Burtici cu flori de liliac de mai-iunie 2010 (25)
Raspunsuri - Pagina 7
dunemaire spune:
Multumesc :)
Legat de ceaiul verde, eu am tot cautat pe net ce si cum , mai ales ca stiam de interferenta dintre antioxidantii din el si metabolizarea acidului folic. Pana am dat de mai multe linkuri care explicau frumos ca sub 3-4 cani pe zi nu e nici o diferenta. Iar eu beau una/zi , de pofta (si de groaza constipatiei) :D
Andrea, mama de Timea Christiane (6 ani ) si un puiut de 17+
Madamar spune:
Am revenit sa recuperez:)
Rocsy, astazi am incaltat cele mai adevarate ghete de care dispuneam, cele pentru multa zapada si iesiri la munte! Nu am mai resimtit aceleasi stari nasoale, desi intepaturile nu au disparut intru-totul. Nici mie nu mi se par o buna alegere ghetele din piele intoarsa, la cita zapada este acum... ar absorbi-o pe toata!
Sabina, tu scapi numai cu congestie nazala? Eu pe linga starea asta de confuzie data de nasul infundat, atunci cind il suflu se sparg niste vase mici, dispuse nu stiu pe unde ... astfel incit mereu am si singe printre mucozitati. Cita vreme nu este hemoragie nu ma sperii... numai ca am vrut sa subliniez ca eu sunt si mai "norocoasa" decit tine!:))... Offf...
Dunemarie esti sigura ca ceaiul verde nu este interzis in sarcina? Eu am citit ca se afla in categoria ceaiurilor interzise in sarcina... asa ca m-am abtinut pina acum si am incercat sa controlez cit se poate de mult din alimentatie, ca sa nu am probleme prea acute! Cind nu s-o mai putea ... apelez la metodele agresive pentru care numai psihic deocamdata incerc sa ma obisnuiesc: supozitoarele cu glicerina!
Spunea cineva ca iti dau asa o senzatie... de parca iti ia foc anusul! E adevarat??? Imi era asemanata starea cu cea generata de clisma de dinainte de nastere... sunt asa de derutata... ca nu stiu la ce sa ma astept!![]()
Tigruta draga, ce medic ti-a prescris antibiotic stie de sarcina ta, sper. Am inteles ca se prescrie antibiotic numai daca este strict necesar si numai in urma unor analize care se fac... In cazul tau, consider ca medicul ar fi trebuit sa fie sigur ca raceala ta presupune o infectie, ca sa iti prescrie antibiotic, si sa nu iti fi prescris antibiotic poate pentru o viroza! Sanatate multa si cit mai putin antibiotic
!
Discordia, in legatura cu aceste nenorocite zile fara plata... au ajuns si la urechile mele doar zvonuri insa nimic oficial. Culmea este ca tot din politie am auzit si eu... insa nu ca ar fi ajuns vreun text oficial ci doar la nivel de zvonistica. De asta a vrut sa fie aleasa aceasta haita de hoti care negociaza acum cu atita sirg asupra noului guvern 4! Nu-mi mai pot stapini nervii, dar numai noi stim cum vom suferi in concediul de crestere copil, cu aceste diminuari salariale!!! Fir-ar!
Nana, sa stii ca am impresia ca ai nimerit-o! Se prea poate ca vezica sa fi fost suparata, pentru ca am simtit o jena la urinat ieri... insa instinctual mi=am facut mult ceai pe care m-am straduit sa il beau peste zi: ceai din coji de mere, puse la uscat - a aflat mama ca sunt bune diuretice cik... Si am baut pina am uitat de mine: jena la urinat nu a mai fost... ar mai putea fi alte semne care sa conduca spre acolo?... Azi mai am o usoara stare de jena... dar mult diminuata: cum spuneam, azi chiar am purtat ghete potrivite acestei perioade fff reci.
Moni_or, cind te referi la teorii legate de noii nascuti, la ce anume te referi? la momentul in care ii introduci primele alimente? la plinsul conditionat de ridicatul in brate? sau la ce anume? Noi, celor fara experienta... ne-ar prinde bine orice sfat!:)
Dunemarie, daca ar fi sa recomanzi un curs de psihologia copilului (banuiesc si eu ca esti absolventa de psihologie sau poate nu de psihologie, dar ai citit in domeniu mai mult decit mine
) ce mi-ai recomanda? Am simtit ca aplici profesional putin mai mult decit o face o mama care nu stapineste teorii ale psihologiei copilului!:) multumesc anticipat!
Rocsy... dar eu am pus 1 kg intr-o saptamina... asta dupa ce pina acum nu am pus nimic... la cit de rau mi=a fost ma si mir ca nu am slabit mai mult!... Si calculind ca mai sunt 23 sapt*1kg/luna = BRRR!!!:) NU VREAU!!!!
E adevarat: haioasa felicitarea! V-o puteti crea si voi!;)
COAFOOOR!!!!! Si eu vreau sa merg miine: sa ne spui la ce tip de vopsea ai apelat si dak cea fara amoniac are alte prostioare care ar putea sa ii faca rau lui bebe! Poate te-ai edificat: eu la coafor merg miine;), apoi la o petrecere!
NicoletaB, felicitari pentru generozitatea sotului si a familiei lui! E drept ca o educatie buna, cum spuneam, poate compensa si singuratatea din copilarie.
Anne_35: ce-s alea testele TORCH? Nu am mai auzit pe aici... deci nu le-am facut!:)!
Mary
17+
evolutia lui bebe
„Mama este singura fiinta capabila sa-si imparta iubirea între cei zece copii ai ei si totusi sa i-o dea fiecaruia întreaga”
NicoletaB spune:
Am intrat pe net sa platesc niste facturi si am aruncat un ochi si pe aci'.
MADAMAR- eu am zis ca sotul e generos, nu si soacra.
. De educat l-a educat foarte bine. Na, c-am fost iar rea cu soacra!
12+
NicoletaB spune:
Cris-09- chiar nu am nimic cu Brasovul, inafara ca eun orasel cochet!
Arturicii- nu stiu daca mai exista covrigaria de la Unirii, dar eu sunt moarta dupa cea de la Perla.
12+
n_a_n_a spune:
Am scos-o si eu pe iubirici la plimbare azi (cu masina, dar nu am condus eu, ci un prieten)), am fost pana la serviciu dupa adeverinta pentru medic, apoi ne-am plimbat putin pe jos, prin centru, sa vedem bradutul si decoratiile din oras. Si am gustat o gurita mica de vin fiert! Apoi am fost prin piata si mi-am ales si eu bradut (ditamai bradul, de fapt
), pe care sa-l impodbim in seara de ajun. Am primit cadou de Craciun cu anticipatie de la surioara mea de la Cluj 22 de globuri de sticla pictate manual (asa ca o sa scap de toate plasticele pe care le mai am) si abia astept sa vina joia viitoare! Tati o sa fie tare surprins cand o sa vada bradutul acasa, si cred ca o sa ne si certe putin ca am umblat hai-hui, dar surpriza va fi totusi una placuta
.
Dupa toata aventura (ce patetic trebuie sa sune pentru voi, dar pentru mine a insemnat atat de mult...) m-am pricopsit cu ceva dureri in burtica, dar am luat Nospa si deja incep sa treaca.
Andrea, atat de dulcica e balerina ta, ca-ti vine sa o papi
! Mi-e asa de dor de Alba Iulia, de numa!!! Eu sunt nascuta in Ocna Mures, mi-am petrecut toate vacantele la Razboieni , la bunici, si am o multime de prieteni si rude acolo. Nu ratez in niciun concediu sa trec pe la voi!
Nana
18+ cu 
ck_29 spune:
arturici, daca ai masina de paine, iti dau eu o reteta de cozonac super buna si comoda...e garantata reteta, ca eu o fac frecvent
| Citat: |
| citat din mesajul lui arturicii Hello, si eu pe aici, suier ca vantul de afara de la noi. Mary, ma gandes ca o fi fost de la efort, frig, oboseala.. Si pe mine ma apuca uneori niste stari si dureri si intepaturi. Insa trec. Sper sa nu fie nimic grav nici la tine. Am tot cautat pe aici prune uscate insa nu am gasit. Am gasit doar smochine, nu m-am gandit ca sunt in locuitor.. Multam de informatie. Rocsy, eu tot 4 luni am stat acasa dupa ce am nascut. Insa am rezolvat cu bone. 2 bone super, gasite prin agentii. Insa bone care acum sunt ca si bunicile pentru baieti. Desi nu mai stam aproape. Poate te gandesti si tu sa gasesti pe cineva. Cum va pregatiti de Craciun? Noi suntem invitati pe 25 la cineva in vizita asa ca trebe sa ne pregatim cu cadouri doar. O sa incerc ptr prima data sa fac si eu un cozonac. O sa incerc maine-poimaine ca sa nu ma intristez in Ajun daca nu-mi iese. Sa aveti o zi frumoasa. Ioana, Philip 6ani, Yann 6ani, Sabina 20+ |
12+
ochi_caprui spune:
Buna ... eu sunt o viitoare mamica de iunie 2010. Pana acum m-am simtit foarte bine, nu am avut greturi.
Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi in legatura cu doctorul asta al meu .....
Am fost azi la control (morfologie de sarcina trim I), bebe e foarte bine, ba chiar mi-a zis ca este baietzel (90%).
Sunt pacienta doctorului Pirvu Ioan de la spitalul Elias si toate consultatii de pana acum - 2 la numar (si sunt sigura ca si cele viitoare) au avut loc la clinicile particulare unde lucreaza unde ecografiile si consultatiile sunt foarte scumpe. De exemplu morfologia sarcina trim I m-a costat 380 de lei, iar triplu test la care m-a programat pe 9 ianuarie 2010 costa 340. Consultatia in sine nu a durat mai mult de 15 min si sincer mi se pare cam scump. Daca ma cheama intr-o luna de doua ori s-au dus 5 mil. Doresc sa stiu daca doctorii care au grija de voi va chema la spital sau la clinicile particulare unde lucreaza.
Va doresc multa sanatate si sarcina usoara! 

arturicii spune:
Ehe, m-am apucat de cozonac
.
Prima tura e la gunoi ca pana mi-am dat eu seama ca miroase cam dubios drojdia proaspata am apucat sa stic un kg de faina.
dar mai aveam unul. e faina integrala....
haha, bine ca-s singura acasa ca altfel ii scoteam din minti pe cei din jur.
acu stau sa creasca; am pus 2 plicuri de drojdie d'ailalta.
nu ma astept la mari rezultate dar ma straduiesc.
Reteta o am; una din bonele (prietena noastra acum) face un cozonac f f f f bun si mi-a dat reteta. Nu am masina de paine, nu inca. Poate aduce Mosu'. Desi nu sunt asa convinsa ca vreau, asta ptr ca ma feresc sa mananc paine prea multa; iar daca o fac in casa ....
Revin cu rezultatele cozonacului :-)
Nicoleta, o stiu biiiiine si p-aia de la Perla.... Si tare bun e si acolo domnu covrig...
Ioana,
Philip 6ani,
Yann 6ani,
Sabina 20+
dunemaire spune:
Mary ceaiul verde e interzis in sarcina tocmai din cauza picului de cofeina din el si a interferentei cu acidul folic -DAR toate astea se intampla de la cele 3-4 cani in sus de care vorbeam. Cat despre "senzatiile fierbinti" de care ziceai, eu n-am patit niciodata asemenea traznai ... mai crezi ca ar fi bautura nationala prin vreo tara daca ar da frecvent asemenea efecte secundare? ![]()
Sunt intr-adevar psiholog clinician - atata doar ca lucrez cu adulti, nu cu copii. Legat de ce teorii aplic eu - Imi place mult de exemplu Diana Baumrind cu stilurile de fi parinte definite de cat de responsiv esti fata de copil si cat de multe asteptari ai de la el. Pentru cele care stiti engleza, aici este un www.athealth.com/Practitioner/ceduc/parentingstyles.html" target="_blank">link care explica mai pe larg cele patru stiluri. Eu sunt clar autoritativa, sotul si bunicii trag catre indulgent, pana la urma se pare ca iese ceva frumos ![]()
Nana, vasazica esti albaneza ! Nu scapi fara sa-mi faci o vizita cand mai dai prin zona ![]()
Andrea, mama de Timea Christiane (6 ani ) si un puiut de 17+