Cum sa imi fac prieteni intr-o tara straina ?

Cum sa imi fac prieteni intr-o tara straina ? | Autor: Roxana28

Link direct la acest mesaj

Buna ziua,

Eu m-am mutat de o luna in strainatate si aici nu cunosc pe nimeni. Deocamdata nu lucrez si nu prea am cum sa socializez. Cei care au trecut prin experiente similare, m-ar putea ajuta cu un sfat? As vrea sa stiu cum ati reusit sa intalniti oameni noi, sa va faceti prieteni intr-un loc unde nu cunoasteti pe nimeni? Eu aici am o ruda, sotul surorii mele, dar in aceasta privinta el nu ma ajuta cu nimic, ci doar imi creeaza animozitati cu persoanele pe care mi le prezinta el. Asa ca as dori sa cunosc lume si sa imi fac prieteni pe cont propriu. Astept sfaturile dvs. si va multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ella_64 spune:

Sora ta te poate ajuta sa cunosti diferite persoane, daca sotul ei nu o poate face (acesta in cazul in care sora ta locuieste cu sotul ei).

Alte locuri unde iti poti face prieteni:

- la biserica
- la biblioteca - uneori la biblioteci se organizeaza diferite evenimente; la noi de exemplu, se organizeaza seri de lectura a unor romane politiste sau seri in care publicul se intalneste cu diferiti autori
- inscrie-te la un curs; acolo vei putea intalni diferite persoane cu aceleasi preocupari ca si tine.
- incearca sa faci munca voluntara pentru diferite organizatii

Sunt o serie intreaga de variante. Toate insa presupun sa iesi din carapace si sa te porti natural intr-un mediu cu care nu esti tocmai obisnuita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Roxana, in care provincie esti? aici sunt intilniri cu romanii vara la Cimpul Romanesc, spectacole organizate de romani, forumuri care fac intilniri: quebec.ro, montreal.ro, se organizeaza revelioane romanesti in mai multe locuri, daca ai copii vei intilni siguri parinti romani la aceeasi scoala, etc;
p.s. sfatul meu e sa nu te arunci in prietenii doar de dragul ideii ca sunt romani, inainte sa-i filtrezi.

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ana Stroe

p.s. sfatul meu e sa nu te arunci in prietenii doar de dragul ideii ca sunt romani, inainte sa-i filtrezi.

Ce bine zice, Ana. Si, daca ar tine si ea cont de sfatul asta, ar fi si mai bine. Am cunoscut atitia romani de care am ramas dezamagita, sictirita, si mi-am zis: ce bine era daca nu mi-i scotea nimeni in cale.................Dar, am cunoscut si oameni de calitate!

Nu te "bloca" pe ideea de a cunoaste neaparat romani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hilde spune:

Cred ca o sa repet ce au spus fetele mai sus.

Daca esti religioasa, te duci la biserica.
Daca vrei sa imbunatatesti engleza/franceza, te duci la cursuri de engleza/franceza. Sunt gratis in Toronto/Montreal.
Daca vrei sa inveti cum sa faci un resume si cum sa te prezinti la un interviu, te duci la cursuri care te ajuta sa faci asta. Sunt de asemenea gratis in Toronto.Nu stiu in Mtl.
In fctie de ce pregatire ai avut in Romania, poate vrei sa-ti continui studiile sau sa te familiarizezi cu termenii de specialitate mai bine in lb engleza/franceza si iei un curs, doua pe semestru la o scoala.

Poate te intereseasza un domeniu intr-un mod special si vrei sa iei cateva clase( ex fotografia).

Cauta un hobby, cauta sa faci ceva pt viitorul tau, cauta ceva care sa te intereseze si prietenii vin la pachet.:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aura_m spune:

Asta zic si eu, daca iti place sa mergi la biserica, acolo poti sa-ti faci prieteni, am vazut ca dupa slujba merg cu totii intr-o alta camera, nu stiu cum sa-i zic si servesc cate ceva, discuta, nu am participat niciodata la o astfel de reuniune, dar cand mergeam la biserica il auzeam pe preot cu vb despre asa ceva, de nu stiu ce reuniuni.
La fel, poti sa te inscrii voluntara, eu de ex fac voluntariat la SPCA ca imi plac animalele, acolo m-am imprietenit cu coordonatoarea, cu inca o fata care este din Brazilia, tin legatura cu ea pe net ptr ca arenuntat la volunatriat fiindca si-a gasit de munca in domeniul ei.
Noi, inainte de a veni in Canada, am cunoscut pe internet o familie, ea este aici de 20 de ani iar sotul ei de 30, cand am ajuns aici, au tinut mortis sa ne cunoasca, am fost pe la ai, atunci a a mai venit o familie de varsta noastra cu 2 copii- al trelea era pe drum, am fost in septembrie la botezul fiului lor, am facut schimb de nr de telefon, iar tipul l-a sunat pe sotul meu dupa 2-3 saptamani, ei au in comun calculatoarele si uite asa au devenit prieteni, ei sunt aici de peste 6 ani. Si eu sunt prietena cu ea, dar ea are copii, eu nu am, ea este draguta, incearca sa stea cu mine cat poate, mai ales ca il are pe cel mic, au fost parintii ei pe la ea, acum este soacra ei, dar tot sta si ea cu ochii pe ei, sotul meu si cu sotul ei merg in dormitor si la calculator gramada. Dar este importanta sa ai prieteni, bineinteles ca nu orice prieten, noi aici avem mai multi prieteni decat in Romania, uite acum, prietnul asta al nostru o sa ne ajute cu mutatul si sotzul meu l-a ajutat cand a avut probleme la casa. Prin baiatul asta am cunaoscut alte persoane, la fel, sotul meu se ajuta f mult cu ele, dar sunt persoane care au peste 6 ani aici in Canada sau poti sa-ti faci prieteni printre vecini. Unde locuim noi deocamdata, stau f multi romani, tinem legatura cu 3 familii, dar la fel, ne-am ajutat, ne ajutam reciproc, nu sunt nici ei de f mult timp aici- maxim 2 ani.
Poti sa faci niste cursuri, de ex la cursurile de franceza am cunoscut f multe persoane, de alta nationalitate, dar cu ocazia asta iti exersezi si limba franceza/engleza si cunosti si obiceiul altor popoare. De ex eu tin legatura cu profesorii, cu colegele mele, numai ca in ultima vreme nu mai am timp, chiar colegele vroiau sa faca o reuniune intre noi, dar dinm pacate programul nu imi permite, majoritatea sunt din Peru, Columbia, Guatemala.
Dar intra-devar, trebuie sa si stii pe cine faci, trebuie sa selectrezi, ptr ca sunt oameni si oameni.
Mult noroc

AURA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana28 spune:

Va multumesc pentru mesaje. Eu am fost o vreme in Canada, dar am decis sa ma intorc in Europa si am venit in Spania. Aici mi se pare dificil sa imi fac prieteni pentru ca nu am ocazia sa cunosc lume. Deocamdata imi caut de lucru si este foarte greu. De aceea nu am viata sociala si simt cum intru din ce in ce mai mult intr-o stare de deprimare. Daca imi puteti impartasi din experientele voastre ar fi superb. Va multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana72 spune:

Uite aici un site cu grupuri din regiunea ta.

http://www.meetup.com/find/?keywords=&country=es&locationPickerRef=0&dbCo=&dbOutsideUsLink=&zip=meetup1&submitButton=Search&op=search

Fac tot felul de intalniri si poti alege si tu ceva. Altfel te poti inscrie la un curs sau cauta cursuri gratuite pe langa primarie.

Succes!

"We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari – doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana28 spune:

As avea o intrebare. Este cineva pe forum care a participat la intrunirile descrise pe site-ul meetup.com ? Daca da, mi-ati putea spune cum se desfasoara? ce atmosfera e? daca pot merge acolo singura, pentru ca nu are cine sa ma insoteasca? va rog mult de tot.

Mergi la inceput