Copii de virste diferite in aceeasi grupa?
Mihai are 4 ani, 4 luni si din 15 sept. merge la gradinita pentru primul an. De teama ca nu se va acomoda prea bine (nu maninca, nu doarme) l-am dat la program de 4 ore, desi gradinita are si program prelungit. Cind l-am inscris, am inteles ca va merge la grupa mijlocie. Dar am aflat ca de fapt in grupa lui sunt copii de la 3 ani la 6,5 ani. Motivatia conducerii: nu s-a strins un nr. suficient de copii pentru a se creea mai multe grupe, pe fiecare categorie de virsta. Educatoarea este pensionara de 2 ani si lucreaza in regim de colaborare pentru rotunjirea veniturilor. Este normal ca in mileniul 3 sa existe in Buc. o clasa cu copii de virste diferite? Parca am fi in "Dr. Quenn". Ati mai intilnit astfel de situatie? Ce fac eu acum cu copilul? Il retrag de la aceasta gradinita? (Dna Dir. mi-a spus ca nu il pot muta la o grupa cu orar prelungit, e tirziu deja.) La alte gradinite nu se mai fac inscrieri acum, nu? Unde reclam aceasta situatie?
Astept niste sugestii, pentru ca sunt foarte dezamagita.
Raspunsuri
alba spune:
Zizica,pot sa-ti spun ca aici in Germania,nu exista cele 3 grupe:mica,mijlocie si mare! Si Darian al meu merge din mai 2003 la o gradi,sunt 15 in grupa,cu virste cuprinse intre 3 si 5 ani si mie mi s-a parut la inceput curios,dar pina acum nu am de ce sa ma pling,totul decurge normal,iar astia mici mai trag cu coada ochiului la astia mai maricei...sigur ca mai invata si "prostii",dar care copil nu le invata,mai devreme sau mai tirziu
Deci,ce sa-ti zic,nu ai de ce sa fii trista,ai sa vezi ca va fi bine!
Mult succes tie si lui Mihai!
***Alba***
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=alba
zizica spune:
Multumesc mult Alba pentru raspuns, pentru incurajare.
Aici (asa am fost si eu la gradinita) stiam ca exista fiecare virsta cu grupa ei.
Si ce invata copii? Se fac diferente intre ei? Intr-un fel pricepe un copil de 3 ani si altfel unul de 5 ani? Poate au mai multe educatoare?
alba spune:
Zizica,s-a mai discutat si aici:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=5316
P.S. Nu,nu au decit o educaoare plus o practicanta de vreo 15 ani,deocamdata prea multe lucruri nu a invatat,mai mult sunt scosi 2-3 ore din 4 /zilnic afara,au un loc de joaca frumos amenajat
Sunt si eu curioasa ce va mai fi !
Pupici
***Alba***
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=alba
elena_ltd spune:
Si fetita mea este, teoretic, la grupa mica, are 3 ani jumatate, dar in grupa ei sunt copii intre 3 si 5 ani. Din cauza renuntarii la legea care obliga parintii sa dea copiii la scoala la 6 ani, multi dintre copiii din anii trecuti au mai ramas un an la gradi. Directoarea gradinitei a dat prioritate acestora, astfel incat sunt mai multe grupe mari. Cu piticii, si acestia admisi cu greu si interventii, s-a facut o singura grupa.
In alta ordine de idei, am inteles ca multe directoare adopta forma asta a grupelor dupa diverse sisteme de invatamant prescolar occidentale, fara sa preia din pacate si alte lucruri pozitive. In fine, pe mine, sincer, acest lucru nu ma deranjeaza foarte tare, prefer ca Oana sa aiba contact cu copii un pic mai mari decat ea, alte lucruri sunt insa mai mult decat suparatoare pentru noi, dar astea fac obiectul altui subiect.
Elena, mama Oanei si a lui bb Mihai