Tavi cu folie de aluminiu
Exista in magazine tavi de diverse forme (chec, tarta "zimtata", rotunde) argintii, captusite cu un soi de folie de aluminiu.
Se poate gati in ele sau sunt doar pentru pastrare? Si daca merg in cuptor, care ar fi avantajul lor? (Nu ma mai gandesc daca or fi sanatoase...)
Multumesc mult.
Raspunsuri
josefine spune:
Nu comentez cat de sanatoase sunt , dar eu gatesc tot timpul in tavi de aluminiu
Arata cam asa www.webstaurantstore.com/1-1-2-lb-aluminum-foil-loaf-pan-500-cs/1-1-2-lb-aluminum-foil-loaf-pan-500-cs.jpg" target="_blank">aici. Nu stiu daca la astea te-ai referit.
Dupa ce am terminat de facut mancarea, arunc tava.
www.razvanphotography.com
ladyJ spune:
Avantajul e ca nu te arzi la mana.
Nu am folosit tavi speciale, insa uneori folosesc folia de aluminiu cand fac pui la cuptor(o pun in tava si peste tava)
mcm spune:
Avantajul este ca nu le mai speli dupa folosire, le arunci si sunt mult mai usoare decat cele clasice - eu am dificultati in manuirea lor cand sunt pline si fierbinti.
monica-elizabet spune:
si eu cand le folosesc trebuie sa pun tava de aluminiu intr-o alta tava fiindca se indoaie (daca e grea)
plus ca mare grija pandispanul sau prajiturile facute in tavile astea se coc mai repede fiindca sunt f subtiri
Monica-Elizabet
Retete in imagini
Impresii, pareri, retete
Mediajust spune:
Multumesc mult.
Da, este cea din poza Josefinei.
M-ati convins cu unica folosinta (nu ma ducea capu'), detest sa frec oale - deci ale mele sunt!
Multumesc mult inca o data.
silvi_2005 spune:
Mediajust eu le folosesc rar dar sunt incantata de el, au avantajul ca poti trasporta prajitura de ex in ele, plus ca e faptul ca sunt de unica folosinta oricum si la tavile obinuite daca folosesti hartia de copt, la patiserie vb raman ca si noi mereu. Cand coci in ele mai ales patiserie pune sun grilul unde asezi tava inca o tava grosa ( eu las tava de la aragaz, cu apa cam 300 ml ) ca sa nu se arda si exact cum zicea Monica verifici ca se coc mai repede. Spor la bucatareala
Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde
Tala spune:
Nu sunt medic, deci nu pot sa explic in termeni specifici si cu prea multe argumente, dar am primit explicatia de la un medic: aluminiul si siliciul sunt substante care se depun pe creier - aluminiul exista in folia de aluminiu folosita la gatit, sau aceste tavi (pericolul apare cand sunt expuse la temperaturi), din cate am inteles se mai gaseste si in unele medicamente; iar siliciul se gaseste in guma de mestecat (si in iarba, sunt curioasa insa cum sunt afectate vacile de acest lucru)
mamica de sef mic (08.09.2006)
Bucurie!
Mediajust spune:
Pai, Tala, cred ca pe vaci tot la creier le afecteaza aluminiul, ca prea destepte nu-s...
Sanatoase, clar ca n-au cum fi. Insa mi-am amintit cu aceasta ocazie ca toata copilaria mea laptele se fierbea in casa noastra intr-o oala de aluminiu speciala, cu pereti dubli in care turnam apa (era grozava si pentru creme, nu se prindeau). Nu stiu ce sa zic, si folia asta se foloseste masiv (eu in cuptor n-o bag, dar impachetez tot ce prind in ea).
Silvia, raman o mare admiratoare a "locului" tau cald si aromat, eu fiind departe de a bucatari cu talent (ma rog, arta mea subtire nu se lasa cu indigestii, dar nici cu extazul familiei).
Doamnelor, va doresc sarbatori cu bine, sanatate, iar de acest Craciun sa aveti cele mai reusite bucate!!