elevi la nivel de olimpiada pe municipiu ( la mate, la romana nivelul este foarte ridicat).
Deci cred ca momentan sunt printe fericite.
O sa vad ce ma asteapta la anu' , la gimnaziu.
Oricum sunt contra meditatii pana in clasa a opta si doar si atunci daca e musai nevoie.
E adevarat ca stapanim bine materiile
, facem fata noi parintii ( fac haz de necaz, da ?! ).
Nu sunt pro homeschooling, nu mi se potriveste. Il ajut la lectii daca trebuie nu ca mi-ar face o deosebita placere.
simali spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Iasmin08
Happiness, esti o fericita ca e doar neatenta. Eu in weekend a trebuit sa ii explic lui fii-mio o problema de matematica gen : a+b+c=32 B+c=15 a+b=18 Si indiferent cat i-am aratat cu segmente cum se poate inlocui (a+b) in (a+b+c) cu cifra 18, nu a priceput si pace. |
cred ca b=18?
La noi s-a facut tot intr-a doua. Cand vezi faze de-astea in care invatatoarea incepe sa inghesuie elefantul in lift calmeaza-te si lasa copilul in pace. Foloseste-ti bunul simt. Intreaba-te "eu am facut asta la clasa I-a?". Daca raspunsul este "NU" trateaza din start cu prudenta. Tatonezi copilul, vezi daca intelege notiunea, daca dupa 2-3 incercari vezi ca nu intelege il lasi in pace. Nu avem de ales. Sistemul este din ce in ce mai idiot iar noi parintii trebuie sa facem front comun cu copilul.
A auzit cineva exprimarea "Numere naturale in CONCENTRUL 0-100?" in loc de "INTERVALUL 0-100". Cuvantul "concentru" in loc de cuvantul interval nu exista in DEX si nu am cunostinta sa existe in limba romana. La noi asa suna lectia din manualul de a II-a...
Dar de "Unitatea 3" in loc de "Capitolul 3"? Da, in engleza exista "Unit 3". Dar in limba romana cuvantul unitate inseamna cu totul altceva...
Mai vreti dovezi ca indivizii sunt varza cu creierii si ca nu trebuie sa va urcati in caruselul notelor lor idioate?
Alice
Iasmin08 spune:
simali

Bine punctat!!
Faza e ca nu mi-am dat seama de ce nu poate pricepe mititelu' problema. Si am facut vreo 3, se uita la mine cu ochii mari care spuneau :" nu suntem acasa", privea prin mine, cu ochi de caprioara. Si cand am vazut ca inca are scaderi care le face pe degetele

, am realizat: "stai asa, ca e copil de clasa I totusi, indiferent ce probleme i se dau spre rezolvare" Ca poate doamna vrea sa vada daca are vreun geniu in clasa, mai stii?
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
grati.ela spune:
Alice, referitor la stres in competitii...Ozi face inot si in primii ani la concursuri avea emotii atat de devastatoare incat era mai mereu cu capul in wc varsand...i-am propus sa nu mai participe dar nici asa nu a vrut...ideea e ca in timp a invatat sa isi controleze emotiile: stie ce sa manance si ce sa bea inainte de concurs, si-a dat seama ca agitandu-se si vorbind continuu isi iroseste energia, apar dureri de cap si de aici balul...Apoi cu olimpiadele - ea are o usoara dislexie manifestata in conditii de stres (mixeaza enunturile sau se blocheaza intr-un cuvant/expresie). Acum stie sa-si depaseasca momentele astea: la amte de exp sare la un ex a carui rez "ii vine din suflet" si apoi se intoarce... Cum ar fi fost daca ar fi descoperit astea la un examen major din viata ei?
grati.ela spune:
| citat din mesajul lui conchita filofteia, multumesc pentru lamurire. totusi, la cat lucrati voi cu copiii (enoooorm!! ), mie imi suna a homeschooling. pana la urma, n-ar putea fi si asta o varianta? abdominabila nimic |
despre HS: la mate as sti care este ordinea fireasca a lucrurilor, ce sa lucrez si in ce ritm numai ca la alte materii ce fac? lucrez ce-mi place si ce inteleg?
uite, Ozi lucreaza in particular la germana fara sa faca la scoala...a fost greu [pana am gasit meditator capabil sa-si formeze o programa, sa stie ce urmareste...am avut recomandari pt perosane care lucrau bine dar in urma a ceea ce se preda la clasa...
simali spune:
| citat din mesajul lui grati.ela Cum ar fi fost daca ar fi descoperit astea la un examen major din viata ei? |
Este foarte bine ca a descoperit mai devreme si ca se lupta din timp cu balaurul personal. Sigur ca trebuie sa se duca copilul la competitii si sigur ca trebuie sa avem asteptari de la copii pe masura capacitatilor lor. Dar ceea ce conteaza este ce "circ" facem pe marginea nereusitelor. Una e sa-i incurajam si sa-i ghidam cu calm si prietenie in directia cea buna si alta e sa adaugam stres prin tipete, pedepse, frutrari personale, etc. Copiii sunt deja necajiti ca au gresit. De ce sa mai suporte si fitele noastre?
Alice
simali spune:
Crezi ca eu povestesc din carti? Si eu m-am tratat. Si inca o fac...
Alice

.