De ce nu merge?

De ce nu merge? | Autor: Sabina

Link direct la acest mesaj

Sofia a fost mereu un copil vioi si fara frica, s-a ridicat singura in picioare la 6 luni si o saptamana, tot de-atunci merge de-a busilea.La 7 luni mergea deja in patut sau sprijinita de mobile, iar in premergetor n-am pus-o.
Dar acum, la un an si aproape o luna nu vrea sa mearga singura, desi a facut acum cateva zile 2 pasi .De-atunci insa...nimic!Eu ma mir, pentru ca toate le-a facut extrem de repede, ridicatul in picioare si mersul in 4 labe in special.Sa ma ingrijorez? Sau nu....

Sabina & Sofia Galagia

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DanaRosu spune:

quote:
Initial creeata de Sabina

Sofia a fost mereu un copil vioi si fara frica, s-a ridicat singura in picioare la 6 luni si o saptamana, tot de-atunci merge de-a busilea.La 7 luni mergea deja in patut sau sprijinita de mobile, iar in premergetor n-am pus-o.
Dar acum, la un an si aproape o luna nu vrea sa mearga singura, desi a facut acum cateva zile 2 pasi .De-atunci insa...nimic!Eu ma mir, pentru ca toate le-a facut extrem de repede, ridicatul in picioare si mersul in 4 labe in special.Sa ma ingrijorez? Sau nu....

Sabina & Sofia Galagia

Da, Sabina, si noi ne miram... si Ania care era prima la toate s+a cam puturosit. Intr-o zi mi-a crapat obrazul de rusine iar Ania a ramas cu gura cascata, cind o fetita cu o luna mai mica decit ea facea ca toate dihoniile, calul, gisca, ciinele inclusiv pestele .
Io ma consoley cu explicatia stiintifica potrivit careia fiece cupil are ritmul lui

Dana
And, yes, I am a blonde!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kiara spune:

Fetita mea a mers singura la 1 .2 ani. asa ca nu dispera, fiecare copil are ritmul lui de dezvoltare. Daca ea simte ca nu e acum momentul sa mearga singura, las-o in pace! Dupa ce incepe o sa zici: ce bine era cand inainte!

Si eu sufeream cand vedeam in parc copii de 10 luni care zburdau si fata mea statea tinandu-ma de mana.

Am auzit de copii care au mers si la 1 an jumate, asa ca stai linistita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

Stai linistita, stiu copii care au mers la 1 an si 4 luni. Nu ai de ce sa te ingrijorezi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sobo spune:

Nu e nici o graba, o sa alerge curand prin casa de nu mai ai cum sa o opresti. Copii au in general anumite pauze in evolutie, dar asta nu trebuie sa ne ingrijoreze, deoarece se poate ca in acest timp sa achizitioneze alte deprinderi.

In general nu e bine sa comparam copilul nici cu altii, dar nici cu el insusi in alta periada de dezvoltare. Este doar o etapa si atat.

Mult succes!

Sobo si BB Dragos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acs spune:

Mariuca mea a fost intotdeauna un pic mai lenesa. In picioare a mers de la un an, dar nu singura, ci tinuta de manute. Dupa cateva saptamani a inceput sa mearga si de-a buselea. Singura merge de la un an si doua luni.
Eu zic ca nu ai de ce sa te ingrijorezi. O sa mearga singura cand se va simti stapana pe piciorusele ei.

Multa sanatate,
Manuela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EDDY spune:

Naomi,care este cu 4 zile mai micutza decit Sofia,a avut shi ea ceva viteza la rostogolit,la stat singura in funduletz,s-a ridicat mai intii in picioare shi abia apoi a inceput sa mearga de-a bushilea shi atunci cu spatele,a inceput sa mearga tzinindu-se de tot ce apuca shi de mai bine de o luna,sta in picioare fara sa se tzina,danseaza shi tzopaie,sare shi bate din palme dar mai mult de 4-5 pashi nu a facut singura.Nu i-am cumparat premergator caci nu am considerat necesar,iar daca ii intind mina,face 2 pashi,ma prinde de mina shi gata,incepe tzopaiala.Refuza sa mearga de mina shi se trinteshte in fund daca insist sa o tzin,merge impingind la mashinutza cu miner dar mai mult de atit nu vrea.Nu cred ca-i cazul sa te ingrijorezi,caci poate nu se simte ea pregatita sa o faca shi p-asta repede.Eu nu-mi mai bat capul,asha cum faceam cu vorbitul.Cind o sa ia startul va fi ok pentru mine,indiferent ca va fi miine sau peste o luna.

Eddy & Antonia Naomi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitub spune:

Si eu zic sa nu te ingrijorezi, fiecare copil face primii pasi in momentul in care se simte destul de sigur.

Ai grija, insa: e important ca exact la inceput de tot, cand se desprinde singura, sa nu aiba o experienta neplacuta taaare, adica sa nu cada si sa se loveasca tare, caci se poate sa i se faca frica. Si asta o sa o faca sa mai intarzie probabil cu inca vreo 2 saptamani---sau pana uita.
Acum sa nu treci nici in extrema cealalta... asa, stai mereu pe langa ea si "prinde-o"!

Te pup, spor la alergat,
Boga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitub spune:

Aaaaaa....se mai zice ca acei copii care merg foarte bine / repede de-a busilea, se ridica mai greu pentru a merge in picioare, ca deja ajung la orice isi doresc cu viteza suficienta.

La Miruna mea nu s-a adeverit, ea a mers de-a busilea foarte devreme si repede, dar si singura in picioare de la vreo 10 luni...la un an facea curse.
In schimb, cu vorbitul s-a urnit mai greu!

Inca o data pupici,
Boga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Draga mea,
eu te rog sa nu iti mai faci probleme degeaba
desi e foarte greu sa fii relaxata
(mai ales tu,
care esti o perfectionista.)
Te inteleg.

Sofia ta poate avea mici, repet, mici
probleme cu echilibrul
sau cum am mai vazut scris mai sus,
se poate sa fi avut vreo experienta neplacuta
cu
vreo cazatura, alunecare, sperietura
si in cazul asta e putin traumatizata.

Pentru a-i forma un echilibru
mai bun
este indicat sa o dai in leagan
fara sa o tii tu in brate
(trebuie sa fie un leagan asigurat).

Acum, daca s-a ridicat fara probleme in picioare
poti sa o pui in premergator.
Ideea e sa nu o fortezi
ca daca nu e ea pregatita,
nu e tocmai indicat.

Daca imi aduc eu bine aminte
ea nu s-a nascut un pic mai devreme?
Trebuie sa calculezi de la data de la care
ar fi trebuit sa se nasca.

Oricum,
nici un doctor nu a precizat pana acum
data limita ca fiind
cea de pana in an.

Eu am mers la 1 an si o luna.

Irina si Sofia cea jucausa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vivi.chiriac spune:

Nu tesingura,cind isi va da druul si va merge o sa alergi toata ziua dupa ea,si-ti va trebui osa tii pasul cu ea.Fiecare copil stie cind trebuie sa se desprinda de "covor".Eu stau cunervii la pamint ca al meu baiat face 3ani si spune decit citeva cuvinte,toti imi spun sa am rabdare...asa si cu tine,AI RABDARE!Cind nu te vei astepta va fugii de linga tine,insa pina atunci stai cu ochii pe micuta.

Mergi la inceput