AJUTOR - Scaun verzui la 7-8 saptamni
Mamicilor, va rog sa ma ajutati cu sfaturi si informatii. De vreo 2-3 sapt. fetita mea care maine implineste 8 saptamani a inceput sa faca scaun verzui. Daca la inceput erau si scaune galbene, si verzui, acum s-au inmultit astea verzui de nu mai vad deloc scaune galbene de vreo 2 zile. Mentionez ca eu o alaptez exclusiv.
De felul meu nu ma panichez repede, insa vad acum ca nici nu creste in greutate cum a facut in prima luna de nastere... si ... incep sa ma ingrijorez. Dr. de familie nu m-a alarmat cand i-am povestit... totusi, voi ce stiti? e normal sau nu?? Are si colici perioada asta de plange uneori mult si refuza sanul atunci cand o doare burtica... dar sunt perioade din zi cand e vesela si papa bine.
Va rog, ajutati-ma din experienta voastra! Va pup si va imbratisez anticipat.
Doamne ajuta!
Mami de Maria
Poze Maria
Raspunsuri
sirimie spune:
Cred ca e normal
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)
Am blog si poze in album
Diferenta intre cum este si cum ar trebui sa fie
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
Monnvas spune:
Nu te speria, f multi copii trec prin perioada asta cu scaune verzui. Si al meu a avut (alimentat mixt - san + lp) si am dat un search pe goagal si uite-asa am aflat o gramada de variante. E oarecum normal, adica, din cate am inteles, arata o usoara tulburare digestiva (unii zic ca nu e nimic, altii ca ar fi ceva de la bila), dar nimic grav. O sa dispara dupa o vreme.
Monica mami de cu motoras CRISTIAN
(7.03.2009)
Asa am venit eu pe lume!
catrinik spune:
Cind era Andrei mic am tot cautat si eu informatii in legatura cu asta si cam peste tot se spunea ca e normal, ca au si scaune verzi.
Ca asa e normal pt copii alaptati la sin.
Numai ca pediatra mi-a spus ca in cazul asta nu-i este suficient laptele. Si in general nu prea se abereaza pediatra mea.
I-am suplimentat laptele de la sin cu cite 30 ml lapte praf si imediat scaunele au redevenit galbui.
anadomnica spune:
Fetelor, multumesc pt. promptitudinea raspunsurilor;
Georgeasca - multumesc de precizare: am sa intreb si eu medicul pediatru. si mie mi se pare uneori ca mananca mai putin acum; mai dau vina pe colici... ce sa zic?
Sper sa aveti dreptate si sa nu fie nimic de impacientat aici. Mai astept si alte experiente, multumesc frumos la toate
Doamne ajuta!
Mami de Maria
Poze Maria
Ciresica5 spune:
Din cate stiu eu copiii alaptati la san pot avea scaunele de diferite culori. Totusi, la una dintre intalnirile cu pediatrul acesta mi-a spus ca un scaun de culoare verde la un bebe mic poate indica faptul ca lapticul nu-i ajunge.
Pentru linistea ta vorbeste si cu pediatrul!
mami fericita de Albert-Gabriel
Sabina spune:
daca are scaune mai des decat de obicei, ele pot fi verzi, pentru ca se secreta bila.
Au avut si copiii mei scaune verzi la greu, mi-a explicat dr Culcer care e treaba cu culoarea si cu panica asta....cand vezi ca nu-ti creste DELOC copilul, ca nu face pipi, ca nu doarme deloc, etc etc, abia atunci inseamna ca scaunul verde e semn de nehranire.
In general bebeii cresc f bine pana pe la 3, 4 luni, apoi cresc mai putin, e normal, ca doar nu se fac cat elefantii.
Pt colici recomad tinut bebe pe burtica, a lui a parintilor, si tinut in earfa gen wrap sau sling.
Pt noi a fot singura salvare.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Sabina spune:
am uitat, concret, cu cat s-a nascut, la cat a scazut, ce greutate are acuma?
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
blackgirl0 spune:
Uite aici, s-a mai discutat, poate te ajuta!
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=145898&SearchTerms=scaun,verde
Ce ma enerveaza sfaturile astea cu da-i lapte praf, fara a se incerca a se intelege care-i problema cu adevarat!
Helenutza23 spune:
eu si sora mea am avut baietii nascuti la 2 sapt diferenta. si am facut schimb de lapte matern. al meu nu facea scaune verzicioase decat cand papa lapte de la sora mea deduc din asta ca e de la lapte, insa nu inseamna nik... intradevar ai ei copii aveau scaunele de multe ori mai verzicioase dar nu am remarcat vreo problema legata de lucrul asta. oricum, asa cum s-a mai spus, culoarea scaunului se modifica in functie de cum mananca mama, de evolutia copilului... daca e bine, ia in greutate, nu cred ca ai de ce sa iti faci probleme.
Tala spune:
si l-am alaptat exclusiv si scaunele verziu au fost doar in cazul in care nu manca suficient - un medic mi-a spus ca astea sunt scaunele de foame (iar l-a noi s-a confirmat). Dar nu am suplimentat cu formula ci am baut eu mai multe lichide si am insistat mai mult la el sa pape. A trecut si am revenit la normal. Incearca sa te hranesti tu cum trebuie si sa te hidratezi.
mamica de sef mic (08.09.2006)
Bucurie!