Gradinita de stat in sect 2 - recomandari
Buna seara,
Ma confrunt din septembrie cu o problema pe care nu stiu cum sa o rezolv- fetita mea de 5 ani este inscrisa la o gradinita de stat din Colentina , anul trecut a fost bine, insa anul acesta s-a schimbat una dintre educatoare si a venit o doaman care este pensionara si care a cam terorizat copii; in primul rand ca tot timpul tipa
(am inteles pe la coltul gardului ca ar fi cam surda) , dar cum sa-i spun fetitei mele asa ceva; pe scurt , nu mai vrea sa mearga la aceasta gradinita " stupida'"unde doamnele educatoare isi " bat joc de copii" si au inimile negre- citez din vocabularul fetitei . Ideea este ca nu mai vrea sa vina in Bucuresti , pentru ca numai vrea sa mearga la gradi; in provincie unde am stat 2 luni a mers la gradinta , in grupa de 34 de copii( presupun ca si acolo se tipa nu?) insa nu am avut nicio problema , din contra , vrea sa doarma si cand ma duc sa o iau , nu merge acasa pana cand nu pleaca ultimul copil; cu precizarea ca aici sunt doua educatoarea mai tinere si foarte dragute cu copii, nu cu parintii. Nu am nicio pr cu educatoarele mai in varsta, mama mea fiind educatoare, la pensie cei drep![]()
Am 2 solutii: fie discut cu educatoarea si directoarea, fie ii caut alta gradinita ; insa in varianta a doua as avea nevoie de informatii ca sa nu cad din lac in put
va multumesc anticipat pentru orice informatie
Raspunsuri
nona_denis spune:
Am citit si raspuns mai intai la mesajul privat.
Discuta intai cu educatoarea si directoarea. Acum nu stiu cat suport o sa ai din partea lor, pentru ca ai vazut si tu cum s-au schimbat lucrurile. Ceilalti parinti ce zic?
Cu cautatul altei gradinite nu stiu cat de usor o sa fie ( s-au rezolvat problemele cu locurile?).
Rony spune:
Nu prea am avut timp sa discut cu ceilalti parinti pentru ca am nascut in octombrie si sincer am crezut ca este "de vina" fetita mea , insa m-am lamurit ca-mi spune adevarul si ca este o problema cu d-na; am auzit in schimb copii care se plangeau de doamana cea noua- serios nu le mai inteleg si pe educatoarele acestea-sau 20 de copii in grupa ,sa mearga la Campulung sa vada cum lucreaza doamnele de acolo care au cate 35 de copii si sa vezi ce serbare au facut si cat de bine se simt copilasii acolo...
cat priveste directoarea.... nu am cuvinte , dar le pun eu la punct ...
anya spune:
Cu educatoarea nu ai prea mari sanse. Daca e surda - va tipa ca sa se auda ea. Daca are "inima neagra" no mai schimba nimeni, e iesita la pensie si pana nu se gaseste alta educatoare - nu o schimba nimeni (in cursul anului).
Directoarea, presupunand ca ar vrea sa te ajute, ar trebui sa muta copilul in alta grupa. Exista in gradinita o grupa cu copiii de 5 ani si educatoare care sa fie ok? Daca da - vorbeste cu directoarea, da o spaga, mergi si la inspectorat...Daca nu, cauti alta gradinita.
Pentru mers in alta gradinita va trebui sa te hotarasti tu care ti se pare ok (distanta de casa, dotari si nu in ultimul rand educatoarele), vorbeste cu directoarea ei si apoi incerci sa o muti. Cel mai sigur ar fi sa gasesti pe cineva la inspectorat.
Eu sunt multumita de gradinita la care am baietii, dar e in zona Iancului. Grupe mijlocii sunt multe, asa ca ai avea de unde sa gasesti si educatoare care sa-ti placa.
Nu in ultimul rand, vezi ca, pe langa gradinita n-ok, fetita ta sa se simta mai bine la bunici pt ca in Bucuresti e lasata pe locul doi (bb mic fiind prioritar). Nu stie sa zica, dar s-ar putea sa fie geloasa.
Rony spune:
Problema cu geadinita este dinainte de a veni bebe. Anul trecut a avut alta educatoare si totul a fost bine; de cand cu educatoarea pesionara, nu mai vrea sa mearga la gradi ! ne intoarcem saptamana viitoare la gradi si dupa ao saptamana o sa evaluam comportamentul educatoarelor si voi actiona; daca ma gandesc bine gasesc eu sustinere si la inspectorat; va trebui sa vorbesc si cu ceilalti parinti.
| Citat: |
| citat din mesajul lui anya Cu educatoarea nu ai prea mari sanse. Daca e surda - va tipa ca sa se auda ea. Daca are "inima neagra" no mai schimba nimeni, e iesita la pensie si pana nu se gaseste alta educatoare - nu o schimba nimeni (in cursul anului). Directoarea, presupunand ca ar vrea sa te ajute, ar trebui sa muta copilul in alta grupa. Exista in gradinita o grupa cu copiii de 5 ani si educatoare care sa fie ok? Daca da - vorbeste cu directoarea, da o spaga, mergi si la inspectorat...Daca nu, cauti alta gradinita. Pentru mers in alta gradinita va trebui sa te hotarasti tu care ti se pare ok (distanta de casa, dotari si nu in ultimul rand educatoarele), vorbeste cu directoarea ei si apoi incerci sa o muti. Cel mai sigur ar fi sa gasesti pe cineva la inspectorat. Eu sunt multumita de gradinita la care am baietii, dar e in zona Iancului. Grupe mijlocii sunt multe, asa ca ai avea de unde sa gasesti si educatoare care sa-ti placa. Nu in ultimul rand, vezi ca, pe langa gradinita n-ok, fetita ta sa se simta mai bine la bunici pt ca in Bucuresti e lasata pe locul doi (bb mic fiind prioritar). Nu stie sa zica, dar s-ar putea sa fie geloasa. Anya |