Ce trebuie sa faca o bona????
Raspunsuri - Pagina 3
grigutza spune:
Citat: |
citat din mesajul lui monicabo Ca si obligatii, eu consider ca in primul rand trebuie sa acorde toata atentia copilului (in adevaratul sens al cuvantului, nu sa fie doar un paznic), si in orele de odihna ale copilului, sa se odihneasca, si sa faca menaj usor. Prin menaj usor inteleg: spalat vasele in care a mancat copilul, maturat/sters daca a murdarit copilul cu mancare masa sau pe jos, strans un pic prin casa jucarii, calcat o hainuta pt copil la nevoie, adica totusi sa nu lase vraiste "la drumul mare". In nici un caz nu ar intra in atributiile ei sa faca menajul "clasic" (aspirator, spalat pe jos, geamuri, calcat tone de rufe, etc) din simplul motiv ca atunci supravegherea copilului si atentia oferita lui s-ar diminua considerabil. Si neaparat bona sa respecte indicatiile parintilor cu privire la copil (program, regimul alimentar, daca are/n-are/cat are voie dulciuri, cat are voi la TV etc etc...) www.andreeaioana.ro/displayimage.php?album=31&pos=37" target="_blank">Ele doua Povestea sarcinii si a nasterii Andreei Povestea nasterii super rapide a Anei Maria |
Da Monica, ai dreptate, ai detaliat perfect atributiile bonei, eu m-am intins cu sfaturi si urma sa ma intorc cu un alt mesaj sa mai completez.
Bona trebuie sa fie o persoana foarte responsabila, sa supravegheze copilul, dar in acelasi timp sa comunice mult cu el, sa aiba un "spirit tanar", sa se joace cu copilul, sa fie vesela, sa ii raspunda la intrebari etc.
Odata aleasa persoana respectiva, daca de ambele parti exista respect, intelegere si comunicare totul va fi bine si copilul va beneficia de atentie, afectiune si ingrijire din partea tuturor (parinti si bona).
Exceptii fac situatiile cand respectiva e de "ultima speta" si oricata bunavointa ar avea parintii, un om fara suflet, fara educatie, fara pic de rusine... ca cea despre care povesteste Andreea, nu trebuie lasata in preajma copiilor.
ANDREEA11 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui andreea300 buna seara, andreea, astazi am luat decizia de a o angaja ca bona pe Zavoianu Floarea. Am ajuns acasa si mi-am zis: hai sa o caut pe net. Binenteles am fost socata cand am vazut postarea ta. Nu-mi vine sa cred ca este aceeasi persoana si de aceea te rog sa-mi oferi o descriere cat mai amanuntita (aspect, varsta, orice) si cateva detalii din viata ei. La interviu ne-a impuiat capetele cu povestile ei de viata. In cazul in care vreo poveste se repeta stiu ca vorbim despre aceeasi persoana. Multumesc anticipat. |
Am raspuns aici.
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=146315&whichpage=1