Emigrare Canada

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Magdone spune:

Donia, nu vreau sa te contrazic, evident ca tu stii mai bine, fiind in domeniu, tot ce pot sa spun este ca prietena mea, care a facut o postliceala in Bucuresti si-a echivalat aici din cursuri si s-a inscris la Ryerson University si face 3 ani ca sa devina RN (registered nurse). Ea a incercat sa termine mai repede, dar i s-a parut f greu si si-a luat mai putine cursuri pe an, stiu ca putea sa termine mai repede in 2 ani sau ceva de genul asta.
Aa, mai stiu ca examenul de RN l-a luat si deci poate sa lucreze.

Detalii mai multe nu stiu.

Magda, cu Razvan (6 ani) si Olivia (1 an)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

Citat:
citat din mesajul lui aandreea76

Tu in cat timp ai vrea sa ajungi acolo?

Daca ar fii dupa noi,am lua-o din loc si maine, dar cum pentru noi ar fii o a doua emigrare si cum noi vom emigra din fr trebuie sa gandim bine acest pas si sa-l facem cu "cap".
Cel mai repede ar fii sfarsitul lui 2013,dar depunem actele anul viitor in decembrie apoi mai tragem de timp. Bref asteptam sa poata iesi sotul la pensie cu un grad mai mare, deci o pensie mai bunicica...un venit sigur pt. Ca.

Despre scoala, si eu stiam ca se mai face cam un an. Cred ca poti trimite la Ordinul Infirmierelor fisele tale de scolarizare si-ti vor spune ei ce trebuie sa faci. Sau sa te interesezi de o scoala acolo si cu ce ai facut in Ro poate trebuie doar sa faci completare, nu stiu mare lucre.
Stiu sigur ca in fr este un forum de recrutare infirmiere pt. canada, forum anual. Sunt infirmiere care vin la forum, au o promisiune de contract si apoi incep demersurile pt. emigrare. Apoi ele trebuie sa se asigure ca au dreptul sa profeseze, adica sa treaca examenul de intrare in ordin si gata. Mi se pare ca pana trec examenul de intrare in ordin, lucreaza pe un post mai inferior ca sa se obisnuiasca cu procedurile din Ca.

Trebuie sa va hotarati unde anume mergeti, ce limba stapaniti mai bine .Noi am ales facilitatea limbii:mergem in Quebec.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Magdone, nici vorba de contrazis , e clar ca experienta fiecaruia e diferita, probabil conteaza si scoala terminata in Romania (ca acum parca exista si acolo postliceala si colegiu), cu siguranta mai conteaza si experienta de munca, pentru ca daca iti lipsesc unele ore de teorie se pot compensa cu ore lucrate intr-un anumit domeniu. De exemplu unor colegi de ai mei Colegiul le-a cerut sa faca un modul de psihiatrie, mie nu, cu exact aceeasi scoala, dar au considerat ca eu am captat experienta asta lucrand.

Andreea, zona in care va stabiliti trebuie (ar fi ideal) sa fie aleasa in functie de nivelul de limba, engleza sau franceza. Pentru ca limba face ca integrarea sa fie mai usoara sau mai grea, si de cunoasterea limbii depind si sansele de a gasi job.
Copiii se inetgreaza aici foarte usor, iar cu cat sunt mai mici cu atata invata limba mai usor. Fetita mea avea 2,8 ani cand am ajuns, a inceput day care la 3 ani si in 3 luni ciripea in engleza toata ziua.
Stiu ca ne facem griji in special pentru copii, dar realitatea e ca ei se integreaza pe deplin si cu adevarat, pe cand noi vom ramane toata viata niste emigranti

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Donia, eu stiam de la un amic in domeniu (de fapt el a fost medic in Romania, dar fiindca nu si-a permis sa stea acasa cei trei-patru ani pina la echivalarea examenelor de medic-trebuia sa-si intretina familia s-a inscris la univ. in infirmerie si a trebuit sa faca trei ani; acum e infirmier in curs de a redeveni medic:))
Andreea, este esential ca sotul tau sa fie convins ca vrea in Canada, altfel nu va fi prea usor; noi am fost ambii de acord pentru Canada, doar ca eu ma "asortez" mai mult in lumea anglofona, dar singurii prieteni i-am avut in partea franceza si ne-am stabilit aici; dupa sase ani, amindoi cu joburi in domeniu si totul ok eu inca ii mai reprosez lipsa mea de integrare in mediu quebecos si regret ca n-am reusit sa mut in partea engleza; alte familii s-au rupt, unii s-au intors;
America a ramas cam in urma daca o compari cu Europa, societatea nu e atit de "luxoasa" de pretentioasa, de modernista (bine ca daca te instalezi in buricul N.Y e altceva dar nu e cazul nostru, al imigrantilor romani);
anul trecut in Romania am avut impresia ca vin de la...tzara; mi-e bine aici, mai bine decit in Romania dar...tot la tzara sunt;(si nu-s la cucuieti in deal, am cam 30 km pe kilometrajul masinii de la mine de acasa pina-n buricul Montrealului- vorbesc de atmosfera, de societate nu de distanta fizica)
mai citeste forumurile, sunt multi romani nemultumiti sau care s-au intors dintre cei recent aterizati; noi am venit in vremea cind Romania nu era in UE si Canada era singura usa deschisa, erau alte vremuri;

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

Citat:

mi-am convins sotul ca TREBUIE sa plecam.

Draga Andreea, pana nu VRETI amandoi, pana nu CREDETI amandoi eu cred ca nu merita.

Doar ptr ca l-ai convins tu nu ai rezolvat nimic. Trebuie sa SIMTITI amandoi.

Doar daca sunteti o echipa veti reusi.

Ioana,
Philip 6ani, Yann 6ani, Sabina 20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris1511 spune:

Poate nu sunt in masura sa raspund fiindca nu lucrez in domeniu, dar am inteles ca in UE e mai usor legat de profesiile medicale.
In Canada nu mai sunt vremurile de acum 10 ani, e foarte greu, cu 2 copiii sa refaci studiile...necesita timp si bani...nu stiu ce sa zic...Eu sunt nou venita, simt pe pielea mea cat de greu este, dar ma rog, nu vreau sa intru in polemici cu alte persoane. Fiecare stie de la ce pleaca, aici are niste asteptari, dar formula cu care reuseste fiecare nu e valabila pentru toata lumea.
Unora poate le place aici, altora, nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

Cris, te inteleg esti la inceput, toti am trecut prin faza aia cand simti cat este de greu. Desprinderea de tara mama, prinsul de radacini in loc absolut nou. Sa emigrezi la varsta adulta nu e deloc usor in primii ani. Si e adevarat, unora le place, altora le este greu chiar si dupa ani multi.
Tin minte si acum emotiile ce le-am simtit cand i-am vazut pe cei dragi plangand dupa mine la aeroport. M-a durut despartirea de cei dragi. Inca ma doare cand sun acasa si o aud pe mama ce fericita este de timpul petrecut cu nepoatele celelalte in timp ce fetita mea e singurica pe aici fara nici o bunica. As fi vrut sa o aduc pe mama sau pe soacra dar sanatatea subreda nu le permit sa calatoreasca atata drum.

Cunosc persoane care si-au dorit emigrarea ca pe cel mai de pret lucru si acum in State sau Canada dupa multi ani, tot nu si-au gasit linistea.
Eu pot sa zic ca mi-am gasit locul, sunt fericita, iubesc orasul in care traiesc, oamenii, nu ma mai vad locuind in RO, zilele trecute chiar imi puneam intrebarea "oare de ce nu mai imi este dor de acasa?"... si totusi uneori simt ca ceva lipseste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

Citat:
citat din mesajul lui cris1511

Poate nu sunt in masura sa raspund fiindca nu lucrez in domeniu, dar am inteles ca in UE e mai usor legat de profesiile medicale.

Sigur poate e mai usor, insa nu se poate avansa la fel si nu trebuie uitat nici faptul ca, in UE cetatenie POATE iei dupa vreo 10 ani de sedere, pe cand in Ca e altfel.Si sunt muuulte altele de care in UE nu poti beneficia, pe cand in Ca de bine de rau, e posibil.

Cris nu vreau sa te superi pe mine,dar daca chiar nu va place, de ce va chinuiti?
O gandire mai pozitiva, de genul "va fii mai bine cand ne vom acomoda" ar ajuta mult.
Cred ca nimanui nu i-a fost usor de la inceput, acum 10 ani sau anul trecut.

Acum 10 ani "emigram" in Fr. Vrei sa-ti povestesc cum am fost privita de administratia fr. cand imi ceream DREPTUL meu. Nu cred ca ai fost privita astfel in Ca., doar pt. ca esti "une fille de l'est" cand te-ai dus pt. cartea de resident.
Si ar fii multe altele...desi sunt "dans le pays des droits du l'homme". Vax albina!

Hai sa va pove una de ultima ora cu "draga administratie fr".
Merge sotul la consulatul fr. de aici sa reinnoiasca pasaportul fiului cel mare de 6,5ani. Cum acum se fac paapoarte biometrice, ia copilul , (dupa ce a trebuit sa se invoiasca de la servici caci se lucreaza doar dimi aici)merge la consulat pt. poze si fisha. Dupa ce i-a facut fisha copilului, sotul verifica, caci MEREU am avut surprize. O alta surpriza la inaltimea copilului. Sotul declara 115cm, nenea scrie 90. Cand sotul ii semnaleaza, raspunsul este "C'est pas grave, tous les douaniers savent que les enfants grandis!" cand ii lua fix doua secunde sa modifice pe calc si sa scoata o alta fisha.
doua saptamani mai tarziu ne suna sa mergem dupa pass. fara sa precizeze ca trebuie venit cu copilul ca sa ii ia amprentele.(caci noi facem pass. la fiecare trei zile, pass. biometrice si trebuie sa stim, nu?) Merge sotul singurel deci, i se spune ca trebuie sa vina cu copilul, la care sotu cere pass. sa vada daca e scris corect. Intreaba inca o data,"e in regula ca e scris 90cm in loc de 115 cat are copilul?". Era o alta, care zice..."a, nu se poate, e greseala, de ce nu ati spus de prima data cum trebuie?" Sotul explica totul si rezultatul, facem un alt pass, deci alta plimbare cu copilul si sa nu pomenesc de banii statului aruncati in vant doar pt. ca un functionar comod si "je me'nfutist" nu-si face treaba cum trebuie.
Sunt sigura ca asa ceva nu intalniti in Ca. Si asta e doar una, din cate am avut. Marcat pe CI sex feminin in loc de sex masculin, cand ai poza in fata si numele .

No ca iara m-am lungit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rory76 spune:

Citat:

Urmez o scoala sanitara. O termin peste 2 ani. Sotul meu lucreaza in domeniul restaurantelor. Vrem sa emigram in Canada, imediat dupa ce-mi termin eu scoala. Avem 2 copii, care atunci vor avea 13 si 6,5 ani. Vrem sa ii luam cu noi. Sa ii luam de la inceput sau foarte repede.

Ce sanse avem? Sunt foarte dezorientata. Am citit un pic de la "Sezatoarea canadiana". Am luat-o cu primul capitol, dar sunt postari din 2003, poate s-au schimbat multe intre timp.

Va rog, cei/cele care ati emigrat in Canada relativ curand, cum v-ati descurcat? Ce trebuie sa facem/stim? Cum e viata acolo? Ce sanse as avea eu sa plec direct cu contract de munca?

Amandoi ne descurcam si in engleza si in franceza.

Va rog, in masura in care aveti timp si rabdare, luminati-ma si pe mine.Nu avem pe nimeni acolo,(deci, nici un ajutor), iar peste 2 ani, eu voi avea 35 iar sotul 37 ani.

Eu nu stiu cat stiti voi despre Canada, dar avand in vedere faptul ca plecati doar voi , fara sa aveti pe cineva acolo, cred ca va fi mai greu...Noi ne-am hotarat , amandoi, ca aici nu se mai poate, dar am ales un loc unde stim pe cineva, care ne poate ajuta cu gasitul unui apartament, cu actele, cu mersul pe la autoritati, si cu tot ce mai trebuie acolo...gandeste-te ca , Canada este departe de RO, si trebuie sa va ajutati singuri acolo...nu va fi nimeni langa voi, romanii ajunsi acolo le au si ei pe ale lor pe cap...
Pe de alta parte,sotul tau nu trebuie convins de nimic, trebuie sa vrea si el pur si simplu, pentru ca alrfel, va fi muult mai dificil. Eu vreau sa plec de aici de vreo 10 ani, cred, dar daca al meu nu a vrut...nu m-am bagat sa il conving...acuma, ca a iesit tot Basescu a zis si el, gata, nu se mai poate! Ii musai sa plecam! NU vreau ca fata mea sa traisca intr-o tara in care la Revolutie s-a murit degeaba...
Iti doresc mult succes, multe ganduri bune si spor la documentare!

"Trust no one!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris1511 spune:

Am intalnit in Canada o situatie pe care credeam ca doar in Romania o intalnesc: sa platesti garantie pentru telefon (ca nu ai history) si sa nu beneficiezi de reducerile promise doar pentru faptul ca ai platit bani in avans (sistemul nu permite acordarea discountului in aceste conditii).

Mergi la inceput