Fulgusori de nov - dec 2009 (184) - Hai Mussica!!!

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dana n. spune:

Am mai scris o data, dar nu stiu daca mi s-a observat postul. Ptr. fetele ai caror bebei au probleme cu colicii...la noi a dat rezultate cu ceai de alaptat baut de mine (fenicul, anason si chimen). Initial am crezut ca este doar o coincidenta. Acum sunt sigura ca a ajutat.

------------------------
Proaspata mamica de baietel!

Albume foto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monis5 spune:

Citat:
citat din mesajul lui dana n.

Am mai scris o data, dar nu stiu daca mi s-a observat postul. Ptr. fetele ai caror bebei au probleme cu colicii...la noi a dat rezultate cu ceai de alaptat baut de mine (fenicul, anason si chimen). Initial am crezut ca este doar o coincidenta. Acum sunt sigura ca a ajutat.

------------------------

Albume foto

Am inteles cu vigantolul
Si eu beau de cand am nascut minim 1.5 l ceai / zi in combinatia de mai sus si intr-adevar am avut perioada scurta de colici. Dar nu credeam sa ajute asa tare. Cum esti asa sigura?

monis si piticutzul Santiago (Iulian 02 nov '09) il asteapta pe Mos Craciun

poze de azi de ieri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana n. spune:

Citat:
citat din mesajul lui monis5

Citat:
citat din mesajul lui dana n.

------------------------

Albume foto

Am inteles cu vigantolul
Si eu beau de cand am nascut minim 1.5 l ceai / zi in combinatia de mai sus si intr-adevar am avut perioada scurta de colici. Dar nu credeam sa ajute asa tare. Cum esti asa sigura?

monis si piticutzul Santiago (Iulian 02 nov '09) il asteapta pe Mos Craciun

poze de azi de ieri

Pai am simtit-o pe pielea mea Beam regulat acest ceai. Am avut o perioada in care am uitat de el...atunci David a avut dureri zilnic. Cum am revenit la ceai, au disparut si durerile puiului meu. Si vad ca nu revin. Doamne ajuta sa nu mai avem probleme.

------------------------

Albume foto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Citat:
citat din mesajul lui monis5

Ziceati de calciu / vigantol etc.
Eu am intrebat pediatrul cum devine treaba cu vigantolul si cu calciul pe care alti pediatri il recomanda - si vad la voi ca sunteti multe tare in cazul asta - si mi-a spus asa: ca pe vremuri se administrau injectii care contineau doze f mari de vit. D si de aceea odata cu injectia se dadeau si 10 zile de calciu. Acum, calitatea vigantolului este ca are continut mai mic de fixator de calciu si il foloseste pentru fixare pe cel din laptele de mama. Daca ii dai suplimentar calciu, tot ce obtii este munca suplimentara a rinichilor copilului care trebuie sa elimine excesul de Ca (n-a pomenit nimic de faptul ca s-ar depune suplimentar aiurea).
Asta e ce am inteles / retinut eu. DianaR poti te rog sa-mi spui tu ce pozitie ai vis-a-vis de ce scriu eu pe aici? sa nu scriu tampenii
Si legat de tremurul barbiei, acelasi doctor zice ca trece si intr-adevar acum ii tremura f rar, fata de cand era mic de tot si eu nu i-am dat nici un calciu in plus.
Pare asa dificila hotararea asta, daca ii trebuie sau nu Ca suplimentar, adica sunt avantaje si dezavantaje si intr-un caz si in altul. Si daca doctorii nu se pot pune de acord... ce ma mai astept eu de la mine care sunt complet profana..?
[

Imi place pediatrul tau! O explicatie logica si cat de poate de medicala (asta in complet contrast cu zeruitul laptelui, de Romania, tara tuturor contrastelor ). Parerea mea personala e ca nu e nevoie de supliment de calciu la copii nascuti la termen din mame la randul lor fara probleme cu calciu. Se justifica eventual la prematuri care sunt si buni candidati la rahitism si da, desigur in cazul dozelor depozit de vit D3 injectabil. Tremuratul barbitei si al picioruselor etc e ceva normal la nou nascuti care au un sistem nervos in formare.

Acum, parerea mea de ce se recomanda asa usor calciu: din motive de relatie medic-mama: vine mama la cabinet, ca-i tremura barbita lui bebe, daca ii spun ca e ceva normal, o sa treaca cu varsta, pot trece ca un medic slab, care habar n-are (ca de medicul vecinei i-a zis ceva de calciu etc) sau care nu e dispus sa ia masuri. Asa ca ii spun sa-i dea calciu, prea mult rau nu-i face si multumesc si mama. La fel si cu antibioticele la orice viroza, oh, d-rul asta nu-mi da antibiotic, ma duc la altul care-mi da sau medicul asta tot o tine cu alaptatul ma duc la altul sa-mi scrie lapte praf ca sa creasca bebe meu ca-n povesti etc.
Bun mai e si varianta ca pur si simplu asa crede el ca e potrivit sa prescrie in cazurile asta, in definitiv suntem toti oameni, mai mult sau mai putin bine pregatiti. E mai simplu sa aplici ce ai invatat de la altii mura in gura decat sa studiezi, din pacate. Si scoala medicala veche din romania moare greu.
No deci asa cu petrecerea...

Diana cu Vlad(16.05.04)(bebelus, copilas)&Timeea (18.05.06) & Teodora (11.11.09)
Filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurairina13 spune:

si eu beau ceaiul de stimulare si vad ca rechinila nu are colici.Poate chiar o fi de la ceaiul asta, e drept ca nu am facut o legatura intre si intre....

PROASPATA MAMICA DE RECHINAS

rechinas in pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns strumfy_12 spune:

Salutare!!!
Am si eu cateva intrebari mai ciudate...cum se simt contractiile dureroase? E posibil sa se rupa apa si sa nu iti dai seama? Cam cata "apa" curge? In afara de contractii dureroase regulate, si ruperea apei cum imi mai pot da seama dak urmeaza sa nasc?

40+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Hai Mussica!

Felicitari Camelia!

Azi am avut timp de forumuit la greu bebelina mea a dormit toata ziua si a supt la 5 ore , probabil ma paste un puseu de crestere zilele astea si atunci sa te tii! Asa pateam si cu cei mari...

Diana cu Vlad(16.05.04)(bebelus, copilas)&Timeea (18.05.06) & Teodora (11.11.09)
Filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurairina13 spune:

strumphy, desi nu am nascut normal cu travaliu iti scriu si eu ce am mai auzit..: diaree, dureri suspecte de burta-altele inafara de cele ca de menstruatie, voma, pierdut dopul ..

PROASPATA MAMICA DE RECHINAS

rechinas in pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shtephy spune:

Diana si Iusti a dormit toata ziua,dar el cam asta face ca e mic inca.Poate te lasa mereu micuta ta sau macar din cand in cand sa stai de vorba cu noi.Piticii ce fac?Pregatesc serbarea sau au avut deja?

_
Ramona , mamica Stefaniei(20nov2006) si a lui Cezar Iustin (4 dec 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crlp spune:

multumesc tuturor fetelor pt. incurajari
mi-a venit sotul acasa cu darul de la munca, o cutie plina de bunatati
a intrat in vorba cu mine

acum 1 min a tinut sa-mi atraga atentia ca nu am sters praful si ca intind coarda...tot eu...cred ca nu mai este sanatos la cap ca nu gasesc alta explicatie
mi s-a luat de el...

38+ cu ingerasul Matei

Mergi la inceput