La multi ani! Fulguleti de nov-dec 2006 (226)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns chinico spune:

din propria-mi experienta intensa.
lizzy si mama zace la pat de pe la mijlocul lui noiembrie, cu aceeasi problema ca si tatal tau. vineri se ia decizia finala, operatie sau nu. ea ia tramal. insanatosire grabnica tatalui tau.
pe al meu frate l-a luat salvarea intr-o saptamana de doua ori in noiembrie.
bunica-mea a suferit, din vara pana acum, doua atacuri cerebrale minore.
toate s-au rezolvat cu pile. si numai cu pile.cu oameni dragi care ne-au ajutat, cu prieteni si rude, cu cunostinte. deci PILE.
operatia mamei mele urmeaza sa coste ceva bani.
soacra mea are aceeasi problema, a fost deja operata, asigurare de stat. a platit cei 10€ pe zi de spitalizare de care va pomeneam. si atat. si s-au purtat cu totii exemplar. toti. de la portar pana la medic.fara pile. fara spaga.

aici nu am nici o pila. nici macar un pui de.
si totusi nu am decat cuvinte de lauda. de cate ori am avut nevoie ca sistemul medical sa functioneze ca ceasul, de atatea ori a functionat.
e adevarat ca daca vreau sa ma duc cu oaca la dermato, pentru ca am eu impresia ca are o problema, si sun sa o progrmez fara sa intru in contact in prealabil cu medicul ei pediatru tre sa astept cel putin o luna si sa platesc 10 €. dar daca e urgenta, sau daca ma duc cu ea intai la pediatru si o programeaza ei, se reduce drastic timpul de asteptare.

sunt convinsa - cu o asigurare privata ar fi mai bine. s-ar scurta timpul de zacut in sala de asteptare, am primi mai repede programari, s-ar reduce posibilitatea sa ajungem pe mana unor incepatori, si sunt, doamne ajuta si aici o multime de tantalai.
si stiu cazuri de erori medicale grave,de incompetenta crasa....dar asta de stat e ok. chiar e mai mult decat ok.probail ca incep si aici sa se mai schimbe lucrurile, sa se mai scurteze din servicii si sa se mai adauge la % de luat din salariul brut. no.asta e.

bambo si aelita felicitari!
donia hus la soare! hus hus!
ruxandra si pe mine ma deruteaza ceilalti fulgi.tare.da' macar ma bucur, pana ma prind, ca suntem pe prima pagina.

ps. nu corectez, tind sa inghit litere. nu va suparati. deduceti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lavinia_P spune:

Bambo

La multi ani !si sarcina usoara!Adica cand va veni?..waw..

Laura
Cred ca pt zodia noastra nu sunt astre prea bune...Hai sa incercam sa iesim din butoi.Sanatate!

Cat despre medici..io zic sa ne bucuram totusi ca nu suntem prin Etiopia sau Afganistan,nu?-fac si eu haz de necaz..

minunea mea
www.inimacopiilor.ro/campanie/campanie.php?gamePlayed=0" target="_blank">pt inimioare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danutz spune:

Bambo, felicitari pt samburel si LA MULTI ANI!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizzy spune:

apropos de costuri in spital. operatia in sine a "costat" 10mil lei vechi. nu e mult, pana la urma. dar e nefiresc procesul ca sa ajungi sa ocupi un pat in neurochirurgie. plus atentiile la toate asistentele si infirmierele, sa zic vreo 25 lei/zi x 7 zile pana acum. plus unele medicamente - platite integral de noi de la Craciun incoace - vreo 2 mil lei vechi.
si nu se termina aici. pt ca de aseara are iar dureri urate :(( poate nu la fel de crunte ca alea de saptamanile trecute, dar suficiente incat sa nu mai poata dormi/manca/bea... iar nu se mai poate ridica sa mearga la baie.
medicul de garda de azi i-a spus ca sunt cazuri cand in a 4-5-a zi post-operator durerile revin. si il trec iar pe medicatie neurologica - macar nu pe analgezice opioide. luni face iar radiografie lombara.

chinico, tata e alergic la tramadolum (indiferent ca pastila sau injectabil), indiferent de producator (tramal, mabron), dupa fiecare doza alergia cutanata se exprima si mai tare. si totusi ii dadeau inainte.

diferenta majora intre RO si occident este ca aici nu poti acuza nici un medic de malpraxis, nu exista legislatie. de aceea, in vest, urgenta e URGENTA si se face cu profesionalism.

acum doar ma rog sa se termine odata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acs spune:

La multi ani Bambo!
Sa fii sanatoasa si fericita!
Sarcina usoara!

Lizzy, multa sanatate tatalui tau! Refacere rapida, fara dureri! Muschetarii ce mai fac?

Laura, multa sanatate lui Dani!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia-stefy spune:

Va ofer o fierbinte.... Afara ploua....

Lizzy, multa sanatate tatalui tau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yagmur spune:

Bine v-am regasit
Nu am citit din urma si nici nu voi apuca, dar sper ca sinteti bine si voi si cei dragi voua.
Din pacate nu m-am vazut cu nimeni in capitala, nici nu am prea sunat.... am fost plecata cateva zile de Revelion, dar nu pot spune ca am avut o vacanta prea buna; tata a sunat salvarea chiar in ziua cand am plecat la Fagaras (30 dec), daca nu suna nu cred ca supravietuia, a stat in spital pana la inceput de ianuarie, acum este binisor, pericolul a trecut, dar merge zilnic la control. Mama era singura cu Luca, in fine, s-a descurcat dar cred ca nu i-a fost usor, eu m-am simtit vinovata...
Eram atat de buimaca in seara de Revelion inca am si uitat sa-mi pun dorinta... dar sincer, imi doresc sa fim sanatosi si sa invat sa nu ma mai stresez inutil; sa am puterea fizica si financiara sa am grija de Luca, sa fie toti cei dragi mie sanatosi.... si pentru prima oara in ultimii 3 ani imi doresc sa gasesc si eu un partener .
Va pup pe fiecare in parte si promit sa revin curand si cu poze.Yagmur si Luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bamboletta spune:

Multumim de urari si felicitari
Caprita este acasa ii curge nasul si tuseste putin...sper sa nu fie inceputul varicelei

Saptamana viitoare avem programare la ecograf...deja am emotii
...ma gandesc la cezariana de data asta...cele care ati nascut normal si cu cezariana ce recomandati?

Bamboletta 7 sapt si Antonia-Gabriela(1 nov 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia-stefy spune:

Va ofer o fierbinte....

Yagmur, multa sanatate tatalui tau.

Bambo, eu am nascut natural si tot asa as face si a doua oara... Cealalta experienta nu o am....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danutz spune:

Bambo, eu pot sa-ti zic parerile prietenelor mele care au nascut si asa si asa.
Depinde de fiecare persoana in parte si de fiecare organism. Am o amica care a nascut prima data natural, fara epidurala, a stat 8 ore in travaliu, dar i s-a parut mai usor decat dupa cezariana.
La cezariana a avut probleme din cauza anesteziei, a durut-o capul si a avut ameteli, abia dupa o saptamana a fost mai bine! Plus durerile de la operatie, plus ca a venit laptele foarte greu, plus ca are si acum probleme cu durerea de coloana.
O alta amica , dupa 5 zile de la cezariana era in stare sa conduca masina ca sa mearga la dr. sa-si scoata firele, nu a avut nici o problema, si-a revenit in cateva zile.
Mi-e una cele 10 ore de travaliu nu mi-au parut chiar asa de rele, cred ca rezistam fara epidurala inca ceva vreme... Cezariana nu-i chiar sperietoare insa, si eu mi-am revenit in cateva zile.
Insa laptele mi-a venit dupa 3-4 zile abia, iar locul unde mi-au bagat acul in spate m-a durut multaaa vreme!
Eu zic sa lasi dr. sa hotarasca. Daca or sa fie motive de cezariana, trebuie vazut atunci, cred ca e total prematur acum sa te gandesti la asta!

sarcina usoara si sanatate multa capritei!

Mergi la inceput