Fulgusori de nov - dec 2009 (185)
Raspunsuri - Pagina 18
strumfy_12 spune:
Neata!!!
Se pare ca unii au stat cam mult la televizor ieri si au auzit ca de azi se mai incalzeste vremea...asa ca de ce sa nu ne agitam mai mult ca sa vede si noi cum e afara...am scos nasucul putin, iar apoi ochisorii...si ce sa vedem...o tanti care ne tragea afara...asa ca am incercat sa ne ascundem dar era prea tarziu.
Asa a venit pe lume azi strumfica Andra Maria.
Mamica e bine si se reface...si o sa va deamai multe detalii cand iese din spital
(Semnat surioara)
40+ 
zodie_de_foc spune:
Fetelor, voi dati supozitoare copiilor la indicatia medicului?
Sau pentru ca asa stiti voi ca trebuie? Nu va e teama ca s-ar putea sa se obisnuiasca sa aiba scaun numai stimulati?
Si bebele meu se cam chinuie cand vrea sa faca, dar eu il las pentru ca sunt de parere ca trebuie sa se descurce singur. Il iau in brate, il pup (sa stie ca sunt langa el
), dar cam atat. Atata timp cat face 1-2 scaune in 24 de ore e ok. Azi il sun pe dr. sa il il intreb cate scaune trebuie sa fie pe 24 h (nu de alta dar ma speriati
).
Andrecluj spune:
'Neatza!
Elenic 
Ce ciudata e viata, azi dimineata m-am gandit la ea, ca nu mai raspunde la emailuri si oare cum se simte. Va pup dragele mele Chiara Ada, vita mia
Ramonika spune:
felicitari strumfy
bun venit pe luma Andra 
hai ELENIC 
Ramonika
Ruxandra
tati
si Vladutz
monis5 spune:

FELICITARI STRUMFY!!!

monis si piticutzul Santiago (Iulian 02 nov '09) il asteapta pe Mos Craciun 
poze de azi de ieri
zodie_de_foc spune:
Apropos de ceai pentru bebe, acu am facut ceai de anason+chimen si i-am dat si lui - parca l-a baut cu mai multa placere decat pe cel simplu de anason 
monis5 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui zodie_de_foc Fetelor, voi dati supozitoare copiilor la indicatia medicului? Sau pentru ca asa stiti voi ca trebuie? Nu va e teama ca s-ar putea sa se obisnuiasca sa aiba scaun numai stimulati? Si bebele meu se cam chinuie cand vrea sa faca, dar eu il las pentru ca sunt de parere ca trebuie sa se descurce singur. Il iau in brate, il pup (sa stie ca sunt langa el ).Mami de cel mai dulce Matei Gabriel |
De 2 zile a inceput si puiul meu sa faca mai greu, dar nu i-am dat nimic si sper sa nu trebuiasca sa-i dau pentru ca intr-adevar exista riscul sa se obisnuiasca. Dar asta nu cred ca se intampla de la 1-2 supozitoare.
Dr. Spock zice asa: in primele saptamani, sugarii au cateva scaune pe zi sau chiar dupa fiecare supt. Sugarii alimentati exclusiv la san incep sa aiba scaune neregulate in jurul varstei de 1-3 luni... Unii incep sa aiba un singur scaun pe zi, altii un scaun la 2 zile sau chiar mai rar (asta intamplandu-se pentru ca laptele mamei este atat de bine digerat, incat rezulta prea putine reziduuri pentru a forma scaunul). Aceasta este de natura a ingrijora parintii care si-au format convingerea ca oricine trebuie sa aiba scaun zilnic.Nu exista nici un motiv de ingrijorare legat de aceasta atata timp cat bebelusul se dezvolta normal. Scaunele sugarului alimentat la san raman neformate (adica de culoare galben deschis, apoase, pastoase sau grunjoase, putand avea de asemenea consistenta unei supe mai groase) chiar daca ele se produc la 2-3 zile sau chiar mai rar.
Unii dintre acesti sugari alimenati la san care au scaune neregulate, incep sa se screama din rasputeri atunci cand acesta intarzie 2-3 zile. Cu toate acestea scaunul are aceeasi consistenta moale la emisie. SIngura explicatie care poate fi oferita este aceea ca materiile fecale sunt atat de lichide incat nu exercita suficienta presiune asupra peretilor rectului pentru a stimula evacuarea. [...]
Din capitolul: Scaunele sugarului
monis si piticutzul Santiago (Iulian 02 nov '09) il asteapta pe Mos Craciun 
poze de azi de ieri
roxyaly spune:
Buna la toata lumea
Ma bucur sa vad ca toate sunteti bine si bebeii la fel.Noi am trecut printr-o perioada foarte grea in ultima vreme si nu am avut timp de scris.
Am facut o criza de fiere si am ajuns ca am pietre si m-am operat, dar din pacate pietricelele fiind multe si marunte in timpul operatiei laparoscopice una dintre ele a fugit pe canal.Nimeni nu a stiut nimik decat dupa 3 zile cand am facut icter mecanic.Din spital de la Brasov am ajuns cu greu in Bucuresti unde aveam o sansa sa traiesc cu ajutorul unui aparat care exista numai la spitalul Sf. ioan.Eram cu un picior in lumea cealalta si gandul ca nu imi voi mai vedea vreodata copilul ma speria si mai tare.
M-am rugat mult si in final la Bucuresti a reusit cea de-a doua operatie.
Acum nu mai am laptic ca a trebuit sa opresc lactatia pentru ca de la atatea anestezii, antibiotice, intubari, icter, nu mai vroiam sa risc sa alaptez copilul.
A fost cumplit sa stau departe de copil o saptamana si jumatate iar acum dupa operatie nu am voie cam o luna sa il iau in brate asa ca am gasit o bona care sa ma ajute.
va pup din suflet si va doresc sanatate multa si Sarbatori fericite
mami
Matei Constantin
roxyaly-poze
laurairina13 spune:
BINE AI VENIT PE LUME BEBE ANDRA MARIA! FELICITARI STRUMFY!!!
Monis,

super interesant partea asta de relatare despre scaune! Exact asa face si a mea ..mai nou a inceput sa faca mai rar, fie la o zi, fie la 2 zile, si eu ma cam ingrijoram...Dar si cand facea, facea moale nu tare, deci nu era constipata! Si iata ca dr Spock explica clar care e treaba! Deci, sa nu ne mai ingrijoram de aiurea! Ionela, vezi ca poate si bebe tau e in aceeasi situatie!
Offff..mai Roxy prin ce a trebuit sa treci tu! Bine ca esti bine si esti acasa alaturi de puiul tau! Nu conteaza acum de lactatie, bine ca sunteti bine amandoi! Pupici si insanatosire grabnica!!!!

PROASPATA MAMICA DE RECHINAS ![]()
rechinas in pozici

Matei Gabriel