activitati copilasi 2 ani
ce activitati copilasii vostrii de 2 ani ziua??? iasminei ii plac mult cartile cu povesti, revistele cu fifi, scooby doo, lazy town, etc cu care suntem la zi.. , mai desenam, cantam, se joaca mult si singurica cu bebelusi si face mancare si ne da si noua, se joaca cu lego, iesim afara..... dar tot timpul imi cere sa vada shrek, peter pan,bernard,pinochio, .... nu stiu ce sa ii mai propun ca sa nu se uite atat la desene...pls dati mi idei....
grati.ela spune:
Tudor alearga in jurul mesei, tranteste jucariile, telecomanda, butoneaza telefoanele, zdrangane masinutele pret de cateva minute, bate in geam, scoate shipcile de la usi, arunca in noi cu ce apuca, sare in pat, pe canapea, face gym la saltea, danseaza, canta compozitii personale...nu vrea Lego, nu povesti, nu desene, nu carti...
roli25 spune:
Iese afara de 2 ori pe zi, doarme la pranz, deci timpul ramas e destul de putin. Se joaca cu jucarii, sau cu tot ce prinde prin casa, sta la bucatarie lipit daca trebuie sa gatesc. Nu a prin gustul desenelor inca. Atunci cand se uita frate-sau, ii inchide Tv-ul .
Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)
unique spune:
Sofiei ii place puzzle (la inceput facea din 2 piese acum din 6- sunt carticelele cu puzzle), sa framante plastilina si sa se joace cu figurinele pe care i le fac eu, sa coloreze cu creioane cerate pe carti, caiete si mai ales pe pereti, saritul in pat sub supravegherea mea si ii plac foarte mult desenele animate de pe Babytv. Ma gandeam daca e bine sau nu sa se uite la desene animate. Tot comentand cu ea ce vedea acolo, am observat ca a invatat culorile, formele, traieste alaturi de personajele de acolo, se bucura daca personajele sunt fericite si plange daca se intampla ceva rau cu personajele ei preferate, ba chiar am observat ca incepe sa spuna cuvinte in engleza. De exemplu, zilele trecute mazgalea peretii cu culoarea roz si tot spunea "pink". Seara, la culcare imi cere sa ii spun povesti: cu Scufita, cu cocosul, cu capra, cu purcelusii, cu ursul.In fiecare seara imi cere sa ii spun aceleasi povesti.
bb_yasmi spune:
unique, si ea imi povesteste ce se intampla la desene, spune cuvinte in limba engleza tot din desene( desenele sunt in limba engleza), mai face si puzzle....
roli programul nostru e cam asa: se trezeste la ora 8-8.30...mai mult nu o las sa doarma.. apoi mancam, ne jucam,ne uitam la desene, iesim afara, pe la 13 e masa de pranz apoi nani vreo 3 ore pana pe la 16-17 si apoi pana la ora 22 cand se culca incercam toate activitatile posibile.. (printre care e si desenele..)
cu ce afecteaza copilul uitatul la TV, la desene ??
happy mom & ladybird Iasmina Alissa 2+
Adriana mica spune:
Iasmina, eu consider ca vizionatul la TV poate dauna daca este in exces, si / sau daca se uita la ceva neadecvat varstei.
Cand Dudu avea 2 ani, obisnuiam sa ne uitam impreuna la programe gen Baby TV sau Boom Hope, sau la secvente de filme Disney; de fiecare data incercam sa discutam pe marginea celor vizionate si treceam in mod deliberat peste anumite scene nepotrivite varstei.
Ca sa revin la exemplele date de tine, Shrek, Peter Pan nu sunt pt varsta de 2 ani. Mai degraba, Alba ca Zapada, Cartea Junglei, secvente din Dumbo, Mica Sirena, sau Pisicile Aristocrate cred ca ar fi mai potrivite; evident depinde si de preferinta copilului (de exemplu, filmele romanesti gen Mama sau Veronica au fost foarte indragite de Dudu in acea perioada).
Alte variante de joc ar fi pictatul (este perceput de majoritatea copiilor ca fiind mai distractiv decat desenatul), puzzle-le de asociere (asta daca nu ii plac cele cu imagini, noi am fost in situatia asta).
Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)
Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...
bb_yasmi spune:
nici alba ca zapada nu e potrivit varstei... si da, s a uitat si la alba ca zapada, si la dumbo, etc...
astazi merg sa ii cumpar carti cu actibilde....sa le potriveasca la lipit!
happy mom & ladybird Iasmina Alissa 2+
Adriana mica spune:
Mi-am amintit: da, si cartile cu abtibilduri ii atrag la varsta asta.
Iasmina, ai dreptate: cam toate filmele de desene animate contin secvente care ii pot speria pe cei mici. De aceea noi pana de curand saream peste acele imagini, ne uitam selectiv, in special la secventele muzicale (preferatele lui Dudu).
Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)
Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...
Lala_D spune:
BB intra aici si vei gasi o groaza de activitati de facut cu Mina : http://www.activitaticopii.ro/home
Foarte multe dintre cela de pana la un an au fost facute si ilustrate de mine cu Andrei :http://www.activitaticopii.ro/jocuri_12_24_luni cum este aceasta : http://www.activitaticopii.ro/sortarea_legumelor
Altfel el se joaca cu multa placere cu : jucarii si jocuri de sortat dupa forme si culori, cu litere/cifre/ animale/fructe magnetice pe flipchart metalic, jocuri cu forme geometrice, cartonase cu fructe/forme/animale/ culori facute sau printate de mine si laminate ca sa fie mai durabile, coloreaza, picteaza cu degetelele, construieste cu lego sau face piramide din cuburi, sorteaza dupa marime piese din jocuri de lemn pe inel, se joaca cu masinute, canta la instrumente muzicale de jucarie, se joaca cu bilute/ mingii, face puzzle de lemn cu buton sau din 3-4 piese etc.
Pe blogul meu gasesti in imagini multe din aceste activitati.
Jucariile principale ramanem insa noi : eu, tatal lui si mai ales fratele mai mare .