Copii nostri speciali! *11*-CRACIUN BINECUVANTAT!!
Raspunsuri - Pagina 18
adrianapop spune:
scriu si eu un pic pana dospeste aluatul,,,
KATTERYNA--- super ideea cu cartea,,,si eu am citit o biblioteca ,,si intradevar asa e ,pana copilul nu merge singur in patru labe,apoi pe genunchi nu merge singur nici in picioare,,,,,
Asa ziceau dr din austria non-stop,,,trebuie sa mearga in patru labe intai apoi in picioare,,,nu se poate la un copil cu afectiuni cerebrale sa il pui direct in picioare,,
la noi asa a fost,adrian a mers de manuta de la 8-9 luni,,,,dar pana nu a reusit intre 3-4 ani sa mearga in patru labe si sa mearga pe genunchi cu fundul sus nici un pas nu a facut singur,,,am trait-o pe pielea mea,,,
cand a inceput sa mearga pe distante lungi in genunchi cu fundul sus a inceput sa mearga si singur.
Adica sant niste pasi foarte bine stabiliti in recuperarea lor si daca nu se respecta e destul de greu ptr toti...
E doar o parere ,,,intr-un final fiecare alege ce e mai important si cum crede el...
Katteryna- ma bucur ca fetita ta e o zambareata,iar daca si mama e la fel,,,aveti formula garantata ptr a trece mai usor peste toate...
wnimra spune:
Adriana dau tone de pizza....dar ca sa fiu sincera nu ma mai agit atat de tare, daca stau cu sufletul in gat tot nu recupereaza mai repede , mai degraba ma pot imbolnavi eu.
katteryna cred ca am exagerat putin ieri la magazin dar aveam prea multi nervi pe metru patrat....cat despre carte, este bine ca te informezi , cand citesti ceva interesant baga si la noi .
Am citit destul, mai era loc de informare dar nu mai suport, am zis ca iau o pauza , stiu cu ce ma confrunt si cat am de tras cu alex si cand vad ca la 4 ani jumate abea abea se ridica in 4 labe, de plecat nici vorba , face asa o chestie cu picioarele ajutat de coate, in fine este patologic deci nu pot sarii in sus de bucurie dar macar se misca.Astept cu rabdare ziua plecarii ca un catel cu popoul sus, ee atunci stiu ca o sa aiba sanse reale de a merge agatat de un cadru, nu vreau sa zic mers independent , sanse aproape nule dar dumnezeu stie.
Adriana mi-ai facut pofta de branzoaice, aveam in plan dar imi este lene , plus ca imi creste fundul, cat de cruda este viata asta , ce e bun ingrasa si te imbolnaveste.Vorba sotului meu "cred ca este ceva in aer" numai el putea sa gandeasca asa.
Am facut acum ceva timp niste papanasi...iami iami iami , chiar au iesit buni rau..aici gasiti reteta http://amalia-mylife.blogspot.com/2010/01/papanasi.html ... si niste gogosele buuune , merg asezonate cu o vreme geroasa cand se aude vatul sufland infiorator si cu niste bucati de prieteni prin preajma sau in pat la tv cu un fim bun si copilul stand cu sosetele pe sus de fericire... http://amalia-mylife.blogspot.com/2009/10/gogosi-2.html
poop la voi
"Este o arta sa fii fericit printre necazuri"-babette:)
poze Alex
BAZAR PENTRU MIHAITA
stefanut-08 spune:
Salutare,
Vad ca toata lumea face cate ceva bun de mancare, asa ca m-am apucat si eu sa fac gogosi la copii.Stefanut papa si el daca ii dau in manuta.Mai scapa el pe jos dar o luam de la capat si pana la urma reuseste sa tina singurel si sa muste.
Katteryna - si la noi a fost la fel de la Depakine.Primele 2 zile a facut mai multe mioclonii apoi au incetat.
Puiutului meu ii dau cativa dinti si musca tot ce apuca, in rest este bine.De febra ma tem cel mai tare dar poate scapam si de data asta.
Noi facem doar Bobath, Vojta nu este indicat la el.D-na Robanescu a spus ca ptr hipotonie mai de ajutor este Bobath.Voi stiti ceva despre alte terapii indicate in cazul hipotoniei??
kariguld spune:
hallo, de la capitala. dupa o absenta revin langa voi. v-am dus dorul..........n-am avut net, apoi zilele trecute am traversat durerea despartirii. acum ne-am stabilizat intrucatva, copii s-au reantors acasa in Germania, eu mai stau la capitala cateva zile.
o sa citesc din urma, din cate stiu am avut sarbatoriti, spun si eu cu intarziere La multi ani si multe binecuvantari sarbatoritilor.
revin maine!
si va las cafea pentru dimineata.
ALEX, operatie pe cord!
3000 euro, 31 ianuarie!
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
M-am nascut pentru succes!
wnimra spune:
buna Kari, imi pare rau pt pierderea voastra.Suntem alaturi de tine.
asteptam sa ne mai scrii cand poti.
"Este o arta sa fii fericit printre necazuri"-babette:)
poze Alex
BAZAR PENTRU MIHAITA
katteryna spune:
Adriana sper ca fetita mea sa-mi semene si sa fie la fel de zambitoare ca mine, ca are ca tatic un serios iremediabil!
Madalina asteptam si noi cu rabdare ziua in care vei da de baut si vom sarbatori pe Alex ca a ridicat funduletul si a mers in patru labe!Doamne ajuta!
Tin pumnii ca lui Stefanut sa-i iasa dintisorii mai repedeCe mai papa el gogosicile lui mami! La strumfa mea ii da ta-su acum o bucata de para si ea o suge acolo de zor E o dulceata!
Si noua ni s-a recomandat doar Bobath.Dupa nastere, neonatologul ne-a zis ca Raisa este hipotonica, dar acum la controale nu ne-a mai pomenit de asta ci doar de spasticitate...
Astazi s-au mai rarit crizele...Sper sa treaca de tot mai repede.La ea se manifesta cam asa:duce brusc capul si privirea in partea stanga si clipeste des pret de cateva secunde.Inainte incorda si manuta dreapta in timpul crizei, acum nu.A mai patit cineva asa?Bine, stiu ca sunt multe tipuri de crize.
Kariguld multumim pentru cafeluta! Imi pare rau ca treci prin clipe grele...
RAISA MARIA
stefanut-08 spune:
Buna dimineata,
Ati baut cafeluta??? daca nu va las eu cafea in dimineata asta..
Kari imi pare rau ptr pierderea sufetita .
Katteryna o pup pe strumpita ta cea scumpa.
Azi este o zi trista ptr mine, fetita mea cea mare ar fi implinit 12 ani daca ar fi trait.Ma gandesc mereu ce mare ar fi fost si cum ar fi fost....Mai ales aniversarile ei sunt tare grele...Irina si-a desenat surioara, ia facut si aripi de ingeras iar azi dimineata a cantat La multi ani ptr ea.
Multa sanatate la toata lumea!!!!
katteryna spune:
Stefanut multumim pentru cafeluta!
Sunt alaturi de tine astazi...Maica Domnului are grija de ingerasul tau
RAISA MARIA
adrianapop spune:
Buna dimineata cu intarziere,,,
Cafeaua la fix,,,mai ales ptr ce-i dependenti de ea ca mine,
Sincere condoleante ptr toti cei care trec prin momente de despartire
KARI d-zeu sa va ajute sa treceti mai usor peste toate,,,sa va intareasca si mangaie sufletele ,sa va gasiti linistea,,
STEFANUT-O8,sant alaturi de tine,,cred e sfasietor ca parinte sa treci prin asa ceva,,,,dar capul sus ,viata merge mai departe,totul se intampla cu un scop in viata si nu ne putem impotrivii
Eu intodeauna am gasit liniste in cateva versete din biblie ,,,
:Daca vei trece prin ape, Eu voi fi cu tine; si raurile nu te vor ineca; daca vei merge prin foc, nu te va arde, si flacara nu te va aprinde.
Caci Eu sunt Domnul, Dumnezeul tau, Mantuitorul tau.
De aceea, pentru ca ai pret in ochii Mei, pentru ca esti pretuit si te iubesc ,nu te teme de nimic, caci eu sunt cu tine;
Intodeauna cand iti e mai greu si dorul si amintirile dor mai tare,gandeste-te ca nu esti singura,, si ca asta a fost o incercare prin care a trebuit sa treceti voi,,,DE CE? doar d-zeu stie si nu cauta raspunsuri,,,unele raspunsuri le are doar el...
Am ajuns la concluzia ca viata asta trebuie traita asa cu e,fiecare zi cu bucurie si speranta,niciodata nu stim ce ne mai poate rezerva viitorul.
Va pup pe toate si pe copilasi
kariguld spune:
hallo stilatelor,
multumesc de incurajari, voi stiti ca va iubesc!
ce sa va spun.....socrul a fost bolnav, cancer la pamani, in 7 ianuarie s-a internat la spital, plamanul drept nu se mai vedea deloc. dupa analize, biopsie si tomografie l-au transferat la alt spital, unde a mai trait cateva zile. am cautat inebuniti bilete.....de pe o zi pe alta costa f mult, am gasit pana la urma ceva convenabil. intr-o joi seara am aterizat, vineri si sambata am fost la tataie, duminica am mers la aeroport sa-i duc pe copii, urmau sa se imbarce spre casa. ia refuzat de la imbarcare......nu mai comentez ca e o poveste lunga si aiuristica, in fine ne-au rezervat pentru a doua zi alte bilete, au plecat cu bine iar cand am ajuns eu acasa la mama soacra, a sunat telefonul cu vestea..... minute in sir n-am stiut ce sa fac, ce sa spun, pe cine sa sun.....
m-am gandit la copii.....ei zburau spre casa si tataie zbura in alte zari....l-am sunat pe sot, el lua copii de la Munchen si i-am spus ca sa rezerve alte bilete, de intoarcere pentru a doua zi. copii n-au stiut nimik, au plecat, calatoreau spre casa, (locuim la 170km de Munchen) si pe drum in masina ii povesteau sotului ce face tataie, cat de fericit a fost ca ia vazut, ca a plans si ia pus sa promita ca nu-i vor spune nimik lui tati...... iar sotul asculta si plangea, nu spunea nimik.....fata la intrebat de ce nu se bucura de ce-i spun ei? atunci a oprit masina si le-a spus vestea.....au plans pana acasa, in noaptea aia copii n-au dormit deloc. au revenit la Bucuresti, au stat mai mult la capela, fata numa langa el a stat, sotul abia a doua zi s-a dezlantuit, a plans asa cum nu l-am vazut palngand niciodata.....
in doua saptamani si ceva s-a dus....n-a regretat nimik, era asa fericit ca ia vazut pe copii, spunea ca poate sa moara linistit....
boala e nemiloasa, loveste pe oricine, rapeste pe cei iubiti de langa noi cand nici nu ne asteptam. dar trebuie sa mergem inainte, cu orice pret!
spunetile celor dragi ca-i iubiti cat sunt in viata, chiar daca stiu ei ca-i iubim din cand in cand trebuie sa le si spunem. atat ne ramane dupace pleca, iubirea si amintirile frumoase pe care le-am avut impreuna.
sa aveti un sfarsit de saptamana cat mai bun. santate si iubire!
ALEX, operatie pe cord!
3000 euro, 31 ianuarie!
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
M-am nascut pentru succes!