si titlul de Prim Ministru merge catre...
Raspunsuri - Pagina 13
ellinia spune:
Inca o data, daca mai era nevoie, am primit dovada ca presedintelui nostru nu ii pasa. De nimeni. Nici de mine, nici de voi. Am sa rad amar cand am s-o vad pe Udrea cocotata iar in scaunul de ministru sau pe Pogea (sper totusi sa nu-l mai puna pe el ca e un dezastru). Din pacate nu prea avem ce face, doar sa luam act de vointa presedintelui. Care nu tine cont de nimic.
roxy spune:
lasa ellinia ca votantii lui oricum nu vad nimic din toate astea, oricum in ochii lor orice are o explicatie "logica" iar vina e a celorlalti oricare ar fi ei, numa a supremului nu.
astrojunkie spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Lali Adevarul e ca, din punct de vedere al strategiei economice guvernele BOC au fost sub nivelul marii. Nici nu poti astepta prea mult de la un guvern cu un inginer ministru al finantelor in plina criza economica mondiala. O fi condus el o fabrica si o firma dar macroeconomia e cu totul altceva, are legatura cu finantele unei firme cam cat are dermatologia cu chirurgia pe creier. Croitoru stie finante la nivel de macroeconomie sa vedem ce poate ! Da, e adevarat, liberalii au fost singurii care au mai luat si masuri de dreapta, care sa stimuleze economia in general si IMM-urile, dar in combinatie cu PSD-ul ( a se citi in compromis cu PSD)si in criza nu stiu zau daca mai reuseau ceva. Si din nou erau doua forte care trageau in doua directii diferite, asa cum am tot avut in ultimii 5 ani. Asa macar ne lamurim cu PD-L pana la parlamentare si puteti fi siguri ca ii vor taxa multi daca dau cu oistea-n gard, chiar din cei care l-au votat pe Baselu. Poate n-ar fi rau sa ne lamurim odata si sa se aleaga apele pe "dreapta", ca, macar de la alegerile parlamentare sa stim clar despre ce e vorba. Deocamdata, in ambiguitatea asta de 30%, 30%, 20% fiecare spune ce vrea ca sa atraga voturi. Despre criza in care suntem nu stiu zau daca mai e de salvat ceva, eu cred ca doar valul general ne mai scoate. E cam tarziu pentru super-masuri, timpul lor a trecut cam acum un an... P.S. Am ales Antonescu in turul 1, Basescu in turul 2. .... Geoana n-am putut e zau prea prostanac... |
Adevar grait-a Lali Sunt in totalitate de acord.
Iar optiunile mele de vot au fost aceleasi, desi sunt de parere ca Antonescu e inca imatur din punct de vedere politic.
astrojunkie spune:
zgrebenel, te inseli in legatura cu cota unica.
Antonescu a promis doar ca nu o va reduce, au existat si divergente intre PNL si PSD pe aceasta tema, vezi aici http://www.financiarul.com/articol_36328/cota-unica-de-impozitare-principala-divergenta-dintre-programele-economice-ale-psd-si-pnl.html
"Īn al doilea rānd, garantez ca nu va creste nici cota unica, nu va creste nici TVA, dimpotriva, imediat ce vom avea o conjunctura favorabila, acest taxe esentiale vor scadea" a precizat Crin Antonescu."
http://www.romania-actualitati.ro/crin_antonescu_garantez_ca_nu_va_creste_cota_unica-6730
Deci vor scadea cand va fi o conjunctura favorabila, ceea ce in limbaj de politician poate insemna si niciodata, ca na, sa vezi dracie, nu s-a intalnit conjunctura cu favorabilul.
A mai spus ca ar vrea sa ajunga la 10% in 2011, lucru putin probabil in cazul unui guvern pnl-psd, pe fondul crizei internationale, despre care nu stie nimeni cum va evolua.
Basescu a preferat sa fie mai ponderat in afirmatii, este inca un lucru pe care l-am apreciat in campanie. A vorbit la confruntare despre neimpozitarea pe profitul reinvestit, ce ar duce la o reducere a cotei la 14% in 2011. Deci acel 14% era de la el, nu de la Crin.
Si, asa cum am spus in mesajul anterior, sunt de acord cu Lali, ma bucur ca l-au nominalizat pe Croitoru la finante. Ramane de vazut ce treaba va face.
Daca-s baieti destepti, ii vor taia lui Nutzi tot bugetul, ca se pare ca fara ea nu se poate si din nou ma apuca sila, dar asta e.
citat din mesajul lui zgrebenel -cota unica 14% fata de 16% -eliminare impozit forfetar -eliminare HG care interzice firmelor deducere de combustibil si reparatii masina in conditiile in care toti parlamentarii cu banutii mei au dreptul la 350 litri combustibil/per cap. Ai citit bine: 350 litri -reducere CASS Toate masurile de mai sus mi-au fost promise de Antonescu si PNL. Pe mine nu ma intereseaza ochii albastri ai candidatilor. EU votez conform promisiuni care cred eu ca m-ar afecta direct. Sau altii au alt rationament de vot? Sa ne spuna diaspora daca au avut la ei in tara masuri de reducere taxe sau de crestere taxe in perioada 2008-2010. Cred ca informatiile lor sint mai corecte decit cele din presa noastra. |
iileana spune:
A, da?
Luati de-aci, ce ne-aduce Mosul noua:
Lista ministrilor din noul cabinet Boc:
vicepremier: Marko Bela
Ministrul Administratiei si Internelor: Vasile Blaga
Ministrul Economiei si Comertului: Adriean Videanu
Ministrul Transporturilor si Infrastructurii: Radu Berceanu
Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului: Elena Udrea
Ministrul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National: Kelemen Hunor
Ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale: Marian Sarbu sau Mihai Seitan
Ministrul Agriculturii: Orest Onofrei
Ministrul Sanatatii: un membru al UDMR
Ministrul Educatiei: Petru Daniel Funeriu
Ministrul Mediului: Korodi Attila
Ministrrul Comunicatiilor: Gabriel Sandu (?)
Ministrul Finantelor: Sebastian Vladescu
Ministrul Apararii: Gabriel Oprea
Ministrul Justitiei: Catalin Predoiu
Ministrul Afacerilor Externe: Bogdan Aurescu
http://www.hotnews.ro/stiri-politic-6740605-finalizat-lista-noului-guvern-blaga-berceanu-videanu-udrea-vor-detine-portofolii-viitorul-cabinet-cultura-comunicatiile-marul-discordiei.htm
Nici un Croitoru la finante.
In schimb, multa Udrea. Sa-i taie bugetul? Ntz. Deocamdata i l-au marit: min. dezvoltarii - doldora de fonduri europene.
Oprea ministrul apararii - o mizerabila palma data armatei romane.
Videanu & Berceanu - de neclintit.
Guvernul Boc4ever. Yummy.
Edit, ca-mi amintii ceva: Capcaune, recupereaza globul de cristal de la ghena, jumatatea aia de-o credeai stricata poate nu era chiar mata cu totul: http://www.hotnews.ro/stiri-politic-6740454-marian-sarbu-psd-poate-isi-asume-pentru-scurta-perioada-participarea-guvernare.htm
Triunghiul portocaliu *
capcaunul spune:
De cateva ore ruleaza demoul "cum isi face Mosul (Klaus) guvernul" pentru cei care chiar au inghitit galusca cu guvernul Johannis. Vine un prim ministru desemnat si spune ca l-ar vrea ministrul pe ala (Vladescu), ala (Sarbu), etc. Dar vai, cum se poate, posturile trebuiesc negociate, portofoliile impartite, nu se poate chiar asa. Adica cum, vine un PM si alege el de capul lui ce si cum? Adica peste capul lui Geoana si Antonescu? Asa ca ipoteticul Guvern Johannis chiar i-ar fi avut in componenta pe Pivniceru, Negoita Domus, Piturca, Gusa, Burci, Vanghelie sau omul lui, etc.
capcaunul spune:
Ileana, sincer, Sarbu mi-a placut. In general guvernul PDL-PSD si-a facut destul de bine temele in primele 9 luni, pana a nascut Nica autobuzele. De aceea eu am sperat ca se va reveni la un compromis PDL-PSD care sa tina cat de cat masele in frau in paralel cu aplicarea masurilor dure impuse de FMI (de care nicio formula guvernamentala sau economica nu ne-ar fi izbavit, asta ar trebui sa intelegem). Un guvern de dreapta PDL-PNL ar fi avut soarta guvernului Boc4 de-acum, care se va confrunta cu mari miscari muncitoresti propulsate de PSD.
Fara PSD la guvern vom avea scandal berechet. La fel cum un Geoana presedinte cu guvern fara PDL tot scandal berechet ar fi insemnat.
Indiferent de optiunile mele, am convingerea ferma ca cea mai buna solutie pentru urmatorii 2 ani, pana trece criza, este un guvern PDL-PSD sau pe osatura PDL-PSD. Eventual cu un premier mai putin colorat politic, precum Johannis.
Din surse interne, Berceanu chiar a taiat raul de la radacina in multe sinecuri din transporturi. Este unul din cei mai buni ministri de dupa revolutie. Iar cu Videanu ce ai? a fost cel mai bun primar al Bucurestilor din ultimii 20 de ani, singurul care a demarat proiecte coerente si majore de infrastuctura, omul tace si face.
iileana spune:
ha ha, dap, mintea umana dispune de nebanuite mijloace si tertipuri de auto-protectie.
E adevarat, e o solutie pentru "votanti", sa-si reprime dezamagirea mentinind vie teroarea "Johannis l-ar fi facut pe Vanghelie ministru".
Interesant si cumva incurajator e insa nu ce vad aici pe DC, ci reactiile de pe unele bloguri "portocalii", cele ale unor persoane chiar faine si oneste in optiunea lor: stupoarea se amesteca cu dezamagirea iar broasca acestei componente de guvern pare a fi extrem de greu de inghitit.
Repet, nu pe DC, aici stiu ca n-am sa vad asa ceva.
Aici Antonescu (eventual cu "sectantii" lui cu tot) e de vina pentru tot, si pentru ninsoarea de azi.
Triunghiul portocaliu *
iileana spune:
citat din mesajul lui capcaunul De aceea eu am sperat ca se va reveni la un compromis PDL-PSD care sa tina cat de cat masele in frau in paralel cu aplicarea masurilor dure impuse de FMI (de care nicio formula guvernamentala sau economica nu ne-ar fi izbavit, asta ar trebui sa intelegem). |
Inteleg ca sefimea PSD nu-i da dezlegare lui Sirbu: http://www.hotnews.ro/stiri-politic-6741862-cex-psd-nu-este-acord-marian-sarbu-preia-ministerul-muncii.htm
Se mentine totusi ideea de moratoriu de 6 luni.
Antonescu a anuntat inca de ieri ca PNL va sprijini in parlament masurile nepopulare pe care guvernul va fi nevoit sa le adopte, cita vreme sint corecte.
Deci nu asta ar fi problema.
Dar da-o dom'le in fras de treaba, chiar nu se gaseau alti oameni in tot PD-L-ul, cu imaginea mai putin sifonata, ca sa participe la tortul guvernarii?
Nu numai jumatatea ciuruita a Romaniei (aia oricum tre' sa faca "ciocu' mic", nu?), dar si o oarecare parte din jumatatea cistigatoare considera componenta propusa a guvernului ca fiind sfidare pe fata.
Triunghiul portocaliu *
capcaunul spune:
Ileana, fiecare parte va considera ca ministrii din cealalta parte sunt sifonati.
Eu nu vad lucrurile insa in alb si negru, cum am mai spus-o odata.
Uite, daca tot ti-am spus ca il apreciez pe Videanu, www.evz.ro/articole/detalii-articol/880211/Liber-la-exploatarea-aurului-la-Rosia-Montana-/" target="_blank">in chestiunea asta nu sunt absolut deloc de acord cu el. A, si daca tot suntem la chestiunea asta:
b.nica, desteptarea!