Americancele gatesc - 10
Raspunsuri - Pagina 17
Hilde spune:
Asa, Ramona...a mers sotul aseara singur la cumparaturi. Mi-a cumparat toate ingredientele pentru drob...mai putin ficatul.
Asa ca nu facem drob.
Mi-a cumparat toate ingredientele pt pasca...mai putin branza dulce. Nu mai facem nici pasca.
Ramona J spune:
Petra, Alintaroma a fost cu cookies alea. Le-a laudat toata lumea, eu nici pina acum n-am apucat sa le fac. Fac in schimb reteta ei de pasca, a iesit tare buna anul trecut!
Hilde Asta cu uitarea-i clar simptom de sarcina. In faza urmatoare iti scapa toate cele din mina.
Pina la urma ce mincati?
Eu sint doar pe jumatate gata, am viteza melcului...
Hilde spune:
Hai ca uit eu, Ramona...dar si el?
Tocmai am povestit dincolo ce cu capul innori sunt eu, se pare ca suntem amandoi cu capul in nori.
Ieri am incercat sa fac dip din spanac si artichoke. Ati facut vreodata? Am cumparat artichoke fresh si am fiert la el 1.5h si nimic. Era foarte atos. A trebuit sa merg sa cumpar la conserva ca sa termin de gatit.
Cum gatiti artichoke?
Hilde spune:
De Pasti...nu mai stiu ce am mancat.Firesc, nu?
Am facut un cozonac, oua rosii si miel. Am crezut ca n-o sa ne placa cozonacul dar de fapt a fost cel mai bun cozonac facut vreodata de mine( de masina de paine). Am pus in el multe cirese uscate, pe langa stafide, nuci si alte fructe exotice uscate, si i-au dat o aroma perfecta. Sa puneti cirese uscate data viitoare, o sa vedeti ce diferenta fac!
Ramona J spune:
Hilde, nu stiu daca mai intri pe aici, poate pui reteta. Eu am cirese amare uscate, le tot plimb de colo-colo ca nu stiu ce sa fac cu ele.
Am vrut sa pun un link la articolul asta:
http://shine.yahoo.com/channel/health/9-ingredients-to-avoid-in-processed-foods-1268429/
Cind era Alexandru mai rau cu alergiile am observat ca-si dregea glasul intr-una dupa coloranti artificiali (candy de la cabinetul doctorului). Citind mai mult despre asta am aflat ca sint facuti din carbune (iar).
Daca tot am intrat aici va spun ca am facut coconut flan:
http://allrecipes.com/Recipe/Flan-de-Coco-Coconut-Flan/Detail.aspx
Ca de obicei, trebuie redusa considerabil cantitatea de zahar. N-am avut evaporated milk, am folosit in schimb un can de coconut milk si am suplimentat pina la 12 oz cu lapte obisnuit (au fost doar 5.5 oz).
A iesit bun-rau!
alintaroma spune:
Eu nu stiu sa le fac Andreea ... chiar m-am intrebat si eu o data cam cum as putea face si m-am gindit ca merg inlocuite de minune in dishurile de urzici/loboda/salata. BTW eu am facut o supa de salata ieri tare pofta mai imi era! Parca la Ramona am auzit de collard ... poate da pe aici si scrie ea
philip spune:
am facut turnip la pranz dupa una din retetele de pe punga, cu condimente italiene si rosii. fu asa si-asa, ma tot incurajez cat sunt de sanatoase
iulianm spune:
Collard, Mustard, Kale or Turnip Greens sunt traditionale in Sud.
Collard Greens with Bacon Recipe (Louisiana style)
Don't overcook the bacon. It should be barely brown around the edges and still somewhat raw-looking in the middle.
Ingredients
4 strips thick-sliced bacon, sliced crosswise into 1/2-inch pieces
1 small yellow onion, chopped
2 garlic cloves, minced
2 Tbsp sugar
1 teaspoon kosher salt
1/2 teaspoon freshly ground black pepper
Several dashes hot sauce
1/4 cup apple-cider vinegar
2 pounds collard greens, stems removed, sliced into 3-inch-wide strips (can substitute kale or chard)
1 cup chicken broth (or water)*
Method
1 Heat a large skillet on medium heat. Cook the bacon in the skillet until it just begins to brown around the edges, stirring occasionally. Add the onions and cook until they have softened and are just starting to brown.
2 Add the garlic, salt, pepper, sugar and hot sauce. Cook until the garlic becomes fragrant, about a minute. Add the vinegar, bring to a simmer, and cook until the amount of liquid is reduced by half, stirring and scraping up any browned bits from the bottom of the pot.
3 Add the collard greens and the chicken broth (or water) and bring to a simmer. Reduce the temp to medium-low. Cook, stirring occasionally, until the collard greens have wilted and have lost their brightness. Season to taste with additional vinegar and hot sauce. Serve with some of the pan juices from the pan.
Serves 6 to 8.
alintaroma spune:
Reteta de "Sweet and sour Pork" promisa Ramonei
300 g carne de porc taiata fisii (eu am folosit piept de pui si a iesit foarte buna)
3 tbs soy sauce
2 tbs white wine vinegar
1 ardei rosu gras taiat fisii
1 ceapa taiata fideluta
1 red chili pepper curatat de seminte si tocat marunt
1 conserva de ananas scursa si taiat cubulete
5 tbs zeama compot ananas
5/8 cup vegetable stock
3 tbs ketchup
1 tbs honey
Se combina soy sauce-ul cu otetul, jumatate din cantitate se toarna peste carnita taiata fisii si se lasa la marinat cit timp se pregatesc/toaca legumele, jumatate se pastreaza.
Cind suntem gata cu pregatitul legumeleor se scurge bine carnita de marinade, ajutindu-ne de niste paper towels sa o uscam bine si se prajeste in 2 tbs de ulei cca. 2 minute , pina se rumeneste bine pe toate partile. Cind e gata o scoatem din ulei si o dam deoparte, apoi in uleiul ramas se soteaza citeva minute legumele - ceapa, ardeiul, ardeiul iute, cubuletele de ananas. Apoi se adauga soy sauce&vinegar mixture, vegetable stock, ketchupul, mierea si sucul de ananas. Se simmer neacoperit pentru 5 minute. Se arunca inapoi carnita si se mai lasa sa dea un clocot doua. Se mai condimenteaza dupa gust. Se serveste cu orez.
Precizare: cantitatile sunt pentru 2 servings
Nutritional infos/serving: 38g Proteine, 14g Fat, 39g Carbs, calls 440