Vrem doar note bune!E gresit?

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns beren spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sabina
Fizica de liceu m-ar fi ajutat sa gandesc mai repede, sa inteleg mai usor. Cum sa pricepi Prigogine daca nu stii un pic de cuantica.

Da eu sunt un specimen caruia i-a placut la scoala. Trebuie sa acceptam ca unii dintre copii nu se adapteaza la scoala , nu le place....si trebuie sa-i sustinem sa fie fericiti altfel, sa se simta valorosi ei, in sine, nu datorita scolii.

Competitia nu e chiar cel mai ok lucru....sunt oameni care sunt super happy traind cu rulota, in afara societatii.....liberi.....eu ii admir :)

Exista competitia cu propria persoana (limite) si competitia cu colegii de clasa ... Notele relative (in USA se dau adesea note re-scalate statistic, ca in fiecare clasa sa fie cineva de 10, de 5, etc) pot crea impresia falsa de realizare academica. Invers, notele slabe nu exclud un intelect de exceptie, care nu accepta un sistem rigid scolastic. Srinivasa Ramanujan a fost un geniu matematic extraordinar (intre genii), care nu stia notiuni matematice elementare in afara subiectului lui de interes - nu ar fi absolvit liceul in Romania ...

Tot nu e clar de ce e importanta cuantica pentru Progogine ... el e considerat un pic de "fraud" intre multi fizicieni.

_
All we have to decide is what to do with the time that is given us.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Citat:
citat din mesajul lui Llaura

happiness, de vreo doua zile ma tin sa-ti scriu despre Nicki si tot nu apuc Nicki e fetita cumatrilor mei, e in clasa intai si, ca si fetita ta, are numai note maxime, le doreste, lucreaza pt ele...si stii ceva? le merita, si pe naiba il stie. Mintisoara ei e ca un burete, absoarbe tot, e curioasa, daca te intreaba ceva te descoase pana intelege. I-am aratat un pic cum e cu sferturile si jumatatile, cum se scad si se aduna si peste o luna jumatate tot stia, si am intrebat-o pe maica-sa, nu ii mai pomenise de ele intre timp. La jocul "cuvinte in franceza" m-am ajutat cu google, stie o gramada de cuvinte si a capatat franceza functionala cam intr-un an, la scoala (noi locuim in partea engleza a Canadei); sa vorbesc cu ea in franceza nu ma mai tine. Am jucat cu ea un joc de atentie si memorie cu sute de cartonase si m-a batut de m-a uscat, e adevarat ca la inceputul jocului cam barfeam cu maica-sa dar dupa aia am jucat serios si mi-am luat-o de nu m-am vazut E haioasa tare, o durdufana frumoasa foc si vesela, pt ea scoala e o chestie sociala asa, se gandeste seara cu ce se mai imbraca ea a doua zi la scoala, se mai vaita din cand in cand ca n-are nimic de imbracat, ca nu merge oja cu rochia Nu e nimic in neregula cu ea, e un copil cat se poate de fericit si vesel.
Nicki e si ea foarteee competitiva, dar parintii ei sunt mai relaxati, la modul don;t fix it if it ain't broken (adica se vor descurca ei cumva daca eventual situatia va lasa de dorit pe viitor). Cred ca e o idee buna, au mai zis si alte fete, pericolul ca pe fetita ta sa o pasca esecul scolar la o medie foarte mare e ca si inexistent, nu trebuie sa mai pui si tu presiune pe ea. Ei au mai facut ceva, au dat-o la sport(uri), inot, gimnastica, sa invete ca uneori mai si pierzi si ca important e sa joci fair.
Sa ii zici copilului nu raspunde mama daca stii, sa nu creada copiii ca esti tocilara, si nici aualeu iar ai luat FB, data viitoare sa-mi vii cu I e hilar. Fetita ta va invata in timp sa se evalueze singura (daca e preocupata de ce va face cand va fi mare cu atat mai bine), isi va descoperi interese si abilitati si isi va bugeta timpul in favoarea lor fara sa-i mai pese ca nu mai are zece pe linie.

Pai Llaura, daca Nicki ar fi scris Ana cu a mic intr-o dictare (singura gresala si apoi ar fi corectat singura).Parintii / profesorii ar fi felicitat-o in primul rand pt cat de bine a scris dupa dictare si apoi pt cat de prompt a realizat ca a gresit ceva si si-a corectat propria gresala.
Asta e diferenta de mentalitate.
Si normal ca Nicki (sau orice copil in locul lui Nicki) prinde aripi, sigur nu v-a mai repeta gresala cu 'ana' (deci rezultatul din punctul asta de vedere este identic cu cazul in care fetita ar fi fost certata/ pedepsita dar are avantaje net superioare ),capata incredere in ea,isi doreste sa invete mai mult etc.

Happiness nu vreau sa bat apa in piua am dat exemplul tau pt ca intr-adevar este sugestiv in discutia noastra.
Si pt ca sa iti raspund. Nu te-a desfintat nimeni.Cat despre 'sa invatam din experienta' , chiar asta am scris in postarea anterioara : ca eu AM EXPERIENTA de copil care a invata intr-un sistem unde am fost tratata cum am descris mai sus , motivata sa invat de placere dar si experneta de a fi invatat in Romania unde, mi se intamplau cam aceleasi chesti ca si voua/copiilor vostri.
Norocul meu ca cei doi ani petrecuti intr-o scoala straiana, m-au schimbat definitiv, mi-au schimbat mentalitatea atat mie cat si parintilor mei.

Cum spunea si Pepene, pe 'vremea mea' nu tb sa ai 10 pe linie sa obtii burse in strainatate (nici nu stiu cum e acum, sa fiu sincera, probabil ca le platesti....) ci note de 9 si intr-adevar sa excelezi la ceva.In facultate am obtinut si bursa in strainatate , deci inca o experienta de a invata intr-un sistem strain.
Iti spun asta nu ca sa ma laud ci pt ca am vazut ca ai impresia ca eu ma multumesc cu 'I'.Si probabil ai dedus ca am avut probleme scolare....Nu , chiar am avut rezultate bune in scoala, dar iti dau cuvantul meu ca NICI O NOTA , nici macar cea de la licenta sau master nu m-au ajutat sa am cariera pe care o am astazi(pt care am muncit mult si de care, recunosc, sunt mandra pt ca fac exact ce imi place si sunt platita pe masura), ci NUMAI experintele extrascolare /voluntariat/bursa in strainatate/cursuri pe care le-am facut eu inafara scolii etc.Si apoi traininguri/perfectionare continua.Esenta este sa te perfectionezi/sa fi cel mai bun (daca doresti competitia) in domeniul tau, sa faci ceva cu viata ta, sa te integrezi si sa iti gasesti locul in societatea in care traiesti, etc.Si asta se cultiva chiar de la clasa intai sau mai devreme.Prin atitudine pozitiva si motivarea copilului , in nici un caz prin pretentii de zece pe linie si pedepse pt in -.
Sa iei zece pe linei POATE fi egal cu 0 , daca pierzi din vedere restul.

Fiecare este liber sa faca ce vrea, desigur, nu am impus eu nimic nimanui, la fel cum nici tu nu poti sa imi impui mie sa nu ma mire ca dupa 22 de ani de cand am pasit eu in clasa intai nimic nu s-a schimbat.
Si apoi nu inteleg de ce te superi in conditiile in care TU ai intrebat pe un forum public daca sau nu e OK sa cerem numai note maxime copiilor.Cam toata lumea ti-a raspunsa ca nu si cateva persoane (printre care si eu) au gasit de-a dreptul exagerata faza cu -FB pt ca a corectat copilu' o litera.Nu te trege nimeni de urechi ci doar am raspuns LA INTREBAREA TA.

Errie's mummy

Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

ca fost invatator va zic ca in primul semestru, la muzica cantecele sunt deja invatate de la gradinita si doar se face cantare in cor, sa se invete unul cu altul, si sincer eu am notat numai placerea cu care canta copilul/memorarea versurilor in unele cazuri. Ex este sotul meu, nu are ureche muzicala, rage nu canta, dar pentru ca profa de muzica din gimnaziu i-a zis ca are ton bun (ce o fi insemnand asta, nu stiu) n-are nici o problema sa cante cot la cot cu mine in drumetii.
La desen le ceream un anumit lucru la plansa: brad de Craciu, vreau sa aveti mai mult de 3 culori pe plansa. Nu conta cat de mare era bradul, daca aveau 3 culori pe plansa, nota era maxima. Asta ca exemplu.

Nimeni nu m-a crezut ca eu nu ii cer copilului meu perfectiunea. Colega mea m-a asteptat cu teama in cancelarie cand i-a pus primul Bine la romana parca. I-am zis ca am incredere in ea, educatia copilului meu e pe mana ei, nu degeaba, ci pentru ca eu consider ca ea va face treaba mai buna decat as fi facut eu, daca il luam la clasa mea. Nici pe Andrei nu l-am certat, ci l-am rugat sa faca cat poate el de bine. Atat.
Abia acum in clasa a 9a mi-a venit cu un report card f bun. Acu isi face planuri sa ia 100% la testele finale. Eu rad pe sub mustata, ca tot eu castig, chiar daca ma costa 50 de bucsi testul, nu-i asa?
Vreau sa faca cat poate mai bine, si ma uit la el ca nu are nici un stres sa mearga la scoala, si ce daca ii da test, ocazie sa faca un ban cinstit, asa zice el.
Dar eu vorbesc de scoala canadiana care e cam diferita de cea romaneasca.

Citat:
citat din mesajul lui Tisina

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

Crinuta, e absurd in clasa 1, semestrul 1, sa pui note proaste la muzica si desen!!
hai ca stii ai bine ca mine toate astea...la liceul de muzica nici macar nu se da examen in clasa 1, ci auditie in iunie cu parintii, cum sa pui nota din asta mica la un copilas de 6, 7 ani ;la scoala obisnuita.
E o cruzime si o magarie, parerea mea. Pentru ca nu ii invata nimic!!
a stat cu copilul Tisinei invatatirea sa repete vreun cantec si copilul n-a putut? ma indoiesc....

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Sabina, exact asta vroiam sa spun si eu: nu ca am pretentia sa ia calificative maxime la ce nu se pricepe, dar in conditiile in care nici macar nu au facut vre-un cantecel nou, nici nu canta pe rand ci doar in cor (nu stiu cum s-o face departajarea), nu inteleg de ce a fost "depunctat". Iar la desen, dupa parerea mea "ne-profesionala", pentru varsta lui se descurca destul de bine. Adica nu stiu cum ar fi trebuit sa deseneze pentru un FB (totusi e o scoala fara profil artistic). Ba chiar la tema cu toamna mi-a placut la nebunie plansa lui, care era o simfonie de culori in toata gama ocrului. Formele erau mai "abstracte", dar impresia generala era chiar una de toamna.
Si, Crinuta, sa stii ca el chiar se straduieste (apropos de ce ziceai tu).

Tisina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Dinubebe,ai mare dreptate.Si eu sunt tare mandra de ceea ce poate si stie fetita mea.A avansat si ea foarte mult la capitolul citit,isi mai ia si singura cartea si citeste in legea ei,isi citeste singurica enuntul la probleme.Ii place si se pricepe sa creeze povesti,sa inventeze lucruri (din cateva maruntisuri isi face noi jucarioare)sau sa afle lucruri noi despre orice.Intr-adevar,asa cum spunea si Sabina,ar trebui sa ma bucur mai mult de aclitatile ei decat sa ma intristez aiurea de vreo mica greseala.
Accept92,tare as vrea sa ma schimb in aceasta privinta,sa ii vad fisa cu -FB si sa spun "Bravo"si atat.Ca nu ma pot abtine si ii zic "Bravo!Foarte bine,dar..."Sper sa reusesc sa pun mai mare accent pe incurajari.
Pepene,cred ca incep sa ma mai relaxez un pic,de cand cu topicul.Vad ca sunt cam singura mama "nebuna"de pe lume...
Llaura,imi vorbesti despre un copil super!Cred ca e o minune.Sa stii ca si a mea a primit de Craciun de la bunica-sa o trusa de machiaj pentru fetite si o gasesc aranjandu-se de zor sa mergem in oras...Si cu hainutele la fel,deja ce ii dau eu nu mai e chiar ok...Dar eu ma bucur ca e cocheta,asa si vreau.
Laura_c,nu m-am suparat pe tine.La faza cu Ana m-am suparat si greu m0am abtinut sa nu ii zic invatatoarei ceva.Avea insa 2 cuvinte pe foaie la care scrisese pe deasupra litera mare in loc de litera mica.Se pare ca la clasa I conteaza impresia"artistica"..Eu una i-am zis ca ma bucur ca s-a corectat singura,dar a primit totusi -FB...Sunt de acord cu tine ca trebuie copilul motivat prin incurajari,sa stii ca incerc din rasputeri sa las deoparte critica.Poate incet-incet imi iese.DE pedepse nici nu se pune problema,pentru note,am mai zis.
Maru,poate tu ma intelegi mai bine.Sa ai copilul la scoala in care lucrezi si tu nu e cel mai simplu lucru din lume,e si aici o mare presiune.Dar doamna mea nu m-a asteptat cu frica sa imi zica de singurul ei B de la faza cu orientarea spatiala,si foarte bine a facut.Eu imi doresc sa fie corecta,si impartiala,si vad ca este.Cand face de FB are FB,cand greseste o articuleaza cu vreun -...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

acu sunt in goana:
deci nu fizica de liceu in sine m-ar fi ajutat cine stie ce, ci faptul ca as fi avut mintea deja un pic exersata pe probleme de fizica.
Ideea cu fizicianul e f buna, am facut deja odata chestia asta, la problemele cu teoria haosului si fractalii, care-s ambele f muzicale.Eram insa la nemti la o bursa, si se tinea un curs 50/50, profu de fizica si o compozitoare.

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Happi, mai binele e dusmanul binelui.

Tu ai un copil f f bun, f f f destept, frumos, care are si pasiuni extrascolare si lucreaza de placere.

Mai mult ce vrei??
:)))

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andata spune:

Cam toata lumea vb deja de liceu. Din punctul meu de vedere insa, problema e ajungerea acolo, in Romania. Daca s-ar fi pastrat sistemul de acum 20 de ani, cu examen la liceul care te intereseaza, zau ca nu ar fi fost deloc stres. Insa ceea ce m-a facut pe mine sa-l imping la limita pe fiul meu a fost ca media claselor 5-8 conteaza in proportie de 50% la intrarea in liceu (restul de 50% fiind dat atunci de testele nationale- exam de capacitate). Ce face in liceu conteaza mai putin. Au rezultat insa de aici adevarate drame, deoarece copii f dotati de altfel la unele materii au ajuns din cauza mediei la SAM (scoli de arte si meserii), ratandu-si viitorul. Baiatul meu, cum am spus de altfel, a ajuns la un liceu de stiintele naturii, unde si-a pierdut si bruma de interes pe care o mai avea pt scoala.
Acum insa eu sunt mai degajata in privinta notelor in primul rand din cauza experientei nefericite in care era sa-mi pierd copilul, in alta ordine de idei fiul meu e deja la liceu, asa rau cum e, iar fiica mea in general are cam numai note de 10. Mai scapa si cate un 9 sau 8, dar rar.
Fiica mea e acum a 7-a, da nenorocitele alea de teze nationale si ma anunta azi senina ca nu stie ce nota va avea in teza la mate, ca a incurcat al treilea subiect. Si fara sa vreau si chiar daca fata de ea nu recunosc, simt ca intru in vrie. Uite de asta:
"Înscrierea în licee sau în scolile de arte si meserii se va face fara examen, pe baza mediei de admitere, în care media generala obtinuta la tezele cu subiect unic va avea o pondere de 50%, iar media generala de absolvire a claselor V-VIII va avea tot o pondere de 50%. Aceste doua medii se aduna si se împart la doi. Daca elevul are media generala la teze 8,33, iar media claselor V-VIII este 9,12, atunci media de admitere va fi 8,72."
Sa mai spun ca uneori diferenta intre un liceu f bun, unde poate intr-adevar invata ceva util, si unul mai putin bun, e uneori doar de o sutime?
M-as bucura mult sa avem un sistem de invatamant ca in Canada sau USA sau orice alta tara civilizata, dar din pacate copiii nostri invata in sistemul asta ciudat si gandit cu... partea posterioara, iar noi trebuie sa ne adaptam acestei realitati, ca nu avem incotro.
Sper doar ca pana creste mezina sa avem si noi minti mai luminate in ministerul invatamantului, care sa schimbe sistemul actual.

http://community.webshots.com/user/annadana1

http://ganduri-de-mama.blogspot.com/

http://paul-mihaita.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

Da, e gresit, ca sa raspund la intrebarea din titlu. Detalierea raspunsului ti-o pot face psihologii.
Din experienta mea personala, persoanele care se considera implinite sunt cele care in scoala au avut puterea de a face o alegere, de a se focusa (stiu ca nu exista cuvantul, dar mi se pare cel mai aproape de a exprima ceea ce vreau sa scriu) pe o anumita linie, de a constientiza ce vor sa faca in viata. Cei "doar cu note bune" s-au cam pierdut pe drum.
Ma rog, e ok sa spui "copilul meu vrea doar note bune", e in regula ca acesta sa-si manifeste vointa si ambitiile, dar VREM??? - mi se pare total deplasat.

c & andrei-ardei 14.11.2005 & cireshik anais 07.05.07

margele, margelute si chestiute

MARGELUTE NOI_NOUTE DE TOAMNA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Citat:
Daca s-ar fi pastrat sistemul de acum 20 de ani, cu examen la liceul care te intereseaza, zau ca nu ar fi fost deloc stres.

Eu cred ca ar fi fost un stres mai mare, am cunostinte care au suferit un soc datorita esecului la examenul de admitere care se dadea pe vremea noastra. Un singur examen care iti hotaraste viata, nu mi se pare in regula, poti avea atunci o pasa proasta.

Sistemul de admitere in liceu de acum ar fi bun, daca ar exista un sistem de evaluare general, ca sa stii ca 8 luat intr-o scoala are aceeasi valoare cu 8 luat in alta scoala... ar fi bun daca nu ar exista coruptie in invatamant. Pe de alta parte materiile facute si sistemul de invatare a lor este gresit...

Happines... eu cand am vorbit de activitati extrascolare, ma refeream la performanta... nu ma ingrijoreaza S/I la romana atat timp cat a luat premiul II la un concurs de informatica.
M-ar ingrijora FB pe linie daca singura lui preocupare ar fi aceste note... nu poti fi pasionat de tot...parerea mea... prefer sa aiba o pasiune si s-o dezvolte...
Ce voi face cu media de admitere ??? Primul pas va fi meditator la romana din clasa a V-a. Nu pot spune ca nu-mi pasa de note, atat timp cat ele conteaza la admitere, dar nici sa ridic scoala pe un piedestral nu o voi face.... scoala nu este prima prioritate a copilului meu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andata spune:

Sa suferi "un soc" din cauza examenului de admitere denota in opinia mea sa nu iti cunosti exact valoarea. Cand am dat examenul stiam exact cat am invatat, ce am facut la exam si cam ce nota o sa obtin. Stiam si ce vreau sa fac in privinta vietii mele si care e liceul potrivit aspiratiilor mele. Am intrat la liceul dorit, nu m-am trezit ca media mi-a dat visul peste cap. La fel li s-a intamplat si colegilor mei.
Insa eu as prefera oricand pt binele copiilor mei un singur examen pt care sa traga din greu decat o presiune constanta de 4 ani asupra notelor obtinute, care influenteaza media, care influenteaza, la randul ei admiterea la liceu.
Orice ati spune, nu e acelasi lucru sa intri la un liceu care incurajeaza elevii sa se exprime, care participa la concursuri chiar cum sunt cele de la NASA, cu un liceu oarecare de unde iese cu nimic. Poate doar cu constatarea, poate extrapolata si exagerata si totusi dureros de reala, cu care fiul meu s-a intors azi de la scoala "Iar am pierdut 7 ore din viata".
Oricat nu am vrea sa recunoastem, sistemul actual creeaza drame. Din curiozitate dati o cautare pe net cu "sinucidere note" si vedeti care e realitatea. Si totusi nimeni nu se sesizeaza. Nu ne putem ascunde capul in nisip sa pretindem ca nu exista nici o problema.
Ca parinte, mi se pare perfect normal ca stiind capacitatile copilului meu, sa imi doresc sa il vad ajuns cat mai bine. Mi se pare normal sa "VREAU" si eu pt el note bune. Le vrem eventual impreuna, el sau ea ca sa fie cel mai bun, eu pt el sau ea ca sa il/o vad ajuns(a) cat mai bine. De ce ar fi acest lucru "total deplasat"?
Mie mi se pare ok exprimarea lui happi.
Tot ce am scris e opinia mea personala. Respect insa si celelalte pareri, in definitiv e o tara libera, desi nu intotdeauna sunt de acord cu opiniile exprimate. Din acest motiv mi se pare ok si ca partenerii de dialog sa nu fie de acord cu opiniile mele.

http://community.webshots.com/user/annadana1

http://ganduri-de-mama.blogspot.com/

http://paul-mihaita.blogspot.com

Mergi la inceput