Crema de ciocolata?

Crema de ciocolata? | Autor: philip

Link direct la acest mesaj

Caut o reteta de crema de ciocolata simpla si buna. Am deja reteta de blat, dar vreau o crema buna si fina. Am cautat pe net dar toate-s cam complicate si nu vreau sa risc sa muncesc pt nimic

US

www.youtube.com/watch?v=2-KuPRYed1Q" target="_blank">Depeche Mode August 25, 2009

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

crema ganache e cea mai simpla si buna
2 bucati de ciocolata amaruie si 400 ml frisca lichida

Se rup ciocolatele bucatele mici si se pun la topit in frisca lichida pe foc f mic sau in cuptorul cu microunda pana se topeste de tot ciocolata se amesteca mereu

Se lasa la frigider pana a doua zi cand se mixeaza crema apoi se umple tortul cu ea

sau cu ciocolata alba, unde cantitatile sunt mai mari la ciocolata

Aproximativ 600 gr ciocolata alba si 400 ml frisca lichida, procedeul fiind acelasi



Monica-Elizabet

Retete in imagini

Impresii, pareri, retete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

tocmai ce m-am intors de la magazin de unde am luat o sticla cu frisca lichida. parca stiam :) merci.

US

www.youtube.com/watch?v=2-KuPRYed1Q" target="_blank">Depeche Mode August 25, 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Cel mai simplu ar fi sa folosesti Nutella. Eu n-am facut tort, dar am facut un cozonac cu nuci si cu Nutella, a iesit foarte bun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

si eu vreau sa fac crema asta ganaj pt un tort, suna tare bine si simplu.

Philip nu ne dai si noua reteta de blat? eu sunt in cautare de unul ne-sec.

Voi cu ce insiropati blaturile?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

depinde de cat de mare este forma de tort in care faci eu o dim sau aug dupa preferinte
5 oua
5 linguri de faina
5 linguri de zahar
5 linguri de ulei
1 praf de sare
1 plic praf de copt(daca ouale sunt batute bine se paote f bine si fara)
zahar vanilat+esente optional

se bat albushurile spuma cu un praf de sare apoi cu zaharul adaugand zaharul cate putin
galbenusurile se bat si ele spuma, se adauga uleiul cate o lingura ca la maioneza in galbenusuri
apoi se adauga in spuma de albusuri cate o lingura de faina ce imprealabil a fost amestecata cu praful de copt si alternativ se pune si cate o lingura din spuma de galbenusuri(pana se termina faina si galbenushurile) de preferat este sa se amestece cu lingura de lemn
apoi se pune la copt in tava tapetata in cuptorul preincalzit

sirop...daca e tort de fructe chiar cu suc de fructe, neindulcit

daca este de ciocolata sirop de zahar ars(caramelizez zaharul, il sting cu apa si-l las sa fiarba pana se face ca un sirop)

sau un sos de ciocolata facut din cacao, apa+zahar si un cub de unt

Monica-Elizabet

Retete in imagini

Impresii, pareri, retete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Eu fac sirop de zahar, dar mai pun unt si musai-musai niste rom.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

mindy, eu nu am voie faina, asa ca fac blatul de la tortul pufos si cremos, care-i numai oua, zahar si cacao. baietelului meu nu i-a placut crema de branza asa ca vrea sa o inlocuiesc cu crema de ciocolata.
ramona, nu vreau nutella, mi-a sugerta-o si mama.

US

www.youtube.com/watch?v=2-KuPRYed1Q" target="_blank">Depeche Mode August 25, 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Da,nici la alor mei nu le-a placut crema de la tortul pufos si cremos, in schimb blatul este cu adevarat fin .
cred ca merge combinatia dintre blatul acela si crema cu ciocolata alba si frisca .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

Citat:
citat din mesajul lui monica-elizabet

depinde de cat de mare este forma de tort in care faci eu o dim sau aug dupa preferinte
5 oua
5 linguri de faina
5 linguri de zahar
5 linguri de ulei
1 praf de sare
1 plic praf de copt(daca ouale sunt batute bine se paote f bine si fara)
zahar vanilat+esente optional

se bat albushurile spuma cu un praf de sare apoi cu zaharul adaugand zaharul cate putin
galbenusurile se bat si ele spuma, se adauga uleiul cate o lingura ca la maioneza in galbenusuri
apoi se adauga in spuma de albusuri cate o lingura de faina ce imprealabil a fost amestecata cu praful de copt si alternativ se pune si cate o lingura din spuma de galbenusuri(pana se termina faina si galbenushurile) de preferat este sa se amestece cu lingura de lemn
apoi se pune la copt in tava tapetata in cuptorul preincalzit

sirop...daca e tort de fructe chiar cu suc de fructe, neindulcit

daca este de ciocolata sirop de zahar ars(caramelizez zaharul, il sting cu apa si-l las sa fiarba pana se face ca un sirop)

sau un sos de ciocolata facut din cacao, apa+zahar si un cub de unt

Monica-Elizabet

Retete in imagini

Impresii, pareri, retete




Multzu Monica, o sa il fac cu fructe. Si inca unul simplu cu crema ganaj.
La asta de fructe mixez o crema de branza fina cu un pic de vanilie si frisca din belsug. Iese o crema f racoroasa. Insiropez cu zeama de la fructe lasate in putin zahar peste noapte (capsuni, ananas, kiwi, porto, si ceva zeama de piersici din compot).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

am facut blatul pufos si crema ganache. asa arata:
http://apha.shutterfly.com/12342

US

www.youtube.com/watch?v=2-KuPRYed1Q" target="_blank">Depeche Mode August 25, 2009

Mergi la inceput