Americancele gatesc - 10
Raspunsuri - Pagina 10
Hilde spune:
Fetelor aveti o reteta de prajitura cu branza sau placinta cu branza buna?
N-am mai scris aici, am si uitat de bucatarie, suntem rasfatati de mama soacra lunile astea.Dam comanda seara si a doua zi gasim mancarea facuta.
Acum a cumparat sotul branza dulce si vrea ceva dulce cu branza.
Ramona J spune:
Norocoaso!![]()
Eu o fac pe asta:
http://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/5912/Prajitura-turnata-cu-mere-sau-branza/
N-am incercat cu mere, in varianta cu brinza iese foarte buna.
Ramona J spune:
Am facut zilele trecute supa asta, e fantastica!
http://allrecipes.com/Recipe/Solianka-Or-Russian-Beef-Soup/Detail.aspx
N-am respectat-o suta la suta. Printre altele n-am pus sunca, am folosit cirnati afumati (home made), jumatate din cantitatea de rosii ca eu nu sint big fan si numai jumatate din cantitatea de unt. N-am respectat nici ordinea din reteta, dar sint sigura ca iese buna oricum.
Edit, ca uitai! Hilde, pune te rog ceva retete bune de-ale soacrei tale. Mi-e dor de ceva mincare buna din Banat. Better yet - nu faceti un pachetel?![]()
Hilde spune:
M-a omorat cu prajiturile, Ramona!![]()
Noi nu mancam dulce prea mult dulce de obicei dar acum avem mereu in frigider cel putin o prajitura. In momentul asta mananc islere. Stii ce-s alea?![]()
Nu-ti pun pachet, te astept pe la mine.![]()
Ramona J spune:
Ah, stiu! Eu nu ma incumet la praji pretentioase, dar m-am gindit eu ca ea e "the real thing"
si face tot felul de bunatati.
Poate n-ajung prea curind, dar daca inveti retetele astea le incerc pe cind am ocazia sa ajung in zona ta.![]()
Hilde spune:
Am uitat sa-ti spun ca nu prea am retete de la mama soacra. Mai face si de la voi din Banat( cred
) dar in general ea stie cam ce mancare ne place noua si se conformeaza la meniul nostru unless e cerere speciala.
Cand vine, sta vreo saptamana-doua si urmareste ce facem, invata si apoi face si ea.
Astazi am mancat ciorba de legume, marca ei
: varza, brocolli, cartofi, ardei, morcov, ceapa,telina, rosii. Tare buna a fost.
Apoi a facut o reteta care ne place noua: somon cu varza,morcov,ceapa, ginger si cumin.
Si la desert am avut islere. Marca ei din nou.![]()
Macrina spune:
Ramona, uite un site banatean: http://cuinabanateana.blogspot.com/
Aveam si eu o intrebare: la reteta cu buttermilk pie ce inseamna baking mix? E de la plic? cum il inlocuiesc? 
Hilde, daca vrei sa faci o praji buna, poti sa faci una care are blat reteta de pandispan (6 oua, 6 lg zahar, 6 lg faina), pusa pe o tava intinsa si lasata la cuptor pana se aureste putin (nu trebuie crocanta)
O scoti, o desprinzi de pe tava, o lasi la racit si o umpli cu un amestec de: branza de vaci + 2-3 lg zahar + stafide..
O rulezi bine si o bagi la frigider.. 
Ramona J spune:
Hilde, ce rasfat pe voi!
Multumesc Macrina, stiu site-ul. Tot planuiesc sa fac clatite ca la Ana Lugojana, dar nu apucam, ca mincam clatitele prea repede!
Dar sint foarte bune, nu stiu daca le-ai incercat.
Scrisesem undeva despre mix. E faina, baking powder si un pic de sare, dar nu mai stiu cantitatile. Am scris cu niste pagini in urma, cred ca-i spuneam chiar lui Hilde. Eu am folosit intotdeauna mix. Nu uita sa reduci cantitatea de zahar, ca altfel lesini!![]()
Macrina spune:
Mersi Ramona. Am retinut cu zaharul ![]()

Clatite Ana Lugojana?.. sa ma uit.. mie orice imi suna bine acum ![]()