Bobocei de sep-oct 2008 (232)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elly_16 spune:

Seara buna
Babytza LA MULTI ANI sotului tau , iar mamei tale multa, multa sanatate!
Khristin bine ai revenit!
In seara asta a venit si la mine Mos Nicolae (cam tarziu... dar mai bine asa decat deloc)

Mamica de Bianca Maria
Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abe spune:

ada tocmai azi am facut un maldar de turta dulce. e prima data cand fac, mi s-a intarit ca piatra, dar cica asa se face imediat dupa ce o scoti, apoi in doua zile se inmoaie. si poti sa o tii si doua luni. bunica-mea facea cand eram mica si mergeam lunile de vara undeva la munte si mancam toata vara din ea.
uite asa:
1,7kg faina
800 gr zahar
360gr miere
9 oua
9 linguri ulei
1 lingurita cuisoare macinata
3 lingurite scortisoara
coaja rasa si sucul de la o lamaie
praf de copt
zahar vanilat

se amesteca cu mixerul ouale cu zaharul (trebuie amestecate foarte bine), apoi, amestecand in continuare se pun toate ingredientele mai putin faina. dupa ce ai o compozitie omogena incepi sa pui faina si mixezi pana poti, iar cand devine prea groasa incepi sa framanti cu mainile. dupa ce obtii un aluat omogen, lasi cateva ore si apoi intinzi si tai cu forme (eu nu le-am gasit si am folosit formele de sortatorul mariei) pui la cuptor la 160-180 grade si lasi vreo 20 minunte. te mai uiti tu ca tre sa fie maronii. poti sa ungi cu ou pe deasupra (cu albus cred...) dupa cum cred ca se vede nu-s vreo gospodina de succes, dar asta am facut=o azi si a iesit ok (cel putin asa parea la primul test, adica imediat ce am scos-o). acuma nu pot gusta din ea ca-mi raman dintii acolo,dar astept sa se inmoaie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelynna82 spune:

Piolica moa ce bine arata praji si turta dulce delicioasa

Laura lasa ca dupa ce ii trece sperietura nu va mai plange, va am cu drag

Elly nicioada nu e prea tarziu

Abe tare mult mi-a placut cum ai povestit, notat reteta , e mai bun untul decat uleiul, iese mai frageda putin

de Crina Alexandra www.onetruemedia.com/shared?p=6c29da1dcaea711431a9cb&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Din boboc in CRIN
Atat de mare sunt

Mergi la inceput

babytza sa-ti traiasca sotul!!

andy.p maria nu se sperie de straini, chiar e foarte prietenoasa cu ei. dar, referitor la AC, ea plange ingrozitor cand dau drumul la aspirator, ii e frica de el. daca il aude din alta camera e ok, dar daca-l si vede e dezastru. nu stiu ce-si inchipuie ca ii/imi face...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

abe, multumesc de reteta. Cat de multa iese? Cam cat de groasa intinzi foaia?
Eu sunt si mai bata la gatit, si nu am nici cuptor... da-mi cumpar luna asta, si prestez tot ce n-am prestat de 7 ani de cand nu mai am cuptor.

De fapt...sunt o gospodina desavarsita, daca am facut eu pana si ciorba de peste si mamaliga la cuptorul cu microunde (nu de alta, dar vreo 3 din 7 n-am avut nici plita, doar MW...)

Gaia, mumã pentru voi:
Bebeloi si Bebedoi , poveste despre inceputuri

Mergi la inceput

angelynna multumesc. sunt la inceputul inceputului in ce priveste gatitul, asa ca sfaturile celor priceputi sunt foarte bine venite

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piolica spune:

Omuleti din turta dulce:

Ingrediente :

175 g de faina
1 lingurita de cafea de bicarbonat
1 ou
60 g de unt
90 g de zahar
2 linguri de miere lichida
1 lingura de mirodenii pt turta dulce (se gasesc la ikea), daca nu gasiti puneti putin ghimbir, putina scortisoara, cuisoare, nucsoara si ienibahar (cit sa iasa o lingura)

Préparare :

1. Se topeste untul, se adauga zaharul si mierea.
2. Intr-un castron se amesteca faina, bicarbonatul si mirodeniile. Se adauga preparatul de la pct 1.
3. Se adauga oul.
4. Se mixeaza bine totul si se formeaza o bila de aluat.
5. Se pune la frigider o jumatate de ora.
6. Dupa aceea se intinde foaia de aluat (cam de 2 mm) pe un plan tapetat cu faina Se taie figurinele cu forme speciale.
7. Se pun pe o tava in care s-a asezat o hirtie sulfurizata tapetata si se coc la 200° timp de 10 min. Se urmareste coacerea, trebuie sa fie putin aurii si nu maronii. Se scot din cuptor si se lasa citeva minute in tava, altfel se sparg.
8. Cind s-au racit se decoreaza cu zahar glasat. (1 albus de ou se bate spuma. Se adauga usor 200 de g de zahar pudra si sucul de la jumatate de lamaie). Spuma asta se pune intr-o mica punga de plastic careia i se taie un colt (coltul taiat tb sa fie fff mic, ca dungile facute din zahar glasat sa nu fie f groase).
9. Se pot pastra timp de 2-3 saptamini intr-o cutie de metal. Eu pun hirtie sulfurizata intre fiecare strat de biscuiti de turta dulce.

Piolica si Lizuca (12.09.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

sarumana!

Gaia, mumã pentru voi:
Bebeloi si Bebedoi , poveste despre inceputuri

Mergi la inceput

pai mi-a iesit destul de multa, adica am pus la copt de 4 ori (miroase in casa a craciun ). la inceput am banuit ca-i gresita reteta (cu atata faina), mai ales ca venea de la bunica-mea de 91 de ani dar se pare totusi ca memoria ei e mult mai tare decat simturile mele gastronomice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piolica spune:

abe, citi omuleti ti-au iesit? Doamne, ce cantitati ai facut! Esti super tare!
Sint tari la inceput, crocanti, insa pune-i intr-un recipient din metal (gen cutie de biscuiti) si intre fiecare strat pune hirtie sulfurizata, din aia pt copt. In citeva zile nu vor mai fi asa de tari.
Eu nu-i las sa se faca maronii, ci sa fie aurii. (Bine, am facut numai o data, acum 2 ani, ma cam umflu in pene aiurea...)

Laura, bine ai revenit! Ma bucur sa te citesc din nou! nu stiu ce sa-ti zic de bobocica, ai vorbit cu pediatrul ei? Poate e numai o toana, dar, sincer, nu stiu ce sa-ti spun, Sper ca fetele celelalte sa te ajute mai mult. Pupicei multi!

Piolica si Lizuca (12.09.2008)

Mergi la inceput