mucegai...

mucegai... | Autor: bb_yasmi

Link direct la acest mesaj

cum scap de mucegaiul din dulap???!!! presupun ca e mucegai, arata ca un praf alb pe haine, intr-un strat subtire....

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Usuci haine in camera aia? Eu asa ma patit acum un an ... de atunci nu mai pun uscatorul cu haine decat in bucatarie...
Atunci am sters interiorul dulapului cu apa in care am pus putin domestos... iar hainele le-am spalat... si daca n-a mai fost umezeala in camera, nici nu s-a mai format mucegai.

Eliana cu Elena (23/10/04), Andrei & Mihai (03/03/07)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

stai asa, ca nu-i simplu deloc...

ce fel de dulap este ? unde este amplasat ? este in imediata vecinatate a unui perete de exterior ?
daca da, o solutie ar fi sa muti dulapul respectiv (dupa ce-l cureti)in alta parte a incaperii astfel incat sa nu mai fie langa peretele rece; daca nu ai unde sa-l muti, incearca macar sa-l mai indepartezi de peretele/peretii reci, curata-l bine (apa cu clor, poti chiar sa pulverizezi astfel incat sa intre bine la imbinari; scoti rafturile si le cureti bine si pe acestea; aerisesti bine dulapul; speli/cureti/lasi la aerisit toate hainele; pe urma ai grija sa verifici periodic daca s-a mai format mucegai si neaparat zilnic sa aerisesti camera cu usile de la dulap larg deschise); pentru eliminarea umezelii din dulap mai poti folosi dispozitivul de la Ceresit ptr absorbirea umiditatii.

dar am o intrebare : in camera cu dulapul sau in casa ai facut de curand ceva lucrari de renovare/zugravire/montaj termopane/gaurit pereti ? pentru ca praful acela fin alb ar putea fi de la operatiunile de amenajare interioara...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
Printesa mea este in concursul Pampers, aici
http://concurs.pampers.ro/gallery_details.php?id=1068 si http://concurs.pampers.ro/gallery_details.php?id=1043
Multumim pentru orice vot primit !

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_yasmi spune:

va multumesc frumos.
deci,
da, usuc haine in dormitor, dar pe calorifer.
da, dulapul e in apropierea peretelui exterior, dar nu e direct pe el.
nu am facut recent renovari.

ceea ce e ciudat e ca nu e nicaieri in dulap urme de mucegai, pe peretele dulapului ma refer.

happy mom & ladybird Iasmina Alissa 2+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

De la umezeala hainelor uscate pe calorifer se face condens, si de aici, in timp, mucegai... dar la mine aparuse si pe partea din spate a dulapului... si mirosea a mucegai...

Eliana cu Elena (23/10/04), Andrei & Mihai (03/03/07)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Mucegaiul e cosmarul meu cel mai urat si se pare ca nu pot scapa de el. Am avut si in fostul apartament de am spalat cu clor de mi-au iesit ochii si acum am vazut ca a aparut in spatele unui dulap de . Si e constructie nou, cica e bine izolat... Problema e ca dulapul din fata peretului e imens, nici nu am unde sa-l mut, doar sa-l dau putin la o parte si sa spal iar cu clor. E perete exterior si e si pe colt. Uf, cred ca n-am sa scap mucegai indiferent ce as face. Oricat as spala eu, apare dupa aceea din nou ...Iar solutiile pentru mucegai sunt apa de ploaie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matahut spune:

Citat:
citat din mesajul lui bb_yasmi

cum scap de mucegaiul din dulap???!!! presupun ca e mucegai, arata ca un praf alb pe haine, intr-un strat subtire....

Pui cumva hainele umede in dulap (adica neuscate complet)?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristiama spune:

La noi 1/3 din dulapul f mare din hol e spre perete exterior.
Si intr-o primavara mi-a venit sa plang ca toate hainele mele subtiri erau mucegaite! S-a luat la spalat.

Acum cand plec de-acasa las usile deschise la dulap si se mai incalzeste in interior si vad ca n-a mai aparut.

Nu poti usca rufele in alta parte, umezeala o sa amplifice mucegaiul.

Mergi la inceput