Sezatoarea canadiana (165) Craciun fericit!
Raspunsuri - Pagina 5
Ione81 spune:
seara buna,
ce mi-a mai plouat in gura citindu-va!! am notat (a se citi copy paste) retele, poate ma incumet si eu... nu am fost niciodata tare la praji cu untura; mica facea din alea cu untura, eu faceam mereu torturi cu frisca si foile coapte pe dosu' tavii cu cremele pe aburi, ca la banat :)
Mamaana, Ange,
Sper ca sunt bine copiii acuma.
Ana,
Bravo! Si spor in continuare!
In rest, vad ca sunteti toate in febra sarbatorilor... sper sa luam si noi brad maine, cred ca il vom duce in noua locuinta.
Ne mutam intre Craciun si Anul Nou, iara, ahahha. Ne ducem in NDG, mai departe de metro, nu stiu daca destul de departe de CDN, ca aseara la Christmas party la firma am auzit ca au intrat in casa si la VP si president of operations, care NU stau in cartier cu noi :))
Nah, am avut noroc, o quebecoasa pleaca la iubitul ei la To, proprietarii de aici ne-au lasat sa plecam, bah chiar ne-au facut si reducere daca stam, ca chipurile le place de noi (merci, si eu ii iubeam mai tare daca instalau camerele de ved. inainte de spargere :)); noua proprietara e o nemtoiaca, mi-a placut de ea, si cre' ca sentimentul a fo mutual.
Apartamentul e intr-un bloc de beton, nu lemn ca aici, e mai bine organizat, si avem spalator si uscator in bloc; singurul dezavantaj e ca imi ia mai mult sa merg la serviciu. Doamne ajuta de un an mai stabil si safe!
Apoi ieri am avut Christmas Party la firma, fain, pacat ca eu nu am putut manca decat ciorba de legume si salata verde, si vin rosu, ce atata post... si apoi am plecat ca era deja tarziu, am venit acasa la sotzior ca era si ziua mea; si mi-a cumparat el cheesecake si lumanare din aia cantatoare, care canta doar cand e aprinsa, ce misto!....asa ca am suflat in lumanari si am mancat cheesecake, cu tot cu post :) si apoi am fost in oras si am mancat prima mea poutine, la frite alors, pe la 11 seara
in legatura cu spa, de cand am venit aici am fost si eu doar la unul, spa savanna
http://www.spasavanna.com/
mie mi-a placut mult, a fost ca o ora in paradis, desi nu mi-a scos cosuri.... mi-a dat un exfoliant ca sa mai curat acasa si mi-a zis sa ma intorc.... inutil a spune de cate ori le-am scos eu de atunci ca si eu am un ten acneic :) dar si eu vreau sa merg din nou
dar si spa finlandez pare interesant
Ktrinel,
Ma bucur ca a aj cu bine mami tau.
Nici mie nu mi-e dor neaparat de Ro, doar de ai mei, mai ales cand ma pun in papucii lor si stiu ca le e de dor de mine, lor si fratiorului meu; vor fi toti la tara, iar eu voi fi doar un gand...
Mai era ceva dar am uitat, si cum e tarziu, va pup, somn usor si duminica frumoasaaaaa!
Ione81 spune:
iara eu, mi-am adus aminte, duminica trecuta am fost la un Christmas party la niste prieteni (foarte interesant, era un apartament mare, gazdele erau un cuplu - ea spaniola, el, quebecos de la quebec; nu stiu cum s-a facut ca noi toti imigrantii eram intr-o parte, invitati de-ai spaniolei, iar quebecosi in alta parte si ne-am amestact la capitolul cadouri...) oricum, ce vroiam sa va pove e ca a trebuit sa ducem de mancare si m-am inspirat din ideea Neliei de oua umplute, dar pana la urma nu am mai avut timp sa le fac si ne-am dus doar cu sticla de vin si o tava mare de baclava - pe care eu nici nu am gustat-o, dar toti au murit dupa ea si intrebau cine a facut-o. dar nelamurirea cea mai mare era ca - baclavaua era ROMANEASCA? si ma gandeam ca e tipic pt balcani, acolo se cearta pe toate, isi dau in cap, dar pana la urma tot impreuna traiesc si le impart pe toate, pana si baclavaua :)
Si mai vroiam sa spun ca azi am avut update live de la Calgary, si unde acu cateva zile au avut -30, acuma era +8 :) E nebunie cu vremea la Calgary.
Gata, la culcare!
columbiana spune:
Ionela, m-ai facut curioasa cu baclavaua:
uite ce spune Wikipedia:
The history of baklava is not well-documented; it has been claimed by many ethnic groups, but there is strong evidence that it is of Central Asian Turkic origin, with its current form being developed in the imperial kitchens of the Topkap#305; Palace.[1]
cum ma gindeam si eu: turceasca la origini dar bine adaptata in Balcani; la noi in Ardeal de exemplu nu se maninca de obicei- eu am gustat prima data baclava in Dobrogea 9la primul iubit din studentie, un machedon, ualeu ce amintiri mi-a stirnit )) si apoi in Canada.
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
arturicii spune:
Neata,
mi-s chiauna de zici ca am beut toata noaptea.
F frumoasa ceremonia Casatoriei, cei 2 au fost imbracati in costume populare Romanesti apoi s-au schimbat el la papion cu veston si ea in rochie gen anii 30 (ei amandoi sunt actori).
Au avut si ceremonia Trandafirului si ceremonia Nisipului (au schimbat intre ei cate un trandafir caruia i se explicase inainte lista de semnificatii si apoi au turnat in acelasi timp intr-o sticla fiecare cate un nisip, unul mov si unul verde).
Locatia a fost absolut super, in Vieux Port, Les Filles du Roy, noi am fost putini.
Si mai putini cand dupa ceremonie am luat toti cei 5 copii (4 baieti si o fata) si am plecat cu ei de acolo sa mai lasam si pe altii sa Enjoy the moment. Ca erau de-o energie cei 5 magnifici de ne ameteau.
Asa ca i-am adus acasa si a fost ok ptr toata lumea. Am mai mers cu ei la tort.
A, proaspetii casatoriti au petrecut noaptea dinainte si cea de dupa acolo in han. Uau, ce camera au avut.......absolut superba! Un pat cu baldachin, semineu, zero modernitati in ea (ma rog, nici in restaurant nu erau modernitati). Dar tare frumoasa camera, v-o recomand ptr momente speciale.
Ionela, ce bine ca ati gasit sa va mutati, sa aveti un an, cel putin, in noua casa, plin de liniste si fara nici un incident neplacut.
Si pe mine m-ati zapacit cu atatea retete. Cand am aflat ca la mag Bucarest e 20$ un cozonac mai rau m-am suparat si cred ca incerc zilnic pana imi iese. ca de banii aia oi strica eu vreo 5 insa tot imi iese unul.
mamaana, nu dai lectii de "facut cu andrelele" cum zicea bunica mea? Mama e experta in asa ceva, eu nu ma pricep insa cine stie, poate m-oi apuca si eu.
Sa aveti o duminica frumoasa,
Ioana,
Philip 6ani, Yann 6ani, Sabina 20+
nelia spune:
Ione, esti atit de simpatica cind povestesti!
Ana, si eu am facut acelasi lucru cu baclavaua! Cred ca la noi a ajuns de la turci de pe vremea otomanilor, cind ne tot bateam cu ei... or fi ramas unii barbati si s-or fi cuplat cu ale noastre si apoi si-au invatat nevestele sa faca...
Arturicii, absolut superb! Nici nu e nevoie sa vad cu ochii mei ce ai povestit, ca deja am in minte foarte bine totul! Si daca tot ai povestit, vreau sa-ti spun ca si noi avem in cap un scenariu asemanator. Noi nu sintem casatoriti religios si tot vrem sa o facem, dar aminam pentru ca nu vrem oricum. Nu ne deranjeaza, dar uite, ca vrem sa botezam copii si nu putem din cauza asta...
Nu mai ca noi am vrea sa facem in Romania, sa ne cununam la un schit in munti (stim si care) tot in costume nationale, iar seara sa ne adunam toti prietenii la un han traditional, nemodernizat si sa ne imbracam in haine de epoca, cam cum aveau domnitele si boierii pe vremuri! Sa vedem, daca reusim, am fi vrut la 10 ani, dar nu cred ca vom reusi anul acesta.
arturicii spune:
Pai Nelia, uite-ne pe noi la cununia civila in Romania, exact acum 2 ani.
La cea religioasa (o luna mai tarziu, alte costume dar aceeasi tematica)
http://family.webshots.com/photo/2391926150098043591asYePy
Ptr Ro iti zic eu unde gasesti ce costume doriti
p.s. si baietii au fost imbracati in aceeasi tematica, vreau sa zic ca au si haine ptr cei mici
Ioana,
nelia spune:
Arturicii, ce ma bucur, ce ma bucur... ca nu sintem doar noi ! Sinteti frumooooosi! Mai vrea poze! Si aveau si de copiii zici?
Costumele din visele noastre sint un pic altfel, desi am vazut si din astea si ne plac. Nu stiu din ce epoca sint cele dorite de noi, poate un pic dupa ale voastre sau poate catogoria nobiliara e mai jos... Noua ne-a venit ideea cind am fost in Quebec (oras) si am intrat intr-un magazin, ne-am imbolnavit amindoi. Stai sa caut pe net sa vad daca gasesc sa-ti arat, poate sint si din astea in Romania, am iesi mai ieftin, ca si costumele nationale pentru toti 5 ne vor costa o caruta de bani... plus cele de epoca.
Nu gasesc acum nimic pe net, dar ti le descriu un pic. Petru mine este o rochie alba sau crem dintr-un material mai gros care seamana cu inul sau poate chiar in este, simpla, lunga, pe corp, in V pe talie, dar minecile sint piesa de rezistenta: sint strinse pona la cot si apoi largi si lungi. Cred ca stii de care, se mai imbraca lumea pe aici pe la manifestari cu iz frantuzesc... iar pentru barbati camasa cu maneci largi si strinse la incheieturi (ca de spadasin), cu vesta, pantaloni clasici, dar piesele de rezistenta sint camasa, ca ne place la amindoi si tunica ce vine peste vesta... ca un frac, dar mai lung. Erau foarte scumpe, cred ca nobilimea franceza mai ales le purtau, nu stiu in ce epoca, iar eu am vazut la opera si la teatru tineri imbracati asa, superb! Cred ca sint medievale, dar nu sint sigura. Oricum, noua ne plac atit de mult, incit am umbla si pe strada imbracati asa...
Uite, cam ceva de genul asta, dar un pic mai de epoca: http://blog.ifrance.com/atelier-costumes - camasa seamna si rochiar, dar restul sint altfel. Mai ales rochia asta: http://blogimg0.ifrance.com/00/02/67/157465.jpg , in genul asteia mi-ar placea. Dar daca mergi in jos, sint multe rochii, numai ca ce am vazut eu erau mai simple, dar mai stilate.
Noi am fost la biserica, la un concert de colinde, apoi in piata si am cumparat un brad frumos... ieri toata ziua cu dansul si petrecerile, astazi a dus-o Octav pe Agata, cei mici dorm... Nu cred ca mai e cazul sa va spun ca asta-noapte am picat rupta si am dormit dusa, iar acum abia m-am asezat sa ma apuc si eu de terminat lucrarile... pe care, teoretic, trebuie sa le predau pina miine la 5! Si ca am obosit numai cind am vazut teancul de carti...
arturicii spune:
Nelia, pai acolo de unde le-am luat noi erau tone de costume din epoci diferite din "clase" diferite cum zici tu; au si costume populare. Surpriza placuta e ca nu trebuie cumparate; iar pretul de inchiriere e tare prietenos. Insa noi am mai avut cate un pic de retusat la ele (de cusut mai precis), le-am dat la curatat si iaca.
Este vorba de depozitul studiourilor Media Pro, de recuzita lor de dupa filmari.
Tone tone tone de costume.....
E mirific acolo, mie mi-a placut tare; ptr barbati am inchiriat si cizmele.
La ce concert de colinde ati fost?
Vreun targ de Craciun din acela cu cabanute, afara, stiti cumva?
Ioana,
nelia spune:
Multumim, vom tine minte pentru cind o fi sa fie. Am mai rasfoit un pic netul, ca tot nu am ce face, si intr-adevar, medievale sint ale noastre. Eu vreau de mult sa-i iau o camasa si o tunica din aceea lui Octav, dar nu am banii aceia inca... I-am luat una de in topit, peruviana, care seamana cu cele despre care vorbesc, dar e mult mai simpla si subtire, mie alea imi plac si lui fel. Ne-a tunat si ne-a adunat, ar zice soacra-mea... nu-i ajungea unul, acum are doi nebuni, asa ne zice...
Ei, concert de colinde e mult spus, am fost la biserica asta de la linga gura de metrou Lionel-Groulx. Au scoala de duminica in timpul slujbei si ne-ar placea sa le ducem pe fete acolo, sint multi copii romani... A fost slujba de Craciun, apoi a cintat un cor niste colinde, apoi a venit Mos Craciun, dar noi am plecat pentru ca nu cotizasem cu nimic si ne-am simtit aiurea sa stam sa luam doar cadourile... in plus copiii nostri s-au plictisit dupa vreo jumatate de ora si nu mai aveau rabdare... fetele mai ales, ca Lisandru a avut ocupatie, ne-a purtat pe rind toata biserica, apoi s-a bagat intr-un dulapior din ala in care se spovedesc catolicii si atit a mai inchis si deschis usa aia... Si nu lasa pe alti copii (tot de virsta lui) sa intre, ca cica e a lui, aia plingeau... of, numai cu copii sa nu te duci undeva. Asa ca si de asta am renuntat sa-l mai asteptam pe mos si am plecat in piata sa luam brad, acolo alta nebunie, ca fiecare voia altul... asa ca, pina la urma l-am luat pe cel pe care il voiau doi, adica eu si Agata, spre supararea Tudorei si mai ales a lui tati, care trebuia sa-l plateasca si a dat 40$ pe el... al lui era mai ieftin, al Tudorei mai scump si mult prea mare... iar Lisandru voia un ciine, ca era unul pe acolo si nu se mai dadea luta de linga el, l-am luat cu urletele de rigoare... ca si acela era tot al lui. Dar cind ajungi acasa si o parte dorm, iar altii sint plecati, poti spune ca ai fost si la colinde si la luat brazi... daca nu intri in amanunte, poate fi chiar frumos.
arturicii spune:
Hahaha. cum zici tu, daca spui numa de colinde si de brazi ce fain suna!
Vezi, de-aia am luat si eu aseara din restaurant copii ....
Iar de concert, cum ziceam, ai nostri au adormit spre final, dupa ce M-au calarit, s-au agitat si au pus intrebari in gura mare cand cantau mai fain oamenii aia.
p.s. eu ma straduiesc (iar) sa fac cozonac; n-am masini de paine sau alte tehnologii
-acum "suflu" in maiaua aia sa faca nu stiu ce bule
Ioana,