Buna,
in mare m-a edificat cu sarmalutele...sa vedem ce iese dupa ce pun in practica sugestiile voastre. Acum m-ar interesa reteta unui tort gustos....Pentru usurinta mi-am cumparat un blat de tort. Dar cu ce sa-l umplu? Cu ce sa-l ornez ? Astept si eventuale linkuri catre retete testate.
Astept sugestiile voastre. Multumesc.
Carmen
in zilele de sarbatori incarcate cu multe mancarici cel mai bine merg torturile cu fructe, diplomat, chees cake-uri(zic eu)
tocmai am facut ieri unul cu afine, nimeni nu l-a refuzat desi mancasera inainte...pana la refuz :)
Diplomat pe care-l poti face si cu piscoturi si cu blat
Chees cake cu fructe de padure care merge facut la fel ca si diplomatul cu orice fel de fructe...e super bun si cu portocale su kiwi...
Monica-Elizabet
Retete in imagini
Impresii, pareri, retete
CARROT CAKE
Ingrediente
ALUAT:
100 g nuci
340 g morcovi
280 g faina
1 lingurita bicarbonat
1 ½ lingurite praf de copt
½ lingurita sare
1 ½ lingurita scortisoara
4 oua mari
300 g zahar tos
240 ml ulei
2 lingurite extract pur vanilie
CREMA:
57 g unt la temp. Camerei
227 g.mascarpone temp.camerei
230 g.zahar pudra
1 lingurita extract vanilie
zeama de la o lamaie
Se incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius si se pune gratarul in centrul cuptorului.
Se pregateste tava(tavile) se unge si se aseaza hartia de copt deasupra.
Se prajesc nucile aprox.8 min. Si se taie marunt.
Se curata morcovii si se dau pe razatoarea fina.
Intr-un bol separat se amesteca faina,bicarbonatul,praful de copt,sarea si scortisoara. Se pune deoparte.
Intr-un bol se bat ouale (1 min.)cu mixerul pana se omogenizeaza. Gradual se adauga zaharul si se amesteca pana cand compozitia devide tare (3-4 min.). Se adauga uleiul cate putin si extractul de vanilie.
Se adauga amestecul de faina si se bate pana cand este bine incorporat. Cu o spatula mare se adauga nucile si morcovii. Compozitia se imparte in 2 parti si se coace in cele 2 tavi pregatite 25-30 min, pana e coapta.
Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Se aseaza crema intre cele 2 parti coapte si deasemenea si deasupra prajiturii.
Se poate decora cu nuci taiate marunt sau cu morcovi din martipan.