Burtici cu iepurasi de Mar-Apr 2010 (63)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns samaria spune:

Servus,mamici!
De doua zile incerc sa recuperez ce ati mai scris...si acum n-o sa am vreme sa va raspund cum as vrea...

LA MULTI ANI,CASTELANA!!!Sa iti dea Dumnezeu numai sanatate si fericire,alaturi de cei dragi!

Sensibila:felicitari pentru vestile bune!

Corimami:bravo,felicitari ca te-ai descurcat cu diplomatie cu socrii...!

Miri mik:bine ai venit!Sarcina si nastere usoare,multa sanatate!

Kossir:milioane de pupici baiatului tau sufletist!

Lara:felicitari si "La multi ani" aniversatei tale dragi!

Ellanik:te pup cu mult drag!Bine ai facut ca ai luat vaza inapoi!!!

Alina bubulina:te felicit, esti o eroina,mamica de gemeni!Sa fiti sanatosi!!!

Babyangel:sa-ti traiasca grasunelul!!!!

Delia:multi pupici!Mi-ai facut asa o pofta cu pizza ta...

Alina:LA MULTI ANI SI MULTE LUNITE IOANEI!!!

Andra:bravo tie ca te-ai distrat la concert!Super!

Denisa:sa stapaneasca bebeluna sanatoasa patutul!Bradul e foarte frumos!Burticutza s-a rotunjit!Tu esti la fel de frumoasa!Honey e super-mortala in filmulet!!!

Rebiana:te pup cu mult drag,sigur va fi bine totul legat de burtica!!!

Andira:multa,multa sanatate tie,familiei,dar mai ales fetitei!!!

Oana:te pup cu drag,inimoasa mea,ai grija de tine,multa sanatate va doresc!!!

Din pacate nu mai pot sta sa mai nominalizez,va pup cu drag,sper sa reusesc maine sa mai povestesc cu voi, ca imi sunteti tare de tot dragi,lasati discutiile in contradictoriu,suntem toate superbe si minunate fiindca purtam viitorul in pantece!
Cu mult drag, de sub o plapumioara consistenta de zapada...

Maria 25+
Mami de Sammy si de

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vladimirescu spune:

Lara, mie mi se pare normal sa nu ma scol noaptea sa merg l abaie. Asa e si acum si asa a fost si la prima sarcina: in prilmele 2 luni am mers la baie f des, zi si noapte (normal, ca sint furtuni hormonbale atunci, abi ase pregateste corpul ca lumea de sarcina), acum in trim 2 linist esi pace, nu merg mai des decit cind nu eram insarcinata... In schimb ma cam trezesc pe la 4 dimineata si vreo 2 ore nu pot adormi la loc, dar m-am obisnuit. In trim 3, dar parca din luna a 8-a incolo, la prima sarcina am inceput sa merg la baie de 1-2 ori pe nopate, dar e normal, ca nu mai are vezica loc sa se umple cit putea odata si trebuie golita mai des :-)) Si cam asa scrie si prin carti ca e o schema des intilnita, urinari frecvent ein trim 1 si 3. Iti trimit un pumn de fulgi mari de zapada de aici din Bucuresti

Colostru: nici o picatura la min edeocamdata. Dar nici la prima sarcina n-am avut nici un strop inainte sa nasc. Iar dup anastere - prin cezariana - abia a 3-a zi a venit laptele, colostru, ce-o fi fost - ca eu nu am vazut vreodata ce iese din sini, ca daca nu sugea Vladimir nu iesea nici o picatura vreodata, am purtat tampoane de sini doar din ratiuni de igiena ca nu-mi trebuia sa absoarba nimic :)Altfel, lapte am avut se pare cit trebuie, 6 luni a mincat exclusiv lapte de la mine, nici apa, nimic altceva, si a crescut exact ca in graficul din carte... Am alaptat pina la 9 luni cind - spre bucuria mea - nu a mai vrut baiatul :))

Am o rugaminte: fetele care aveti deja 2 copii... imi puteti spune va rog cam in ce procent doare alaptarea a 2-a oara fata de prima data ? :-)) E stupid ce intreb eu... dar mi-e o frica de mor de durerile alaptarii... la Vladimir m-au durut sinii ingrozitor citeva zile, ca sa va dau un indiciu: a doua zi dupa ce a venit laptele umblam de nebuna pe holurile maternitatii in crucea noptii s acaut anestezistul sa ma adoarma si sa-mi taie sinii, ca nu-i mai suportam :-)) Nici macar nu-mi amintesc daca m-a durut cezariana sau nu, asa de rau m-au durut sinii... banuiesc ca o sa doara din nou... dar pot spera ca o sa doara mai putin? daca da, cu cit mai putin ? :-))
By the way, sa nu se sperie nimeni de alaptat: eu am fost unul din putinele cazuri din maternitate care au avut probleme la alaptat... am prietene care mai mult de un disconfort citeva zile nu au avut nimic, nici o durere!

26+ cu

mami de vladimir (4 ani, bun si dragastos)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rebiana27 spune:

Vladin-am doi copii inca dar am trecut prin dureri similare celor descrise de tine, la alaptare. Ma informam peste tot cu privire la alaptatul corect, tehnici de a tine copilul la san etc.
Este f bine de folosit inca din ultimele doua luni de sarcina crema Garmastan pentru a hidrata mameloanele. Ele sunt f sensibile, se fisureaza foarte repede si dau dureri incredibile. La unele mamici functioneaza foarte bine aplicarea a cateva picaturi de lapte matern pe mameloane, "baie de aer" cateva minute...
Daca durerile sunt date de infundarea canalelor galactofere, se recomanda aplicarea unor comprese cu apa calda sau pungi de apa calda la nivelul sanului/sanilor cu probleme, folosirea pompei de san pentru desfundarea canalelor si apoi pus copilul la san. E indicat sa facem orice ne sta in putere pentru a nu face mastita, pentru ca de regula se prescrie antibiotic si se intrerupe alaptarea in acea perioada.
Am avut probleme cu angorjarea sanilor si cu fisurarea mameloanelor.. plus bebe lenes la supt! Sper ca de data aceasta totul sa mearga muuuult mai bine!

Mami de Luca again ~ Eva-Ioana

I can't fake with dignity so i'll not try!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andira spune:

Samaria, Dayanara, Rebiana, Kossir -

Vladi - eu n-am avut deloc probleme cu alaptarea la prima nastere, am avut insa la a doua.
Cred ca depinde foarte mult de cum obisnuiesti copilul sa apuce tzitzi, si cum il indrumi sa traga lapticul.
La Irina nici nu m-am dat cu crema, Nati in schimb regurgita laptic cu sange.
Asta zic eu, vezi ce mai zic si fetele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns freedelia spune:

Vladi -- din pacate va trebui sa te astepti la aceleasi dureri. Mai ales ca a trecut atata timp. La mine trecusera 2 ani si tot cumplit a fost. TIn minte ca ma trezeam noaptea inainte sa se scoale Jodie si stateam treaza de frica durerilor, si cand o auzeam ca se misca, ma rugam sa mai doarma macar un minut... Si mie mi-e o frica groaznica de durerile alaptatului. Am inteles ca e o crema, Lasinoh, care ar ajuta foarte foarte mult. Nu am incercat, ca nu am stiut de ea, am sa incerc si sper sa mearga...

Nu am mai intrat, pentru ca nu trecem printr-o perioada prea vesela, din pacate socrul meu nu este prea bine, nu este nici mai rau, dar nici mai bine, in continuare abcesul nu se elimina din creier, tot fac teste sa vada de ce natura e si incearca diverse tratamente ca sa il elimine, poate o sa il mai opereze inca o data sa incerce sa il ajuna prin sinusuri, daca nimic nu da roade, o sa trebuiasca sa il opereze pe creier, ceea ce evident nu e o operatie usoara.

Coleman si John o sa plece in State sa il viziteze, au gasit bilete numai in ziua de Craciun, vin inapoi dupa Anul Nou, asa ca ni s-au dat sarbatorile peste cap. Dar asta este, eu una am o are admiratie fata de Coleman, cat de bine duce situatia, nu isi varsa nervii pe noi, nu e iritat, se joaca cu copiii, se duce la serviciu -- eu cred ca eram muma padurii sa fi fost in locul lui, cu toata incertitudinea asta, cu distanta, cu asteptarea... jos palaria in fatza lui, mi-a dat clasa...

Va pup si sa stiti ca va citesc, o sa mai scriu cand o sa mai am ceva de spus.

26+, John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006)
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andra_s spune:

in sf avem si noi net, dup mesajul de azi dimineata mi-a picat conexiunea

LA MULTI ANI CASTELANA!!! Sa fii sanatoasa, bebe sa fie si el sanatos si sa va bucure viata!!!

oana si eu raportez o "scurgere" mai apoasa pe tamponul zilnic. joi intreb doctorul.

alina bubulina sa iti traiasca feciorii! intra mai des pe la noi ca sa mai stim si noi de tine, ca esti singura noastra mamica de gemeni, cealalta burticuta de gemeni s-a mutat l alta odisee

sensibila felicitari pt grasuna!!!

oanka ma bucur ca bebe e bine!!!

POZE

28+ - (Iustin???, Iannis???) Stefan
Viitori parinti, cei mai fericiti din lume, asteptandu-l pe micul nazdravan!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andra_s spune:

am pus si poze facute azi dimineata http://picasaweb.google.com/ruxandra.matei/15122009# pe la 4 dupa-amiaza am iesit iar afara si era de 3 sau 4 ori mai mare zapada !!!!! dar nu am mai facut poze, poate maine.

POZE

28+ - (Iustin???, Iannis???) Stefan
Viitori parinti, cei mai fericiti din lume, asteptandu-l pe micul nazdravan!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annya9 spune:

Buna fetelor,

Astazi am fost la morfofetala de trim. II si totul a iesit in limite normale, mai putin de o fraza care ma macina ...ma inebuneste: la cord "absenta decalajului de insertie a valvelor atrioventriculare, fara defecte septale decelabile". Doctorita mi-a explicat ca probabil nu a reusit sa vada aceste lucruri din cauza pozitiei bebitzului la acea ora...insa eu taare sunt ingrijorata. M-a chemat peste o saptamana sa-mi mai faca o morfofetala, in speranta ca va avea o pozitie mai buna...
Ufff...am emotii de nu va pot spune...si cred ca o saptamana va fi cat o luna...

20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vladimirescu spune:

Rebiana, multumesc mult! Am folosit Garmastan cu sfintenie (1 tub l a2 zile, ca sa-ti dai seama ce disperata eram :)), igiena perfecta, sutiene corecte (de zi si de nopate), am studiat de la bun inceput toate cartile despre alaptare, pozitii etc... Am stiut si am facut tot ce stiu si acum (sincer, cit am alaptat nu am invatat nimic nou inafara de ce stiam si faceam de la bun inceput). Mameloanele au fost in stare perfecta din prima zi pin ain ultima, catifelate si sanatoase, far afisuri, coji, nimic. mastir=ta nu am facut ca mi-am pus gheata p esini cind m-am prins ca ma ia febra laptelui... Ma durea pur si simplu extractia laptelui, nu stiu cum sa zic, parca mi-l smulgea din inima direct... Poate canale infundate, nu stiu... Vladimir saracul tragea constiincios, egal si linistit, nu m-a chinuit el, era ca o pompita electrica la viteza moderata, parea ca se satura... Asa sugar doresc tuturor, il puneam la sin, prindea mamelonul, sugea tacticos pina se satura, nu se zbatea, nu musca, si dadea drumul la mamelon cind termina... asta era tot, nici macar nu regurgita vreodata. Doar ca eu ma prezentam la sala de alaptat cu cuti ade batiste linga mine, ca plingeam incontinuu de cind incepea sa suga pina termina... Cu pompa am mai incercat, dar m adurea l afel de rau, mi s-a parut instrument de tortura si m-am lasat. Deci jur ca nu stiu ce sa fac de data asta ca sa fie mai bine... Speranta mea e ca pur si simplu va fi mai usor, fiind a doua oara.
Cind ne apropiem de nastere, o sa scriu cu amanuntul tot ce stiu eu ca trebuie facut sa nu ai fisuri, sa nu faci mastita etc...ca realizez ca putea fi inca si mai rau daca nu faceam tot felul de lucruri :))
Imi pare tare rau, nu vreau sa sperii p enimeni - sa stiti ca asistentele de la maternitate au zis ca n-au mai vazut pe cineva ca mine, sa sufere asa de rau, fara fisuri si fara mastita... cauza durertilor a ramas neelucidata, pur si simplu...

Andira... saracuta de tine, singe??? O, Doamne, inseamna ca eu am o sensibilitate exagerata la sini, ca daca pateam ca tine cred ca voiam sa ma arunc pe geam, nici nu vreau sa stiu cum ti-a fost... Clar esti o mama viteaza!!!

26+ cu

mami de vladimir (4 ani, bun si dragastos)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns freedelia spune:

Nu mai schimbasem de muuuult semnatura -- avem 29 de saptamani :)

29+, John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006)
POZE

Mergi la inceput