**Zmeurici de iulie-august 2009 (19)**

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Corinna1982 spune:

Neata!
Ce iarna!!! Ce drumuri...Sotul a derapat ieri cu masina si a cazut intr-un sant si politia tot lui vroia sa-i dea amenda. Deh, suntem in Romania. Bine ca nu a patit el nik, masina se repara.

Aseara dupa baie a mancat Maria 230 ml si tot s-a trezit dupa 3 ore sa pape. Asa ca eu inca mai am rabdare...Ceai i-am dat de la 1 luna la 3 luni intre 1 si 5 dimineata si nu am rezolvat nimic. Ba mai mult, avea 2 ore pe noapte cand nu dormea deloc. Iar formula nu face minuni. Eu ii dau formula. Asa ca depinde de copil.

Ce sa zic, sotul macar o data pe noapte se trezeste si merge la bucatarie sa bea apa, chiar daca are paharul cu apa langa el, se mai uita pe geam. Iar la 5.30 e in picioare. Iar eu sa fac pe mine si nu ma dau jos din pat sa-mi stric frumusete de somn. Asa ca Maria ii seamana sotului. Numai ca nu se potriveste cu programul meu. Dar m-am obisnuit. Azi dimineata la 5.30 a facut fata mea ochii mari, dar nu am luat-o din patut si pana la 7 s-a jucat singurica acolo, si-a supt degetele si ea stie ce a mai facut ca eu am dormit.

Asa ca ma consolez cu faptul ca e sanatoasa si vesela si adoame de cele mai multe ori singurica in patut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelay_28 spune:

Buna dimineata,
a ajuns si la noi zapada. Ninge dar cu fulgi mici si desi. E unul din cadourile mult dorite de sot. Lui ii place foarte mult zapada. Deja si-a lustruit skiurile...
Eu imediat intru in priza. trebuie sa fac curatenie, mancare sa primenesc casa ca deseara avem chef si multi musafiri...E ziua sotului meu. Sunt curioasa cum o sa reactioneze Maya...ca parca vad ca o sa treaca de la unul la altul si nu-i mai place lucrul asta.
Merg ca s-a trezit maya. Tb sa-i dau sa pape si apoi la treaba.



Lorelay - mami de Maya (20.08.2009)
camera Mayei
Maya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corinna1982 spune:

Lorelay, La Multi Ani sotului tau!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinutza78 spune:

'neatza si de la noi

bineinteles ca nu am mai plecat in Iasi..europeanul e blocat de aseara. Speram ca maine va fi mai bine.
Eric este bine, nu a mai facut febra (eu am chinuit baiatu' si i-am bagat termometru in cur la fiecare 2 ore) si chiar a dormit ceva mai bine noaptea trecuta.

...la multe lunite zmeuricilor speciale de astazi :
dinu maximilian de daniela
Laura Maria de andreea_1979
Maria Catalina de ungaras

sa fiti sanatoase, fericite si papacioase

revin..tre' sa hranesc strumfulica


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinutza78 spune:

i'm back

pogos, cornelia, lucialu multumesc pentru sfaturile cu administrarea antitermicelor. Eu ma gandeam de fapt la ceva remedii naturiste, babesti, ca nici eu nu prea sunt de acord cu administrarea antitermicelor in exces.

pogos ti-am admirat baiatu'...e scump tare cu caciulitele in cap si e si mai haios ca se vede ca e saracu' cam naucit la ce i se intampla. Si ma alatur Blancai si confirm ca tare bine iti sta asa tunsa

mqqm m-ai dezumflat...cum, numai pana in 6 luni se poate folosi Bumbo??? cum se inteleg Oliver si mama ta? si ce bunatati a facut mami tau?
nici eu nu sunt de acord cu administrarea antitermicelor preventiv...insa medicul lui Oliver ce recomandari a dat pentru febra mare?

Alina ma bucur mult ca mama ta este bine si ca este optimista. Ce mai face Stefan? E la fel de fan "brate" ca si Eric??
Mai mergi la moasa la gimnastica postnatala? Care mai e stadiul burtilor? Io am pierdut bunatate de programare la un medic (programare facuta cu o luna in urma) pentru ca s-a blocat orasul asta nenorocit din cauza ninsorii Vroiam si eu o reevaluare si un traseu de stabilit pe viitor. Eh...de acum ramane pe anul viitor. Da' vroiam sa-ti spun ca eu chiar sunt multumita de Strivectin..si-a facut bine treaba cu vergeturile.
Eu i-am luat lui Eric jucarii Lamaze, ca tot am vazut pe aici ca sunt la mare cautare. Lui chiar ii plac, desi eu bodogansec in barba ca sunt a dracului de scumpe (20 euro bucata).

blanca "rabdare si tutun" Acum serios...inca putin si trece (ca o sa fie si la 18 ani e partea a doua). Ai fetita mare de acum, am scapat de colici..inca putin si scapam si de dinti...inca putin si scapam si de stresul diversificarii..inca putin si te trezesti cu pretendenti pe la usa si tre' sa-ti calmezi sotul sa nu-i ia la fuga

motana bun site-ul kellymom bine le mai zice pe intelesul nostru Sincer eu stau inca in cumpana..nu stiu care e solutia cea mai buna (ptr mine si Eric of course, ca asta e controversa de cand lumea): bona vs cresa. Cu alegerea unei bone vad doua mari dezavantaje: nu stiu peste ce psihopata dau si isi bate joc de copilu' meu sau e una cumsecade dar care vine si casca gura la telenovele toata ziua si nu se ocupa decat de nevoile pur fiziologice ale copilului (hranit, somn) si nu il invata nimic. Stiu de la sursa directa (mame care au copiii la crese private din Bucuresti) ca la cresa ii invata multe, iar colectivitatea are clar niste avantaje si cel mai mare este abilitatea de a socializa. Imi este frica in schimb de virusi si de faptul ca s-ar putea sa stea mai mult pe acasa ca sa isi revina dupa raceli. Cred ca pana la urma o sa le incerc pe amandoua: o sa gasesc si o bona pana ce implineste Eric 1 an...si ulterior incerc si cresa si daca imi raceste prea des il retrag si il voi duce cand va fi mai mare.
Trimite link la videoclipul ala...ca sa imi bat sotul ca am ras ca greblele de o chestie care e de fapt relevanta

Cornelia multa sanatate Pe mine ma amuza felul tau calm de a-l descrie pe Vladimir. "cel mai lenes zmeurel". Eu cred intr-o lege a compensarii..si cred ca la tine a functionat de minune..dupa Stefan trebuie sa te mai odihensti si tu. Concediu relaxant si odihnitor
In legatura cu bananele..multe controverse. In schema de diversificare data de pediatra am gasit ca banana se va introduce (recomandare) dupa 9 luni - 1 an. Mi se pare exagerat. Uite www.wholesomebabyfood.com/bananababyfoodrecipes.html" target="_blank">aici un articol cu multiple date despre banana administrat la copii.

noce si eu il dau pe Eric pe fata cu o crema de la Mustela. Cat despre fular sunt total impotriva..parerea mea..la ce folos sa-l scot afara daca el isi inspira propriul dioxid de carbon??

Lucialu..phii..ce ne-am mai potrivit la vaccinuri. Si zici ca nor'mea nu a plans? curajoasa fata...Ericelu ca orice barbatel care lesina la ace...a tras un urlet si apoi niste oftaturi de alea sfasietoare care dispareau dupa ce-l alintam. Ai tras olecuta cu pupa..cand ai timp zi si la noi ce peripetii ai avut prin spital. Cat despre alaptat...si eu mi-am stabilit targete realiste de genu' "hai macar inca o luna..sau hai macar pana la sarbatori..sau hai macar pana ce incep diversificarea".
Nu contest ca trebuie gasite solutii care sa fie benefice atat mamei cat si copilului..insa daca tot se vehiculeaza atat de usor pe forum fraze bombastice de genu' "sa-i fie copilului meu bine...totul pentru copilul meu" pai atunci trebuie procedat si in consecinta, nu? Adica daca intervine o situatie in care musai tre' sa aleg intre confortul meu si binele copilului, ce aleg?? Asa ca ma conformez si ma trezesc de doua ori pe noapte sa ma mulg, cand si mie mi-ar fi mult mai convenabil sa-i dau formula (ca mi-as trezi husbandul din dotare sa-i prepare formula)...sau daca cupilu' cere "drepti" de 10 ori pe noapte..asta e.

vorba unei super mom d'aci de pe forum..."m-am intins ca guma de la chiloti"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Corina exact:forumla nu face minuni,dar nah..poate intr-adevar sunt si cazuri in care bb tipa de foame nefiind suficient laptele mamei.A mea a mancat forumla in datile alea doar de doo ori:o data 60 ml(am fost geloasa pe sticluta de imi venea sa o omor-paradoxal pt o nebuna care se vaita ca e suzi, cine sa ma inteleaga? )si inca o data 30 ml.Si astea dupa lupte greco-romane de convingere,noaptea tarziu ca nu dormea si plangea...dupa cei 60 ml a adormit,dar lemn ca cred ca daca o tineam de picioare cu capu in jos nu avea nici o treaba...oricum ambele dati s-au lasat la final cu vomitat masiv dupa o juma de ora.Si atunci in prima tura cand eu nu eram reglata m-am gandit ca dr a avut dreptate.Am mai incercat o singura data dupa,dar am primit refuz categoric,plans,impins cu mana sticluta si incercat sa ma suga prin maieu.
tu ai program super!vreau si eu!legat de ceai noaptea stiu eu o bebita care prefera ceaiul si cu ocazia asta avea motiv sa socializeze si sa nu faca nani, pana s-aprins mama ei si i-a introdus apa...acum se trezeste ft rar ca apa nu e ca si ceaiul cu pofta de vorba
Alinuta mai bine ca nu ati plecat,aveti drum tare lung pana acolo si e frig,mai stati acasa pana e mai sigur.ma bucur ca e ginerele mai bine.Pofta mare!eu numa termo mai trebuia sa-i pun azinoapte lu' a mea.Oricum avea manutele reci,fata era fierbinte,rosie si umflata de la plans.
Noi facem eco de sold la anu in ian, ne-a spus si pedi sa-l facem neaparat.
a, a bagat tati ieri dosarul de cic, suntem inmatriculate ,banii sa mai vina
Alina sanatate mamicii!
LMA sot de Lorelay!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Alinutza. A mea chitaie acumfascinatia sunetelor noiNu am avut nu sh ce evenimente nemaitraite de altcineva,care sa ma faca o eroina,nimic spectaculos,dar au fost nemaitraite de mineSi oricum cireasa de pe tort nu poc sa o pove aici din motive de anonimus,asa ca s-ar pierde mult din savoarea peripetiilor fara ea.Legat de sssssssOricum,daca eu nu voi uita...cu siguranta nici eu nu voi fi uitata.I-au dat hormonii mei o lectie...auuuuuuuu
nici eu nu pun fular, iar crema din pacate nu am decat laptele de corp de la weleda, tre sa fac rost de aia pt vant si frig.
Cornelia santate!Si mie imi place cum pove despre Vladi
Chiar asa cuscra, voi stiti pana la ce varsta si mai ales de cand avem voie sa punem BBeii in jumper?ca eu nu m-am dumirit
ar legat de comoditate-confort parinti-mama in speta...pe mine ma scoate din rabdari exprimarile astea ale specialistilor.Ca sa fim seriosi nu e usor sa cresti un copil,daca mai e si duracell,daca mai si alaptezi si tre sa mananci si sa dormi ca sa ai lapte...daca mai esti si fara ajutor,daca mai ai si inca un copil cel putin...deci sa ma mai lase cu comoditatea si confortul ca nu cred ca e vreuna sarita sa nu vrea sa fie in primul rand bine pt copil si apoi noi pe locul...de la coada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamidevladut spune:

neata zmeurici,
Alinutza pentru scaderea temperaturii f bune sunt impachetarile cu apa la 36-37grade. Ii impachetezi bratele si corpul de la burtica in jos. Pe frunte ii pui o batistuta uda, scade imediat febra.Si Codrin a facut febra 38.3 la vaccinul de 4 luni si noi asa am scazut-o.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pony spune:

Buna si de la noi,
Ce spor la scris ati avut, acu trebuie sa am si eu spor la citit...
Alina ma bucur ca mama ta are sanse reale de vindecare.Multa sanatate.
Corina la multi ani sotului tau
Alinutza super ca a scapat eric de temperatura.Rotarixul l-ai cumparat?E vaccinul ala care sa da cu lingurita?Cat costa?
Patricia sa va fie de bine botezul.Si eu tot vreo 20 de persoane am avut, si am facut acasa.
Giova, felicitari pentru intoarcerile lui Edisor.
inutsa a venit mosul mai devreme la tine cu indemnizatia
Noi saptamana asta trebuie sa facem 7 kg, si nu le mai facem...
Cred ca e ceva psihologic pentru mine cu greutatea pustiului, pentru ca el nu are nici o treaba.
Cand ma gandesc ca pe aici bebeii au ajuns deja la 9 kg ...
Al meu tot lung si slab a ramas...







Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinutza78 spune:

cuscra eu stiu ca jumperoo-ul e de la 4 luni..da' astea sunt indicatiile producatorilor nicidecum a medicilor. Si probabil ca si in jumperoo timpul e limitat, sau macar crescator...5-10 minute pe zi pentru inceput..si ulterior in functie de fiecare bebelus.
vezi ca verificarea temperaturii la bebei este tare incerta...ei au circulatia proasta la periferice. Eric avea aseara temperatura 38,8 si obrajii, mainile si picioarele erau reci, doar varful capului era fierbinte si avea ochii sticlosi de ziceai ca tocmai a baut o palinca.

peroratiile mele legate de lapte praf si ceai in loc de lapte matern vizeaza recomandarile aiuristice ale medicilor (ca in articolul citat de micaalsa). Eu bodoganeam ca nu sunt de acord cu administrarea voluntara a lor pe motiv ca bebelusul nu trebuie sa manance noaptea ci sa doarma.

Mergi la inceput