Pufuleti 2010-Bravo DandanaG&Ematimerman!!(87)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lalitica2000 spune:

fetelor, va multumesc mult pentru gandurile bune. Sa dea Doamne-Doamne ca peste ceva luni sa scriu si eu povestea nasterii lui bebe David in care sa va dau numai vesti bune despre el.

din pacate pana la morfologia de trim III pe care am facut-o la 32 sapt (adica pe 18 dec) nu s-a vazut nimic. Toti 3 echografistii au vazut un defect septal ventricular, care daca ar fi fost doar asta nu ar fi fost o mare problema in schimb Iosup a vazut ca aorta este ''calare'' pe sept. Pe 23 dec am fost la Pop si el a zis ca arcul aortic este intrerupt si a mai scris ceva dar din cauza ca este scris de mana nu se intelege tot. Oricum el a dat verdictul cel mai nasol ca aceste malformatii sunt incompatibile cu viata. Tot pe 23 dec am ajuns si la Herghelegiu care a zis ca aorta este mult prea ingusta fata de artera pulmonara. Toti au zis sa ajung neaparat la un cardiolog in strainatate sa ne spuna daca se poate opera sau nu, asa ca de aceea mergem la Londra sa vedem daca de fapt avem vreo sansa pentru operatie. Am nimerit si foarte prost in perioada sarbatorilor si din aceasta cauza pierd timp foarte pretios si imi este frica ca nu voi putea rezolva totul in timp util sa ajung acolo unde trebuie sa ajung ca sa-i salvam viata lui bebe David. Ma rog la Dumnezeu pentru o minune, desi in faza in care sunt, sincer va spun, ca nu vad luminita de la capatul tunelului, dar incerc sa-mi gasesc putere sa merg mai departe si sa incerc marea cu degetul. Poate exista vreo sansa si pentru noi. In curand vom afla, oricum.

edit:uitasem sa actualizez semnatura, se vede ca n-am mai intrat de ceva vreme...

Lali 33+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Geo76 spune:

Ratusca mica- probabil ca febra este data de amigdale. Ele fac figuri. Sfatul meu (si pt raguseala, si pt intepaturi, dureri in gat):
-gargara cu apa si otet de mere (intr-un pahar cu apa, jumatate, se adauga 2-3 lingurite de otet de mere). Se face garagara cam din jumatate in jumatate de ora, cate un astfel de pahar
- sare de sac incalzita intr-o craticioara, pusa intr-un corap (cu lingura o pui), legat la gura ciorapul si pus intr-o basma...infasurat gatul cu basmaua ce cuprinde ciorapul cu sare;
- apa fiarta cu sare varsata intr-un lighean (si adaugata si rece ca sa nu il oparesti) sa stea cat mai mult timp cu picioarele in aceasta apa. Dupa care, se mai poate adauga apa calda in lighean ca sa stea mai mult acolo. Cand se satura (macar 20 de minute), picioarele infasurate in ciorapi si pagat in pat, obligatoriu.
- apoi este o crema fff buna care se numeste VAPORUB (un fel de alifie chinezeasca)cu care se face frectie pe corp (la copii doar pe spate si piept)pana intra bine in piele, se imbraca bine frectionatul si trebuie sa stea la caldura, sub plapuma pana ce transpira bine. Cand transpira inseamna ca a scazut febra, se schimba si va sta tot sub plapuma. De regula, cu Vaporub (de la farmacie de procura) se face frectie seara.
- tot in gat ii poti da cu albastru de metil (se cumpara de la farmacie) si pui pe un betisor de urechi. Sta cu gura cascata si ii atingi acolo amigdalele. Dupa, nu trebuie sa bea lichide cam o jumatate de ora.
- pentru tuse recomand tinctura de propolis 15 picaturi intr-o lingurita, cu putina miere. Se inghite si nu trebuie sa bei lichide dupa tot cam o jumatate de ora (chiar daca gatul iti ia foc pentru moment)

In orice caz, nu uita de apa cu otet de mere (gargara)care face minuni. Este ff bun otetul de mere si in sarcina, si pt stimularea fertilitatii, are n intrebuintari. Sper ca am putut fi de folos. V-am zis ca eu mi-am tratat fetita de cate ori a fost nevoie cu mama-natura, fara antibiotice (cu putine exceptii). Si pe mine ma cam inteapa gatul si tot asta fac:gargara. Multa sanatate! Deci, toate aceste remedii sunt ff bune si pt gravide, cu excpetia albastrului de metil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unboticutz spune:

lalitica, suntem alaturi de tine. daca putem ajuta, te rog sa ne anunti. Doamne ajuta!

37+ Rares Mihai
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma...

AMR 2+!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ratusca_mica spune:

Citat:
citat din mesajul lui mariucasara

lalitica2000 ne rugam sa fie bine si din toate variantele de diagnostic sa fie cea mai mica problema.

ratusca_mica seara intodeauna creste temperatura. Daca nu are frisoane o baie calda (nu fierbinte) un algocalmin fiola, si multe lichide ar trebui sa-i scada temperatura. Multa sanatate!

Mamica Sarei Maria (22.11.2006) si 35+ Sebastian Petru

Multumim frumos pentru sfaturi, cam asa ceva am facut si a coborat acum la 37,9. Sa vedem ce se mai intampla peste noapte. Dar oare niste antibiotic nu ar trebui sa fie mai eficient decat algocalmin si paracetamol? Sau n-are legatura?

Ratusca 34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ratusca_mica spune:

Citat:
citat din mesajul lui Geo76

Ratusca mica- probabil ca febra este data de amigdale. Ele fac figuri. Sfatul meu (si pt raguseala, si pt intepaturi, dureri in gat):
-gargara cu apa si otet de mere (intr-un pahar cu apa, jumatate, se adauga 2-3 lingurite de otet de mere). Se face garagara cam din jumatate in jumatate de ora, cate un astfel de pahar
- sare de sac incalzita intr-o craticioara, pusa intr-un corap (cu lingura o pui), legat la gura ciorapul si pus intr-o basma...infasurat gatul cu basmaua ce cuprinde ciorapul cu sare;
- apa fiarta cu sare varsata intr-un lighean (si adaugata si rece ca sa nu il oparesti) sa stea cat mai mult timp cu picioarele in aceasta apa. Dupa care, se mai poate adauga apa calda in lighean ca sa stea mai mult acolo. Cand se satura (macar 20 de minute), picioarele infasurate in ciorapi si pagat in pat, obligatoriu.
- apoi este o crema fff buna care se numeste VAPORUB (un fel de alifie chinezeasca)cu care se face frectie pe corp (la copii doar pe spate si piept)pana intra bine in piele, se imbraca bine frectionatul si trebuie sa stea la caldura, sub plapuma pana ce transpira bine. Cand transpira inseamna ca a scazut febra, se schimba si va sta tot sub plapuma. De regula, cu Vaporub (de la farmacie de procura) se face frectie seara.
- tot in gat ii poti da cu albastru de metil (se cumpara de la farmacie) si pui pe un betisor de urechi. Sta cu gura cascata si ii atingi acolo amigdalele. Dupa, nu trebuie sa bea lichide cam o jumatate de ora.
- pentru tuse recomand tinctura de propolis 15 picaturi intr-o lingurita, cu putina miere. Se inghite si nu trebuie sa bei lichide dupa tot cam o jumatate de ora (chiar daca gatul iti ia foc pentru moment)

In orice caz, nu uita de apa cu otet de mere (gargara)care face minuni. Este ff bun otetul de mere si in sarcina, si pt stimularea fertilitatii, are n intrebuintari. Sper ca am putut fi de folos. V-am zis ca eu mi-am tratat fetita de cate ori a fost nevoie cu mama-natura, fara antibiotice (cu putine exceptii). Si pe mine ma cam inteapa gatul si tot asta fac:gargara. Multa sanatate! Deci, toate aceste remedii sunt ff bune si pt gravide, cu excpetia albastrului de metil.

Multumesc tare mult pentru sfaturi, ma apuc sa aplic si din acestea naturiste, poate are efect!

Ratusca 34+

Mergi la inceput

Of, antibioticul asta! Fiecare avem chimia proprie. In mod normal, ca sa iei antibiotic trebuie facuta o antibiograma pt a se vedea clar la ce antibiotic este rezistent sau sensibil/moderat sensibil respectivul virus. Ar trebui sa ii faci o recoltare de secretie din gat si data ca proba la laborator. Sau ceva analize mai amanuntite: urocultura, coproparazitar (poate fi si alimentar, pe caile digestive microbul)ca sa ii dai antibiotic, deci pe baza analizelor de laborator. Altfel, ii poti da chiar un antibiotic, la care sa nu raspunda microbul, deci sa fie rezistent si sa il ia degeaba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ofe_27 spune:

Buna seara fetele!
Revin si eu dupa o absenta motivata de calculiciul asta al meu care nu a vrut sa mai mearga si a stat cam mult la reparat.

In primul rand felicitari tuturor mamicilor ce isi tin pufuleti la piept deja, sa va traiasca, sa fie sanatosi si mancaciosi, iar voi sa fiti sanatoase si sa aveti mult laptic.

In al doilea rand Sarbatori Fericite la toate fetele, sper ca mosul a fost darnic cu voi anul asta, iar pt toate burticile va doresc nastere usoara.

Acum sa va spun pe scurt ce am mai facut eu de cand nu am mai scris:din 14 Dec. am fost in concediu de odihna vreo 7 zile apoi din 23 Dec am intrat in prenatal. In tot acest timp am incercat sa ma odihnesc (ultimele sapt la lucru fiind cam obositoare),am reusit sa spal si sa calc o parte din hainutze, plus curatenia si pregatirile specifice Craciunului.
In 18 Dec am fost si la control,Bogdan e bine, avea 2100 gr la 32 sapt si un pic, dar e pozitionat foarte jos si asta m-a cam speriat.Dr. a incercat sa nu ma streseze, dar deja mi-a facut instructajul in caz de ceva (el fiind indisponibil pana in 5 ianuarie), mi-a dat chiar si nr unui coleg de-al lui. Toate astea pe mine m-au cam nelinistit, asa ca mi-am propus ca sapt viitoare sa imi fac si eu bagajul si sa stau cat mai mult in pat.
Tratament nu mi-a dat,doar fier si calciu, plus NO-spa in caz de contractii, care sunt zilnice in ultima perioada. Nedureroase intr-adevar dar zilnice .
Cam asta e in mare, va mai pove eu pe parcurs,dar zilele astea o sa incerc sa citesc cat mai mult din urma ca eu am ramas pe la pagina 70 .

31+ Bogdan Christian

Lucruri bebitza

Poze cu burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ofe_27 spune:

Am actualizat si noi semnatura

34+ Bogdan Christian

Lucruri bebitza

Poze cu burtica

Mergi la inceput

Lalietica si Adina imi pare nespus de rau pentru ce vi se intampla. E infiorator, dar, eu zic sa nu disperati, asa cum mi-a zis mie dr, care este ff buna, cea mai buna ecografista din Craiova, dr Tudorache, ECOGRAFIA NU ESTE UN DIAGNOSTIC. Cu alte cuvinte, un examen ecografic este doar consultativ, dar poate contine si erori. Nimeni nu iti poate garanta ca ai un copil perfect sanatos sau bolnav. Doamne ajuta sa fie bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Lali, Adina multa sanatate puilor vostri.Mi-am amintit ca at cind eram insarcinata cu Aldo, in grupul nostru de mamici s-a intimplat ca unul din copilasi sa aiba probleme la inimioara, era vb de o mamica din america si problema s-a vazut abia la nastere, de asta a avut loc at o interventie in prima jumatate de ora de viata, pe urma a fost transportat cu elicopterul intr-o clinica specializata si astfel in a treia zi de la nastere a mai urmat o operatie, pe urma la o luna ori citeva nu mai retin inca o interventie. pe urma controale la inceput mai dese, acum anuale. Pe baietel il cheama Alvaro si pe mami Elenalove, o prietena buna de a mea aici pe forum, Alvaro e un nazdravan de 6 anisori acum, are si un fratior pe nume David, la inceput ne uitam ingrozite toate fetele si emotionate dar si infricosate pe primele poze de dupa operatie, cicatricea, era umflat si plin de fire de zicea Elena ca nu avea loc sa puna un deget pe el, lacrimi multe, greutati dar au trecut peste! De pe la 2-3 anisori cind vorbeam intre noi mamele despre ispravile copiilor, Alvaro era copilas la fel de nazbitios si facea numai boacane exact ca si ceilalti copilasi din grupul nostru, ori chiar si mai mari, sanatos, energic, frumos si destept!Pe forumul asta in atitia ani am auzit de atitea povesti cu copilasi cu probleme, dar care au reusit chit ca mititei, sa nu ii subapreciem, puterea lor de revenire e fantastica! Pt parinti is momente groaznice dar ei cumva lupta din toata forta sa treaca peste!Capul sus asadar mamici dragi! Minuni exista printre noi oamenii obisnuiti asa ca si noi. Chiar ieri am primit un filmulet cu o fetita dragalasa si frumoasa, sabina o cheama. Cind am vazut-o intiia oara avea 4-5 luni, avea parul blondut, ochii albastri si capusorul de bebe, un bebe ca al fiecaruia dintre noi, ca la virsta asta aduc oarecum unii cu altii, privirea ei de bebe te lovea direct in inima de mama, eu am fost data peste cap complet de Sabina. Atit de mititica la citeva luni si a primit diagnosticul de tumoare la ficat, cancer. tratamentul si operatia in UK, au costat in jur de 50.000 lire, vreo 68.000€ adica, o suma iesita din comun pt niste oameni simpli, au luptat parintii si familia ca zmeii, nu stiu cum a fost posibil dar au strins suma aia! Pe forum s-au strins iar multi bani, numai eu in Europa vreo 4000€, in canada, USA alte mii de dolari, chiar nu mai retin cifre acum, tot timpul ziceam uitati-va in buzunar citi marunti aveti, buzunariti si sotul si punet-ii in plic si trimite-tii si uite asa cite un pic cite un pic am facut si noi mamele de pe DC o diferenta. Pe urma minune mare, Sabina a reactionat atit d ebine la tratament incit nu mai stiu interventia a avut loc dar pe urma nu a mai trrebuit nu mai stiu ce si asa si suma datorata spitalului a scazut si au reusit sa se incadreze in bani ca nici nu reusisera sa stringa chiar toti banii. Si acolo in UK fiind, mama si sabina au avut pur si simplu noroc de oameni extraordinari care au sprinjinit-o moral si nu numai.Acum cu acele forumulare E112 lucrurile sunt mai simplificate. Va dati seama cit de ingrozitor poate fi sa existe o salvare undeva dar sa nu fie bani pt asta?Noi platim asigurari private pt copiii nostri, si noi avem la fel. Cu banii aia as putea sa-mi iau posete de firme si mai stiu eu ce mofturi, dar consideram amindoi ca nici nu poate fi vorba. Chiar si intr-o tara ca germania trebuie sa faci ce e mai bine sa-ti protejezi copiii din toate punctele de vedere. Sanatate multa si fruntea susVikinga pe ultima suta de metri cu cei mai frumosi vikingi: Aldo, Nadja si Letizia mica din burticaAMR 7zile

Mergi la inceput