Este a treia luna cind mi se intimpla, consecutiv. Insotita de dureri abdominale (ca inainte de menstra dar mai usoare, senzatie de balonare, stare de slabiciune, vaga ameteala).
Imediat ce s-a intimplat, prima data, am fugit la doctor. Consultatia a fost una simpla, fara frotiu, fara ecografie. (Ultimul frotiu dateaza din februarie 2003, nu mi-a fost semnalata nici o problema.)
Concluzia doctorului: ovulatie dificila, fara alte semne de ingrijorare. Pronostic: in citeva zile trebuie sa treaca (a trecut), in 14 zile trebuie sa umeze menstra (a urmat).
Luna ce a urmat, intimplarea s-a repetat. La fel si luna aceasta. La exact 14 zile de la prima zi a ciclului. O secretie vaginala insotita de singe. Plus durerile, plus slabiciunea, plus ameteala si durerile de cap.
Pot sa consider ca e normal, ca nu e ingrijorator, asa cum a spus doctorul consultat dupa prima intimplare? Sau mai degraba nu, avind in vedere ca se repeta?
Ce alta semnificatie pot avea aceste simptome?
Care e cauza care le-a declansat?
Care sint pasii urmatori in investigatii (daca e necesar)?
(Am 29 de ani si un copil de aproape 2 ani - nascut normal).
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Eu stiu ca este absolut normal sa se intample asa ceva la ovulstie. Si eu am observat luna trecuta ca ot o ora secretia avea culoarea asa cum e inainte de ciclu, dar nu m-am speriat. Stai linistita, asta e semn clar de ovulatie.
Crinuta
Draga Zizee,
Simptomele sunt legate de ovulatie. Asemenea probleme au denumirea de Mittelschmertz. Nu te ingrijora, in general nu e nevoie de tratament, eventual simptomatice : analgetice, antiinflamatorii, analgetice. Ecografa vaginala , in zilele 12-13, poate identifica ovarul implicat pentru evidentierea foliculului ovarian responsabil de simptomatologia de mai sus.
Mult succes!
Dr. Romeo Stanescu
Si eu am avut chiar luna trecuta, pentru prima oara, la ovulatie, o sangerare... La inceput m-am cam speriat , dar se pare ca e ceva normal.
Sanatate!
Diana