Crema de ciocolata?
Caut o reteta de crema de ciocolata simpla si buna. Am deja reteta de blat, dar vreau o crema buna si fina. Am cautat pe net dar toate-s cam complicate si nu vreau sa risc sa muncesc pt nimic
US
www.youtube.com/watch?v=2-KuPRYed1Q" target="_blank">Depeche Mode August 25, 2009
Raspunsuri
monica-elizabet spune:
crema ganache e cea mai simpla si buna
2 bucati de ciocolata amaruie si 400 ml frisca lichida
Se rup ciocolatele bucatele mici si se pun la topit in frisca lichida pe foc f mic sau in cuptorul cu microunda pana se topeste de tot ciocolata se amesteca mereu
Se lasa la frigider pana a doua zi cand se mixeaza crema apoi se umple tortul cu ea
sau cu ciocolata alba, unde cantitatile sunt mai mari la ciocolata
Aproximativ 600 gr ciocolata alba si 400 ml frisca lichida, procedeul fiind acelasi
Monica-Elizabet
Retete in imagini
Impresii, pareri, retete
philip spune:
tocmai ce m-am intors de la magazin de unde am luat o sticla cu frisca lichida. parca stiam :) merci.
US
www.youtube.com/watch?v=2-KuPRYed1Q" target="_blank">Depeche Mode August 25, 2009
Ramona J spune:
Cel mai simplu ar fi sa folosesti Nutella. Eu n-am facut tort, dar am facut un cozonac cu nuci si cu Nutella, a iesit foarte bun.
Mindy spune:
si eu vreau sa fac crema asta ganaj pt un tort, suna tare bine si simplu.
Philip nu ne dai si noua reteta de blat? eu sunt in cautare de unul ne-sec.
Voi cu ce insiropati blaturile?
monica-elizabet spune:
depinde de cat de mare este forma de tort in care faci eu o dim sau aug dupa preferinte
5 oua
5 linguri de faina
5 linguri de zahar
5 linguri de ulei
1 praf de sare
1 plic praf de copt(daca ouale sunt batute bine se paote f bine si fara)
zahar vanilat+esente optional
se bat albushurile spuma cu un praf de sare apoi cu zaharul adaugand zaharul cate putin
galbenusurile se bat si ele spuma, se adauga uleiul cate o lingura ca la maioneza in galbenusuri
apoi se adauga in spuma de albusuri cate o lingura de faina ce imprealabil a fost amestecata cu praful de copt si alternativ se pune si cate o lingura din spuma de galbenusuri(pana se termina faina si galbenushurile) de preferat este sa se amestece cu lingura de lemn
apoi se pune la copt in tava tapetata in cuptorul preincalzit
sirop...daca e tort de fructe chiar cu suc de fructe, neindulcit
daca este de ciocolata sirop de zahar ars(caramelizez zaharul, il sting cu apa si-l las sa fiarba pana se face ca un sirop)
sau un sos de ciocolata facut din cacao, apa+zahar si un cub de unt
Monica-Elizabet
Retete in imagini
Impresii, pareri, retete
philip spune:
mindy, eu nu am voie faina, asa ca fac blatul de la tortul pufos si cremos, care-i numai oua, zahar si cacao. baietelului meu nu i-a placut crema de branza asa ca vrea sa o inlocuiesc cu crema de ciocolata.
ramona, nu vreau nutella, mi-a sugerta-o si mama.
US
www.youtube.com/watch?v=2-KuPRYed1Q" target="_blank">Depeche Mode August 25, 2009
petra spune:
Da,nici la alor mei nu le-a placut crema de la tortul pufos si cremos, in schimb blatul este cu adevarat fin .
cred ca merge combinatia dintre blatul acela si crema cu ciocolata alba si frisca .
Mindy spune:
Citat: |
citat din mesajul lui monica-elizabet depinde de cat de mare este forma de tort in care faci eu o dim sau aug dupa preferinte 5 oua 5 linguri de faina 5 linguri de zahar 5 linguri de ulei 1 praf de sare 1 plic praf de copt(daca ouale sunt batute bine se paote f bine si fara) zahar vanilat+esente optional se bat albushurile spuma cu un praf de sare apoi cu zaharul adaugand zaharul cate putin galbenusurile se bat si ele spuma, se adauga uleiul cate o lingura ca la maioneza in galbenusuri apoi se adauga in spuma de albusuri cate o lingura de faina ce imprealabil a fost amestecata cu praful de copt si alternativ se pune si cate o lingura din spuma de galbenusuri(pana se termina faina si galbenushurile) de preferat este sa se amestece cu lingura de lemn apoi se pune la copt in tava tapetata in cuptorul preincalzit sirop...daca e tort de fructe chiar cu suc de fructe, neindulcit daca este de ciocolata sirop de zahar ars(caramelizez zaharul, il sting cu apa si-l las sa fiarba pana se face ca un sirop) sau un sos de ciocolata facut din cacao, apa+zahar si un cub de unt Monica-Elizabet Retete in imagini Impresii, pareri, retete |
Multzu Monica, o sa il fac cu fructe. Si inca unul simplu cu crema ganaj.
La asta de fructe mixez o crema de branza fina cu un pic de vanilie si frisca din belsug. Iese o crema f racoroasa. Insiropez cu zeama de la fructe lasate in putin zahar peste noapte (capsuni, ananas, kiwi, porto, si ceva zeama de piersici din compot).
philip spune:
am facut blatul pufos si crema ganache. asa arata:
http://apha.shutterfly.com/12342
US
www.youtube.com/watch?v=2-KuPRYed1Q" target="_blank">Depeche Mode August 25, 2009