ceva nou, saptamanal

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Allure spune:

Capra cu 3 iezi interesant articolul postat de tine...exact asa gindesc si eu...creierul inceteaza sa mai functioneze daca nu il soliciti cu activitati/ idei noi si eventual ajungi sa functionezi pe pilot automat. Asta inseamna moartea neuronilor care la batrinete se traduce prin Alzheimer.
De aceea pacientii cu lobotomie (extractia chirurgicala a lobului frontal raspunzator cu procesarea ideilor, noului, invatatul a noi deprinderi) traiesc bine mersi in virtutea reflexelor acumulate pina la momentul operatiei. Naspa, nu? Sa traiesti ca si cum ai avea lobotomie...

Eu am decis ca nu vreau sa traiesc din reflexe si incerc sa fac ceva nou in fiecare zi, ca sa-mi stimulez creierul: ma spal pe dinti cu mina stinga, desi sint dreptace, citesc chestii de interes care imi provoaca intrebari si dorinta de a cauta raspuns, merg la servici pe partea opusa celei de obicei sau daca am timp, pe alt traseu, etc.

Cel mai tare mi-a placut cind m-am apucat de facut prajituri acum vreo 2 ani. Toata viata am crezut ca sint inapta, ca e foarte greu sa faci cakes and pies, muffins and stuff...Si cind am luat taurul de coarne sau mai bine zis retetele de pe internet si m-am apucat...oooh...nu stiu ce imi place mai tare: sa le fac sau sa le maninc!
Acum am renuntat ca deh...am decis ca zaharul nu are ce cauta in alimentatie Dar mai fac la zile mari...

De crosetat m-am apucat cind eram la colegiu si eram in sesiune...ma apuca un chef de "andrelit"...as fi facut orice decit sa invat!
Mai am si acum niste mohair superb dar nu am timp sa mesteresc :(

Yoga a fost una din chestiile care m-au ajutat sa ies din monotonie...orice fel de challenge.

Mai nou imi place sa testez cu diferite combinatii/ arome de ceai (flori de tot felul)...senzatiile noi se pun si ele, nu numai activitatile in sine. Imi plac cele olfactive in mod deosebit

In rest, vorba poetului "toate-s vechi si noua toate"...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

True health is a journey not a destination, a process not an event, a habit not a diet.

"To lengthen thy life, lessen thy meals" Benjamin Franklin

"Man, you can do anything for 30 seconds!" Tony Horton, P90X

www.youtube.com/watch?v=fbwO7RAfwS4&feature=related/" target="_blank">my target :)

www.flickr.com/photos/42726167@N06/sets/" target="_blank">halfway there

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinutza00 spune:

allure, uite un site de dulciuri vegan, fara zahar
http://floridecires7.blogspot.com/search/label/desert

Ce combinatii de ceai uri iti plac? Am incercat si eu ptr prima data saptamana trecuta ceaiul de roobois.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Tzop si eu.
Tricotatul e cel mai sigur mod de relaxare al meu. Am incercat diverse metode de relaxare ( ah, sa nu ma luati cu yoga, ca nu mi se arata deloc, nu imi pot goli mintea, parca mai rau imi curg gandurile) si ma enervez atat de tare cand imi am neuronii incalciti si imi screm mintea sa vad cum sa ii descalcesc. Eh, uite ca am gasit metoda. Tricotez in fata focului din semineu. Merge minunea.
Acum de Sarbatori imi place foarte mult sa fac ornamente de brad.
Dooku, sotul ne face sushi. Mi-a zis o tipa ca cica barbatii fac sushi, nu femeile. Si fu in avantajul meu .
Allure, am doua maini stangi la prajituri. Prima mea tentativa de a face prajituri a fost rulada. esec total. Iar de ceai ... sunt innebunita dupa cel de jasmine.
Ce imi doresc sa invat sa fac e ... sapun. Sunt innebunita dupa sapunurile de casa. Au astia la un magazin niste sapunuri asa de mirositoare ca mi-e asa ciuda ca sunt scumpe si nu imi permit sa le iau sa le folosesc zi de zi.

Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capra cu trei iezi spune:

Citat:
citat din mesajul lui alinutza00

Ce combinatii de ceai uri iti plac? Am incercat si eu ptr prima data saptamana trecuta ceaiul de roobois.

alina
david nazdravanul (11 mai 2004) si toma (20 ian 2007)
http://community.webshots.com/user/alinutzza77

si eu am incercat ceaiul de rooibos dupa ce am citit "agentia de detective" si "lacrimi de girafa" si tanti detectiva bea intr-una ceai de rooibos !

capra cu trei iezi cucuieti, si ce cucuieti!

IUBESTE SI FA CE VREI!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

Conchita interesant subiect.

Uneori si eu simt nevoia de ceva nou, sa fac ce n-am mai facut de mult sau niciodata.

Chiar azi m-am apucat sa pictez unghii ca nu o mai facusem de mult.

Mi-am pus la uscat coji de citrice sa fac aranjamente mirositoare si sa nu mai dau banii pe cele din comert.

Astept cu interes sa primesc din tara cateva carti sa ma puc de citit ca in ultimul timp nici nu prea am mai avut ce ,dar nici timp.Acum profit ca-s mai libera si as vrea sa fac cat mai multe.

Mi-ar place si mie sa invat sa croiesc,nu cine stie ce,dar as vrea sa-mi iau o masina de cusut, macar chestii elementare sa fac.

Si mai nou m-am inscris la un "curs" online de a invata arta macheajului

Pentru moment cam atat ,dar am sa va urmaresc sa vad voi ce faceti si ce mai pot invata de pe la voi.

"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)

Mergi la inceput

Citat:

alina
david nazdravanul (11 mai 2004) si toma (20 ian 2007)
http://community.webshots.com/user/alinutzza77

nice blog! dulcele e dulce indiferent ca vine din zahar rafinat sau sirop de agave...nitel mai sanatos dar tot calorii sint si alea
o sa fac sigur ceva de pe acolo de Craciun. Thanks!

cu ceaiurile...hmm...imi place si mie Jasmine, am de la mama lui adus din China, foarte scump, o bunatate!!! miroase a parfum!
rooibos il stiu de mult, e bunicel...imi place si Chai mai ales amestecat cu lapte (putintel, ca ma irita lactoza dar nu ma pot abtine) are un gust de Christmas de la cinnamon si cloves

mai nou mi-am cumparat rose buds (bobocei de trandafir rosu) si combin cu flori de galbenele...o nebunie! si sanatos, nu mai spun!

flori de soc, salcim, urzici, hibiscus, teiul il iubesc de nu mai pot...am un ceai verde "vanilla oolong" care merge vara pe post de iced tea, zici ca e cafea cu aroma de vanilie, SUPER! nu-ti mai trebuie cafea daca il gusti...

toate ceaiurile mele sint flori 100%, nu mai beau nimic la plic...alea sint surogate. si musai ceaiul se face in ibric de portelan sau sticla cu apa plata nu de la robinet.

imi place sa pun fresh ginger in ceaiul de tei cu lamiie si miere...oooh...fintina tineretii fara batrinete si vietii fara de moarte am avut acum 3 ani o prietena in vizita al carei logodnic era neamt si l-am servit cu un astfel de ceai, el fiind foarte racit in ziua aia...imi spune prietena ca mereu isi aduce aminte sotul ei (s-au casatorit intre timp) ce ceai minunat i-am facut si ce bine s-a simtit dupa el e ceva sa te pomeneasca lumea pentru o cana de ceai...!

eu cind vreau ceva pentru sufletul meu asta fac: o cana de ceai aburind si o carte si ma bag in pat sub patura, citesc pina ma ia somnul
ah! musai sa fiu singura acasa...sa nu aud nici musca

True health is a journey not a destination, a process not an event, a habit not a diet.

www.youtube.com/watch?v=fbwO7RAfwS4&feature=related/" target="_blank">my target :)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ciuf

Allure, am doua maini stangi la prajituri. Prima mea tentativa de a face prajituri a fost rulada. esec total. Iar de ceai ... sunt innebunita dupa cel de jasmine.
Ce imi doresc sa invat sa fac e ... sapun. Sunt innebunita dupa sapunurile de casa. Au astia la un magazin niste sapunuri asa de mirositoare ca mi-e asa ciuda ca sunt scumpe si nu imi permit sa le iau sa le folosesc zi de zi.

asa am fost si eu...credeam ca "prajituritul" e o filozofie ascunsa mie dar nu e deloc asa...incearca si tu niste retete mai usoare pina prinzi spilul... de exemplu muffins: amesteci ingredientele, le pui in forme si le bagi la cuptor, that's it!
daca reteta e straightforward imposibil sa nu-ti iasa.
asta e o reteta bestiala:
http://allrecipes.com/Recipe/Jumbo-Fluffy-Walnut-Apple-Muffins/Detail.aspx
(cantitatea de zahar eu o reduc la jumatate...iese ok)
mai mult dureaza pina masori si pui toate ingredientle in ordine, pe urma e floare la ureche.
nu spun cum miroase in casa de la scortisoara aia cu mere
cred ca e combinatia mea favorita...
un muffin mic dimineata la o cafeluta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns herra spune:

Citat:

Branza de burduf pastrata in coaja de brad ati papat? Yaaamy

da, delicioasa, dar nu am mai gasit de muuult, e un gust din copilarie - tinerete...

Eu
stau pe tarm si-sufletul mi-e dus de-acasa.
S-a pierdut pe-o cararuire-n nesfârsit si nu-si gaseste
drumul înapoi. (Lucian Blaga, „La Mare”, 1919)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinutza00 spune:

O data pe an mai urca socrii la stani , sus la munte, si ne mai rasfata cu branzica asta, plus cas dulce un picut afumat, o alta delicatesa :). La vara sper sa duc si copiii pe acolo...

allure, asa i, dulcele e dulce, dar zaharul rafinat e muuult mai periculos decat cel siropul de agave, mierea sau zaharul brun (atentie, in Ro unii vand zahar alb caramelizat drept zahar brun) . De cand am citit acum vreo 4 ani ca zaharul alb impiedica absorbtia calciului (plus multe alte efecte nedorite) am renuntat total la el.
Am cautat azi ceaiul de vanilie, am gasit doar ceai verde cu vanilie, dar la pliculete, tb sa ajung in erboresterie (echivalentul plafar ului aici) pentru cel natural, din flori.
Tu il bei indulcit? Cu ce?
Si mie imi place f mult cel de tei. Mama unei prietene machedoance m a invat ca la raceala sa las pentru cateva minute in infuzia de flori de tei si 3, 4 coji de nuca. E f bun, indulcit cu miere si adaugat cateva feliute de lamaie in cana (asa fac cam la toate ceaiurile de fapt). Iarna bem mult si ceai de catina (antiinflamator, astringent, tonifiant)

Mergi la inceput

nu indulcesc ceaiurile ca mi se pare ca isi pierd din aroma...exceptie fac la tei cind pun lamiie si miere
si apoi, mai putine calorii fara indulcitor...

Mergi la inceput