**Zmeurici de iulie-august 2009 (21)**
Raspunsuri - Pagina 10
alinutza78 spune:
Buna seara si de la noi
Am reusit si eu sa pun intr-un final mana pe laptop.
La noi sarbatorile au fost foarte solicitante..din mai multe puncte de vedere. Au fost vizite peste vizite si eu incercam din rasputeri sa pastrez programul copilului. De asemenea, ultimele doua saptamani s-au caracterizat prin mama-copil scotch deoarece Eric este intr-un puseu de crestere continuu de la inceputul lunii decembrie si cere mancare ziua la o ora si jumatate, iar noaptea si la o ora. Stocul de lapte de la congelator s-a epuizat rapid si am ajuns la un moment dat sa fiu exact cu o singura portie in avans, pana cand...intr-o zi a tipat din rasputeri de foame..eu m-am muls si ioc lapte. Asa ca inevitabilul s-a produs..si de ieri Eric primeste o masa pe zi de lapte praf..pe care (mama lui de copil) o degusta cu o mare placere de ma iau pandaliile. Insa masa respectiva imi acorda ragazul sa se refaca productia de lapte...pentru ca cere urmatoarea masa dupa o pauza de 4 ore.
Ma dor tzaztele de mor, pentru ca in ultima saptamana m-am muls constant la 3 ore. Am epuizat un flacon de Galafor, mult ceai..si mult stres, desi incercam din rasputeri sa fiu calma si relaxata. Inainte de a da in dambla, m-a trezit sotul la realitate....in loc sa ma bucur de sarbatori, de prezenta rudelor si prietenilor..eu eram setata pe stimularea lactatiei. Am declinat si multe deplasari pe motiv de muls sau indispozitie de la lipsa laptelui.
In final..m-am resemnat.
Fac conspecte de zor pe teme de diversificare alimentara. Am achizitionat deja scaun de masa, robotel de bucatarie, farfurii, cani cu cioc, tot felul de lingurite...si asteptam jumatatea lui ianuarie sa demaram operatiunea.
In rest...Eric este super vesel, vorbeste de zor pe limba lui..o pisiceasca in calduri (glumesc eu, pentru ca nu spune nici o consoana..si atunci chiar seamana cu sunetele pe care le scot pisicile in calduri). A incatat pe toata lumea...iar eu ma simt o mamica tare mandra de propria progenitura
Revelionul il vom face la nasii strumfului impreuna cu alti prieteni...iar strumful va face revelionul cu bunica'sa (pe care am cam oropsit-o de prezenta lui din cauza problemelor de lactatie).
revin dupa ce ma updatez si vizionez poze cu zmeurici scumpe
ely_cta spune:
Buna seara si de la noi,dupa o luuuunga absenta!Imi pare tare rau ca nu am mai intrat,nici macar sa va citesc!Dar o sa recuperez TOT zilele care urmeaza!
Noi suntem bine,de doua zile David e un pic fornait si are si putin rosu in gat,dar acum se simte mai bine!La 4 luni ne-a iesit si un dintisor...,acum a inceput sase vada un pic cand rade!
Din pacate eu nu prea mai am timp de nimic,sunt intre copil,salon,iar seara mai stau cu al meu si nu-mi vine sa deschid nici tv-ul,nici laptopul!
Am citit putin si vad ca ati inceput sa scrieti despre diversificare!De acum imi voi face timp sa va citesc,pentru ca ma ajutati mult sa iau deciziile corecte!A fost si la noi pediatra si mi-a spus ca aproape de 5 luni pot sa ma apuc sa-i dau o gustare din suc de mere in jur de ora 10 si inainte de masa de 12 sa-i rad mar si usor sa inlocuiesc masa de lapte cu cea de mar ras.Dupa care,dupa 5 luni introducem la pranz supa de legume.Eu mai citisem ca e mai bine sa incepem cu legumele si apoi cu fructele...acum nu stiu ce sa fac,va mai citesc si vad ce ma sfatuiti!
Ma chinui sa va pun si eu poze cu David,dar PROMIT ca zilele care urmeaza o sa pun si poze!
Acum va las,fug sa mai citesc din urma,am muuuult de recuperat!
Pupici la toate!
mamica lui David Andrei(17 august 2009)
alinaalex spune:
fetelor am intrat la voi sa va urez un An Nou Fericit si cat mai imbelsugat, crestere mare pt. zmeurici si voua multa sanatate!
Nu stiu daca va mai aduceti aminte de mine,am facut parte din grupul vostru la inceput de odisee, sunt pe lista de prietene dragi , dar nu mai sunt graviduta, sunt mamica de saptamana trecuta de minune de fetita - Roberta Cristina , foarte rasfatata si cumintica foc
V-am pupat pe toate si va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Alina, mami de Marc (28.03.2006) si Roberta (21.12.2009)
laura.s spune:
Buna seara si de la noi!
Fiind la sfarsit de odisee, si noi mai mult citim si bagam la tartacuta, ca nu prea avem chestii care sa nu se fi discutat deja. Imi sunteti de mare ajutor, mai ales ca sunt la primul bebe, deci experienta... ioc.
Azi am facut vaccinul de 4 luni si am cantarit-o - 7,400 kg si 67 cm. Mai rau m-am agitat eu, ca ea nici n-a zis nici pas.
Cum multe zmeurici s-au diversificat, urmaresc cu mare interes subiectul. Am pus ochii pe un scaun de masa Chicco Polly, da' daca dau 550 ron pe el si fii-mea n-o sa aiba rabdare sa stea in el, cred ca mi-l pune in cap sotul. Mai ales dupa ce am dat o caruta de banuti pe un carucior 3 in 1 si deja nu mai am ce face cu landoul si scoica. Asa ca poate mi-l aduce cineva din Italia, ca am auzit ca e mai ieftin ca la noi. Cat despre boluri, lingurite si canute... mai fac sapaturi.
Pentru dintzuci, am gasit praful Ashton&Parsons pe www.bebeshopp.ro/produse/products-page/sanatate-si-ingrijire/pentru-eruptia-dentara" target="_blank">aici Va lasam pe voi sa incercati, ca Sara n-are niciun gand.. inca.
Aaaaa, mai am o dilema... ce scaun auto sa iau acum? Voi de care aveti? Ma gandeam sa iau unul pt 0-18 kg, da' nush ce model...
P.S. Vazut pozici cu zmeurici tare dulcele...
ely_cta spune:
Am uitat sa va spunem,David are 72 cm si 8300kg!A crescut ca din apa!
ely_cta spune:
Alinutza,astept cu mare nerabdare sa ne spui cum vei incepe diversificarea!Intotdeauna mi-a fost de folos tot ce ai scris tu!Imi esti tare draga!
CRIXIA spune:
Am citit ultimele 3 pagini si-mi place ca au revenit mamici in tufa, ca mastita s-a rezolvat si a putut alapta mamica, ca fiecare e increzatoare, ca o fosta colega de odisee este acum mamica....super!
AM vazut si ceva poze, dar m-am bulversat, d'aia nu dau nume, dar imi place ca va vad, ca sunteti frumosi, indiferent de greutate!
Daca nu apuc sa intru maine va spun de acum: Revelion frumos, sa pasiti in noul an cu incredere, sanatate si veselie!
Cris mami de Alexia & Ana
noce spune:
Intru si eu sa va zic La multi ani! V-ati pregatit dorinta de anul nou? Eu am doua si nu ma pot hotari!
Scriu mai rar zilele astea, va spuneam ca am avut un Craciun agitat, plin de musafiri. Noi i-l planuisem linistit, in 3, tocmai de aceea n-am mai plecat de acasa. Bad ideea! Acum recuperam, ne plimbam in 3, seara culcam copilul la 7 si ne uitam la filme, dimineata iesim la cafea&cookies. Pentru revelion nu avem planuri mari. Luam niste prajiturele cremoase pe post de tort, pt ca nu ne-am hotarat la un tort anume, si ne uitam la filme.
Badurox, e foarte dragalasa Iris, iar rochita ii sta superb.
Uliiasi, ma bucur ca ai scapat cu bine! Doamne ajuta sa alaptezi cat mai mult!
Simina, chiar te rog sa ne "deranjezi" mai des de acum incolo! Tu esti mamica frumoasa din oglinda? (am vazut pozele)
Liluc, Badurox, ce ziceti voi acolo de probleme deja discutate? Eu am impresia ca pana incepem noi diversificarea celelalte zmeurici vor fi deja la cartofi prajiti.
Alinaalex, felicitari mamica fericita! Sa fie sanatoasa micuta Roberta si voi ca sa o cresteti mare! Ne bucuram de asa veste frumoasa de Craciun!
Felicitari Anastasiei si lui David pentru dintisori!
Laura.s, deja treceti de la scoica la scaun de copil? Eu stiam ca abia la un an se face schimbarea.
Bine ai zis de scaun de masa. Ce scaune alegem? Si eu tot modelul polly l-am remarcat pana acum.
Mamici de afara voi cum ati petrecut Craciunul? Pun pariu ca a fost fun! Mqqm, Romanita, Alina, ne lipsiti!
Felicitari, Clara pentru bucatele alese! La cat mai multe Craciunuri de poveste!
Buna ideea lui Picky_toto de a strange toti bebelusii nascuti in 2009 la un loc! Sper sa mearga subiectul, ca am avea multe de invatat. Eu mai intru cand am timp in stupul de mai-iunie.
Episodul cu caderea parului vad ca a a trecut de un timp. Sa fie o luna?
Motana, am vazut-o pe Daria cu marul! Imi pare rau ca nu l-am filmat si noi pe Filip cu banana si cu strugurele la 3 luni. Oricum pana la 6 luni nu mai gusta nimic. Tinem legatura despre BLW.
Buburuza, apropo de BLW, cred ca nu e neaparat o regula sa nu se sature din prima cu ce papa. Eu am crezut ca Filip nu a inghitit nimic si apoi am vazut realitatea in scutec. Chiar papase copilul. Eu vreau sa incep cu o tava cu mai multe legume crude sau fierte. Mai vedem atunci.
Pony, urata faza cu botezul fara curent! Era cumva la primavara, in parc? Nu m-ar mira deloc.
Giova, te-a mai lasat raceala! Sa intri in anul nou sanatoasa si asa sa o tii tot 2010.
Punem si noi poze cu primul Craciun aici
Asadar, va urez un an nou frumos, cu copii sanatosi, cu implinirea dorintei din noaptea de revelion, cu bucuria de a trai viata de familie in fiecare zi.
Mami lui Filip, 1 august 2009
Cu carutul prin zapada
Anul asta, de Craciun, mai salvam un purcelus!
Giova spune:
nu am citit decat pagina asta.
eu sunt mai bine, edi e cu muci si tuseste...la fel si Marco. sper sa ramana doar cu atat si sa treaca repede.
ne pregatim si noi de noul an. azi copiii au fost la ai mei si noi am umblat dupa cumparaturi, am reusit si eu un pensat. acum fac manichiura. am recuperat si masina...pacat ca nu ne-au terminat-o ieri. azi mergeam la sibiu si asa vedeam daca mai face figuri sau nu. ramane pe noul an sa vedem.
am luat azi revista mami: totul despre diversificare si 212 retete pt. copii intre 0-6 ani.
trebuie sa ma documentez bine si eu...caci piticul meu e dornic de papa. cu greu ma abtin sa nu-i bag cate ceva in gurita, cand il vad cum plescaie si cum ii curge saliva cand mancam.
dar pana in 4 nu mai e mult...incepem dupa 6 luni si cand suntem la casuta noastra.
Alinutza nasol ca ai terminat laptele.cam de multe zile il tine puseul asta, nu cumva nu se mai satura de la laptele tau?
Noce asa e de sarbatori. agitatie multa, dar se calmeaza apele dupa...asta e, nu avem ce face.
Picky multumim de invitatie. voi intra si eu, cand imi permite timpul.
Ely_cta stai linistita, intri cand poti, nu te punem la semnat condicuta.
Anielas sunt superbe craciunitele. se potrivesc cu baietii mei.
Blanca nu-i mai da mar, daca nu-l vrea. incerci mai tarziu.
tanimi tot asa sa o tineti. ma bucur ca a baut suculetul de morcove.
si edi zgarie, pe mine, pe el...nu reusesc sa-i tai perfect unghiile si mai ramane cate un coltisor.
Adriana sanatate Anastasiei. sa nu se agraveze si sa-i treaca repede.
Pogos super pozele. iar tu arati foarte bine, mamico!
Pooh la noi nu si-a prea facut efectul nimic....orajelul cat de cat...cred ca-l termin si dintisorii tot nu ies.
danielle super pozele si ce de cadouri a primit Ebonee!
eu ma opresc aici cu cititul. as mai avea vreo 3 pag. dar le las pt. maine, sau pt. la anul.
poze din contul comun nu am vazut...ajungem noi la casuta noastra si imi voi intra in normal.
va , merg si eu la somn, caci maine avem treaba.
_
Gio de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
poze(1) www.dropshots.com/giova1" target="_blank">poze(2)
anemona27 spune:
Buna seara si urez de pe acum UN AN NOU FERICIT la toata lumea,sa ne dea Dumnezeu sanatate ca ne-om descurca noi si in an de criza!
Eu citesc tot dar numai pe la orele astea si uneori sunt prea obosita sa mai si scriu.
Blanca am vrut de ieri sa zic tare frumoase pozele.
Badurox bine ai revenit,nu te mai stresa cu greutatea,Iris chiar nu pare slaba,e o frumoasa si costumasul chiar ti-a reusit,mie mi se pare ca al meu e cam grasut si tot incerc sa-i lungesc intervalul intre mese,dar nu prea imi iese.
Cornelia ai o familie superba,mereu astept poze noi de la tine,imi place fericirea de pe chipurile copiilor tai,te felicit pt tot ceea ce faci.
Eu de revelion stau acasa din motiv de copil dependent de titi si cu multiple treziri.
mami fericita cu Alex