Rugaciune colectiva pentru a avea prunci buni (52)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anadomnica spune:

Fetelor, La multi ani si de la mine!! Multa sanatate si multa intelepciune in noul an. Doamne ajuta!
nike974 - imi pare rau sa aud de problemele si de dilema ta. Ma bucur ca stii multe retete naturiste din batrani si astept sa le impartasesti si cu mine - poate reusesti sa-ti activezi PM.
Dupa umila mea parere, un sfat: tu lasa sa vina bebele natural la voi, nu va mai paziti si Domnul stie calea ta si ti-o va pregati. Nu poti sa pui problema de vina fata de un copil pe care doresti sa-l ai si pe care-l supui unui risc, caci toate gravidele au un oarecare risc in sarcina, faptul ca al tau e stiintific mai mare, nu modifica in fond problema. Riscul si-l asuma fiecare: mai mare sau mai mic. Ma bucur pt. tine ca doresti bebe, sa te binecuvinteze Domnul si sa-ti ajute pe parcursul intregului drum pana la el. Doamne ajuta!

Doamne ajuta!
Mami de Maria (20.10.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nike974 spune:

Anadomnica, iti multumesc mult.Nu ne pazim.
Stiu ca sarcina presupune un risc pe viata:riscul de a nu reusi ca parinte.
Eu ma refeream,teologic, la situatia cand riscul letal este de peste 90%.
Nu ma stresez prea mult, insa.Eu vreau bebe sanatos.De asta si de celelalte are grija Dumnezeu.
Iti voi pune PM cu retete, spune-mi, rogu-te, ce anume ai dori(condimente,dulciuri, retete, conserve etc).

Altfel, am o stare de libertate spirituala, incat ma simt cu adevarat un om liber si f iubit de Dumnezeu.
Un pelerin care, sper, merge (cu toate greselile,dar totusi merge) catre Hristos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy@vasi spune:

Buna,LA MULTI ANI,bine va-m gasit, sunt si eu o aspiranta la titlul de mamica.V-am citit putin si as avea o intrebare:cand a-ati tinut canonul pt nastere de prunci ati tinut amandoi soti si daca a-ati ,,prestat" in acea perioada,am citit cum unele fete dupa terminarea canonului le apareau 2liniute.Imi cer scuze daca am fost prea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami_antonia spune:

oachi sincer imi pare rauuuuuuuuuuu .... dar vei reusi sa depasesti momentul fie cu intoarcerea sau nu a sotului .... asa cum si ana a facut acest lucru ... roaga-l pe Dumnezeu sa iti dea putere si intelepciune si vei reusi

nike ma terifiaza problemele tale ... sotul meu care e preot spune ca poti ramane gravida fara probleme din punct de vedere teologic ca nu e caz letal 100% ... exect cum a spus si anadomnica toate avem un risc mai mare sau mai mic ... deci teologic nu te infraneaza nimeni in a avea propriul copil ... iar daca Dumnezeu va considera ca trebuie sa ti-l dea va avea grija de voi .... eu cunosc cazul unei preotese care a avut stop cardiac in timpul unei cezariene si pe care a readus-o Dumnezeu la viata prin resuscitare sui acum isi creste cele doua fete cucuiete .... si nici ea nu avea voie sa faca al doilea copil

fetele va pup pe toate
un an nou cu multe liniute
fiti puternice
ca suntem incercate in credinta
dar vom reusi sa dovedim ca credem
cu toate aceste incercari

doamne ajuta!

SPUNETI O RUGACIUNE PENTRU ALINA - operata pe creier SI ADRIAN - sa aibe putere sa o ingrijeasca
DOAMNE AJUTA!
DONEAZA 2 EURO LA SMS 879 PANA LA SFARSITUL ANULUI PENTRU ALINA DONESCU
povestea ei la www.alinadonescuumanitar.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caciantoni spune:

SLAVIT SA FIE DOMNUL!

dragutelor si cipicah......sinaxarul de azi.....

http://www.calendar-ortodox.ro/luna/ianuarie/ianuarie05.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Livsy spune:

Buna dimineata, dragele mele! Va doresc o zi plina de Bucurie si mai ales plina de Credinta si, cu ajutorul Lui Dumnezeu, voi reveni diseara.

Iata Psalmul, sper sa gasiti in el ceva ce sa puteti aplica in viata voastra, spre a fi pe placul Lui Dumnezeu!

Doamne Ajuta!

Psalmul 93

Un psalm al lui David. Pentru ziua a patra a sambetei

1. Dumnezeul razbunarilor, Domnul, Dumnezeul razbunarilor cu indrazneala a grait.
2. Inalta-Te Cel ce judeci pamantul, rasplateste rasplatirea celor mandri.
3. Pana cand pacatosii, Doamne, pana cand pacatosii se vor fali ?
4. Pana cand vor spune si vor grai nedreptate; grai-vor toti cei ce lucreaza faradelegea ?
5. Pe poporul Tau, Doamne, l-au asuprit si mostenirea Ta au apasat-o.
6. Pe vaduva si pe sarac au ucis si pe orfani i-au omorat.
7. Si au zis : " Nu va vedea, Domnul, nici nu va pricepe Dumnezeul lui Iacob ".
8. Intelegeti, dar, cei neintelepti din popor, si cei nebuni, inteleptiti-va odata !
9. Cel ce a sadit urechea, oare, nu aude ? Cel ce a zidit ochiul, oare, nu priveste ?
10. Cel ce pedepseste neamurile, oare, nu va certa ? Cel ce invata pe om cunostinta,
11. Domnul, cunoaste gandurile oamenilor, ca sunt desarte.
12. Fericit este omul pe care il vei certa, Doamne, si din legea Ta il vei invata pe el,
13. Ca sa-l linisstesti pe el in zile rele, pana ce se va sapa groapa pacatosului.
14. Ca nu va lepada Domnul pe poporul Sau si mostenirea Sa nu o va parasi,
15. Pana ce dreptatea se va intoarce, la judecata si toti cei cu inima curata, care se tin de dansa.
16. Cine se va ridica cu mine impotriva celor ce viclenesc si cine, va sta impreuna cu mine impotriva celor ce lucreaza faradelegea ?
17. Ca de nu mi-ar fi ajutat mie Domnul, putin de nu s-ar fi salasluit in iad sufletul meu.
18. Cand am zis : " S-a clatinat piciorul meu ", mila Ta, Doamne, mi-a ajutat mie.
19. Doamne, cand s-au inmultit durerile mele in inima mea, mangaierile Tale au veselit sufletul meu.
20. Putea-va oare sa stea in preajma Ta scaunul pierzatorilor si al celor ce uneltesc nelegiuiri impotriva legii ?
21. Ei vor prinde in cursa sufletul dreptului si sange nevinovat vor osandi.
22. Dar Domnul mi-a fost mie scapare si Dumnezeul meu ajutorul nadejdii mele;
23. Si le va rasplati lor Domnul dupa faradelegea lor si dupa rautatea lor ii va pierde pe ei, Domnul Dumnezeul nostru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nike974 spune:

Fetelor,
Va multumesc mult pt sprijin.
Niciodata nu m-am temut ca voi muri cand nasc.Chiar mi-am asumat chestia asta.Dumnezeu cu mila!

Din pacate am mai slabit putin,numai 2 kg, dar la cele 42 ale mele,deja e prea mult.
Altfel,va rog sa va rugati pentru finii mei, Mioara si Diego-Madalin, pentru a le da Dumnezeu copii.Ei au in jur de 40 de ani.Din pacate nu au banii pentru a face vreun tratament.Ii mai ajutam noi cu mancare,cum putem.Ei nu sunt din Bucuresti.
Va multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happymum spune:

Pilda zilei

Apa care vindeca certurile

O femeie s-a plans intr-o zi preotului ca barbatul se poarta rau cu ea si ca in casa lor nu inceteaza cearta si bataia. Preotul ii spuse femeii:

- Vrei sa-ti vindeci barbatul?

- Sigur.

- Ia aceasta sticla cu apa obisnuita; cand barbatul va incepe sa strige ia in gura putina apa si nu o inghiti; vei vedea minunea.

Dupa putine zile, femeia se intoarse si zise: "Intr-adevar, minunata apa. Cand incepea barbatul sa strige, eu luam apa in gura si el numaidecat se linistea".

Blog

Mergi la inceput

Ajunul Bobotezei; Sfantul Teopempt; Sfantul Teona; Sfanta Sinclitichia

In Ajunul Bobotezei se tine post negru, nu se mananca si nu se bea nimic. Potrivit canonului 1 al Sfantului Teofil al Alexandriei, in Ajunul Bobotezei se ajuneaza total. In Tipicul Sfantului Sava se spune ca, daca Ajunul cade duminica sau sambata, nu se tine post negru.

Postul din ziua de 5 ianuarie dateaza din perioada secolele IV-VI, cand catehumenii se pregateau prin post si rugaciune pentru primirea Sfantului Botez a doua zi. Astazi, crestinii postesc in aceasta zi, pentru a putea gusta cu vrednicie din apa sfintita - Agheasma Mare.

Credinciosii gusta din Agheasma Mare timp de 8 zile de la Boboteaza, pana pe 14 ianuarie inclusiv, cand se incheie praznicul cu slujbele si cantarile Bobotezei, dar si in zile de post, la indemnul duhovnicului.

Sfantul Teopempt a fost episcop si a trait la sfarsitul secolului al III lea, in vremea imparatului Diocletian. Pentru ca a marturisit ca Hristos este Fiul lui Dumnezeu a fost aruncat intr-un cuptor cu foc, i s-a scos un ochi si i s-a dat otrava. Ramane in viata dupa toate aceste chinuri si il converteste la crestinism pe vrajitorul Teona. Pentru ca nu au lepadat credinta in Hristos, lui Teopempt i s-a taiat capul, iar Teona a fost ingropat de viu.

Tot astazi, facem pomenirea:
- Sfintei Sinclitichia;
- Sfantului Cuvios Grigorie din Acrita;
- Sfantului Cuvios Fostirie;
- Sfantului Mucenic Sais;
- Sfantului Mucenic Teoid;
- Sfintei Cuvioase Domnina;
- Sfintei Cuvioase Tatiana;
- Sfantului Cuvios Mucenic Romano din Carpensia.

Maine, 6 ianuarie, praznuim Botezul Domnului (Boboteaza).

Blog

Mergi la inceput

buna ziua.

la noi, preotul care a venit cu aghezmuirea inainte de boboteaza, nu avea nici un vas cu apa la el ca sa toarne in apa pregatita de mine. si nici nu a bagat busuiocul in vasul meu macar, ca apoi sa stropeasca.
nu am mai patit asa pana acum. o fi vreun obicei nou.
nu a servit nimic din ce am pus pe masa, a zis ca se grabesc foarte tare. a luat doar bobitele de tamaie pe care le am de la cineva special si am vrut sa impart cateva cu preotul.

a, si a fost putin ciudat cand am auzit preotul spunandu-i dascalului hai sa intram in toate camerele sa stropim. pai nu asa se faca? eu stiu ca da.

asta a fost duminica seara.

am fost un pic dezamagita. dar ma rog... o sa imi iau aghiazma de la biserica.

Blog

Mergi la inceput