Sarmalele de Craciun si secretele lor!
Buna,
marea majoritatea cred ca apreciati sarmalele, fel de mancare nelipsit de pe masa romanilor in aceste zile de sarbatoare. Fiecare dintre noi, asa in timp, le-a tot degustat cu diferite ocazii, facute de diverse persoane (calificate mai mult sau mai putin )si cu siguranta ca am constatat ca.... nu toate sunt la fel!
Intrebarea mea ar fi :care ar fi secretul acelor sarmalute care parca "se topesc" in gura?
Anume : dozare cantitati, ingrediente, alte adaosuri, timp si mod de fierbere ? Altceva ???
Carmen
Raspunsuri
szivarvany spune:
Oala de lut
-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
NU RAMANE INDIFERENT !
BOGDAN
si
DAVID
valentinag spune:
Fierte la foc mic,pe plita daca se poate.
"La vita e bella"
www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
ni-na spune:
Pe cele de varza le tin ore bune in cuptor,la temperatura de aproximativ 100 grade.Amestec vita cu porc si pun sub frunzele care tapeteaza oala un pic cimbru.
Delphinas spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mamagiuliei Oala de lut ------- Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela ------- www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma "Stelele care cad nu pier, Stelele care cad se duc pe un alt cer" NU RAMANE INDIFERENT ! BOGDAN si DAVID |
DA...in cuptor la foc mic, sa se faca ele in voie.
eu pun la fiert cateva crengute de cimbru, printre ele bucatele-fasii de kaiser sau chiar sorici. le umplu de fiecare data cu apa cand au nevoie. iar pe cele cu frunza de vita la acresc cu bors. si cand sunt aproape gata, torn si niste suc de rosii si mai las in cuptor.
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Povestea unui Licurici
Infertilitatea este o boala
Sa fii domn e o-ntamplare, sa fii OM e lucru mare
Ce-ai sa faci cu atata ura daca viata isi inchide maine portile??
baby-boom spune:
Eu "sarmalesc" cu varza murata, neaparat, altfel nu-mi plac . Si pe langa cimbru mai tapetez cu marar, ambele uscate si pe crengute, daca se poate. Carnea tocata e amestec, porc si vita, iar legumele(ceapa, morcov, ardei) le prajesc impreuna cu orezul pana se auresc toate, ca sa nu se "floscaiasca" orezul de la atat fiert pe urma. Secretul e si sa dozezi dupa bunul plac nivelul de carne cu acela de orez, care mai mult, care mai putin sau egale. Nu lipseste afumatura, de preferinta un ciolan afumat, daca nu mai gasesc de cumparat iau orice afumatura, chiar si costita, dar nici soricii delivery de la bunica. Si apoi ore intregi de fierbere, la foc incredibil de mic, in apa amestecata cu suc de rosii home made, din care maia daug pe amsura ce se evapora. Siin mare acestea duc la sarmalutele care mi se topesc in gura .
Pofta mare si spor la sarmalit!
Florina, mama de Elise(9 iulie 2004)
Anuska spune:
Eu mai adaug atunci cand sunt aproape gata un pahar de vin alb, le da parca un fel de rafinament....
*********************************
Poze cu familionu'
Povestea nasterii Anei 17.03.2000
Povestea nasterii Teodorei(bb2) 8.10.2004
monica-elizabet spune:
eu am renuntat la carnea de porc in sarmale, le fac fie din piept de curcan fie din pulpe de pui sau curcan...ies delicioase,( Iaca dovada ) si da...oala de lut e minunata...(eu nu o am ) :( insa mama le face si ea si au alt gust
Monica-Elizabet
Retete in imagini
Impresii, pareri, retete
carmen1967 spune:
Buna,
multumesc tuturor pentru sugestii. O sa incerc sa fac un "melange" din toate si sa vad ce va iesi ...
Altceva:
- personal imi pare ca vita le face mai "aspre"
- orez inflorit sau nu , apa in compozitia de carne?
- cineva imi sugera ideea de ceva malai in compozitie?
Ce parere aveti?
Carmen
delsim spune:
eu pun apa in compozitia de carne, foi de dafin si un pic de cimbru printre ele, kaizer, suc de rosii;intai le fierb si apoi inca o ora jumate la cuptor.
Am luat din Bucovina oala de lut. Cum o pregatesc inainte?
antosit spune:
Eu folosesc pt compozitia de carne pulpa de porc si kaiser afumat(parti egale date la masina!)ceapa cat mai multa, o cescuta de orez,cimbru, delikat si pasta de tomate.
.......si in oala de lut la foc mic-mic, neaparat!!!