Sarmalele de Craciun si secretele lor!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Oala de lut - inclusiv capacul se pun intr-o galeata plina cu apa , sa fi acoperite total, cu 24 ore ianinte de utilizare. Se pune ori pe foc pe plita de metal, ori in cuptor. Astfel nu crapa.
Eu folosesc carnita de porc, calesc initial ceapa, pun marar maruntit, orez bob lung, mult bulion si cateva fire de cimbru printre sarmalute. Neaparat varza murata ! Si eu pun costite afumate

-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
NU RAMANE INDIFERENT !
BOGDAN

si
DAVID

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antosit spune:

Citat:
citat din mesajul lui delsim



Am luat din Bucovina oala de lut. Cum o pregatesc inainte?

Delia

"Ceea ce suntem contribuie mai mult la fericirea noastra decat ceea ce avem." Schopenhauer


Eu pe a mea o tin 30 de minute in apa inainte de a aseza sarmalele in ea, la cuptor dau drumul doar cand sunt gata cu toate si neaparat foc mic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Citat:
citat din mesajul lui valentinag

Fierte la foc mic,pe plita daca se poate.

"La vita e bella"
www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea


la foc mic in cuptor ies si mai bune varza le da un gust aparte, parerea mea si un pic de afumatura nu pune malai ca nu cred ca merge, incearca mai mult ou sau albus, un pic de apa si la sfarsit cand sunt gata pui un pic de bors sau zeama de lamaie. Pe fundul cratitei mama punea multa varza tocata si suc de rosii.

Ce faci te si face. Ce spui sa si infaptuiesti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns baby-boom spune:

Sarmalele cu malai in compozitie sunt altceva. E de fapt un fel de compus al malaiului, care se obtine la moara dupa ce macina porumbul. Se cheama pasat si intradevar sarmalele cu pasat sunt tare speciale. Se mai fac la tara, uneori, bunica mea face asa ceva, este o reteta romaneasca traditionala din cate stiu eu. Nu am mai mancat de ani buni, dar sunt bune tare. Pasatul se foloseste in loc de orez, sau combinat cu acesta, si fiind foarte sec se fierbe si carne tip kaizer in oala sau sorici cu putina grasime. Bune sarmalele astea!

Florina, mama de Elise(9 iulie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

aaa...uitasem de sorici, mama ce-mi place(adun mereu de e costita afumata si-l tin inchis bine in congelator cand fac sarmale, mereu il pun)

Monica-Elizabet

Retete in imagini

Impresii, pareri, retete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Cu malai nu stiu,n-am facut niciodata!Eu pun carne de porc,nu ou,oul intareste,leaga compozitia, e bun la chiftele,la perisoare,dar eu sarmalele le vreau fragede,pun ceapa multa,ca-i da savoare,dulceata carnii,suc de rosii,putin orez,delikat,un pic de piper,o crenguta de cimbru si costita afumata!Eu le umplu cu zeama de varza si apa,jumi juma,daca e varza acra rau.daca nu doar zeama!De Craciun intotdeauna le fierbem pe plita,la foc miiic!Cu mamaliga si smantana

"La vita e bella"
www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANITA75 spune:

eu nu pun in sarmale decit ceapa,sare , orez , piper si putin cimbru ii da o aroma aparte ,alte condimente nu pun cum ar fi cele de la plicuri
am oala de lut care este f buna ,da sarmalelor alt gust mai bun ,abia astept sa le fac

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Vali, n-am vrut decat sa zic ca ptr mine sunt mai bune in cuptor decat pe plita, desi mama le facea tot pe plita

In zona de unde vin eu se pune ou la sarmale, si daca adaugi si apa in carne (asta am aflat-o acum cativa ani ) iese frageda compozitia.

Ce faci te si face. Ce spui sa si infaptuiesti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

acum ceva timp pe 1 dec am mancat sarmalute facute numai din carne de vita(am ajutat si eu la facut) le-am facut asa fiindca printre invitati erau si musulmani si atunci nu puteau manca porc...
d-nele pe care le-am ajutat au pus in sarmale si morcovi rasi pe razatoarea mica, mai mult ulei, apa calda si nu au iesit delok uscate...iar morcovul nu se simtea sau vedea

Monica-Elizabet

Retete in imagini

Impresii, pareri, retete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Macrina spune:

POate sa ma ajute si pe mine cineva cu impaturitul sarmalelor? Sa-mi dati un link pe youtube sau oriunde stiti, numai sa invat si eu sa le fac, pentru ca mie imi ies cat pumnul, habar n-am cum sa tai foaia si sa le fac micute, e un esec de fiecare data cand incerc si sunt frustrata
Mersi

Mergi la inceput