Burtici cu delfinasi de iulie-august 2010 (9)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bumblebee spune:

Apropos de diplomat, anul asta i-am facut o surpriza soacrei mele.. implinea 65 de ani si la miezul noptii eram la ea la usa, cu un diplomat abia scos din frigider, pot doar sa vad spus ca in timp ce asteptam sa ne dea drumul la usa mie mi s-a destramat tortul,lumanarile apropiate la inceput intre timp se departasera tare tare nici nu mai puteam sta pe picioare de ras, soacra-mea
l-a mancat ca pe salata de fructe. Stiam ca nu e bine sa umflu cu fructe, dar barbat-miu statea in spate si-mi spunea, mai pune si kiwi, hai si struguri, mai mult, mai mult, pana s-a facut dintr-un tort multe treburi

Alina 7+
gargarita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanti spune:

Vreau si eu reteta de tort diplomat

Andrei 11.02.2006 si 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beluistef spune:

GAta am ajuns acasa si am intrat sa va dau reteta ca dupa nu cred ca mai intru decat de dimineata.

RAFFAELO

Ingrediente:

150 g lapte praf
200 g unt
200 g zahar pudra( eu pun cam 150 ca si laptele praf este dulce)
200g nuca de cocos
pentru cine doreste esenta de rom
foi lica( din acelea de napolitane) asa se numesc parca.
alune

Mod de lucru:

1.Se amesteca laptele praf cu zaharul
2. Untul se freaca un pic cu se amesteca cu laptele praf si nuca de cocos si aromele.
3. Eu ma spal bine pe maini si il amestec cu mana ca pe coca, cu lingura nu o sa mearga.
4. CAnd s-au amestecat astea se adauga o foiael de napolitana faramitata, amestecand mai usor ca sa mai amana din acele bucatele si intregi.( stiti voi ce vreau sa zic, sa se simta cand mancati.
5. Se ia o aluna si se inveleste cu acea compozitie si se fac bilute.
6. Se mai ia o punga de cocos de 100g si se varsa pe o farfurie, iar bilutele formate se dau prin acel cocos.
Se pun pe un platou sau farfurie si se tin la rece, ca untul se mai lasa de las caldura.
Pentru cine vrea poate sa ia cocos colorat si atunci arata foarte frumoase bilutele.

Compozitia se poate dubla dupa preferinta . Eu fac dintr-un pachet de 450 g de lapte praf cu 2 pachete de unt ca deja 2 1/2 ies prea gvretoase.

Iar TORT DIPLOMAT, am o reteta care dupa 2 ore il si poti manca.
DAca vreti, poate pune si Alina reteta ei si facem schimb de retete de torturi.

Va pup.

Elena, 12+ si mami de Luisa ( 23.07.2005)& Beatrice ( 02.06.2003)
Bebe strumpf

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns peta spune:

va dau si eu o idee de desert pt sarbatori: placinta cu branza dulce si stafide. Se face f usor daca cumparati folie de placinta

8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns racusor2010 spune:

Citat:
citat din mesajul lui peta

va dau si eu o idee de desert pt sarbatori: placinta cu branza dulce si stafide. Se face f usor daca cumparati folie de placinta

8+

de asta stiu si eu sa fac :P

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarmenAlbu spune:

Eu nu am nici sarmale, nici carnati, nici caltabosi, nici leberbus nici toba si cel mai bun, nici soiciul!!!
Eu fac urmatoarele
salate , ficat de gasca, si sunci la inceput
friptura de vacuta dupa aceea cu cartofi la cuptor cu rozmarin,
friptura de gasca
sufle de ciocolata
si as manca tot ce am scris de porc, inclusiv piftie, asa este, nu am de unde sa iau, nu mananc!!
O sa ma interesez la posta poate poate bunica mea sa-mi trimita si mie cateva dint cele enumerate, daca s-o incadra cu normele europene!!
Spor la treaba!

http://tickers.baby-gaga.com/p/dev215pr_.png
Doamne Ajuta-ne!!!
7+

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui racusor2010

am si eu o intrebare...cat de periculoase sunt sperieturile in sarcina?

eu ma sperii din orice :( si acum tocmai m-am speriat de cineva care a aparut langa mine cand nu ma asteptam...de am scapat laptopul din mana :((

si am intrat in panica sa nu pateasca bebe ceva...mai ales ca eu trebuie sa stau la pat de vreo 10 zile pentru incipienta avort....nu au revenit durerile, dar o fi totul bine?

va multumesc pentru sfat!!

Racusor, stai linistita, daca nu te doare si totul este ca inainte nu te mai ingrijora. De preferat e sa nu ai emotii de astea puternice, dar daca nu te-a durut pana acum, poate nici n-o sa mai apara nimic .
Nu vreau sa fiu bagareata, dar ce anume iti da complicatiile la sarcina (daca nu vrei sa spui nu-i problema.
Sanatate multa!!

Alina 7+
gargarita

Mergi la inceput

Am fost in seara asta la echo si avem poza nr.2[9cer. Am vazut inimioara. Bebe are 1 cm si a muiat inimioarele parintilor.

Alina 7+
gargarita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victo spune:

bravo, bebita cuminte de mami Alina !
eu merg lunea viit la eco..mai este un picut.

de mancare eu personal singura nu fac mai nimic pt Craciun..merg miercuri sa o ajut la soacra-mea sa faca una-alta..carnatarii si din astea oricum cumparam..si mancam la ei..imi da si pt acasa si gata.

maine implinesc si eu 11 sapt..da schimb semnmatura de pe acum.
he he...e deja tarzior, ma duc la nani. pa pa

Paula 10+ si Stefan (30 oct. 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns racusor2010 spune:

Citat:
citat din mesajul lui bumblebee

Citat:

Racusor, stai linistita, daca nu te doare si totul este ca inainte nu te mai ingrijora. De preferat e sa nu ai emotii de astea puternice, dar daca nu te-a durut pana acum, poate nici n-o sa mai apara nimic .
Nu vreau sa fiu bagareata, dar ce anume iti da complicatiile la sarcina (daca nu vrei sa spui nu-i problema.
Sanatate multa!!

Alina 7+
gargarita

multumesc de incurajari!

nu stiu de la ce au aparut...totul era bine si frumos si prin saptamana 10 am inceput sa am unele dureri...am fost la doctor si mi-a spus sa stau la pat cu diagnosticul incipienta avort :(( colul era ok vred (3.8 cm), nu am avut sangerari deloc...

de atunci iau utrogestan si no-spa. de cand stau in pat (sau cuminte in casa) durerile au cam incetat....sau asa crezusem :( ca azi noapte a inceput iar sa ma doara burtica...

problema este ca acum nu mai stiu cum sa deosebesc care durere este de la intinderea ligamentelor (uterului) - uneori ma doare in partile laterale, unde se imbina picioarele cu mijlocul :) - care sunt de la constipatie si care sunt alea periculoase :((

acum chiar m-am trezit cu noaptea in cap destul de speriata pentru ca m-a durut burtica toata noaptea :( am luat un no-spa azi noapte dar vad ca nu a trecut...ma si simt constipata, dar in acelasi timp ma doare si in partea de jos :((

voi ati mai trecut prin asa ceva? sunt destul de panicata acum :(( maine am programare la doctor (la bi-test) dar sper sa imi spuna si cum stam....sper din suflet ca bebe sa fie bine!!

va pup si sarcini usoare!

Mergi la inceput