BIOGENESIS FERTLITY CENTER (10)
Raspunsuri - Pagina 6
catalina2307 spune:
Pup fetele.
Roxana - bine ai venit si sa pleci in graba la odisee. Da, HSG este obligatorie. Daca ai vreun CD de la orice alta interventie este bine venit si acela dar nu te scapa de HSG.
Catalina
www.alinadonescuumanitar.blogspot.com/" target="_blank">salvati o viata alina donescu
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=144170
education spune:
Csana, undeva intr-o situatie asemanatoare sunt si eu .
Sotul meu a ajuns la in situatia asta dupa o operatie de varicocel .
Acum i-au iesit 1 mil si mobilitate 40%.Anul asta a luat doar Branca Ursului. N-a mai fost la alt urolog dupa evenimentul mai sus mentionat. Sotul tau ia tratament medicamentos - a dat rezultate?
Eu voi face FIV +ICSI in ianuarie. M-am programat telefonic - dar nu stiu cum poti sa urgentezi acest lucru.
Ti s-a explicat care a fost cauza de nu s-au prins cei 2 embrioni?
La mine este primul FIV - si imi pun 1000 de intrebari:)
csana spune:
catalina, eu sunt ingrozita de interventiile de genul asta explorator, si recunosc ca vreau sa ma fofilez de ele. am gasit la dr Tutunaru niste raspunsuri de genul
Intrebare: PENTRU VERICAREA TROMPELOR MAI ESTE NEVOIE DE LAPAROSCOPIE CHIAR DACA AM FACUT HISTEROSAMLPINGOGRAFIE CARE A IESIT BUNA ?
Raspuns: HSG sugereaza ca trompele pot fi LIBERE. laparoscopia certifica faptul ca sunt FUNCTIONALE.
sau
intrebare: Dupa o histerosalpingografie mi s-a spus ca am trompele infundate.Alte instilatii nu sunt prea dispusa sa fac din cauza durerilor pe care le-am suportat cu ocazia HSG.Vreau sa rezolv aceasta problema de desfundare a trompelor, dar cum?O laparoscopie?sunt sanse de reusita?Ce riscuri sunt la acesta procedura?Ce imi recomandati?
Raspuns: laparoscopia, in opinia mea, este singura capabila sa diagnosticheze si uneori sa rezolve problemele anatomice legate de trompe, ovare sau peritoneu.
atunci de ce sa mai fac afurisita aia de hsg, cand la laparo zice: uter, anexe normale, verificarea permeabilitatii tubare pozitiva bilateral?
education,
sotul meu a ajuns la un moment dat si 5 milioane dupa un tratament injectabil de 3 luni, zilnic, cu Gonal f.are fsh f mic, 1.2.de asta am facut si vreo 3 IA, dar fara succes.
motivele pentru care nu s-au lipit puiutii cred ca tin si de ignoranta mea,de acum 2 ani , nu am stat la pat, am mers zilnic la serviciu, ba chiar am si facut prostia de-a merge la cumparaturi si am carat chestii grele, .eram cam naiva atunci, nu stiam de acest forum...
catalina2307 spune:
csana - ce sa spun.....uneori raspunsurile Dr. Tutunaru nu sunt acceptate de catre toti medicii. Filmul de la HSG este evident, se poate trage o concluzie. Laparoscopia ar insemna sa mergi la un alt medic si sa ii povestesti sau sa citeasca ceea ce a vazut sau a crezut ca vede un alt medic.....Nu stiu, este complicat. Tu incearca. Mergi si expune-i problema din punctul tau de vedere.Poate il convingi .
Dar nu ai facut niciodata HSG? Sau ai facut undeva, candva?
Catalina
www.alinadonescuumanitar.blogspot.com/" target="_blank">salvati o viata alina donescu
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=144170
education spune:
Csana, m-ai pus pe ganduri .
Eu care vroiam sa-mi iau concediu maxim o saptamana dupa operatiune.....
Acum am sa vad poate ma mai orientez de o saptamana - si voi sta cat mai linistita in patut.
Cred ca e tardiv sa mai faca el vreun tratament acum in ianuarie - oricum ne-au lasat sa intelegem ca spermograma este ok pentru FIV+ICSI.
In legatura cu alimentatia , consumul de cafea, etc dupa ET????
csana spune:
cata, n-am facut niciodata HSG si imagineaza-ti ca am facut FIV fara vreo explorare de genul asta...la Giulesti, iti dai seama.
pentru ca barbatul era cel cu problemele, au zis ca eu sunt prea tanara ca sa am ceva, 26 de ani, si uite asa am intrat la FIV. Abia peste un an jumate am facut si eu laparo.;
education, cred si eu ca la ICSI, nu conteaza numarul. legat de tratamente, eu pe sotior l-am bagat vreo 6 luni la naturiste, de lua saracul cu pumnul dimineata la pranz si seara, si nu l-au folosit pentru ca daca problema e hormonala, cred ca se indopa degeaba, in contextul in care era nevoie de ceva care sa-i creasca FSH-ul. ti-am zis, noua gonalul ne-a ajutat, dar nu atat cat sa raman gravida. la ICSI nr e irelevant, cred eu.
daca ajung sa fac FIV-ul asta, cred ca voi fi mult mai precauta.citeam dincolo la FIV ca unei fete i s-a prescris clar, in strainatate, sa evite mirosurile de parfum, inclusiv sapunul sau alte deodorante, sau alte mirosuri puternice, pentru ca ar afecta implantarea. iar eu, si sotiorul,cochetam cu pictura si folosim uleiuri atat de puternice, ca dupa o zi de lucrat, am reale senzatii de voma. asta va fi o problema pentru ca noi practic traim din pictura si nu putem picta cu acrilice sau tempera, care nu miros, ci doar cu uleiuri . cred ca asta a mai fost o cauza a nereusitei de atunci. acum voi fi mai prudenta, si probabil voi face o pauza. cred ca si sotului ii dauneaza la spermatogeneza, dar nu avem ce face pentru ca ne place.
sarrah spune:
buna seara,
ce faceti dragutelor, nu mai spuneti nimic ?
eu, cred ca sunt foarte gravida !
Dana_bebe spune:
Bravo Sarrah! Gandurile pozitive ajuta!
Noi... numaram zilele sau mai nou orele pana la test .
ingeras26a spune:
Sarrah, ai facut vreun test?? este confirmat, sau doar feelingul tau?
Ingeras, mami de Maya
In curand vom fi 2 in 1...din nou..si va fi bine!
Campania noastra
www.petitieonline.ro/petitie/sustinere_pentru_reglementarea_legala_a_reproducerii_umane_asistate_medical_si_pentru_introducerea_procedurilor_inseminare_artificiala_si_fertilizare_in_vitro_in_programele_nationale_de_sanatate-p28651051.html" target="_blank">Petitia noastra - semneaza si tu!!
Infertilitatea este o boala!!
ingeras26a spune:
In ianuarie imi fac si eu programare. Sper sa-mi conving si sotzul pana atunci...
Ingeras, mami de Maya
In curand vom fi 2 in 1...din nou..si va fi bine!
Campania noastra
www.petitieonline.ro/petitie/sustinere_pentru_reglementarea_legala_a_reproducerii_umane_asistate_medical_si_pentru_introducerea_procedurilor_inseminare_artificiala_si_fertilizare_in_vitro_in_programele_nationale_de_sanatate-p28651051.html" target="_blank">Petitia noastra - semneaza si tu!!
Infertilitatea este o boala!!