despre mononucleoza
Ma puteti ajuta si pe mine in aceasta problema..fetita prietenei mele a fost diagnosticata cu aceast tip de infectie.Am citit cite ceva despre aceasta boala,dar am vrea sa stim mai multe, mai ales ca micuta va trebui sa tina regim..si sintem in pana de idei cu mincarica! si putem spune ca sintem un pic mofturosi la masa..
Asteptam orice fel de informatii!
Va multumim!
Anda.
Raspunsuri
vilma spune:
Eu am avut boala la 24 de ani, Regimul alimentar este bazat pe principiul protejarii ficatului. Nu am avut voie sa fac efort cel putin 6 luni, iar tratamentul din pacate a fost facut cu niste antibiotice foarte puternice. Aceastea deregleaza organismul (la mine s-a manifestat prin alergii alimentare) si necesita cure intense de vitaminizare.
Ii doresc fetitei insanatosire grabnica.
Numai bine,
Vilma
bia spune:
Bianca a facut aceasta boala anul trecut,avea atunci 4 ani si 6 luni;am fost internata cu ea la Victor Babes timp de o saptamana si pentru ca a fost diagnosticata gresit,i s-au administrat antibiotice,iar singurul antibiotic interzis este amoxicilina,iar ei tocmai asta i-a fost indicat.Depinde mult si de ce forma a avut si de ce organe au fost afectate,la noi Bianca a avut ficatul si splina marite,iar regimul pe care l-a urmat a durat 3 luni.Practic i-am tinut regimul ca la hepatita,nu a avut voie sa faca efort fizic,adica nici sa alerge cu copii prin parc,fara role,bicicleta,etc.Ni s-a spus ca daca din greseala cade sau o loveste un copil in burtica se poate sa i se rupa splina.A fost foarte greu si cu regimul alimentar,ea a fost un copil inteleagator,mai greu era pentru mine sa stiu ca nu-i pot da ceea ce stiam ca-i place foarte mult;de exemplu banane,nu a mancat in toata aceasta perioada.La noi lucrurile s-au complicat dupa ce am iesit din spital,atunci cand credeam ca vor intra si pentru noi lucrurilr in normal.A facut alergie din cauza acelui antibiotic,i s-au facut injectii cu hidrocortizon intravenoase,mergeam saptamanal la spital cand apareau pe corp acele umflaturi rosii.Mi-aduc aminte ca timp de 2 saptamani dupa ce am iesit din spital nu a mancat decat legume fierte si budinca de orez cu mere,practic plangea de foame si noi nu aveam voie sa-i dam nimic,a durat pana cand si-au dat seama ca unele alimente nu-i faceau rau.Insa a ramas cu aceasta sensibilitate,in special la dulciuri,la iaurturile cu fructe,nu-i dau des,dar e totusi un copil si-i mai iau uneori,atunci o mananca pielea si i se face ca de gaina.Hai ca m-am intins cam mult,ideea e ca regimul pe care o sa-l urmeze trebuie sa fie pe baza de mancaruri fierte,fara prajeli,(noi de atunci nu mai mancam prajit decat
foarte,foarte rar),aproape totul pregatit in casa.Si inca ceva,tot de atunci ,Bianca este alergica la unele antibiotice,iar asta mi se pare cel mai rau lucru,pentru ca este copil si raceste ,deci nu prea ai alternative.Noi am urmat un tratament homeopat din aprilie a.c. si timp de 1 an nu a mai racit,dar a venit toamna si a mers la gradinita si a facut bronho-pneumonie,chiar acum e bolnavioara,iar medicii sunt panicati de fiecare data,pentru ca nu stiu ce tratament sa-i administreze.Au vrut sa o interneze la Malaxa,pentru a-i face tratament sub observatie;nu am fost de acord,la fiecare raceala sa o internez?Sper ca nu te-am plictisit,dar episodul acesta pe noi ne-a cam socat si ma doare sufletul cand aud si de alti copii care fac nenorocita asta de boala.Cu cat esti mai mic,cu atat complicatiile sunt mai mari,mereu m-am intrebat de unde a luat virusul,care i-a
afectat atat sanatatea ulterior.Sanatate multa si daca mai ai intrebari,iti raspund cu placere.
iandda spune:
multumesc foarte mult bia..bebelusa noastra are doi ani si2 luni...la ecografie i-au iesit ficatul si splina marite, dar pe piele nu are nimic, plus ca nu i sa dat nici un antibiotic..
Sanatate micutei tale!
Anda