Cum dispare un ovar

Cum dispare un ovar | Autor: ellinia

Link direct la acest mesaj

Ieri am fost la control si am primit o veste soc - dr. mi-a zis ca nu-mi gaseste ovarul drept .... Oare cum e posibil? Am facut zeci de ecografii de-a lungul timpului, am nascut, mi-am pus sterilet, am avut anexita in partea dreapta (????) si acum, dintr-o data, nu il mai am? Dr. mi-a zis ca nu stie ce explicatie logica sa-mi dea. Singura explicatie atunci cand dispare un ovar ar fi in cazul unei sarcini extrauterine, ceea ce nu e cazul la mine ...
Trebuie sa precizez ca dr. la care am fost este un dr. bun, nu am fost la vreun amator ... Si imi tot zicea in timpul ecografiei ca nu vede ovarul drept - pana mi-a confirmat in final - nu mai am ovarul drept!
Cum e posibil? Ca doar nu s-a topit!
Am cautat si informatii pe net, nu prea am gasit ceea ce ma intereseaza, chiar nu stiu ce sa cred.
Poate ma ajutati cu vreo informatie, mai stiti pe cineva care a patit asa ceva.
Multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Cristina, la ce medic ai fost? (daca poti spune)
Eu as zice sa te calmezi, sa stai sa treaca sarbatorile si sa iti faci o programre la Iasi.

Licitatie pentru tricou 'Dependent DC' - salvati o viata!

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Fotografiile noastre Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexa Ioana spune:

exact asa am patit si eu. am mers la o "mare ginecoloaga" de la noi din urbe, la care am ajuns foarte greu, pentru un control. tot asa mi'a zis, dupa vreo 10 minute de cautari la echo "doamna, dumneavoastra stiti ca nu aveti ovarul drept?". am ramas socata, iti dai seama. nu era prima echo, si stiam clar ca un organ nu dispare pur si simplu.
asta era intr'o vineri dupamasa. marti, deci 4 zile mai tarziu, eram in urgenta cu dureri ingrozitoare de abdomen, in partea dreapta. dupa cateva secunde la echograf, medicul de garda mi'a spus ca am un chist torsionat pe ovarul drept... (si de atunci ovarul "disparut" a mai produs multe chisturi, deci... e acolo, bine-merci)
concluzia mea a fost ca doamna doctor respectiva pur si simplu nu a vazut ovarul. poate era mascat de o ansa a intestinului, cine stie...
parerea mea e sa mai mergi la un medic, sa se mai uite o data cu alt echograf...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

ori Dr nu s-a priceput sa-l vada, ori te-au rapit extraterestii si ti l-au furat (scuze, dra nu m-am putut abtine). Singurul sfat pe care ti-l dau este sa nu tragi niciodata o concluzie legata de sanatatea ta, sau a celor dragi inainte de a consulta minim 3 medici, astfel incat macar 2 diagnostice sa coincida (crede-ma, stiu ce vorbesc pt ca in viziunea unora eu trebuia sa fi murit pana acum in minim 3 moduri groaznice)

mamica de sef mic (08.09.2006)
Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

E acolo, la locul lui, poti sa fii sigura!
Acum vreo 10 ani, un doctor din Iasi, cel mai mare echografist la ora actuala din ce-am mai citit pe forum, tot asa, la echo nu mi-a gasit un ovar si pur si simplu a scris pe fisa "ovarul drept sau stang inexistent"!
Am inteles ca pe d-nul dr. il insela aparatul, dar atitudinea lui n-am inteles-o si mi se parea ridicola insistenta cu care incerca sa ma convinga ca eu n-am decat un ovar. A chemat o alta dr. care avea cabinet alaturi ca sa-i arate si ei "ciudatenia" si a ridicat si ea din umeri. Pai nu era mai de bun simt sa scrie ca ovarul nu poate fi vazut la echo si gata si sa-l descrie doar pe celalalt? Mai fusesem la controale inainte si am mai fost si dupa si amandoua ovarele erau acolo si sunt si in ziua de azi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Laura, am fost la Poparlan. Asa am zis si eu, ca oricum trebuie sa merg si la endocrine, dupa sarbatori merg la alt doctor.
Multumesc de raspunsuri, m-am mai linistit. Vad ca ati patit-o si voi si pana la urma era bine mersi la locul lui. Uf, poate nu a vazut el bine la ecograf.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Pe mine ma mai intreaba doc care ovar e lipsa sa nu mai caute dupa el , eu avand 1 sg ovar.
Insa am mers si eu la medici care ba nu au vazut un chist care acoperea intreg ovarul, ba au scris ca am un chist acare acopera intre uter plus ambele ovare ...

-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
NU RAMANE INDIFERENT !
BOGDAN

si
DAVID

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ellinia

Laura, am fost la Poparlan.

Te-am intrebat pt ca am intuit ca la el ai fost. Cica e tipic pt el sa dea 'dignostice soc' ca apoi sa te cheme la tz investigatii costisitoare ca in final sa 'te repare'. Zic si eu din auzite.

Licitatie pentru tricou 'Dependent DC' - salvati o viata!

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Fotografiile noastre Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

E clar ... imi fac un dosarel cu toate hartiile si toate analizele si dupa sarbatori caut un doctor unde sa ma duc sa-mi explice fenomenul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nona_denis spune:

Matusei mele i s-a spus in urma ecografiei ca splina e ok.
Numai ca o scosese cu vreo 5 ani inainte....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisellino spune:

laura, exact asa ma gandeam si eu ca a fost saraca ellinia la poparlan, varianta "ciomu" pt femei e vestit si la noi in bicaz pt tratamentele si diagnosticele lui.
eu merg de ani buni la rugina si sunt super multumita, adica am inceput cu poparlan si tataru si am ajuns la rugina, care mi se pare destul de bun.ellinia daca ai timp programeaza-te acolo ca nu o sa regreti chiar e bun medic.
te pup si mai scrie ce ai rezolvat
tare faza cu extraterestrii

ajutor pentru robi: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=144576

Mergi la inceput